Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmd napisał(a):
Nie martw się. Jak nie będziesz bardzo chcieć, to samo się ułoży :)

Nie chodzi nawet o chęci, ale non-stop słysze od teściów, że Negra mogłaby znaleźć domek, bo przeciez już i tak się mocno przyzwyczaiła itd... że potem będzie nam trudniej... jakies podteksty o zostawieniu Jej ;)

WKurzają mnie po prostu Ci ludzie, wrrr.... a teraz nie chcę, aby ktokolwiek dzwonił w Jej sprawie.. bo moge być niemiła. Musze odpocząć, bo zmęczona już jestem... wrócę sobie do domu, wezme Negritkę do auta i pojedziemy sobie gdzieś do parku. Zrobi to dobrze i mnie, i Jej ;)

EDIT: zmęczona i chora.. niestety wychodzenie na dwór o 2-3 w nocy w samej piżamie zdrowe nie jest... ach ta Negra ;)

Posted

Teściom trzeba wytłumaczyć, że DT rzecz święta, miejsca zapychać nie można, nawet Negrą :)

A z chceniem jest tak, że jak bardzo Ci zależy to nie układa się, ja mam tak zawsze. No i teraz ciężko psiaka wyadoptować, ale trzeba być dobrej myśli. Najgorszy debilizm i tak przed nami - prezenty pod choinkę...

Posted

mmd napisał(a):
Najgorszy debilizm i tak przed nami - prezenty pod choinkę...

Ojj, pamiętam tą zmorę! Teraz z rodziną i znajomymi mam inny system- wygodniejszy, a nietrafione prezenty poszły w niepamięć :)

Posted

Akrum, Pyrdka : Wy to macie talent do znajdowania stworow!:-o:lol:

Sliczna sunka, ale ja bym tego charakteru szczeniaka przerabiac nie chciala, kudos dla Ciebie, obraczus;)

Posted

NataZG napisał(a):
Akrum, Pyrdka : Wy to macie talent do znajdowania stworow!:-o:lol:

Sliczna sunka, ale ja bym tego charakteru szczeniaka przerabiac nie chciala, kudos dla Ciebie, obraczus;)

Kochana... bo ja miałam dostać slodką, spokojną i gzreczną sunię :diabloti: dlatego się zgodziłam :diabloti:

Posted

obraczus87 napisał(a):
Kochana... bo ja miałam dostać slodką, spokojną i gzreczną sunię :diabloti: dlatego się zgodziłam :diabloti:

Ahem...nie, to JA mam dostac grzeczna slodka sunie, Jule!:mad::crazyeye:;)

Posted

NataZG napisał(a):
Ahem...nie, to JA mam dostac grzeczna slodka sunie, Jule!:mad::crazyeye:;)

To ja bym się na TWoim miejscu przygotowała na Julcię Diabełka :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

W łożeczku z Julką. Właśnie pannica, w betach obgryza sobie smaczka. Nata- pamiętaj co pisałam. Ja rozpuszczam swoje tymczasowiczki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Pyrdka napisał(a):
W łożeczku z Julką. Właśnie pannica, w betach obgryza sobie smaczka. Nata- pamiętaj co pisałam. Ja rozpuszczam swoje tymczasowiczki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

O takie tematy to ja uwielbiam, juz kupilam koldre dodatkowa nawet. :loveu:tylko o 4 rano na spacerek to tak niekoniecznie...:shake::diabloti:

Posted

Fotek niestety nie mam, bo tuż po wykąpaniu małej była jakaś przerwa w dostępie światła :mad:

Wczoraj pomimo tego, że jestem chora, poszłam z Negritką na dłuuugi spacer :) Mała już zerkała na mnie z pytaniem : kiedy wracamy? :evil_lol:

W nocy pozwoliła mi się wyspać ;) Ona w nocy chce wychodzić na dwór, gdy wieczorem wypije bardzo dużo wody. Ale nauczyłam sie już i wieczorem ma tylko na dnie wodę, żeby później pobudek nie było :)

A rano jak słodko królewna przytula się raz do mnie, raz do TZ :) taka mała prawie kieszonkowa sunia ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):

toż to przecież prawda :) dostałaś słodką, grzeczną i spokojną na swój sposób sunieczkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
u nas była bardzo spokojna, przytulaśna - rozpuściłaś ją kochana :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong::eviltong: hahahahaha

a tak szczerze - tak to jest, jak psiak poczuje się kochany, poczuje że ktoś o niego dba, czuje się bezpiecznie - pokazuje wtedy swoją naturę :)

Posted

Trudno, żeby przy TAKIM psiaczku DS się szybko nie zjawił... :roll:
Trzeba zacząć uruchamiać czarowanie... a Wy się tymczasem odprężcie! :-D
:popcorn:

Posted

Akrum napisał(a):
toż to przecież prawda :) dostałaś słodką, grzeczną i spokojną na swój sposób sunieczkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
u nas była bardzo spokojna, przytulaśna - rozpuściłaś ją kochana :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong::eviltong: hahahahaha

a tak szczerze - tak to jest, jak psiak poczuje się kochany, poczuje że ktoś o niego dba, czuje się bezpiecznie - pokazuje wtedy swoją naturę :)

Ona jest grzeczna jak śpi :evil_lol:

TZ dzwonił - nic nie nabroila :)

plina napisał(a):
Trudno, żeby przy TAKIM psiaczku DS się szybko nie zjawił... :roll:
Trzeba zacząć uruchamiać czarowanie... a Wy się tymczasem odprężcie! :-D
:popcorn:

Oj trzeba trzeba :)

Posted

Bardzo dziekuję Cioci Natalii za pieniążki na zakup smaczków dla łobuza :) :loveu::loveu::loveu:

Negra zostawiona sama dzisiaj nic nie nabroiła. TZ wrócił, Negra Mu towarzyszyła w trakcie kilku czynności... Była bardzo grzeczna. Ale TZ poszedł dosłownie na kilku minut do sklepu a Negra w tym czasie pogryzła swój podkład higieniczny (na szczęście był czysty :evil_lol:) i jeszcze taśme izolacyjną pogryzła... Czemu?? Ze złości, że zostawił Ją w domu?? :roll:

Posted

Dokładnie tak samo zachowywała się Lenka. Gdy wszyscy byliśmy w zasięgu, to był pies- ideał, gdy tylko wychodziliśmy, lub gdy zostawała sama w pokoju, natychmiast zjadała wszystko co wpadło w oko, wykładzinę podłogową, rurkę od kaloryfera itp. itd. Lęk separacyjny :(

Może uda się Wam szybko to wykorzenić jakimiś ćwiczeniami, bo jak jej to wejdzie w krew, to potem jest naprawdę trudno.

Nam się nie udało, mimo wielu prób i dopiero w DS, gdzie jest królewną, znowu jest psem-aniołem :)

Posted

ja tak samo miałam z Borkiem gdy go adoptowaliśmy - pół roku się uczył zostawania w domu, niszczył wtedy wszystko co miał w zasięgu pyska, a gdy wszystko było pochowane, to ściągał z szafek, biegł do piwnicy i tam niszczył wszystko co mu się napatoczyło na drodze :)

oduczył się w końcu stopniowo, na chwilkę zostawał i znów na dłużej i dłużej... ale trochę to niestety trwało...