obraczus87 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Ale Ona nie ma leku separacyjnego. U Niej to zależy od dnia, od humoru - sama nie wiem. Wczoraj wieczorem poszlismy z TZ na kolację do teściów - Negra została na dole. Wracam.... i widzę, że w drobny makpogryzła kartony, które były przygotowane do wywalenia. WKurzyłam się na Nią okrutnie. Powiedziałam JEj, że będe Ją zamykać w łazience :cool1: (ale szkoda mi moich balsamów, dywaników itd ;)) Więc myślałam, że dzisiaj znowu coś nabroi jak nas nie będzie. Ale nic nie zrobiła. A później jednak nabroiła - mało, bo mało, ale jednak :) Nie wiem z czego to wynika... ale powiem Wam, że gdy jest ciemno to Negra jeszcze nic nie nabroiła :evil_lol: wczoraj zostawiłam Ją wieczorem przy zapalonym świetle. Gdybym zgasiłą, pewnie bym nie miała dodatkowego sprzątania pogryzionych kartonów. Nie wiem.. czy ten pies kiedyś znajdzie dom?? :evil_lol: czy do końca życia będę musiała Ją u siebie trzymać? :evil_lol: POMOCY !! :diabloti: Quote
Ewanka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Lenka tez nie niszczyła codziennie ... echhhh , tak czy siak, trzymam mocno kciuki, bo naprwdę wiem, co to znaczy, człowiek życje jak na uśpionym wulkanie i nigdy nie wie, co zastanie gdy wróci do domu, lub wejdzie do pokoju, w którym jest psiak. Quote
obraczus87 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 W takim razie nie wiem... ja już zgłupiałam... :shake: Quote
Ewanka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Mam nadzieję, że piekna Negrita to inny "model" niż piękna Lenusia ;) Każdy psiak, wbrew pozorom, to osobny kosmos, zresztą tak jak człowiek :p Quote
Ellig Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Witam i serdecznie zapraszam:smile: E. http://www.dogomania.pl/threads/217887-Bazarek-luksusowy-cz.-II-na-Masz%C4%99-i-Baloniarki-do-26.11. Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 oj Negrita - nie wiem co myśleć o twoich psotach... co doradzić, by zapobiec takim sytuacjom... Quote
obraczus87 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Akrum napisał(a):oj Negrita - nie wiem co myśleć o twoich psotach... co doradzić, by zapobiec takim sytuacjom... Negrita w najlepsze sobie smacznie śpi koło TZ_ta :) Quote
Pyrdka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Niuńka ma Was wszystkich w nosie. Mam radę: zwolnić się z pracy i dopieszczać psotnicę. Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 ja teraz doceniam walory siedzenia w domu :) szkoda, że niedługo L4 się skończy ;) tak fajnie spędzać całe dnie w łózku z psiakami :) Quote
Awit Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 To może takie jeszcze szczenięce zachowania? A zostawiacie jej coś gdy wychodzicie, co może gryźć i robić z tym wszystko? Coś tylko na czas wyjścia? A może zacznij jej zostawiać np używaną część odzieży, może jak będzie czuła Twój zapach to będzie spokojniejsza. Tylko nie ryzykowałabym ciucha, którego byłoby szkoda gdyby jednak poszarpała:-) Quote
obraczus87 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Pyrdka napisał(a):Niuńka ma Was wszystkich w nosie. Mam radę: zwolnić się z pracy i dopieszczać psotnicę. Ok, ale bedziesz mi płacić moja pensję?? :eviltong: Awit napisał(a):To może takie jeszcze szczenięce zachowania? A zostawiacie jej coś gdy wychodzicie, co może gryźć i robić z tym wszystko? Coś tylko na czas wyjścia? A może zacznij jej zostawiać np używaną część odzieży, może jak będzie czuła Twój zapach to będzie spokojniejsza. Tylko nie ryzykowałabym ciucha, którego byłoby szkoda gdyby jednak poszarpała:-) Tez mi się wydaje, że to szczenięce zachowania, przynajmniej chcę w to wierzyć :) Boję się, że jak zacznę JEj zostawiać jakieś ubranie, to sie przyzwyczai i będzie gryzła wszystko :evil_lol: chociaż ma na wierzchu koszulkę TZ-ta, mój szlafrok (wczoraj zaczęła się za niego brać ;) ). No nic zobaczymy czy dzisiaj będzie ok ;) rano długo Jej tłumaczyłam, żeby była grzeczna :loveu: Quote
mala_czarna Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Wg mnie to całkiem normalne zachowanie ;) Moja sznupka Wikunia, jak była mała i zostawała sama to robiła prawdziwe pobojowisko. Nie dość, że darła w drobny mak książki, do których miała łatwy dostęp bo stały na najniższej półce, to nie wiem jakim cudem, ale potrafiła cały ten bajzel "zepchnąć" na środek pokoju :) Nie pamiętam jak jej to w końcu przeszło, ale chyba jakieś gryzaki kupowałam i gumowe zabawki. Całe szczęście, że buty ją nie interesowały, kable, dywany, itp., itd :) Quote
Pyrdka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Nie wiadomo jak wyglądało jej dotychczasowe życie. Moze nadrabia stracony czas. Musi przecież wydorośleć. Quote
Ellig Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Negra bedzie grzeczna przeciez jest taka slodka:) Quote
Ewanka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Witaj piękna i słodka Negritko :) .... nie psoć już , tak ładnie cię prosimy ;) chcemy fotki, nowe fotki, gdzie fotki ? :p Quote
obraczus87 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 zdjęcia bedą w swoim czasie ;) weekend spędzam u Rodziców (mam uczelnię), więc zdjęcia będą w następnym tygodniu :) Dziękuję Dobrej Cioteczce za zrobienie ogloszeń dla Negry :) Quote
Ewanka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 No to poczekamy na te fotki, ale żeby nam się to bardzo podobało, to nie powiem :mad: Quote
Ellig Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Zapraszamy bazarek dla Maszy http://www.dogomania.pl/threads/217887-Wszystko-dla-luksusowej-kobiety-do-26.11. Quote
NataZG Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Ale Ona nie ma leku separacyjnego. U Niej to zależy od dnia, od humoru - sama nie wiem. Wczoraj wieczorem poszlismy z TZ na kolację do teściów - Negra została na dole. Wracam.... i widzę, że w drobny makpogryzła kartony, które były przygotowane do wywalenia. WKurzyłam się na Nią okrutnie. Powiedziałam JEj, że będe Ją zamykać w łazience :cool1: (ale szkoda mi moich balsamów, dywaników itd ;)) Więc myślałam, że dzisiaj znowu coś nabroi jak nas nie będzie. Ale nic nie zrobiła. A później jednak nabroiła - mało, bo mało, ale jednak :) Nie wiem z czego to wynika... ale powiem Wam, że gdy jest ciemno to Negra jeszcze nic nie nabroiła :evil_lol: wczoraj zostawiłam Ją wieczorem przy zapalonym świetle. Gdybym zgasiłą, pewnie bym nie miała dodatkowego sprzątania pogryzionych kartonów. Nie wiem.. czy ten pies kiedyś znajdzie dom?? :evil_lol: czy do końca życia będę musiała Ją u siebie trzymać? :evil_lol: POMOCY !! :diabloti: hehe chyba wpadne jak bede nastepnym razem w Wawie, musze na wlasne oczy tego diabelka i zobaczyc i poszarpane kartony obraczusia:evil_lol: Quote
Pyrdka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Będziesz to znała z autopsji. Spoko. Twoja grzeczna Juleńka też się rozkręca. Quote
NataZG Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Pyrdka napisał(a):Będziesz to znała z autopsji. Spoko. Twoja grzeczna Juleńka też się rozkręca. Wszystko popakowane w szafy, pozostawialam tylko kartony na zewnatrz;-)... Quote
Akrum Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Nie wiadomo jakie dzieciństwo miała Negra, pewnie nie za fajne, skoro "właściciel" od tak przywiazał ją do drzewa i zostawił na pastwę losu. Teraz dziewczynka nadrabia stracony czas, szaleje, korzysta ile wlezie :) Musi się wyszaleć :) Quote
NataZG Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Akrum napisał(a):Nie wiadomo jakie dzieciństwo miała Negra, pewnie nie za fajne, skoro "właściciel" od tak przywiazał ją do drzewa i zostawił na pastwę losu. Teraz dziewczynka nadrabia stracony czas, szaleje, korzysta ile wlezie :) Musi się wyszaleć :) Tych wszystkich "wlascicieli" to wrzucic do maszynki do miesa przemyslowej zywcem... Quote
obraczus87 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Miałam jutro jechac na wizyte PA dla Negry.. Jednak dzisiaj dostałam smsa, ze rezygnuja. No nic ;) Mamy taka mate ochronna na materac. Mata jest zaczepiana po rogach na gumki... Na mate i materac jest nałożone prześcieradło z gumką.. na to połozona kołdra i koc... Dodam, że prześcieradlo mocno "ściska" materac, naprawde ciezko się jest dostac do rzeczy pod prześcieradłem.. Cięzko, ale Negrze sie to udaje świetnie :evil_lol: Chyba trzy dni temu Negra porwała mi matę rozrywając gumę... Dzisiaj było to samo. Plus do tego Suwak w kołdrze rozwalony :shake::mad: A najlepsze jest to, że TZ napisał mi niedawno, że zasnął oglądając mecz. Negra spała przy Nim. ale w pewnym momencie słyszy hałas.. wstaje.. a Negrusi nudziło sie już i polazła pokraka jedna do drugiego pokoju i drowała sie do gazetki promocyjnej z Makro :mad: nawet nie zdązyłam zobaczyc, co mają w promocji :evil_lol: Quote
NataZG Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 obraczus87 napisał(a): A najlepsze jest to, że TZ napisał mi niedawno, że zasnął oglądając mecz. Negra spała przy Nim. ale w pewnym momencie słyszy hałas.. wstaje.. a Negrusi nudziło sie już i polazła pokraka jedna do drugiego pokoju i drowała sie do gazetki promocyjnej z Makro :mad: nawet nie zdązyłam zobaczyc, co mają w promocji :evil_lol: No jak daja wiesniackie promocje, to Negrusia sie msci! Quote
Recommended Posts