Jump to content
Dogomania

MANDEJ, zaniedbany Kubuś. Płakał w schronisku. MA DOM!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też myślę ,żeby jednak wrócił do domu.Jaki by nie był ,ale fakt ,że kobieta zadzwoniła przemawia za tym.Oczywiście po solidnej reprymendzie.

Posted

Nikaragua napisał(a):
ciekawe kiedy pani po niego przyjedzie

O ile wogóle przyjedzie...Tak sobie myślę, że gdyby Nikaragua powiedziała, że piesek jest u Niej w domu, to jego "właścicielka" byłaby skłonna powiedzieć: to niech go pani wypuści, sam przylezie do domu....

Gdyby jej tak strasznie zależało, to byłaby już przed otwarciem i czekała z niecierpliwością...

Posted

Ale może byc i tak że baba szybko nie przyjdzie z powodów finansowych, bo zapewne schron cos tam bierze.
A sadząc po stanie psa, kasy w tym domu nie było.

Posted

No ja nie wiem, czy to jest dobry pomysł oddawać takiego ślicznego psiaczka takiej babie, ja bym nie mogła spać w spokoju, czasami psy mają domy i co z tego, kiedy już lepiej żeby zostały w schronie i znalazły lepszy niż znowu poszły na poniewierkę, a za chwilę ktoś będzie szedł ulicą i znowu go spotka, tylko w jakim stanie?? jeszcze gorszym?? a może już rozjechanym??? ja bym nie mogła...

Posted

Dziś spotkałam kolejnego.... widzieliśmy go z dziećmi już w wakacje.
Boi się ludzi, psy zaczepia ale delikatnie (jak moja nawarczała to odszedł).
Chyba mieszka w jednym z 'domków' koło blokowiska i też wychodzi na samotne spacerki. Z ta różnicą, ze on nie dochodzi do głównej ulicy....
Ta mentalność niektórych ludzi mnie osłabia....

Posted

Dokładnie, co z tego że psy mają domy,skoro są tak zaniedbane..
Dla odmiany...U nas za blokami w takim kontenerze mieszka bezdomna kobieta, która ma suczkę. Dziewczyny mówię Wam, jakie to cudo jest. Zadbane, czyściutkie, futerko w dotyku tak milusie, że szok. Suka osoby bezdomnej ma książeczkę, jest zaszczepiona ( osobiście widziałam książeczkę), no poprostu rewelacja. Ta kobieta dba o Nią lepiej niż o siebie. Ja i taki chłopak z bloku kupujemy tej suni jedzonko,dla Pani z resztą też. Pani jest osobą niepijącą!!!!!! A teraz idzie zima, dni coraz chłodniejsze...Obie spędzają mi sen z powiek. Jak pomóc?

Posted

Nie sądze,żeby kiedykolwiek zechciała skorzystać z takiego rozwiązania. W noclegowniach nie można mieć zwierząt, a Ona tak Kocha tą sunie.Nie, nie.Trzeba szukać innego rozwiązania...

Posted

Fakt !
żal psa że ma takich właścicieli...

Ja też niedawno bardzo żałowałam, że sie znalazł właściciel psa ' na gigancie ".

Posted

Zobaczcie jak psia mordka odzwierciedla uczucia....Jak biegał luzem po chodnikach, to mordka się śmiała. Miał dom, byle jaki, ale dom...był wolny. Tu w schronie, to serce pęka, smutny,zgaszony. Kurcze...