Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
a ja mam pytanie, czy będziemy myśleć o kastracji zanim Aramis trafi na szkolenie, bo może to ułatwi całą sprawę??

Cioteczki jestem za kastracją:)
Mój Rambo w pewnym momencie też zaczął być agresywny.
Kastracja pomogła - efekty widać po jakimś czasie - u mojego widać było po około roku.
Wszystko musi się ustabilizować:) warto spróbować

Posted

madziak25 napisał(a):
Cioteczki jestem za kastracją:)
Mój Rambo w pewnym momencie też zaczął być agresywny.
Kastracja pomogła - efekty widać po jakimś czasie - u mojego widać było po około roku.
Wszystko musi się ustabilizować:) warto spróbować

mi też się tak wydaje, to Mu nie zaszkodzi, a może pomóc;

Posted

phase napisał(a):
U niektórych widać poprawę po kastracji, ale na niektóre psiak w ogóle to nie działa.

tak to prawda, ale jeśli nawet jego zachowanie po tym się nie zmieni, to jest to szansa na nie powiększanie grona bezdomniaków w razie czego;

Posted

ja też jestem za kastracją, mój Fifi był wykastrowany w kwietniu, ale niestety efektów póki co brak... oprócz........ twgo, że...................nie gwalci miśków tak często hahahha :D

Posted

asiuniab napisał(a):
tak to prawda, ale jeśli nawet jego zachowanie po tym się nie zmieni, to jest to szansa na nie powiększanie grona bezdomniaków w razie czego;

Nie no pewnie, że tak! Tylko akurat była bardziej mowa o psychice. warto byłoby go wykastrować.

Posted

Lonley napisał(a):
Nie wiem może nie do czytałam, ale czy wiecie coś na temat przeszłość Aramisa?

Niestety kompletnie nic.Tylko tyle,że został przywieziony z ulicy.

Posted

natalka9860 napisał(a):
ktoś ostatnio u niego był? ja on sie miewa??

Także z miłą chęcią chciałabym to wiedzieć.
Czy ktoś ma info dotyczące Aramiska aktualnie?

Posted

[quote name='Avilia']Niestety kompletnie nic.Tylko tyle,że został przywieziony z ulicy.

Yhym. Trochę nie dobrze, ale przecież nic na to nie poradzimy.

Rozmawiałam z panią Jolantą Stołek, która też podobno jest świetnym behawiorystą http://rimo-solek.w.interia.pl/head.html to jest jej strona.
Niewiele mogłam powiedzieć na temat Aramisa,bo niewiele wiem, ale dowiedziałam się, że mógłby tam pojechać tylko, że to wyjdzie około 600zł/miesięcznie i mógłby tam przebywać najdłużej 3 miesiące. Cena co prawda wyższa, ale kolejka trochę krótsza więc jeśli chciałybyście brać ją pod uwagę, to było by lepiej gdybyś ty lub Klaudia zadzwoniły, bo ja naprawdę nie jestem w stanie dużo o Aramisie powiedzieć, a przydałoby się więcej informacji.

Posted

phase napisał(a):
Także z miłą chęcią chciałabym to wiedzieć.
Czy ktoś ma info dotyczące Aramiska aktualnie?

Od pon-pt jeździmy razem z Klaudus do Aramisa.
Chłopak ma się wysmienicie.Jest przez Klaudus wyprowadzany z czego niezmiernie się cieszy.

Posted

Avilia napisał(a):
Od pon-pt jeździmy razem z Klaudus do Aramisa.
Chłopak ma się wysmienicie.Jest przez Klaudus wyprowadzany z czego niezmiernie się cieszy.

dobrze że KTOŚ do niego zagląda. Biedak przynajmniej tyle ma:) a w tym punkcie przetrzymań to on w pomieszczeniu jakimś czy tak jak w schronisku-za kratami?

Posted

phase napisał(a):
A no to dobrze, a jakieś może postępy są u chłopaka czy na razie tak samo jak było?
Może dacie parę fotek nowych Aramiska? :oops:

Postęp jest taki,że oprócz Klaudii daje się głaskać przez kraty mi i naszej wolontariuszce.
Nie próbujemy zbliżać się do niego jak jest z Klaudią na spacerze,ponieważ on jej broni,nie pozwala za blisko podejść.Nie możemy ryzykować tego że Klaudia go nie utrzyma jak do którejś z nas skoczy.Przypomnę,że to 60kg chłopa;] Waży tyle samo co my:)
O zdjęcia się postaramy w poniedziałek.Zrobimy jakieś z daleka.Chyba,że Klaudia podczas spaceru da radę mu coś cyknąc.
Zobaczymy.

Natalka-pies jest w warunkach schroniskowych.Tj. kojec z budą.