magda222 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Czy osoba, która założyła wydarzenie na FB koordynuje tam wszystko i np. rozsyła nr konta do zainteresowanych? Możecie zamieścić na 1 stronie listę deklarowiczów? Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='magda222']Czy osoba, która założyła wydarzenie na FB koordynuje tam wszystko i np. rozsyła nr konta do zainteresowanych? Możecie zamieścić na 1 stronie listę deklarowiczów? na razie nie możemy na 1 stronie, bo może tylko założycielka, muszę dopiero do moderatora napisać, abym mogła coś zmieniać. Z tego co mi pisała Lobaria mogę to sama zrobić, ale szczerze się przyznam, że nie umiem się do tego zabrać, bo dogo jest dla mnie nieco skomplikowane, jeśli ktoś kto to robił mógłby mi napisać do kogo to zgłosić zrobię to; a i jeszcze wydaje mi się to dziwne, że mogę to zrobić ja, a nie założycielka wątku; Quote
Lobaria Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 asiuniab napisał(a):na razie nie możemy na 1 stronie, bo może tylko założycielka, muszę dopiero do moderatora napisać, abym mogła coś zmieniać. Z tego co mi pisała Lobaria mogę to sama zrobić, ale szczerze się przyznam, że nie umiem się do tego zabrać, bo dogo jest dla mnie nieco skomplikowane, jeśli ktoś kto to robił mógłby mi napisać do kogo to zgłosić zrobię to; a i jeszcze wydaje mi się to dziwne, że mogę to zrobić ja, a nie założycielka wątku; Nie jest to skomplikowane - piszesz na wątku, którego link Tobie wysłałam, z prośbą o udostępnienie drugiego postu do rozliczeń i dajesz link do tematu. A, na fb Pani prosi o nr konta, napisz na pw do Niej:) Quote
magda222 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Lobaria napisał(a): A, na fb Pani prosi o nr konta, napisz na pw do Niej:) Albo wyślij mi na PW dane do przelewu a ja będę rozsyłać tym, którzy chcą wpłacać. Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Lobaria napisał(a):Nie jest to skomplikowane - piszesz na wątku, którego link Tobie wysłałam, z prośbą o udostępnienie drugiego postu do rozliczeń i dajesz link do tematu. A, na fb Pani prosi o nr konta, napisz na pw do Niej:) Lobaria napisałam już nawet nie bolało;) Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 magda222 napisał(a):Albo wyślij mi na PW dane do przelewu a ja będę rozsyłać tym, którzy chcą wpłacać. już wysłałam:) thank You:) Quote
Lonley Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Możemy zrobić jeszcze ten bazarek z psimi ciasteczkami domowej roboty. Ktoś miał komuś przesłać przepisy. Czy to nadal aktualne ? :lol: Quote
Lobaria Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='asiuniab']Lobaria napisałam już nawet nie bolało;) :) Mnie na pw też wyślij konto, przy ponad 900 znajomych na fb znajdzie się mam nadzieję / więcej osób, proszących mnie o konto magda222 - jak Ciębie znaleźć na fb? Mnie to to Bluniu poznać można :) Quote
magda222 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Lobaria']:) magda222 - jak Ciębie znaleźć na fb? Mnie to to Bluniu poznać można :) Nazywam się Magda Kocurek ;) Tak jak moje koty ;) :loveu: Quote
