Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

- mysle, że pieniedzy byłoby więcej, gdyby zainteresowani znali numer konta, podpowiadam; UMIEŚCIE NR KONTA NA PIERWSZEJ STRONIE POD APELEM nt pomocy dla Aramisa....
- ja nadal nie mam Waszego konta,,,,więc .....

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada, jedynie 4 osoby, spośród wielu, które deklarowały wpłaty jednorazowe nie ma numeru konta i zapewne w najbliższym czasie wszyscy go dostaną, więc nie sądzę, aby brak numeru był problemem. Każdy, kto oferuje pomoc dopisywany jest do listy i dane do wpłaty są sukcesywnie wysyłane. Póki co nie ma wystarczająco stałych deklaracji oraz wybranego hoteliku, żeby kilka dni robiło różnicę.

Asiuniab zgadzasz się na podanie numeru konta? Podasz Klaudus, żeby umieściła w pierwszym poście?

Posted

Ada44 napisał(a):
- mysle, że pieniedzy byłoby więcej, gdyby zainteresowani znali numer konta, podpowiadam; UMIEŚCIE NR KONTA NA PIERWSZEJ STRONIE POD APELEM nt pomocy dla Aramisa....

Moim zdaniem to dobry pomysł, nie każdy sie zadeklaruje czy zapisze. Nieraz wpłacałam cos nie pisząc nic na wątku.

Pytałam co będzie z Aramisem po szkoleniu. Watpię czy beda pieniądze na to by trzymac go w hoteliku pół roku czy rok :(.
Są jakieś plany co później?

Posted

ja "e" skończyłam, niestety następnej wziąć nie mogę bo brak czasu... jeszcze babcia dzisiaj do nas przyjechala i jak mama w [racy to ja się zajmować muszę, a to taki że... sama herbaty damusia nie zrobi więc... po prostu brak czasu :(

Posted

Ja ze swej strony mogę zrobić dla Aramisa tyle, co zaproponowałam. Nie musi brać udziału w każdych zajęciach. Na szkolenie indywidualne decydują się osoby, które zazwyczaj nie mają czasu. Dla psa o niebo lepsze jest grupowe (ok. 10 psów w grupie). Na takich zajęciach uczy się zarówno przewodnik jak i jego pies.

Posted

paula_t napisał(a):
Ada, jedynie 4 osoby, spośród wielu, które deklarowały wpłaty jednorazowe nie ma numeru konta i zapewne w najbliższym czasie wszyscy go dostaną, więc nie sądzę, aby brak numeru był problemem. Każdy, kto oferuje pomoc dopisywany jest do listy i dane do wpłaty są sukcesywnie wysyłane. Póki co nie ma wystarczająco stałych deklaracji oraz wybranego hoteliku, żeby kilka dni robiło różnicę.

Asiuniab zgadzasz się na podanie numeru konta? Podasz Klaudus, żeby umieściła w pierwszym poście?

jutro, choć wolałabym jeszcze dzisiaj wysłać nr konta do 4 zapisanych na czerwono osób (uwierzcie mi, nie jest mi łatwo);

jeśli chodzi o nr konta, to jeśli to nie jest konto fundacji, to podobno nie powinno się konta podawać do wiadomości publicznej na takową zbiórkę, więc konto będę wysyłać na pw jak będą wszystkie deklaracje stałe; mam nadzieję, że rozumiecie;

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
Ja ze swej strony mogę zrobić dla Aramisa tyle, co zaproponowałam. Nie musi brać udziału w każdych zajęciach. Na szkolenie indywidualne decydują się osoby, które zazwyczaj nie mają czasu. Dla psa o niebo lepsze jest grupowe (ok. 10 psów w grupie). Na takich zajęciach uczy się zarówno przewodnik jak i jego pies.

na pewno w grupie się też pies socjalizuje, a nie jak na indywidualnych izoluje i uczy sam; nie wiem jak, ale myślę, że każda propozycja będzie rozpatrywana przez osoby, które są za psiaka odpowiedzialne; ja ze swojej strony dziękuję za zaangażowanie;

Posted

Ja nie namawiam Was na szkolenie. Póki jest w kolejce do Jamora proponuję ocenę psa. Może uda się coś poradzić i już zacząć stosować. Możecie skorzystać z doświadczenia i wiedzy mojej teściowej (ocenia psy pod kątem psychiki). Zawsze lepiej, jak psa zobaczy kilka osób. Możecie zadzwonić do teściowej i też zasięgnąć informacji.

