Akrum Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [FONT=Comic Sans MS] Mała, przerażona, przywiązana do drzewa pod Urzędem Miejskim, zostawiona praktycznie na pastwę losu. Na szczęście ktoś się zlitował, zadzwonił do odpowiednich osób i tak sunia trafiła do przytuliskowego kojca.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Straciła wszystko co do tej pory miała: dom, ciepłe i mięciutkie posłanko, swojego człowieka, miskę pełną jedzenia [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:shake::shake::shake: Mała trafiła do przytuliska, początkowo siedziała w małej klatce na kwarantannie. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Wciśnięta w kącik, leżała tak na kocyku, trzęsła się cała, a jej oczy... nie zapomnę tego spojrzenia, pełnego wyrzutu, strachu i zrezygnowania :-( Po dwóch tygodniach kwarantanny mała suńka trafiła do kojca ogólnego, gdzie zamieszkała z kilkoma większymi od siebie suniami.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Jeszcze bardziej przerażona otaczającą ją rzeczywistością chwyciła nas za serce. Poprosiłyśmy by wydano ją nam na spacer, mała była tak przerażona, że posadzona na trawkę panikowała. Pyrdka wzięła ją na ręce i tuliła to zesztywniałe ze strachu ciałko, które po chwili zaczęło topnieć. Sunia zrozumiała, że nic jej z nami nie grozi. Okazało się, że to jeszcze praktycznie psie dziecko, sunia ma dopiero około 1 roku, bielutkie ząbki. Na szczęście do suni uśmiechnął się los i tak po kilku dniach okazało się, że sunia może jechać do BDT do obraczus87 - za co ślicznie dziękujemy [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:loveu: I tak we poniedziałek 03 października Pyrdka pojechała do przytuliska po suńkę, która u mnie poczeka na transport do Warszawy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Sunia od razu trafiła do wanny, przyznam się że kąpiąc ją i patrząc na jej małe, trzęsące się jak galareta ciałko - miałam ogromne wyrzuty sumienia i serce mi pękało na ten widok. Wykąpana, wysuszona, odpchlona i odrobaczona położyła się na przygotowanym dla niej kocyku [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:) Pierwsza noc minęła spokojnie, a wczoraj (wtorek) już ogonek machał początkowo nieśmiało, później już coraz częściej i mocniej [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:) Sunia jest bardzo, bardzo towarzyska, otwiera się na ludzi i na otaczającą ją rzeczywistość z godziny na godzinę. Uwielbia się przytulać i rozdawać buziaki. Moje psiule (prócz Pestki :oops::roll:) przywitały ją przyjaźnie. Ona sama nie wykazuje agresji do nich. Apetyt jej dopisuje, swoje potrzeby załatwia w większości już na dworze.[/FONT] Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 POST ROZLICZENIOWY: Wydatki: 100 zł - sterylizacja Wpływy: obraczu87 - 20 zł Kundelkowa Skabronka - 80 zł Stan konta Negry: 0 zł Ciąg dalszy postu rozliczeniowego prowadzony jest bezpośrednio przez Obraczus87 w poście nr 7 :) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 już u mnie: suńka uwielbia mojego TZ i mój kocyk :) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 oczywiście Bork musiał się usadzić obok niej i pozować do zdjęć jak to zwykle ma w zwyczaju :) niestety wszystkie zdjęcia są "śpiące", bo ona tylko chodzi za TZ i gdzie on usiądzie, tam ona od razu się wtula i śpi :) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Sunia będzie miała dzisiaj o 17 sterylizację. Proszę bardzo o mocne trzymanie kciuków. Mile widziana pomoc finansowa, jakiś bazarek. Sterylka po cenie ulgowej od naszego weta dla bezdomniaków to koszt: 100 zł. Ale my i tak już jesteśmy w kiepskiej sytuacji finansowej. Dlatego jakby miał ktoś możliwość zrobienia bazarku - byłabym wdzięczna. Jeśli wszystko będzie dobrze - a będzie, musi być :) to sunia w niedzielę jedzie do obraczus87 :loveu::loveu::loveu: Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 WPŁYWY na moje konto: - Klub Baloniarek - 50zł (na karmę) KLIK - NataZG - 100zł - NataZG - 50zł (na kong) - NataZG - 50zł (na smaczki) - konkurs foto - 200zł KLIK - NataZG - 50zł (na smaczki) SUMA: 500zł WYDATKI: - 15zł - Fiprex - 50zł - karma (od Baloniarek) - 50zł - kong (prezent od NataZG) - 23zł - wyróżnione gumtree - 10zł - pakiet ogłoszeń - 23zł - wyróżnione gumtree - 15zł - Fiprex - 23zł - wyróżnione gumtree - 23zł - wyróżnione gumtree - 109zł - karma (15kg) - 7zł - odrobaczenie - 40zł (5x8zł) podkłady higieniczne - 23zł - wyróżnione gumtree - 8zł - podkłady higieniczne - 15zł - pakiet ogłoszeń - 10zł - podkłady - 20zł - smaczki od cioci Naty SUMA: 464zł SALDO: + 36zł Quote
Juldan Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jejkuniu.... jakie cudo... i ma frędzle na uszach:evil_lol::evil_lol::evil_lol: W niedzielę jedzie z nami może?;) Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 W niedziele jedzie z inną dobrą osóbką :) której dziękuję za pomoc :) Quote
