obraczus87 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='sylwija']śliczne stworzenie :)[/QUOTE] [quote name='Ellig']Witaj Negra:)[/QUOTE] Witam Cioteczki :) !!!! Quote
obraczus87 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Awit']Ale fajna! To macie wesoło:-)[/QUOTE] Bardzooo wesoło :) W wknd biorę się za pisanie pracy mgr, więc relacji raczej nie będzie ;) Quote
Bonsai Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Jeśli będziesz miała czas zawitać w weekend do Warszawy na fotki, to daj znać. ;) Quote
Akrum Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 obraczus87 zapracowana w weekend, cikawe jakie zabawy organizuje sobie więc Negra :) może jakiś bucik podwędziła i go rozgryzła?? albo ciąg dalszy tapety?? a może chodzi non stop za TZ i to jego zabawia?? Quote
obraczus87 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Witam :) Negra śpi, więc ja napiszę co tam u nas słychać :) W piątek zabrałam małą wieczorkiem do moich rodziców. Myślałam, że w aucie będzie cisza, ale oczywiście myśleć "se" mogłam, a w rzeczywistości Negra biegała po całym aucie. Już byłam bliska wsadzeniu Jej do bagażnika :evil_lol: Do windy bała się wejść, ale jakoś dałyśmy radę. Z moim Tobim poszło gładko, myślałam, że będzie dużo ciężej. Tobiasz udawał, że olewa całą sytuację, ale jednak był lekko zestresowany. Tym bardziej, że Negra poszła do mojej babci i walnęła się na łóżku i zasnęła... ale leżała na ulubionym miejscu Tobiego ;) więc podczas snu, NEgra była pilnowana przez Tobiego :evil_lol: Później był spacer razem z Tobim, to już i do windy weszła bez problemu, i po osiedlu bez problemu chodziłą. Generalnie domek z innym psem mile widziany :) W sobote obudziła mnie o 7 :multi: i tak cały dzień towarzyszyła mi podczas pisania pracy mgr :roll: Za to dzisiejszej nocy zaczęła szczekać o 3 w nocy (usłyszała na górze teściową)... TAk mnie rozbudziła, że poszłam pisać pracę, a ona smacznie sobie spała z TZ. Poszłam znowu spać około 6.. ale długo się nie naspałam, bo o 8 Negrunia najpierw zaczęła mnie gryźć, potem skakać po mnie, a gdy nie reagowałam uwaliła mi się na głowie :-o i dopiero wtedy zaczęła mi rozdawać buziaki na prawo i lewo - słodka :) Poza tym w ciągu dnia zauważyłam, że normalnie z kanapy wskakuje sobie na ławę :mad: po co? Tego nikt nie wie. Dzisiaj zostala sama - ściągneła sobie z parapetu mój polar i szlafrok, a złóżka poduszkę :mad: Była dzisiaj na długim spacerze, potem bawiła się ze mną na podwórku, a później szalała z Deją. Generalnie Negra to diabełek!!! Podczas zabawy potrafi się tak rozbrykać, że przybiega do mnie i zaczyna mnie gryźć, a jak chce wziąć piłkę to już w ogóle z taką złością na mnie patrzy, jakby mnie zjeść chciała :crazyeye::razz: Minął tydzień, a królewna sie tak rozhuśtała, że szok :) Na Deję skacze, gryzie JEj łąpy i podgryza w tyłek. DEja, która uwielbiała przebywać u nas na dole, teraz bardzo często ma dość Negry i ucieka na górę :evil_lol: NEgra to diabełek w ciele aniołka :loveu::loveu::loveu: Do obych jednak podchodzi z dystansem, ale będziemy z tym walczyć :) ogromnym plusem jest to, że bardzo szybko przyzwyczaja się do nowej sytuacji :)a Wczoraj nasmarowałam Ja przeciwko kleszczom i pchełkom :) Quote
obraczus87 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Podsumowując - Negra zachowuje się jak prawdziwy szczeniak :) Quote
Pyrdka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ciotka oczerniasz Negrunię okrutnie!!! Podgryza, szczeka, niegrzeczna w aucie!!!.Obraczuś - przywołuję do porządku. Podmieniłaś nam Niunię. A tak na serio to ja chyba troszkę rozpuściłaś. Ale kochaj i rozpuszczaj ile wlezie. Quote
