Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obraczus87 napisał(a):
Negritka pozdrawia ;)

Juz sie doczekac nie możemy, aż dostarczą kong ;)

Czym ten kong wypełnić?? Prosze o sugestie :)

Ja wpycham tam najczęściej śmierdziele. :evil_lol: Czyli nieoczyszczone żołądki wołowe (www.sangoma.pl/barf) - 9 zł za kilogram i absolutnie żaden pies się temu nie oprze!

Można też zwykły pasztet... Ale to trochę mniej zdrowe dla psiaka. Niektórzy też wkładają ser i wsadzają do mikrofalówki. Ser się topi i ciężej go wyciągnąć. :)

Generalnie im bardziej upchnięty KONG, tym trudniejszy dla psa. Możesz zrobić miks wszystkiego co lubi: trochę pasztetu, trochę parówek, trochę serka. :)

Posted

Z tych rzeczy na stronie co jeszcze może bardzo zająć Negrę: kolanka cielęce :) Mówię Ci, ona się temu nie oprze, zapomni o całym świecie. :evil_lol:

Do konga możesz też wpychać mięsko mielone. :)

Ja właśnie staram się wpychać do konga bardziej naturalne rzeczy, by zabawa była smaczna, ale i zdrowa dla psiaków. ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Super :) a powiedz mi - jak zmaówię te rzeczy na tamtej stronce, to Oni dowiozą to do mnie czy jak to wygląda??:)

Umówicie się w jakimś miejscu, które Wam obu pasuje. Ja np. umawiam się zawsze przy metrze na Mokotowie, bo mi tak wygodnie. Ale wiem też, że "przejęcia" odbywają się też na Pradze, Żoliborzu, Bielanach, Woli. Oni są z Halinowa, ale pracują w W-wie w różnych miejscach. :) Trzeba już indywidualnie się zapytać.

Posted

Bonsai napisał(a):
Umówicie się w jakimś miejscu, które Wam obu pasuje. Ja np. umawiam się zawsze przy metrze na Mokotowie, bo mi tak wygodnie. Ale wiem też, że "przejęcia" odbywają się też na Pradze, Żoliborzu, Bielanach, Woli. Oni są z Halinowa, ale pracują w W-wie w różnych miejscach. :) Trzeba już indywidualnie się zapytać.

Ooo to może ja w weekend będę w okolicach Halinowa to bym sobie mogła do Nich podjechać.

Na razie oczekuje na nadejście mojego zbawienia (OBY!) - czyli kiedy bedzie ten kong :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Poszukuję PILNIE domu dla ładnej, miłej suni, która powinna mieć na imię ŁOBUZIARA! :mad:

Proszę o pomoc w szukaniu finansów na zakup konga dla Negry. Bardzo kocham Negritkę, ale musze spróbować zapanować nad Jej chmmm... nudą !
http://allegro.pl/kong-extreme-m-dla-psa-5-15-kg-tanio-warszawa-i1939981757.html

Mysle, że Negra jednak powinna mieć kong w kolorze czarnym oraz rozmiar M, żeby nie był dla Niej za duży.

Teraz niestety nie jestem w stanie zapłacić sama za kong.. remonty pożarły wszystkie nasze oszczędności...
Nie moge też czekać, aż mi Negritka zrobi porządek z rzeczami, których ruszać nie powinna ;)

W tej chwili zamawiam kong. Jesli ktoś będzie mógł dołożyc grosik będę wdzięczna. :)

temat nie jest mi znany przeczytałam o nim na innym wątku, mam u siebie 4 psy w tym 1 szczeniak psy nigdy nie zostają same ale dla zabicia nudy kupiłam i chyba podróbkę konga w naszym małym sklepie zoologicznym, kosztował chyba 15-16 zł na moje oko wygląda identycznie jak ten z linka (mogę fotką wstawić) ale ja sie na tym nie znam więc mogę sie mylić tyle że jak dla mnie to to sie tylko ceną różni, i co bym do niego nie włożyła moje psy migiem wyciągają, bardziej zadowolone są z piłki którą nazywamy kulką smakulką, nią są zainteresowane bardzo długo.

Posted

Kong już zapłacony (dzieki Natalii - dziękuję). JAk bedzie trzeba to kupię Jej kulę smakulę, ale kilka osób mi mówiło, że kong jednak jest skuteczniejszy. Ale to chyba od psiaków zależy :D

Posted

Akrum napisał(a):
to teraz czekać aż kong dotrze i zobaczymy co Negrita na to powie :)

Negrita mnie zadziwia codziennie :evil_lol: Położyłam rano na podłodze torbę podróżna, zapakowaną...Myśle sobie - nic z nia nie zrobi, nie ma szans.

TZ wraca z pracy - torba w cudowny sposób zmieniła miejsce położenia :evil_lol: na szczęście nic Negritka nie uszkodziła :)

Posted

Ty się ciesz, że się nie spakowała i się nie wyprowadziła!!!!! ;)

Przepraszam, że sobie offnę, ale może nie macie jeszcze planów na Mikołajkowy wieczór?...

Ciotki Warszawskie i Podwarszawskie! 6 grudnia o godz. 19 w restauracji "Wrzos" w Łomiankach odbędzie się koncert charytatywny na rzecz bokserów - serdecznie zapraszamy! Wystąpi Aleksander Trąbczyński z pieśniami Włodzimierza Wysockiego, będzie prawdziwy ogień w kominku, grzane winko i pyszne ciacha! Będzie też losowanie mikołajkowych upominków. Naprawdę warto spędzić z nami ten wyjątkowy wieczór i pomóc fafluniastym! :)

Posted

tak kula jest bardzo twarda dostępne różne rozmiary ja mam taka za 39 złoty otwór wylotowy regulowany w zależności od wielkości smakołyka, moje biegaja z nia do puki nie bedzie pusata, konga niestety szybko opróżniają nie ważne co do niego wkładam, moim zdecydowanie kulka sie bardziej podoba ale to właśnie tak jak ktoś napisał od psa zalezy, ja moim czasem biorę plastikową butelke wycinam różnej wielkości otworki wsypuje smakołyki i tez sie bawia

Posted

Witam ;)

Kolejna noc minęła... kolejna noc i znowu dwie pobudki.. o co chodzi??
A rano doprosić się nie mogłam, żeby zrobiła sioo na dworku :mad:

JA już normalnie udaję, że nie słyszę jak NEgra zaczyna w nocy chodzić z jednego pokoju do drugiego :evil_lol:

A tak poza tym to słodka i wesoła psinka :) kochana też jest ;) czasami :evil_lol: