Lobaria Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Limba napisał(a):Asiuniab, masz wyczerpany limit odbierania wiadomości, nie przyjęło mi odpowiedzi! Moja koleżanka ma psy w sprawdzonych, dobrych hotelach - ale koło Krakowa. Koszt - ok. 300 zł. miesięcznie. Mogę sie dowiedzieć coś bliżej, chociaż wiem, że kasy nie ma biedak na ten hotel... Jeśli to ludzie odpowiedzialni i potrafiący sobie radzić z psami - jak najbardziej godne zaiteresowania. Deklaracje zbierzemy, a być może i drugiego psiaka bysmy prosili o przyjęcie - z duzo mniejszymi problemami od Aramisa - On ma deklaracje :) Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 [quote name='jamor']tak, cena z kosmosu, wiec prosze mnie nie brac pod uwagę jako DT . Jest przecież mnóstwo innych hotelików które policzą 300 zł a moze i 200. Od siebie moge dorzucić dla waszego psa worek karmy Canuna, na zdrowie. co do oddania suni Fibi , to proszę , tu wątek, prosze przeczytac w całości a nie opiniować wyrywanego z całości postu . Sunie oddałem osobie ktora go u mnie umieściła, nie do schorniska , ale do vetu ktorego ta Pani była właścicielką. Obrabianie komuś dupska to taka specjalnośc dupomanii. Pozdrawiam - jamor http://www.dogomania.pl/forum/threads/137823-Straszny-dług-w-hotelu-Fibi-zwrócona-z-powodu-zadlużenia-Potrzebna-pomoc! Panie Jamor, nie chcę żeby się Pan tu obrażał na nas, gdybyśmy mieli pieniądze, widać nie byłoby o czym mówić Pies by stał w kolejce do Pana, ale z wątku wynika, że takich pieniędzy nie uzbieramy, a psa chcemy uratować, rozważamy tu dlatego też inne opcje; Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Katarzyna Starkiewicz napisał(a):Dziewczyny, możemy go przyjąć warunkowo do grupy szkoleniowej. Kasiu powiedz co to oznacza, czy On musiałby być gdzieś blisko w jakimś dt? Quote
Perełka1 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 asiuniab napisał(a):Kasiu powiedz co to oznacza, czy On musiałby być gdzieś blisko w jakimś dt? Albo w dt albo ktoś musiałby przyjeżdżać z nim w soboty i niedziele (około 2 h trwają jedne zajęcia) przez okres dwóch miesięcy (16 spotkań). Mógłby warunkowo przystąpić do grupy, to znaczy przez kilka zajęć mąż zaobserwowałby co można z nim robić i oceniłby psa (bezpłatnie). Osoba, która by go przywoziła, musiałaby oczywiście z nim ćwiczyć. Później zobaczylibyśmy co dalej i czy nadaje się do grupy. Na początku zajęcia są 1 raz w tygodniu. Byłaby to chyba najtańsza i najlepsza opcja. Koszt pobytu w hotelu jest wysoki a pobyt Aramisa może się wydłużyć a deklaracje z czasem się wykruszają. No i trzeba znaleźć też odpowiedzialny ds. Quote
paula_t Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Lobaria napisał(a):Jeśli to ludzie odpowiedzialni i potrafiący sobie radzić z psami - jak najbardziej godne zaiteresowania. Deklaracje zbierzemy, a być może i drugiego psiaka bysmy prosili o przyjęcie - z duzo mniejszymi problemami od Aramisa - On ma deklaracje :) Lobaria, o kim mówisz? Natalko, nie wiem, które są do zrobienia, bo nie wiem, które _Lara zrobiła, nie chcę żeby się powielały wiadomości, więc trzeba na Nią poczekać:) Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 to czekam;) fajny pomysł z tymi spotkaniami;) możliwy do zrealizowania, tylko dojazd... daleko aramis jest od krakowa?? Quote
Limba Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 W razie czego proszę o wiadomość, dowiem się szystkiego na temat tych hoteli k. Krakowa! Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 dowiedz się dowiedz, trzeba na każdy sposób działać Quote