Posted

Ada44 napisał(a):
-

wysłałam właśnie nr konta, przepraszam, że dopiero teraz;

choć szczerze powiem, że dostałam już jedną uwagę, że za wcześnie wysłałam;

Posted

asiuniab napisał(a):
jutro, choć wolałabym jeszcze dzisiaj wysłać nr konta do 4 zapisanych na czerwono osób (uwierzcie mi, nie jest mi łatwo);

jeśli chodzi o nr konta, to jeśli to nie jest konto fundacji, to podobno nie powinno się konta podawać do wiadomości publicznej na takową zbiórkę, więc konto będę wysyłać na pw jak będą wszystkie deklaracje stałe; mam nadzieję, że rozumiecie;

Ja wszystko Asiu rozumiem, dlatego pozwoliłam sobie za Ciebie odpisać :p Czy Aramis dostanie pieniążki dzisiaj czy za parę dni póki co nie robi różnicy, bo nadal siedzi w punkcie...
Ja też tak właśnie słyszałam, dlatego sama na swoim wątku nie podałam numeru konta na wszelki wypadek.

Posted

paula_t napisał(a):
Ja wszystko Asiu rozumiem, dlatego pozwoliłam sobie za Ciebie odpisać :p Czy Aramis dostanie pieniążki dzisiaj czy za parę dni póki co nie robi różnicy, bo nadal siedzi w punkcie...
Ja też tak właśnie słyszałam, dlatego sama na swoim wątku nie podałam numeru konta na wszelki wypadek.

Paula_t bardzo Ci dziękuję, jesteś na prawdę dobrą duszą dogo:)

Posted

Ada44 napisał(a):
- pozwól, że się wtrącę, ale Jamor nikogo nie obraża, jego wypowiedż w części cytowanej przez Ciebie - tyczy się wcześniej umieszczonego tekstu o odesłaniu Fibi( który nie do końca jest prawdziwy) i tyczy się tej właśnie osoby, która go tutaj umiesciła...
- przeczytaj cały tekst, ze zrozumieniem....
- ja także ubolewam nad tym, że ocenia się nie Człowieka a zwykłe plotki o nim, a szkoda, bo uważam, że to odpowiedni Człowiek dla Aramisa, a dobro psa powinno być własnie w tym wątku na pierwszym miejscu...
- a co do kosztów, to kwaota 540 zł za miesięczny pobyt, z socjalizacją i pomocą behawioralną to naprawdę bardzo tanio...ale chyba nie wszystkie osoby wiedzą o tym...
- co innego jest oddanie psa do hoteliku, a co innego jest oddanie psa w celu wyprostowania jego psychiki...
- podpowiadam- u nas średnio licząc jedna godzina porady u psiego psychologa to koszt od 30 do 50 zł....

Tak zgadzam się z Adą, to jamora zaczęto tu obrażać, dlatego była taka a nie inna odpowiedź i jak go znam to i tak była powściągliwa. A fe, piszecie o czymś o czym pojęcia nie macie i tak się właśnie psuje komuś opinie i obrabia tyłek. 540 zł jak na tak dużego psiaka to nie jest cena z kosmosu, tu nie chodzi tylko o przetrzymanie psa, ale również wyprostowania psychiki. Jamor to autorytet bezdyskusyjny. Przykro mi i szkoda mi Aramisa .

Posted

Jestem u Aramiska, wybacz psiaku ale ostatnio same problemy:(
Proszę o numer konta na pw.
Odnośnie hoteliku słyszałam o Mironie, zajmował się dzikim Niko, dokonał cudu:)
Spytam o cenę - jeśli chcecie.

Posted

[quote name='yunona']540 zł jak na tak dużego psiaka to nie jest cena z kosmosu, tu nie chodzi tylko o przetrzymanie psa, ale również wyprostowania psychiki. Jamor to autorytet bezdyskusyjny. Przykro mi i szkoda mi Aramisa .

