asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 a ja mam pytanie, czy będziemy myśleć o kastracji zanim Aramis trafi na szkolenie, bo może to ułatwi całą sprawę?? Quote
madziak25 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 asiuniab napisał(a):nie damy Ci zapomnieć;) To dobrze:):) Quote
madziak25 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 asiuniab napisał(a):a ja mam pytanie, czy będziemy myśleć o kastracji zanim Aramis trafi na szkolenie, bo może to ułatwi całą sprawę?? Cioteczki jestem za kastracją:) Mój Rambo w pewnym momencie też zaczął być agresywny. Kastracja pomogła - efekty widać po jakimś czasie - u mojego widać było po około roku. Wszystko musi się ustabilizować:) warto spróbować Quote
asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 madziak25 napisał(a):Cioteczki jestem za kastracją:) Mój Rambo w pewnym momencie też zaczął być agresywny. Kastracja pomogła - efekty widać po jakimś czasie - u mojego widać było po około roku. Wszystko musi się ustabilizować:) warto spróbować mi też się tak wydaje, to Mu nie zaszkodzi, a może pomóc; Quote
Lonley Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 a czy Aramis jest pod opieką jakiejś fundacji ? Quote
asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Lonley napisał(a):a czy Aramis jest pod opieką jakiejś fundacji ? nie, niestety nie jest:( Quote
madziak25 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 asiuniab napisał(a):mi też się tak wydaje, to Mu nie zaszkodzi, a może pomóc; Dokładnie:) Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 U niektórych widać poprawę po kastracji, ale na niektóre psiak w ogóle to nie działa. Quote
asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 phase napisał(a):U niektórych widać poprawę po kastracji, ale na niektóre psiak w ogóle to nie działa. tak to prawda, ale jeśli nawet jego zachowanie po tym się nie zmieni, to jest to szansa na nie powiększanie grona bezdomniaków w razie czego; Quote
natalka9860 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ja też jestem za kastracją, mój Fifi był wykastrowany w kwietniu, ale niestety efektów póki co brak... oprócz........ twgo, że...................nie gwalci miśków tak często hahahha :D Quote
asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 a ja się chciałam pochwalić, że skończyłam literkę "C" więc zostały "B" i "D":) Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 asiuniab napisał(a):tak to prawda, ale jeśli nawet jego zachowanie po tym się nie zmieni, to jest to szansa na nie powiększanie grona bezdomniaków w razie czego; Nie no pewnie, że tak! Tylko akurat była bardziej mowa o psychice. warto byłoby go wykastrować. Quote
cisowianka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Jestem na zaproszenie , zapisuję, jeszcze nie czytałam całego wątku. Quote
Lonley Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Nie wiem może nie do czytałam, ale czy wiecie coś na temat przeszłość Aramisa? Quote
Avilia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Lonley napisał(a):Nie wiem może nie do czytałam, ale czy wiecie coś na temat przeszłość Aramisa? Niestety kompletnie nic.Tylko tyle,że został przywieziony z ulicy. Quote
asiuniab Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 cisowianka napisał(a):Jestem na zaproszenie , zapisuję, jeszcze nie czytałam całego wątku. witam i dziękuję za przybycie:) Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 natalka9860 napisał(a):ktoś ostatnio u niego był? ja on sie miewa?? Także z miłą chęcią chciałabym to wiedzieć. Czy ktoś ma info dotyczące Aramiska aktualnie? Quote
natalka9860 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 phase napisał(a):Także z miłą chęcią chciałabym to wiedzieć. Czy ktoś ma info dotyczące Aramiska aktualnie? w takim razie obie czekamy na odp:) :cool3: Quote
Lonley Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='Avilia']Niestety kompletnie nic.Tylko tyle,że został przywieziony z ulicy. Yhym. Trochę nie dobrze, ale przecież nic na to nie poradzimy. Rozmawiałam z panią Jolantą Stołek, która też podobno jest świetnym behawiorystą http://rimo-solek.w.interia.pl/head.html to jest jej strona. Niewiele mogłam powiedzieć na temat Aramisa,bo niewiele wiem, ale dowiedziałam się, że mógłby tam pojechać tylko, że to wyjdzie około 600zł/miesięcznie i mógłby tam przebywać najdłużej 3 miesiące. Cena co prawda wyższa, ale kolejka trochę krótsza więc jeśli chciałybyście brać ją pod uwagę, to było by lepiej gdybyś ty lub Klaudia zadzwoniły, bo ja naprawdę nie jestem w stanie dużo o Aramisie powiedzieć, a przydałoby się więcej informacji. Quote
Avilia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 phase napisał(a):Także z miłą chęcią chciałabym to wiedzieć. Czy ktoś ma info dotyczące Aramiska aktualnie? Od pon-pt jeździmy razem z Klaudus do Aramisa. Chłopak ma się wysmienicie.Jest przez Klaudus wyprowadzany z czego niezmiernie się cieszy. Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 A no to dobrze, a jakieś może postępy są u chłopaka czy na razie tak samo jak było? Może dacie parę fotek nowych Aramiska? :oops: Quote
natalka9860 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Avilia napisał(a):Od pon-pt jeździmy razem z Klaudus do Aramisa. Chłopak ma się wysmienicie.Jest przez Klaudus wyprowadzany z czego niezmiernie się cieszy. dobrze że KTOŚ do niego zagląda. Biedak przynajmniej tyle ma:) a w tym punkcie przetrzymań to on w pomieszczeniu jakimś czy tak jak w schronisku-za kratami? Quote
Avilia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 phase napisał(a):A no to dobrze, a jakieś może postępy są u chłopaka czy na razie tak samo jak było? Może dacie parę fotek nowych Aramiska? :oops: Postęp jest taki,że oprócz Klaudii daje się głaskać przez kraty mi i naszej wolontariuszce. Nie próbujemy zbliżać się do niego jak jest z Klaudią na spacerze,ponieważ on jej broni,nie pozwala za blisko podejść.Nie możemy ryzykować tego że Klaudia go nie utrzyma jak do którejś z nas skoczy.Przypomnę,że to 60kg chłopa;] Waży tyle samo co my:) O zdjęcia się postaramy w poniedziałek.Zrobimy jakieś z daleka.Chyba,że Klaudia podczas spaceru da radę mu coś cyknąc. Zobaczymy. Natalka-pies jest w warunkach schroniskowych.Tj. kojec z budą. Quote
natalka9860 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 szkoda biedaka, teraz jeszcze lato,, ale zimą jak bd -20 "c a ni znajdzie się dla niego żaden domek to.... koszmar:( Quote
Recommended Posts