esza Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Witam :) Jestem na zaproszenie. Przyznam, że nie przeczytałam całego wątku, ale ....... Przepiękny psiak. Deklaruję 20 zł / miesiąc od września, w tej chwili do końca roku, co dalej nie wiem, wolę z takim zastrzeżeniem. Niestety na wątku udzielać się nie będę, brak czasu. Dołączyłam na FB, zaprosiłam znajomych. Poproszę na PW numer konta do wpłat. Trzymam kciuki, proszę o wygłaskanie Aramisa w moim imieniu :) Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 esza napisał(a):Witam :) Jestem na zaproszenie. Przyznam, że nie przeczytałam całego wątku, ale ....... Przepiękny psiak. Deklaruję 20 zł / miesiąc od września, w tej chwili do końca roku, co dalej nie wiem, wolę z takim zastrzeżeniem. Niestety na wątku udzielać się nie będę, brak czasu. Dołączyłam na FB, zaprosiłam znajomych. Poproszę na PW numer konta do wpłat. Trzymam kciuki, proszę o wygłaskanie Aramisa w moim imieniu :) Dziękujemy! jednak moja praca nie poszła na marne:) Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 esza napisał(a):Witam :) Jestem na zaproszenie. Przyznam, że nie przeczytałam całego wątku, ale ....... Przepiękny psiak. Deklaruję 20 zł / miesiąc od września, w tej chwili do końca roku, co dalej nie wiem, wolę z takim zastrzeżeniem. Niestety na wątku udzielać się nie będę, brak czasu. Dołączyłam na FB, zaprosiłam znajomych. Poproszę na PW numer konta do wpłat. Trzymam kciuki, proszę o wygłaskanie Aramisa w moim imieniu :) witamy na wątku, dziękujemy już zapisuję:) Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 natalka9860 napisał(a):Dziękujemy! jednak moja praca nie poszła na marne:) jak coś się robi z sercem, to widać są efekty:) Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 DEKLARACJE STAŁE: natalka9860-15zł Emiś-20zł agata51 - 20zł paulinken- 10 zł ???? beataczl - 10 zł ewu - 10 zł tofikowa - 10zł Aryste - 20zł Kaas1 - 20zł winter7 - 40zł kate78 - 20 dol=60zł Karrrolina - 20zł onga - 30zł madziak25 - 5zł RAZEM: 275zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: wolf122 - 10 zł do sierpnia ???? monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy stokrotka.af- ???? wiol - ???? Paja - ???? Phase - we wrześniu???? Panna Marple - 50zł katarzyna09 - 10zł ulka1108 - ???? takasobieagatka- po wypłacie pomyśli Lonley -10 zł lucySxy 20zł ada44-???MarcinP- we wrześniu 100 lub 200 zł??? esza - od września do końca roku bazarek- 76zł ps. na czerwono zaznaczyłam sobie dla ułatwienia, żeby pamiętać wysłać nr konta; Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 asiuniab napisał(a):jak coś się robi z sercem, to widać są efekty:) tak, tak z sercem i to wyskakującym do biednych psiulek :loveu: Quote
Avilia Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 [quote name='natalka9860']to czekam;) fajny pomysł z tymi spotkaniami;) możliwy do zrealizowania, tylko dojazd... daleko aramis jest od krakowa?? Droga Natalko, otóż niemożliwy,ponieważ pies po opuszczeniu schronu nie może do niego wrócić. Fakt faktem,że koszt u Jamora jest spory,ale moi drodzy pies tam będzie szkolony!On nie będzie jedynie hotelowany,pamiętajmy o tym. Akurat ten pies nie może być powierzony byle komu.Osobiście uważam,że Jamor jest jak najbardziej odpowiednią do tego osobą. Takie jest moje stanowisko w tej sprawie.Ja wiem,że koszt miesięczny jest równy z hotelowaniem dwóch psów.Ale Aramis nie jest tak jak każdy inny psiak.To jest pies "specjalnej troski (i zachowania szczególnych środków ostrożności przy obcowaniu z nim) ".Nie możemy ryzykować powierzenia psa osobie niekopetentnej,a tym samym (nie daj Boże) pogryzienia. Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 na bazarze już wiecej kaski jest;) ale nie mam czasu uzupełnić :oops: dzisiaj kolejne fanty dodaję, zajrzyjcie, fajne torby dwie. Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Avilia napisał(a):Droga Natalko, otóż niemożliwy,ponieważ pies po opuszczeniu schronu nie może do niego wrócić. Fakt faktem,że koszt u Jamora jest spory,ale moi drodzy pies tam będzie szkolony!On nie będzie jedynie hotelowany,pamiętajmy o tym. Akurat ten pies nie może być powierzony byle komu.Osobiście uważam,że Jamor jest jak najbardziej odpowiednią do tego osobą. Takie jest moje stanowisko w tej sprawie.Ja wiem,że koszt miesięczny jest równy z hotelowaniem dwóch psów.Ale Aramis nie jest tak jak każdy inny psiak.To jest pies "specjalnej troski (i zachowania szczególnych środków ostrożności przy obcowaniu z nim) ".Nie możemy ryzykować powierzenia psa osobie niekopetentnej,a tym samym (nie daj Boże) pogryzienia. ale NIGDY nie nazbieramy takiej kwoty, a nawet jeśli ze szkoleniem to to i tak jest duża kwota jak na taką usługę. Quote
Lonley Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 może faktycznie było by warto poszukać innych miejsc. przecież to nic nie zaszkodzi, bo kolejka zajęta, nic nie tracimy. ktoś pisał, że może dowiedzieć się o hotelikach z okolic Krakowa. może to nie jest zły pomysł ? Quote
natalka9860 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Lonley napisał(a):może faktycznie było by warto poszukać innych miejsc. przecież to nic nie zaszkodzi, bo kolejka zajęta, nic nie tracimy. ktoś pisał, że może dowiedzieć się o hotelikach z okolic Krakowa. może to nie jest zły pomysł ? otóż to. prawda. popieram. Quote
Maciek777 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 [quote name='__Lara']Pomijając sam fakt oddania psa, nie uważacie, że 560zł to trochę cena z kosmosu? Przecież za to by można 2-3 psy utrzymać.... Zależy ile w tej cenie szkolenia jest wliczone. Za sam hotel to mało nie jest, nawet jak za (powiedzmy) dużego agresywnego psa. [quote name='jamor']tak, cena z kosmosu, wiec prosze mnie nie brac pod uwagę jako DT . (...) Od siebie moge dorzucić dla waszego psa worek karmy Canuna, na zdrowie. (...) Obrabianie komuś dupska to taka specjalnośc dupomanii. Pozdrawiam - jamor Chyba nie tylko ja wyczuwam malutki brak szacunku dla swoich klientów i pokazanie im gdzie się ich ma. [quote name='natalka9860']Jamor- fajnie poznaż twoje zdanie, dobrze że teraz a nie wtedy kiedy Aramis byłby u ciebie. Nie jedna osoba tak pomyślała, ale nie każdy o tym napisał:) Jamor - nie ma sie co obrażać i przy tym nas wszystkich obrażać bo nikt tu na nadmiar kasy nie narzeka. Jeśli któryś post był wyrwany z kontekstu to wystarczyło zwrócić uwagę konkretnej osobie, a nie obrażać wszystkich użytkowników forum. Jakby nie było - bez klientów nie ma firmy, a "dupomaniacy" utrzymują niejednego psa w hotelach i DT. Quote
majku33krakow Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 [quote name='waldi481']Zgadza się-oddał,ale Jamor to nie jest instytucja charytatywna..On z tego żyje..Trudno się dziwić-prowadzi działalność gospodarczą-stawia i stawiał sprawę jasno.. Elżbieta oddał czy nie oddał ale gość jest konkretny,nie można hotelować psa i ćwiczyć z nim za 560 zł m.c.,dziewczyny pomyślcie!PRZECIEŻ 560 ZŁ TO TAK JAK ZA DARMO,a ze was nie stać na to to inna sprawa. Quote
