Akrum Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 obraczus87 napisał(a):drowała sie do gazetki promocyjnej z Makro :mad: nawet nie zdązyłam zobaczyc, co mają w promocji :evil_lol: a widzisz, Negra się pewnie zdenerwowała, że nic w promocji nie było dla niej, no i musiała wyładować swoją furie :) Quote
obraczus87 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 No pewnie macie rację ;) Kochana Negrita oszczedziła mi stresów związanych z oglądaniem gazetki :D Quote
Ewanka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Witaj piękna Negritko, jaki dzisiaj humorek? Quote
obraczus87 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 TZ poszedł do pracy, ja siedze na uczelni do wieczora... a NEgrita pewnie łobuzuje :D Quote
Akrum Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 no to ciekawe co mała łobuziara spsoci dzisiaj :) Quote
obraczus87 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Pogryzione prześcieradło i znowu pogryzla mate na materac :mad: Quote
Nutusia Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Nie załamuj się! Moja boksia przez dobry rok codziennie patroszyła nam łóżko i codziennie po powrocie z pracy upychałam skrawki gąbki w materacach i robiłam łaty ze starych prześcieradeł. A było to w latach głębokiej komuny, gdy zdobycie np. nowego mebla, materaca czy nawet prześcieradła graniczyło z cudem... Mam tylko nadzieję, że się Negrita wyszumi i znajdzie dom albo czasowy, albo wyrozumiały... Quote
obraczus87 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Materaca nie rusza - mam nadzieje, że nie ruszy, bo długo oszczedzałam, aby go kupic :roll: (TFU TFU nie ruszy, bo przeciez gdzieś Negra musi spac ;) ) Quote
Akrum Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 oj biedna Ty jesteś :) taka Negrita szalona się zrobiła no... często psiaki gdy poczują się bezpieczne zaczynają pokazywać na co je stać :) Quote
NataZG Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 obraczus87 napisał(a):Materaca nie rusza - mam nadzieje, że nie ruszy, bo długo oszczedzałam, aby go kupic :roll: (TFU TFU nie ruszy, bo przeciez gdzieś Negra musi spac ;) ) Super jestes Mamcia dla Negritki:-) Quote
Ewanka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Dzień dobry Negritko :) ..ojoj, szkodnik domowy , może jednak kong, mi radzono przy Lence, psiak ma zajęcie na dłużej. Pamiętam , że miał być czarny (trwalszy) i oryginalny (!!!), bo podróbki są na jeden raz dla pomysłowego psiaka. Quote
obraczus87 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Witajcie :) piszę z uczelni. Dzisiaj wracam do domku, Negritki nie widziałam od piątku, ale radość dzisiaj bedzie ;) Zastanawiam się nad kongiem właśnie (tym czarnym. Taki sam DS kupił LEnce). Tylko czy On sie sprawdzi?? Negra ma rozne kości prasowane, duże są te kości. Wiec NEgra najpierw gryzie je przez prawie godzinę, ale jak sie znudzi, to odkłada. Więc pewnie zajmie się kongiem, ale jak Jej się znudzi, to pójdzie łobuzować :) Na razie jednak nie mam pieniedzy, aby kupić kong, więc jeszcze się wstrzymam. Jutro zostawię NEgrze stare kapcie. Może zajmie się Nimi i nie zmajstruje niczego innego??:) Quote
Bonsai Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 obraczus87 napisał(a):Witajcie :) piszę z uczelni. Dzisiaj wracam do domku, Negritki nie widziałam od piątku, ale radość dzisiaj bedzie ;) Zastanawiam się nad kongiem właśnie (tym czarnym. Taki sam DS kupił LEnce). Tylko czy On sie sprawdzi?? Negra ma rozne kości prasowane, duże są te kości. Wiec NEgra najpierw gryzie je przez prawie godzinę, ale jak sie znudzi, to odkłada. Więc pewnie zajmie się kongiem, ale jak Jej się znudzi, to pójdzie łobuzować :) Na razie jednak nie mam pieniedzy, aby kupić kong, więc jeszcze się wstrzymam. Jutro zostawię NEgrze stare kapcie. Może zajmie się Nimi i nie zmajstruje niczego innego??:) Nie wiem czy stare kapcie to dobry pomysł. Psu będzie ciężko odróżnić stare od nowych. ;) Ja bym nie ryzykowała. KONG jest o tyle fajniejszy, że możesz napchać do środka jej ulubione przysmaki i nie straci nimi szybko zainteresowania. Mocno napchany może zająć nawet na godzinę, a potem pies pada. ;) Póki co, jak nie masz kasy na konga, możesz kupić kości od pręgi wołowej - jest bardzo, bardzo twarda, pies nawet nie próbuje jej gryźć, a w środku jest szpik, który wylizuje - taki naturalny kong. :) Można kupić w Leclercu. Quote