obraczus87 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Pyrdka']Ciotka oczerniasz Negrunię okrutnie!!! Podgryza, szczeka, niegrzeczna w aucie!!!.Obraczuś - przywołuję do porządku. Podmieniłaś nam Niunię. A tak na serio to ja chyba troszkę rozpuściłaś. Ale kochaj i rozpuszczaj ile wlezie.[/QUOTE] Ej Ciocie, ja Negry nie rozpuszczam - naprawdę. Gdy coś przeskrobie to dostaje naganę ode mnie. I siedzi taka obrażona na mnie wtedy. Ale ja uważam, że jakieś zasady współpracy muszą być. Natomiast Negra poczuła się na tyle bezpiecznie, ze pokazuje na co Ją stać :) Na szczęście powoli staje się karna, mało tego - gdy nabroi wie że zrobiła źle, ale testuje mnie. Ja się Jej nie podporządkuję ;) nad TZ-tem pracuję cały czas. :) ale jednocześnie ze mną pracuje nad Nim Negra :roll: Quote
Pyrdka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Poczuła się u Was pewnie, dlatego Was testuje. Dobrze, że jesteś konsekwentna. Ja niestety zawsze rozpuszczałam moje tymczasowiczki. Tz mówi,że się nie nadaję na dom tymczasowy. Rozpuściłam wszystkie baby, jakie przewinęły się przez mój dom.Miały to szczęście ,ze trafiły do domów bardzo wyrozumiałych;),które potrafiły ułozyć sobie rozbrykane i rozpuszczone babiszony.:evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Pomimo całej tej miłości jaką darzę psiaki, staram się być konsekwentna. Zresztą wobec Dei jestem wymagająca :) I czasami mam wrażenie, że mnie "znielubi" ;) ale nie. To na mój widok się najbardziej cieszy :) bo wie, że nawet jak wymagam, to i tak wyłącznie ja przynosze do domu dobre rzeczy i że ze mną najlepiej się bawić ;) Ale Negra to wchodzi ma na głowę DOSŁOWNIE :D ale ja z tym walczę :evil_lol: Duży plus dla Niuni - od kilku dni załatwia się tylko na dworze :multi: (tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Mało tego - zaczęła wyraźnie sygnalizować swoje potrzeby. Myślę, że jak trafi do domu gdzie będzie wychodzić na dworek 3-4 razy dziennie to szybciutko się przyzwyczai do godzin wyjścia na dwór :) Quote
obraczus87 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Aaaa Bonsai - niestety w ten wknd "oddałam" się pisaniu mgr :( więc nie dałam rady zawitać od W-wy.. chociaż bardzo chciałam. Quote
Bonsai Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Wow, wstałaś o 3 w nocy pisać mgr... Podziwiam, mnie to wołami z łóżka trzeba ściągać, nawet szczekający pies nie robi na mnie większego wrażenia. I co więcej, jestem bardzo konsekwentna w olewaniu takich zachowań, jeśli to faktycznie jest szczekanie od tak, bo coś usłyszałem. ;) Wszystkie psy, jakie dotąd się u mnie przewinęły, doskonale zrozumiały o co mi chodzi. :evil_lol: Spokojnie, jak będziesz miała chwilę to zrobimy sesję. ;) Quote
Akrum Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Haha, Negra pokazujesz w końcu różki :) Typowy szczeniaczek z ciebie się robi :) W końcu, ona jeszcze taka młodziutka jest z charakteru, z wyglądu i przecież około roku dopiero ma, więc czując się bezpiecznie otwarła się na całego :) Może w poprzednim "domu" nie pozwalano jej się bawić, szaleć, nie wiadomo gdzie była trzymana. Teraz zaczyna wszystko poznawać :) Dziękuję obraczus87, że jesteś tak dla niej wyrozumiała :) Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Bonsai']Wow, wstałaś o 3 w nocy pisać mgr... Podziwiam, mnie to wołami z łóżka trzeba ściągać, nawet szczekający pies nie robi na mnie większego wrażenia. I co więcej, jestem bardzo konsekwentna w olewaniu takich zachowań, jeśli to faktycznie jest szczekanie od tak, bo coś usłyszałem. ;) Wszystkie psy, jakie dotąd się u mnie przewinęły, doskonale zrozumiały o co mi chodzi. :evil_lol: Spokojnie, jak będziesz miała chwilę to zrobimy sesję. ;)[/QUOTE] Tiaaaaa... zapomniałam dopisac, że o tej 3 Negrę wypuściłam na dwór. A ponieważ sama nie chce zostawać, to stałam z Nią na tym zimnie. Po czym teściowa myslała, że nie zgasiła światła (bo swoje suczki też wcześniej wypuszczała) i: - zgasiła mi światło - zamknęła drzwi na klucz :evil_lol: tak więc stałam tam bite 10minut zanim mój kochany mąż zorientował się, że walę w okno, a nie tak jak myslał wcześniej - że to teściowie na górze się kręcą :cool1: Więc po taki skutecznym rozbudzeniu postanowiłam zrobić coś pożytecznego ;) i w sumie więcej napisałam przez te dwie godziny, niż podczas