Ada44 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 -Magda222, też lubię koty i też mam ich bez liku, ok, to ja dokładam brakującą kwotę na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora, czyli 200zł ( przelewam na konto , kiedy będzie ustalony termin przyjęcia psa) i deklaruję dopłacić brakującą kwote na drugi miesiąc pobytu u Jamora, jeżeli będzie taka potrzeba... - konto już mam, dziękuję - ps. Magda, mój pies miał ostatnio bardzo dobre wyniki krwi, więc myślę, że wszystko będzie dobrze.... Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Ada44 napisał(a):-Magda222, też lubię koty i też mam ich bez liku, ok, to ja dokładam brakującą kwotę na pierwszy miesiąc pobytu u Jamora, czyli 200zł ( przelewam na konto , kiedy będzie ustalony termin przyjęcia psa) i deklaruję dopłacić brakującą kwote na drugi miesiąc pobytu u Jamora, jeżeli będzie taka potrzeba... - konto już mam, dziękuję - ps. Magda, mój pies miał ostatnio bardzo dobre wyniki krwi, więc myślę, że wszystko będzie dobrze.... poczekaj proszę, Aramis póki co jest w kolejce do Jamora, te dopłaty trzeba ustalić z Olą i Klaudią, bo co będzie po miesiącu, czy dwóch, nie sądzę, żebyśmy mogli taką kwotę dozbierać; Bardzo proszę Avilia lub Klaudus odezwijcie się, bo ja nie jestem osobą odpowiedzialną za psiaka, przyjmuję wpłaty i z tego się rozliczam, ale decyzje podejmuję dziewczyny, które są na miejscu; Quote
Ada44 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 - konto mam do Ciebie, Asiuniu, i przelewam pieniadze, jak tylko ustalony będzie termin przyjęcia psa,,,jak pies wyjdzie na prostą to na pewno znajdzie DT lub DS, zaraz po ocenie trzeba mu szukać domu... Quote
Avilia Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='asiuniab']poczekaj proszę, Aramis póki co jest w kolejce do Jamora, te dopłaty trzeba ustalić z Olą i Klaudią, bo co będzie po miesiącu, czy dwóch, nie sądzę, żebyśmy mogli taką kwotę dozbierać; Bardzo proszę Avilia lub Klaudus odezwijcie się, bo ja nie jestem osobą odpowiedzialną za psiaka, przyjmuję wpłaty i z tego się rozliczam, ale decyzje podejmuję dziewczyny, które są na miejscu; W chwili obecnej innej propoyzcji niż Jamor nie mamy.Ale u Jamora kolejka,więc w tym czasie spokojnie możemy szukać hotelu ZE SZKOLENIEM, który będzie bardziej dostępny dla nas finansowo ALE i będzie reprezentował się zbliżoną, (nie piszę jednakową,bo jednakowej nie znajdziemy) pozytywną opinią o szkoleniu psów i wyprowadzaniu ich na prostą. Jeżeli takowy się nie znajdzie,a u Jamora przyjdzie nasza kolej to jedziemy do Jamora.Taka jest moja decyzja. Przez ten czas możemy zbierać kasiorkę-choćby jednorazowe deklaracje,żeby było na tę brakującą kwotę. Ada zadeklarowała tutaj pomoc przez 2 miesiące u Jamora (za co serdecznie dziękujemy!)- wydaje mi się to wystarczający czas na "rozpoznanie" psa.Myślę,że z jednorazowych deklaracji uzbieralibyśmy i na 3 miesiąc szkolenia,a po tym czasie (o ile nie znajdzie się DT/DS) przenieść psa do tańszego hotelu. Myślę,że 3 miesiące szkolenia wystarczą (oczywiście jestem nastawiona optymistycznie,że na zachowanie Aramisa ma wpływ schronisko,kojec,brak zajęcia i Klaudia) i pies będzie nadawał się do adopcji. Quote
Lobaria Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Avilia']W chwili obecnej innej propoyzcji niż Jamor nie mamy.Ale u Jamora kolejka,więc w tym czasie spokojnie możemy szukać hotelu ZE SZKOLENIEM, który będzie bardziej dostępny dla nas finansowo ALE i będzie reprezentował się zbliżoną, (nie piszę jednakową,bo jednakowej nie znajdziemy) pozytywną opinią o szkoleniu psów i wyprowadzaniu ich na prostą. Jeżeli takowy się nie znajdzie,a u Jamora przyjdzie nasza kolej to jedziemy do Jamora.Taka jest moja decyzja. Przez ten czas możemy zbierać kasiorkę-choćby jednorazowe deklaracje,żeby było na tę brakującą kwotę. Ada zadeklarowała tutaj pomoc przez 2 miesiące u Jamora (za co serdecznie dziękujemy!)