majku33krakow Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 (edited) [quote name='Maciek777']Zależy ile w tej cenie szkolenia jest wliczone. Za sam hotel to mało nie jest, nawet jak za (powiedzmy) dużego agresywnego psa. Chyba nie tylko ja wyczuwam malutki brak szacunku dla swoich klientów i pokazanie im gdzie się ich ma. Nie jedna osoba tak pomyślała, ale nie każdy o tym napisał:) Jamor - nie ma sie co obrażać i przy tym nas wszystkich obrażać bo nikt tu na nadmiar kasy nie narzeka. Jeśli któryś post był wyrwany z kontekstu to wystarczyło zwrócić uwagę konkretnej osobie, a nie obrażać wszystkich użytkowników forum. Jakby nie było - bez klientów nie ma firmy, a "dupomaniacy" utrzymują niejednego psa w hotelach i DT. jest gość(JAMOR) konkretny i może sobie pozwolić na sformułowania dziwne,po za tym każdemu mogą puścić nerwy,JAMOR ZAWSZE BĘDZIE MIAŁ U SIEBIE KOLEJKĘ,ponieważ lubi to co robi i robi to dobrze Edited August 28, 2012 by majku33krakow Quote
Maciek777 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 (edited) majku33krakow napisał(a):jest gość(JAMOR) konkretny i może sobie pozwolić na sformułowania dziwne,po za tym każdemu mogą puścić nerwy,JAMOR ZAWSZE BEDZIE MIAŁ U SIEBIE KOLEJKE Nie znam Jamora i jakoś po tym poście nie mam ochoty poznawać. Może sobie nawet być najlepszym szkoleniowcem - behawiorystą w kraju i w ten sam sposób zajmować się psami, ale to nie upoważnia go do obrażania kogo popadnie bo akurat ma zły humor. Dzisiaj klient dyktuje warunki. Czasy komuny minęły... Jeśli Aramis nie może do niego pojechać z powodów finansowych to wielka szkoda, ale czy Ciebie ktoś obraża w jakimś sklepie bo na coś Cię nie stać a w dodatku ktoś obok powiedział coś co uraziło właściciela sklepu, który też jest "konkretny"? Edited August 28, 2012 by Maciek777 Quote
Ada44 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Maciek777 napisał(a):Nie znam Jamora i jakoś po tym poście nie mam ochoty poznawać. Może sobie nawet być najlepszym szkoleniowcem - behawiorystą w kraju i w ten sam sposób zajmować się psami, ale to nie upoważnia go do obrażania kogo popadnie bo akurat ma zły humor. Dzisiaj klient dyktuje warunki. Czasy komuny minęły... Jeśli Aramis nie może do niego pojechać z powodów finansowych to wielka szkoda, ale czy Ciebie ktoś obraża w jakimś sklepie bo na coś cię nie stać a w dodatku ktoś obok powiedział coś co uraziło właściciela sklepu? - pozwól, że się wtrącę, ale Jamor nikogo nie obraża, jego wypowiedż w części cytowanej przez Ciebie - tyczy się wcześniej umieszczonego tekstu o odesłaniu Fibi( który nie do końca jest prawdziwy) i tyczy się tej właśnie osoby, która go tutaj umiesciła... - przeczytaj cały tekst, ze zrozumieniem.... - ja także ubolewam nad tym, że ocenia się nie Człowieka a zwykłe plotki o nim, a szkoda, bo uważam, że to odpowiedni Człowiek dla Aramisa, a dobro psa powinno być własnie w tym wątku na pierwszym miejscu... - a co do kosztów, to kwaota 540 zł za miesięczny pobyt, z socjalizacją i pomocą behawioralną to naprawdę bardzo tanio...ale chyba nie wszystkie osoby wiedzą o tym... - co innego jest oddanie psa do hoteliku, a co innego jest oddanie psa w celu wyprostowania jego psychiki... - podpowiadam- u nas średnio licząc jedna godzina porady u psiego psychologa to koszt od 30 do 50 zł.... Quote
Recommended Posts