Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

Posted

Ale cudne wieści:) Widzę, że brat złapał bakcyla i też już jest opiekunem z pierwszego zdarzenia... Do tej pory to z tego co słyszałam, większość zwierzaków leciało do Akrum, a tu proszę jeden woli jej TZ! Super, tak trzymać:) Takich dwóch jak Was trzech nie ma ani jednego:D

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj i dziś byłam z Negrunią u weta.
Antybiotyk i zastrzyk witaminowy podany.
I jeśli transport nadal aktualny, to Negra jutro pojedzie - mam nadzieję, że tak długa podróż jej nie zaszkodzi :roll:

Mój TZ nie chce jej puścić i na wspomnienie o tym, że Negra jutro jedzie - ma szklane oczy :shake: coś jest w tej malutkiej takiego, że i mi chyba serducho jutro strzeli jak będzie odjeżdżać...

Gdybym dziś podjęła decyzję, że wycofuje się z dalszej pomocy bezdomniakom psim i kocim - to Negry bym już z domu nie wypuściła :lol: ale niestety wiem, że tak wiele psiej i kociej bidy jeszcze czeka na pomoc i na szanse, więc...
Trzeba wziąć głęboki oddech, pogodzić się z wyjazdem małej i brać się dalej do działań :)

Posted

kochana, ranka jest malutka - robić nic przy niej nie trzeba, tylko kaftanik.
Zapomniałam spytać i wczoraj i dzisiaj - jakie wet założył szwy - ale na moje oko to są rozpuszczalne.
Nie może na razie biegać, skakać po fotelach - trzeba panne wsadzać do góry - podsadzać dupkę :)
Chwytając ją na ręce - musisz chwycić pod paszki i za dupcię, by jej szwy nie popękały w środku.

Na smyczy umie w miarę chodzić.
Jedyne co, to musisz uważać, bo dzisiaj jak była brama otwarta bo tesciowa wjeżdżała autem, to Negra nie słuchając wołanie - poszła sobie do sąsiadów.
Więc będziesz ją musiała początkowo bardzo mocno pilnować i na podwórku na jakiejś lince puszczać - na pewno nie zostawiać jej samej na dworze.

Posted

[quote name='Akrum']kochana, ranka jest malutka - robić nic przy niej nie trzeba, tylko kaftanik.
Zapomniałam spytać i wczoraj i dzisiaj - jakie wet założył szwy - ale na moje oko to są rozpuszczalne.
Nie może na razie biegać, skakać po fotelach - trzeba panne wsadzać do góry - podsadzać dupkę :)
Chwytając ją na ręce - musisz chwycić pod paszki i za dupcię, by jej szwy nie popękały w środku.

Na smyczy umie w miarę chodzić.
Jedyne co, to musisz uważać, bo dzisiaj jak była brama otwarta bo tesciowa wjeżdżała autem, to Negra nie słuchając wołanie - poszła sobie do sąsiadów.
Więc będziesz ją musiała początkowo bardzo mocno pilnować i na podwórku na jakiejś lince puszczać - na pewno nie zostawiać jej samej na dworze.[/QUOTE]

Linke już kupiłam, wszysycy wiedzą, że podczas mojej nieobecności nie ma spuszczania Negry luzem po podwórku. Zresztą sama na podwórku zostawać też nie będzie -nie mam takiego zwyczaju (całe życie w bloku mieszkałam, więc nie przyzywczajona jestem).

:)

Posted

Cudna Niuńka. Widzę, że nie tylko Ty i Tz się nią opiekujecie. Wasze psiaki są niesamowite. Każdego znajduszka przyjmują do Swojego stada. Pozazdrościć.

Posted

Trzymajcie się wszyscy dzielnie. Wiem, że juro będzie ciężko rozstać się z Niuńką. Ciężko będzie również maleńkiej. Na pewno już Was pokochała a Wy ją. Ale, tak trzeba. Jestem z Wami całym serduchem.

Posted

Jutro Kola, tfu-tfu, ma jechać do DS - dziś dostałam w jej sprawie kolejnego maila (brzmi ok), co jakiś czas ktoś się odzywa.
Jeśli ten DS wypali, to podeślę Wam kontakt do tych pozostałych osób, może dzięki temu i Negra znajdzie dom (chyba że wolicie najpierw ją trochę "odchuchać" i poszukiwania DS rozpocząć za jakiś czas).

Posted

Jestem znowu u kogoś innego.. na początku byłam zestresowana. :roll: Ale gdy dojechałam już do nowego DT to troszkę sie otworzyłam, a jak już dostałam od nowej tymczasowej mamusi kawałek kurczaczka.. to nie odstępowałam Jej już na krok. I dobrze zrobiłam, bo dostałam chwilę później ryżyk z pysznym kurczaczkiem, który zjadłam z ogromnym apetytem. :loveu:

Pozwiedzałam nowe miejsce, zrobiłam koo w pokoju :oops: ale mamusia szybciutko sprzątneła i nic nie powiedziała ;) ale mi było wstyd.

Od nowego tatusia dostalam smakołyczki. W sumie fajny jest ;)

Jestem taaaakaaa zmęczona, że co chwilę się kładę i zasypiam :) :loveu:

Dziekuję Cioci i Wujkowi, którzy mnie zabrali do nowej tymczasowej mamusi. Podróż przebiegła mi bardzoo miło i bardzo szybko, pomimo dużej odległości.

Idę odpocząć :)

Posted

Odbiór w Warszawie:

JEstem jeszcze zestresowana, ale czekam na kurczaczka:

Jem sobie :)

Jem smakołyczka :)

Na dzisiaj tyle zdjęć ;)

-------------------------------------------------------

AKRUM wielkie dzięki za wyprawke dla Niuni :loveu:

Posted

[quote name='Bonsai']Śliczna! Gratuluję Marta! Ja od siebie mogę pomóc zdjęciowo, jeśli chcecie. :)[/QUOTE]

Oczywiście, że chcemy :multi:

[quote name='Pyrdka']Super wieści:lol: Wiedziałam,że będzie dobrze;) Niunia ta mądra sunia. :lol:[/QUOTE]

Bardzo mądra :)