560 zł - ale proszę nie dyskutujmy tu czy to dużo, czy mało, tak jak pisałam wcześniej, dla tych co mają te 560 zł, to nie dużo, ale dla tych co mają 300 zł to dużo;

kochani proszę o konstruktywne sugestie jak pomóc Aramisowi w ramach naszych możliwości, bo już je raczej znamy. Nie podejrzewam, żeby się jakoś Jego sytuacja finansowa spektakularnie zmieniła:(

Posted

[quote name='ewu']Jestem u Aramiska, wybacz psiaku ale ostatnio same problemy:(
Proszę o numer konta na pw.
Odnośnie hoteliku słyszałam o Mironie, zajmował się dzikim Niko, dokonał cudu:)
Spytam o cenę - jeśli chcecie.
ewu podam Ci nr konta jak już wszystkie stałe deklaracje będą ustalone i najważniejsze będzie ustalone co i gdzie z Aramisem, ok?
i bardzo Cię proszę dowiedz się jeśli możesz o kwotę szkolenia u Mirona, bo moim zdaniem nie mamy szans na Jamora mimo dużych chęci. Decyzję i tak podejmą dziewczyny najbliższe psiakowi;

Posted

magda222, jestem już na liście deklaracji stałych, ale dziękuję za zaproszenie - każda wiadomość od ciebie to duża radość!

W sobotę wyjeżdżam na 2 tygodnie, zajrzę po powrocie. Moja deklaracja ważna od dnia wyjazdu Aramisa do nowego miejsca.

Posted

przyszłam na zaproszenie magda222 :)

Szkoda, że do Jamora taaka długa kolejka, no ale co się dziwić - psiaki u niego przechodzą ogromną zmianę.
Pewnie to byłaby szansa dla Aramisa. Bez pracy z behawiorystą, nie wyobrażam sobie, by mógł trafić do DS.

Guest Elżbieta481
Posted

Czytam,że sie obraża Jamora?Kto i gdzie?
Wkleiłam,że pies został zwrócony..Przecież Jamor sam powiedział-znowu wkleję:
tak, cena z kosmosu, wiec prosze mnie nie brac pod uwagę jako DT . Jest przecież mnóstwo innych hotelików które policzą 300 zł a moze i 200. Od siebie moge dorzucić dla waszego psa worek karmy Canuna, na zdrowie.
co do oddania suni Fibi , to proszę , tu wątek, prosze przeczytac w całości a nie opiniować wyrywanego z całości postu . Sunie oddałem osobie ktora go u mnie umieściła, nie do schorniska , ale do vetu ktorego ta Pani była właścicielką.
Obrabianie komuś dupska to taka specjalnośc dupomanii. Pozdrawiam - jamor
http://www.dogomania.pl/forum/threads/137823-Straszny-dług-w-hotelu-Fibi-zwrócona-z-powodu-zadlużenia-Potrzebna-pomoc!
-----------
Wyrażnie sam mówi cyt,,sunię oddałem osobie,która go u mnie umieściła,,-koniec cytatu..I gdzie tu obraza?Czy ktoś wymyślił,że oddał?Czy ja twierdziłam,że oddal do schroniska?Nie-ja wklejałam wypowiedż,że oddał.Chodziło mi o sam fakt oddania,a nie,że oddał do schroniska..Więc w czym problem?Że cena wysoka?A co niska?Że Jamor się zna,że szkoli,że zmieniają się psy u niego?A co nieprawda?Wszystko to jest prawdą więc w czym problem?Oddał psa,bo nie jest instytucją dobroczynną i wszyscy to rozumiemy i nie wiem w czym został obrażony..A,że człowiek by chiał tego czy owego?A co nie wolno chcieć?Wolno.
A Jamora nikt nie obraził.I tyle.
Elżbieta

Posted

Przepraszam jeśli kogos uraziłem słowem dupomania ale nie miałaem takiego zamiaru. Nie jest to Wasz portal a tylko innej osoby która tak naprawde psy ma gdziś , a liczy się zysk z pozycji strony i reklam. Dwa lata wstecz bez zadnego uzasadnienia usunięto wątki robocze DT z forum, kilka tysięcy postów, zdjęć, opisów i inf. Na to cześć osób w tym i ja wstawili sobie awatar :