Juldan Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Pytam bo Kruger miał jakby co jechać z nami:) Ale będziesz miała cudo u siebie:) Chyba, że TZ Akrum Jej nie odda;) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Napisałam sms do TZ, (bo jest akurat w domu ,a ja w pracy), z pytaniem jak się miewa Negra i to co dostałam w odpowiedzi: Biegam sobie po trawce z taką dużą rudą, mniejszą białą i takim dreptusiem pakerkiem czarnym, który najwięcej się ze mną bawi :) Jestem taka głodna, ale od nikogo nic nie dostaje :( Teraz sobie leżę obok tego, który mnie rozumie, wychodzi ze mną na siu, dużo do mnie mówi i urozmaica mój psi czas. Cały czas za Nim chodzę krok w krok, bo co chwile robi coś ciekawego i jest przez to ciekawie... Najlepiej czuje się z tym, za którym chodzę, a On się tak do mnie przytulaaaaaa i pokazuje mi wszystko, jak co działa i co gdzie jest. Jest mi tak dobrze i radośnie :) Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj. Boje się... -Negra- Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Juldan']Pytam bo Kruger miał jakby co jechać z nami:) Ale będziesz miała cudo u siebie:) Chyba, że TZ Akrum Jej nie odda;)[/QUOTE] Juz sie doczekać nie mogę... :loveu: kruszynka kochana. A TZ Akrum chmmmm.... mam nadzieję, że odda :) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='Juldan']Pytam bo Kruger miał jakby co jechać z nami:) Ale będziesz miała cudo u siebie:) Chyba, że TZ Akrum Jej nie odda;)[/QUOTE] a bo takie były początkowo plany, jakbyśmy nie znalazły innego transportu, ale się znalazł :) no chyba że by coś tfutfu się wydarzyło i osoby, które mają przewieźć Negrę by nie jechały, to wtedy się do Was uśmiechnę :) No chyba że mój TZ uprowadzi Negrę w niedzielę i nie dostarczę jej w miejsce przekazania :) Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Hihi, ach te Wasze opisy :) Negruniu, wszystko będzie dobrze :) Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Akrum']a bo takie były początkowo plany, jakbyśmy nie znalazły innego transportu, ale się znalazł :) no chyba że by coś tfutfu się wydarzyło i osoby, które mają przewieźć Negrę by nie jechały, to wtedy się do Was uśmiechnę :) No chyba że mój TZ uprowadzi Negrę w niedzielę i nie dostarczę jej w miejsce przekazania :)[/QUOTE] Jak uprowadzi Negre to.... :-o co ja wtedy zrobię ?? ;) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 mój TZ zaczyna się wczuwać w to wszystko :) i zaczyna mówić, jak my psio/kocio zakręceni :):):) będzie z niego jeszcze dogozakręcony :):):) Quote
Juldan Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='obraczus87']Jak uprowadzi Negre to.... :-o co ja wtedy zrobię ?? ;)[/QUOTE] To podwiozę Ci naszą Zuzę... hmmmmm... ale tutaj też z TZ-tem też może być problem:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Akrum']mój TZ zaczyna się wczuwać w to wszystko :) i zaczyna mówić, jak my psio/kocio zakręceni :):):) będzie z niego jeszcze dogozakręcony :):):)[/QUOTE] Mój jak usłyszał o Krugim, że być może nie przyjedzie do nas, to.. powiedział do mnie: " I co ja teraz powiem Dei? Juz Jej powiedziałem, że będzie miała kolege do zabawy:) " [quote name='Juldan']To podwiozę Ci naszą Zuzę... hmmmmm... ale tutaj też z TZ-tem też może być problem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Chmmmm... no tak ;) mam nadzieję, że jednak Negra dojedzie do mnie :) Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='obraczus87']Chmmmm... no tak ;) mam nadzieję, że jednak Negra dojedzie do mnie :)[/QUOTE] Zabiorę go do przytuliska i pokażę mu ile innych suniek czeka na DT. Ciekawe, że akurat ta mu się spodobała :) Mój TZ zawsze się troszczy o tymczaski, ale z tą... ja nie mam możliwości jej przytulić, bo ciągle jest z nim i wtulona w niego i jak cień za nim drepta :) Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No tak, to pewnie mojego TZ-ta sobie tez upatrzy :razz: ejjj to ma byc mój Tymczasowicz a nie :D Quote
malvaaa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 obraczus gratuluje tymczasowiczki :) sliczna panienka... Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 ok, zmykam do domku. jak już będzie po sterylce - dam znać. I PROSZĘ - TRZYMAJCIE KCIUKI, by wszystko było ok i bez komplikacji. Quote
Akrum Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='obraczus87']No tak, to pewnie mojego TZ-ta sobie tez upatrzy :razz: ejjj to ma byc mój Tymczasowicz a nie :D[/QUOTE] a nie TZ?? :) hehe, a niech się chłopak też wciągnie w to wszystko - będzie Ci łatwiej brać kolejne bidy :) Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='malvaaa']obraczus gratuluje tymczasowiczki :) sliczna panienka...[/QUOTE] Jeszcze mi nie gratuluj, bo okaże się, że NEgra zostaje w Nowym Tomyślu :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Akrum']ok, zmykam do domku. jak już będzie po sterylce - dam znać. I PROSZĘ - TRZYMAJCIE KCIUKI, by wszystko było ok i bez komplikacji.[/QUOTE] Napisz mi smska, bo mnie nie bedzie przy kompie. Trzymam kciuki! [quote name='Akrum']a nie TZ?? :) hehe, a niech się chłopak też wciągnie w to wszystko - będzie Ci łatwiej brać kolejne bidy :)[/QUOTE] A pewnie, że tak ;) Quote
Recommended Posts