Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem tylko biolgiem, nie lekarzem, ale MUSI być jakaś przyczyna tego, że organizm suni wapna nie przyjmuje. Oby weci doszli do tego. Mufinka jest taka cudna, wesoła i nie zdaje sobie sprawy z tego, co tam u Niej się dzieje. Trzymam kciuki

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uprzejmie proszę o pełne wyniki badań krwi jak można w wersji elektronicznej (np. scan) mamy bardzo dobrego veta (chirurga) może jakaś konsultacja na odległość? Wczoraj z nim rozmawialiśmy, sugerował, że może to być źle złożona kość (podobno w takim przypadku organizm tak się zachowuje) i jedynym wyjściem jest zabieg oraz ponowne zestawienie kości.

Posted

Jarosław Lesiewicz napisał(a):
Uprzejmie proszę o pełne wyniki badań krwi jak można w wersji elektronicznej (np. scan) mamy bardzo dobrego veta (chirurga) może jakaś konsultacja na odległość? Wczoraj z nim rozmawialiśmy, sugerował, że może to być źle złożona kość (podobno w takim przypadku organizm tak się zachowuje) i jedynym wyjściem jest zabieg oraz ponowne zestawienie kości.

no wg mnie to było od początku jakoś źle złożone, że gwoździe wychodziły i te wszystkie historie które sie działy :(

Posted

Mam część wyników, wstawie jak wróci TZ bo nie umiem. Odrobinę ten wapń się poprawia. Jest dziś 1,3. Na razie przechodzimy na RC. Wet podejrzewa jednak że to zagłodzenie, nie w sensie nie dawania jedzenia u niej w domu lecz pokarm o żadnej wartości. U mnie je porządnie ale trudno zbilansować pokarm tak do końca. Po 2-3 tygodniach nowe badania. Mufka ma wielki apetyt. Dosłownie rzuca się na jedzenie. Daję co najlepsze ale chyba gotowa karma będzie lepsza.

Posted

Cały czas zagladam w nadziei na dobre wieści... Bardzo Ci Moniczko wspołczuję, bo w niełatwej jestes sytuacji.

Mysle że karma z górnej półki (niekoniecznie RC) i dobrze dobrana jest znacznie lepiej zbilansowane niz domowe jedzonko.

Posted

Dziekuję że zaglądacie.

Na razie odpowiednia karma - nie mam obaw że nie zje. Ona je wszystko byle dużo. Tylko to droga karma o ile wiem.
Ja się w ogóle nie orientuję w karmach gotowych, Drops ma straszne biegunki po nich, więc nie kupuję.
Czy mogłabym liczyć na pomoc?
Chodzimy na nieforsowne spacerki, tak się cieszy bo świat ją interesuje. Charakter ta piesia ma cudowny. Bardzo pojętna, szybko sie uczy.

Posted

Na podstawie tych wyników vet nic odkrywczego nie powiedział, są bardzo słabe. Poprosił jeszcze o ewentualny opis zabiegów (historię choroby), o zdjęcie rentgenowskie tej łapki lub opis tego zdjęcia oraz pytał jakie lekarstwa (antybiotyki) były podawane podczas leczenia.

Posted

Royalek Mufince smakuje choć z zazdrością zagląda do miski Dropsa. Na razie ma zjadać wyznaczone porcje i nic innego. Jak mus to mus. Choć żebrze przy stole i leci z nadzieją jak odnosze talerze do kuchni. Widać nauczona zjadać resztki. I zdziwko, bo u mnie takiego zwyczaju nie ma. W ogóle strasznie klei się do mojego TZ - a. Tak za nim łazi, że musi bardzo uważac żeby jej i sobie krzywdy nie zrobić. A mówili że boi się mężczyzn.
Jutro działamy bo wtorek mam zarezerwowany dla wnuków.

Posted

Jak zawsze plany w łeb. Jutro pobranie krwi, kurier wiezie do Szczecina, a potem do Berlina. Aż tam. Panie Jarosławie, mój wet, p Bartek zaproponował kontakt telefoniczny z Pana wetem. Sobie porozmawiają. Nr telefonu Lecznica Limavet 607798690.

Posted

[quote name='monika55']Jak zawsze plany w łeb. Jutro pobranie krwi, kurier wiezie do Szczecina, a potem do Berlina. Aż tam. Panie Jarosławie, mój wet, p Bartek zaproponował kontakt telefoniczny z Pana wetem. Sobie porozmawiają. Nr telefonu Lecznica Limavet 607798690.[/QUOTE]

Mufinko, stajesz się międzynarodową gwiazdą - możemy i na Marsa wysłać Twoją krew, aby tylko to pomogło

Posted

[quote name='monika55']Jak zawsze plany w łeb. Jutro pobranie krwi, kurier wiezie do Szczecina, a potem do Berlina. Aż tam. Panie Jarosławie, mój wet, p Bartek zaproponował kontakt telefoniczny z Pana wetem. Sobie porozmawiają. Nr telefonu Lecznica Limavet 607798690.[/QUOTE]

Jak trzeba pomóc daj znać.

Karma dla Mufinki jest w lecznicy, ale to chyba wiesz.

Posted

Z tego co mi wiadomo, to veci sobie porozmawiali są już jakieś ustalenia. Oby wszystko się dobrze zakończyło, trzymam mocno kciuki :kciuki: Pozdrawiam

Posted

Niestety ale nie zrobiłam tego badania bo koszt 400zł.:-(:-o Stanęło na tym że ona teraz je tego Royala a potem zrobimy zwykłe badanie. Odebrałam od weta 10kg Royala. Muszę zapłacić. Skąd brać na to wszystko? A zapłata za leczenie?