soboty :razz: [quote name='Akrum']Haha, Negra pokazujesz w końcu różki :) Typowy szczeniaczek z ciebie się robi :) W końcu, ona jeszcze taka młodziutka jest z charakteru, z wyglądu i przecież około roku dopiero ma, więc czując się bezpiecznie otwarła się na całego :) Może w poprzednim "domu" nie pozwalano jej się bawić, szaleć, nie wiadomo gdzie była trzymana. Teraz zaczyna wszystko poznawać :) Dziękuję obraczus87, że jesteś tak dla niej wyrozumiała :)[/QUOTE] Ależ bardzo Cie proszę ;) pomimo bycia diabełkiem, Negra jest bardzo słodkim psiakiem :) potrafi uwodzić (głównie facetów sobie owija wokół palca a może wynika to z faktu, że faceci sa bardziej pobłażliwi?). Dzisiaj wycałowała mi całą twarz, po czym poszła sie bawić ( o 4 rano ;) ) Jak przedstawiłam wczoraj TZ-towi wymagania co do przyszłego domku, to zapytał, gdzie ja taki dom znajdę :evil_lol: na szczęście wiem, że trafiaja się super domki tylko czasami trzeba troszke dłużej poczekać :) Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Dzwonił TZ :mad: wrócił do domu :mad: Mam taką materiałową tymczasową szafę na suwaki.. z której Negra: 1. Wyciągnęła i pogryzła moja nową torbę :mad: 2. Porozwalała po całym pokoju moje ubrania :mad: Ponadto po całym pokoju porozrzucana jest Jej karma :mad: Coś mi się wydaje, że jutro zostanie zamknięta w drugim pokoju - w którym nie ma nic do zniszczenia, ale Negra nie za bardzo lubi tam siedzieć (chyba dlatego, że nie ma nic do zniszczenia). No co za gówniara - to ja urywam się z pracy i pędzę na bazar kupić Jej kurze łapki i inne przysmaki, a Ona mi sie tak odwdzięcza?? :shake: Quote
Akrum Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Aaaahahahahaha :):):) Wiedziałam, że w tym małym ciałku drzemie ogromny potencjał :):):) Torebka - widocznie była niemodna ;P;P;P Ubrania - no co, fajne legowicho sobie pewnie z nich zrobiła :) A karma - jak pańcia nie nakarmiła, to się dziewczynka sama porządziła :) Quote
Bonsai Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 No proszę, widzę, że masz receptę na przygodę - jeden mały psiak, a tyle przygód w ciągu kilku dni... ;) Nocowanie na dworze, przemeblowania, przymusowa zmiana imidżu.... ;) Nic, tylko zazdrościć. :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Hahaha bardzo smieszne :evil_lol: Na szczęście karme rozsypała tylko ze swojej miski bo cos mi wewnętrznie podpowiadało, aby worek schować tam, gdzie Negra dostepu nie ma :razz: Własnie chodzi o to, że Ona na tych ubraniach raczej nie spała, tylko brała w zęby i sobie rzucała :-o co za pies :evil_lol: dla niektórych to może sie wydać zabawne, ale ja naprawde sie odzwyczaiłam od niektórych psich zachowań :) mój Tobi dzisiaj kończy 9 lat :loveu: (wszystkiego najlepszego Skarbie :) ) Aaaaaa zapomniałam dodać, że wczoraj z premedytacją (bo jak inaczej to nazwać??) zeżarła mi jajecznice z talerza - akurat zjadła ją z mojego a nie TZ-ta talerza :mad: Ale własnie dzwonił TZ - Jemu ściągnęła z talerza pałke z kurczaka :evil_lol: dobrze, że szybko Jej zabrał, bo kurczak był mpcno przyprawiony chili ;) ale może miałaby nauczke, gdyby zjadła?? Albo ja bym miała problem z Jej rozwolnieniem :evil_lol: Quote
Akrum Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 haha... się rozkręca mała coraz bardziej :):):) Niestety częste to jest w przypadku tymczasowiczów - co pies to inne szkody :) Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ale Ona w tym całym swoim brojeniu taka kochana jest ;) a jakie ma fajne oczy jak wpada w swój szał :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Ellig']Oj mialam co czytac:):):):):) :) :) :) Przypominam o bazarku dla Negrity ;) szalonej pannicy ;) KLIK Quote
Akrum Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 ciekawe co dzisiaj w nocy wymyśli Negra :) Quote
Pyrdka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wy wstrętne niewdzięcznice!!! Niunia broi - stanowczo protestuję. To kto inny, a nie ta maluńka pchiełka. Quote
Recommended Posts