NataZG Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Fajna burza mozgow, jakby tu Negritke zajac czyms innym niz psoceniem:lol: Quote
Akrum Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 ja Borkowi i szczaniakowi tymczasowemu Łatkowi, jak musiały długo zostać same w domu, to zostawiałam takie papierowe rulony jak po ręcznikach pap., ale grubsze np. od zabezpieczania rowerów by mogły sobie to rozgryzać + do tego pełno zabawek porozrzucanych po pokojach (gumowe do nućkania, sznurki do rozszarpywania :)), do tego z dwie kule smakule napchane smakołykami po brzegi :) miały wtedy chłopaki co robić :) aaa do tego jeszcze puste butelki plastikowe (bez zakrętek) do gryzienia :) Quote
Akrum Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 popatrzcie: http://www.dogomania.pl/threads/216723-Psia-Rodzinka-Mama-i-5-cioro-male%C5%84kich-dzieci.W-zimnej-schroniskowej-budzie...POM%C3%93%C5%BB.. Quote
mmd Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Akrum napisał(a): aaa do tego jeszcze puste butelki plastikowe (bez zakrętek) do gryzienia :) A czemu bez? Z zakrętką lepsze, u mnie MUSI być z zakrętką, to dodatkowe 15 minut psiej ciężkiej pracy tylko musi być mocno zakręcona ;) Quote
Akrum Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 mmd napisał(a):A czemu bez? Z zakrętką lepsze, u mnie MUSI być z zakrętką, to dodatkowe 15 minut psiej ciężkiej pracy tylko musi być mocno zakręcona ;) dorosłemu psiakowi (Borkowi) daję z nakrętką, ale jak był u nas szczylek to to było jeszcze małe i głupie i kiedyś dorwał małą piłeczkę od kota i prawie się udusił, więc bałam się, że nakrętkę też będzie chciał zjeść :) Quote
Bonsai Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Tutaj ktoś chce tanio odsprzedać KONGa Classic L: http://www.dogomania.pl/threads/209573-Sprzedam-oddam-kupię-psie-akcesoria.?p=18042527&viewfull=1#post18042527 Quote
mala_czarna Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Pozwolę sobie u Negry zaprosić na bazarek. Fundusze (jeśli takowe w ogóle będą), zostaną po równo podzielone na Kundelkową Skarbonkę i na Spajka, który już rok kibluje w hotelu :( http://www.dogomania.pl/threads/218052-Bi%C5%BCutki-kosmetyki-masa-ksi%C4%85%C5%BCek!-na-Spajka-i-Kundelkow%C4%85-Skarbonk%C4%99-do-30-listopada Quote
obraczus87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Bonsai, Akrum - dziekuję za rady :) Wczoraj nie było końca radości, gdy wróciłam do domu :) Narobiłam sie przy porządkowaniu rzeczy, przestawianiu mebli itd... i musze poskarzyc sie na NEgre - cała noc prawie nie spałam. Negrze cos się w głowie poprzestawiało i budziła mnie 7 razy!! Żeby tylko sobie wyjśc na dwór... a rano jak chciałam z Nią wyjść na spacer to dobudzić Jej nie mogłam :mad: Quote
obraczus87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Wczoraj na sekundę wpadł TZ mojej szwagierki i mówi: MATKO! Negra jest w ciąży?? :evil_lol: Faktycznie Niunia ma okrągłe boczki... sama się złapałam na tym kilka razy, że sądziłam, iz jest w ciąży ;) Tak więc teraz wprowadzamy dietę :) hihi ;) chociaż myśle, że to na zimę zapasy :) bo tyle ile ruchu ma Negra to niekiedy jeden pies nie ma w ciągu tygodnia :) Deja natomiast schudła :) Obiecane fotki. Quote
obraczus87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Takie mam ładne oczka ;) Taką mam ładną puszysta szyje ;) i Takie mam łądne ząbki, których użyje jak mi mamusia nie da spokoju :D Quote
obraczus87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Na stoliczku stoi butelka wody.. ale nie rozumiem czemu jak zostaje sama to stoliczek jest pusty :evil_lol: Taki ze mnie śmieszny wypłoszek :D A tutaj zaczynam byc diabełkiem :cool3: Quote
Recommended Posts