- wydaje mi się to wystarczający czas na "rozpoznanie" psa.Myślę,że z jednorazowych deklaracji uzbieralibyśmy i na 3 miesiąc szkolenia,a po tym czasie (o ile nie znajdzie się DT/DS) przenieść psa do tańszego hotelu. Myślę,że 3 miesiące szkolenia wystarczą (oczywiście jestem nastawiona optymistycznie,że na zachowanie Aramisa ma wpływ schronisko,kojec,brak zajęcia i Klaudia) i pies będzie nadawał się do adopcji. Rozmawiałam z Lilianą, która ma naszego Lakiego. We wrześniu jednak nie może wziąć żadnego psiaka. Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Avilia']W chwili obecnej innej propoyzcji niż Jamor nie mamy.Ale u Jamora kolejka,więc w tym czasie spokojnie możemy szukać hotelu ZE SZKOLENIEM, który będzie bardziej dostępny dla nas finansowo ALE i będzie reprezentował się zbliżoną, (nie piszę jednakową,bo jednakowej nie znajdziemy) pozytywną opinią o szkoleniu psów i wyprowadzaniu ich na prostą. Jeżeli takowy się nie znajdzie,a u Jamora przyjdzie nasza kolej to jedziemy do Jamora.Taka jest moja decyzja. Przez ten czas możemy zbierać kasiorkę-choćby jednorazowe deklaracje,żeby było na tę brakującą kwotę. Ada zadeklarowała tutaj pomoc przez 2 miesiące u Jamora (za co serdecznie dziękujemy!)- wydaje mi się to wystarczający czas na "rozpoznanie" psa.Myślę,że z jednorazowych deklaracji uzbieralibyśmy i na 3 miesiąc szkolenia,a po tym czasie (o ile nie znajdzie się DT/DS) przenieść psa do tańszego hotelu. Myślę,że 3 miesiące szkolenia wystarczą (oczywiście jestem nastawiona optymistycznie,że na zachowanie Aramisa ma wpływ schronisko,kojec,brak zajęcia i Klaudia) i pies będzie nadawał się do adopcji. Avilia obyś się z tymi deklaracjami i czasem potrzebnym Aramisowi nie myliła. Na pewno trzeba rozpoznać, co po tych 3 miesiącach, gdzie Aramis będzie czekał na swój dom, musi to być miejsce, gdzie się nie cofnie, ale utrwali wcześniejsze szkolenie, to chyba najważniejsze. A Avilia czy wiesz mniej więcej ile taka kolejka, w której jest zapisany Aramis do Jamora może trwać, tzn. kiedy tak pi x drzwi, mógłby tam pojechać, chodzi o to żebyśmy wiedzieli do kiedy mamy czas? Quote
paula_t Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Asiu, do rozesłania zostały literki B, C, D i to właściwie koniec z osobami, które można na wątek zaprosić, całe dogo powiadomione. Ja też bym chciała, żeby Aramis trafił do Jamora, bo naczytałam się wiele dobrego zarówno o hoteliku, jak i o metodach szkolenia, wyprowadzania psów na prostą. Jeśli chcecie Avilia ryzykować z Klaudią i decydujecie się na wysłanie Aramiska tam bez kompletu deklaracji, to ok, mam nadzieję tylko, że nie obudzimy się z ręką w nocniku i albo psina szybko znajdzie domek, albo uda się to uzupełniać jednorazowymi wpłatami, choć to póki co 260zł miesięcznie, albo w miejscu, do którego miałby trafić po paru miesiącach nie spie**** ciężkiej pracy Jamora. Jamor, przed Aramisem 7 psiaków, ile to mniej więcej czasu oczekiwania? Prosimy jeszcze o deklaracje dla Aramiska!!!! Quote