Ja dostałem bana na rok , inni na pół lub tez tyle. Dzieki temu utworzyłem na swojej stronie forum gdzie wrzucam relacje z pobytu psów. Samo dobrze wiecie , że na Dogo jest cześc ludzi , którzy zyją po to aby szukać jakis konfliktów, siac ferment- a w ich domu pies stoi pod drzwiami bo nie ma kto z nim wyjśc na dwór, w zlewozmywaku kupa brudnych garów, pajęczyny w rogach i chłop niewyruchany. Dlatego jest jak jest.
Co do Waszego psiaka – czemu tyle ? Bo nikt się nie targował, bo pies jest wielki a ja wole te po 12 zł które najwyżej skaleczą a nie zrobią ze mnie kaleki, bo mam zarejestrowaną działalność a rada miasta podnoisła podatek od metra działalności. Kolega który ma biuro notarialne smieje się ze mnie , że płaci za biuro tyle co ja za 3 boksy. bo podniesli cene prądu, bo woże psy w miasto a paliwo to nie woda, bo nie karmie psów sianem z marketu, bo po prostu za 300 zł to mi się nie opłaca. Proszę to podzielić przez miesiąc - = 10 zł dniówka, odjać opłaty, zarcie- ile zostanie ? – 6 zł ? to teraz podzielic przez czas – ile dziennie poświecic mu czasu – łącznie ze sprzątaniem, zbieraniem kupalów, myciem posadzki ( myje raz lub dwa dzinnie). Po podzieleniu 6 zł przez czas który uważacie ze psu powinno się poswiecić wyjdzie roboczogodzina. 2 zł czy 3 zł ?
Wiec ja proponuje tak :
- nie brac mojej osoby pod uwagę
- poszukać hotelu za 300 zł, nie musi być legalny bo faktury nie będziecie potrzebować, hotel musi mieć duzy ogrodzony wybieg, pies musi się wylachać a nie jakieś pieprzenie ze spacerki na smyczy.
- na 5 dni dac psu totalny spokój, nie spuszczać się nad nim, po tym okresie zacząć wdrazac go w zycie i zacząć oceniać jego zachowanie – określić co jest podkładem agresji. Może to normalne zachowanie psa który pilnuje przewodnika, może stróżujący. Widziałem jego zdjęcia. Zebów nie pokazuje, nie jezy się- wiec może się nie boi – a to bardzo dobrze. Najważniejsze aby dobrze odczytać psa
- wprowadzić mu łażenie w cyklu miejskim i zdiagnozować
- wprowadzac ewentualne korekty i uzupełnienia socjalizacji
- zrobic piekną oprawę foto
- szukac domu
- jak będzie DS., to po 3 – 4 tygodniach dopiero wprowadzac szkolenie pod kątem potrzeb. Pamietajcie, że znacznie trudniej jest nauczyć Pana niż psa
- kupić sobie flaszke taniego białego wina i opić sukces

Posted

[quote name='asiuniab']560 zł - ale proszę nie dyskutujmy tu czy to dużo, czy mało, tak jak pisałam wcześniej, dla tych co mają te 560 zł, to nie dużo, ale dla tych co mają 300 zł to dużo;

kochani proszę o konstruktywne sugestie jak pomóc Aramisowi w ramach naszych możliwości, bo już je raczej znamy. Nie podejrzewam, żeby się jakoś Jego sytuacja finansowa spektakularnie zmieniła:(

Podpisuję sie pod tym. Można też sobie wyobrazić co będzie za kilka miesięcy, gdy część osób przestanie wpłacać deklaracje, a takich wątków jest niemało, tam hotele kosztują 300zł, a długi są na ponad 1000zł....to co będzie przy takiej cenie?

Nie podważam zdolności i umiejętności jamora, trzeba tylko popatrzeć na wszystko realnie. Jasne, można zawsze powiedzieć, że chcę żeby pies był tu i tu. Tylko co z tego wynika? Dla nas nic, bo nikt takiej kasy nie ma.

Posted

Kochani, kto może to proszę o poszukanie na forach (ja sama też będę to robić) poszukać opinii i szkoleń w ramach naszych możliwości finansowych. Podamy tu linki czy nazwy i cytaty, a osoby decyzyjne zadecydują co dalej. Tak żeby nie stać w miejscu, bo jednak na chwilę obecną 300 zł jest.

A i jeszcze kto wie, jakie literki są wolne do wysyłania zaproszeń, żeby się nie powielać?