Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DEKLARACJE STAŁE:
natalka9860-15zł
Emiś-20zł
agata51 - 20zł
paulinken- 10 zł ????
beataczl - 10 zł
ewu - 10 zł
tofikowa - 10zł
Aryste - 20zł
Kaas1 - 20zł
winter7 - 40zł
kate78 - 20 dol=60zł
Karrrolina - 20zł
onga - 30zł
madziak25 - 5zł
RAZEM: 275zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
wolf122 - 10 zł do sierpnia ????
monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy
stokrotka.af- ????
wiol - ????
Paja - ????
Phase - we wrześniu????
Panna Marple - 50zł
katarzyna09 - 10zł
ulka1108 - ????
takasobieagatka- po wypłacie pomyśli
Lonley -10 zł
lucySxy 20zł
ada44-???

MarcinP- we wrześniu 100 lub 200 zł???
bazarek- 76zł

ps. na czerwono zaznaczyłam sobie dla ułatwienia, żeby pamiętać wysłać nr konta;

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beataczl napisał(a):
oooo ..a sa grzyby a sa!!!! to tereny znasz dokladnie :-):-)

Uwielbiam Człuchów i okolice - bajka :)
A w Człuchowie jest taka jedna znana policjantka, bezlitosna dla piratów drogowych :)
Człuchów był swego czasu na ustach całej Polski - z zadupia / dzięki determinacji ludzi i środków z UE / - stał się fajnym miejscem na inwestycje :)

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
u nas szkolenie i zajęcia z obrony. Na pewno można by go właściwie ocenić.
Albo dt w okolicach Pszczyny. U nas zajęcia są w soboty i niedzielę rano przez 2 miesiące

I tu problem - Aramis jest w punkcie przetrzymań - jak Go się odbierze, to już na amen...

Posted

Lobaria napisał(a):
I tu problem - Aramis jest w punkcie przetrzymań - jak Go się odbierze, to już na amen...

Dokładnie.A póki pies "niepewny" to wątpię,że ktoś zdecyduje się go przyjąć na DT.

Posted

Avilia napisał(a):
Dokładnie.A póki pies "niepewny" to wątpię,że ktoś zdecyduje się go przyjąć na DT.

Z tego, co na wątku było wnioskuję, że najlepsza propozycja jest z Człuchowa...

Posted

Lobaria napisał(a):

wiem, ale dla niego najlepszą opcją byłoby szkolenie w grupie. Wtedy można ocenić właściwie jego zachowanie i dochodzi jeszcze socjalizacja. Dt za zwrotem karmy byłby najlepszy.

Posted

Ja nie wydam Aramisa osobie ,która nie zna się na postępowaniu z takim psem.
Ja absolutnie nie uważam Go za agresora do potęgi - ale nie zaryzykuję wydania Go komuś kto w pełni nie zda sobie sprawy z postępowania z takim psem - to nie może być 'byle kto' - Emiś,która ma swój hotel dla psiaków - sama powiedziała,że nie podjęłaby się hotelowania Go - to samo za siebie mówi...

Posted

Lobaria napisał(a):
Z tego, co na wątku było wnioskuję, że najlepsza propozycja jest z Człuchowa...

Ja się nie chce narzucać, ale takiego psa "łatwo spieprzyć" i potem jest już pozamiatane. Niech zajmie się nim właściwa i kompetentna osoba. Szerokim łukiem omijałabym pseudobehawiorystów. Dziennie odbieramy kilka telefonów od ofiar pseudoszkoleniowców. Ostatnią ofiarą jest cane corso. Najlepiej poszukajcie miejsca blisko siebie, aby mieć kontrolę.

Posted

__Lara napisał(a):
Ten Człuchów to 300zł/m-c z karmą i szkoleniem?

też uważam, że trzeba byłoby popytać, poczytać o tej propozycji, bo wydaje mi się, że jesteśmy w stanie taką kwotę zebrać;

Posted

[quote name='Klaudus__']Ja nie wydam Aramisa osobie ,która nie zna się na postępowaniu z takim psem.
Ja absolutnie nie uważam Go za agresora do potęgi - ale nie zaryzykuję wydania Go komuś kto w pełni nie zda sobie sprawy z postępowania z takim psem - to nie może być 'byle kto' - Emiś,która ma swój hotel dla psiaków - sama powiedziała,że nie podjęłaby się hotelowania Go - to samo za siebie mówi...