magda222 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Avilia']W chwili obecnej innej propoyzcji niż Jamor nie mamy.Ale u Jamora kolejka,więc w tym czasie spokojnie możemy szukać hotelu ZE SZKOLENIEM, który będzie bardziej dostępny dla nas finansowo ALE i będzie reprezentował się zbliżoną, (nie piszę jednakową,bo jednakowej nie znajdziemy) pozytywną opinią o szkoleniu psów i wyprowadzaniu ich na prostą. Jeżeli takowy się nie znajdzie,a u Jamora przyjdzie nasza kolej to jedziemy do Jamora.Taka jest moja decyzja. Przez ten czas możemy zbierać kasiorkę-choćby jednorazowe deklaracje,żeby było na tę brakującą kwotę. Ada zadeklarowała tutaj pomoc przez 2 miesiące u Jamora (za co serdecznie dziękujemy!)- wydaje mi się to wystarczający czas na "rozpoznanie" psa.Myślę,że z jednorazowych deklaracji uzbieralibyśmy i na 3 miesiąc szkolenia,a po tym czasie (o ile nie znajdzie się DT/DS) przenieść psa do tańszego hotelu. Myślę,że 3 miesiące szkolenia wystarczą (oczywiście jestem nastawiona optymistycznie,że na zachowanie Aramisa ma wpływ schronisko,kojec,brak zajęcia i Klaudia) i pies będzie nadawał się do adopcji. Popieram Cię w 100%. Quote
Avilia Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 asiuniab napisał(a):Avilia obyś się z tymi deklaracjami i czasem potrzebnym Aramisowi nie myliła. Na pewno trzeba rozpoznać, co po tych 3 miesiącach, gdzie Aramis będzie czekał na swój dom, musi to być miejsce, gdzie się nie cofnie, ale utrwali wcześniejsze szkolenie, to chyba najważniejsze. A Avilia czy wiesz mniej więcej ile taka kolejka, w której jest zapisany Aramis do Jamora może trwać, tzn. kiedy tak pi x drzwi, mógłby tam pojechać, chodzi o to żebyśmy wiedzieli do kiedy mamy czas? Mam nadzieję,że przepowiadam proroczo heh:) Będziemy się ratować bazarkami,zrobi się aukcję cegiełkową.Bo to jedyny ratunek dla tego psa. Ciężko mi powiedzieć ile ta kolejka może trwać.Musiałabym zapytać u żródła-Jamora.Napewno ze 2 miesiące mamy. Quote
natalka9860 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 dobra, tata daje dychę, ja dokładam 5zł do moich 15 to razem od nas 30zł miesięcznie. ale pod warunkiem, że nie ma dnia np.10 do którego nalezy wpłącić kasę tylko byle w danym miesiącu było wpłacone. zgadzacie się?? Quote
ewu Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Czekam na namiary na Mirona. Dam znać jak się dowiem co i jak. Quote
__Lara Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Tylko te bazarki i inne trzeba już robić, póki jest zainteresowanie psem....bo inaczej czarno to widzę, serio :( chciałabym być dobrej myśli, naprawdę :( widzę niestety masę wątków, w których siedzą psy i hotele są niepopłacone :( choćby Zenek, ma 300 zł na miesiąc hotelu, a tam jest problem, mimo bazarków ciągle jest dług :( Dobrze by było jednak poszukać innych szkoleniowców. Chyba jest ich więcej na całą Polskę? :oops: Co do liter, ja wzięłam: A-J, z czego zaczęłam dopiero K, więc można brać.... Quote
asiuniab Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 __Lara napisał(a):Tylko te bazarki i inne trzeba już robić, póki jest zainteresowanie psem....bo inaczej czarno to widzę, serio :( chciałabym być dobrej myśli, naprawdę :( widzę niestety masę wątków, w których siedzą psy i hotele są niepopłacone :( choćby Zenek, ma 300 zł na miesiąc hotelu, a tam jest problem, mimo bazarków ciągle jest dług :( Dobrze by było jednak poszukać innych szkoleniowców. Chyba jest ich więcej na całą Polskę? :oops: Co do liter, ja wzięłam: A-J, z czego zaczęłam dopiero K, więc można brać.... kochana K już jest zrobione, tak jak pisała Paula_t zostało już chyba B, C, D, także żebyśmy podwójnie nie powysyłały; Quote
natalka9860 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 ja przypominam ze deklaruję razem z tata 30zł miesięcznie. ja zrobiłam literki e f g h i j Quote
Recommended Posts