A nie można przywieżć Aramisa do oceny do ośrodka. Tak zaocznie trudno go oceniać.

Posted

[quote name='Klaudus__']Ja nie wydam Aramisa osobie ,która nie zna się na postępowaniu z takim psem.

Liliana nie może we wrześniu... A tam miałby nie tylko szkolenie, ale i dbałość jak o własne psiaki... Napiszę tylko, że np Laki i inne psy dostają olej z Hasse i mają sierśc, jak na wystawę... Zajrzyj na wątek Lakiego - to nie ten sam psiak:)

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']A nie można przywieżć Aramisa do oceny do ośrodka. Tak zaocznie trudno go oceniać.Niestety jest z tym mega problem.
Najłatwiej jakby ktoś dał radę podjechać do nas... :roll:

Posted

[quote name='Lobaria']Zajrzyj na wątek Lakiego - to nie ten sam psiak:)Dojdę tam,ale dopiero po mojej nieobecności zaczynam wszystko ogarniać,a jestem w pracy z grypą jelitową - co niestety strasznie mi wszystko utrudnia.. :P

Posted

[quote name='Klaudus__']Niestety jest z tym mega problem.
Najłatwiej jakby ktoś dał radę podjechać do nas... :roll:

popytam męża. U niego jest problem z czasem.
Przez ostatnie kilka lat trafiają do niego wyłącznie ciężkie przypadki. Część psów jest przyjmowana warunkowo do grupy. Przez pierwsze kilka lekcji wyłącznie socjalizują się wśród psów. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby Aramis mógł pojawić się niezobowiązująco na kilku spotkaniach. Na obcym terenie też będzie zachowywał się inaczej. Teraz jesienna grupa zapowiada się ciekawie, bo pojawi się właśnie ten wspomniany cane corso z policjantem, chyba jeszcze pitbulle

Posted

Wycofywanie Natalko deklaracji z głupkowatego powodu nie ma najmniejszego sensu, bo nie robisz tym krzywdy Klaudus tylko psu. Zawsze zdarza się tak, że ktoś się z kimś nie zgodzi, ktoś będzie miał o coś pretensje, a jesteśmy tu po to, żeby POMÓC ARAMISOWI.

Póki co deklaracji jest 275zł i od kilku dni nic nie ruszyło, moim zdaniem zebranie 560zł jest nieosiągalne. W dodatku zaniepokoiło mnie to oddanie do schroniska- dobrze by było, żeby ktoś, kto to widział znalazł ten przypadek.

Jeśli chodzi o transport to sądzę, że nie będzie z tym aż tak wielkich problemów, trochę osób zadeklarowało jednorazowe wpłaty, Natalka robi bazarek i miejmy nadzieję, że coś się jeszcze pojawi, ale jak wszyscy wiemy łatwiej o jednorazowe niż stałe deklaracje.

Posted

paula_t napisał(a):
Wycofywanie Natalko deklaracji z głupkowatego powodu nie ma najmniejszego sensu, bo nie robisz tym krzywdy Klaudus tylko psu. Zawsze zdarza się tak, że ktoś się z kimś nie zgodzi, ktoś będzie miał o coś pretensje, a jesteśmy tu po to, żeby POMÓC ARAMISOWI.

Póki co deklaracji jest 275zł i od kilku dni nic nie ruszyło, moim zdaniem zebranie 560zł jest nieosiągalne. W dodatku zaniepokoiło mnie to oddanie do schroniska- dobrze by było, żeby ktoś, kto to widział znalazł ten przypadek.

Jeśli chodzi o transport to sądzę, że nie będzie z tym aż tak wielkich problemów, trochę osób zadeklarowało jednorazowe wpłaty, Natalka robi bazarek i miejmy nadzieję, że coś się jeszcze pojawi, ale jak wszyscy wiemy łatwiej o jednorazowe niż stałe deklaracje.

Ja widziałam na dogo watek, gdzie Jamor oddał psa do schronu, ponieważ nie było ani opłat, ani kontaktu z osobą odpowiedzialną, ale bij - zabij, nie znajdę...

Guest Elżbieta481
Posted

Zgadza się-oddał,ale Jamor to nie jest instytucja charytatywna..On z tego żyje..Trudno się dziwić-prowadzi działalność gospodarczą-stawia i stawiał sprawę jasno..
Elżbieta