Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aaa ale tu wesoło na wątku :)
Jeden dzień mnie nie było i dwie strony miałam do nadrobienia - rozważania na temat frędzli na uszach i palemki na ogonku :)

To na prawdę Szagi na tym zdjęciu co wkleiła Jasza??
hihihi taki śmieszny :)

Andzike - współczuje tego kooo i sikania po ścianach - wiem co przeżywasz, ja ostatnio to przerabiałam jak mialam tymczasowicza Kubusia - po zmyciu podłogi zawsze brałam albo Domestos lekko rozcieńczony z wodą i szmatką przemywałam parkiet (lekko niestety dostał w kość po tych zabiegach), albo ocet... tylko tak pozbywałam się zapachu psich siuśków z domu.

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
No to teraz się będę narażać - ja wolę tak, niż klasycznego sznaucera. Piesek wygląda pociesznie i słodko.

Nooo :) Jedyna osoba, która doceniła oryginalność Szagislawa:evil_lol: Sznaucerów jest całe mnóstwo - a Szaguni - jeden, jedyny ;)

Pocieszny i przesłodki piesek ;)

Który pięknie przesypia nocki ;)

Poduszka tradycyjnie okupowana przez łowicką księżniczkę ;)

Dziś po powrocie do domu nie czekało na mnie nic poza dwoma pięknymi pieskami :multi:
Więc szybciutko zjechaliśmy windą na spacer...

Na spacerze próbowalam my robić zdjecia, ale wszystkie wyszly rozmazane :( jemu generalnie jest ciężko zrobić fotkę, bo najchętniej przykleiłby się do mnie... :roll:

Musicie uwierzyć na słowo, że to coś zakopane w poduszkach to własnie Szagi ;)

Koopa nadal rzadka, ale tylko na spacerze i w ilościach minimalnych:loveu: więc malutką miseczkę ryżu z kurczaczkiem Szagunio dostał :)

Posted

Jasza napisał(a):
Jak Szagi?
Jak kupy?

Coraz lepiej, zarówno Szagi jak i koopy ;) Po nocy - w pokoju czyściutko, podejrzliwie oglądałam ściany, ale wygląda, że nic nie obsikał... Widocznie perfumy od babuni jemu też nie przypadły do gustu ;)
Na spacerach podążamy w stronę zwartej koopy, ale jeszcze nam trochę brakuje...

Całkiem legalnie pakuje się już do łóżka i zagrzebuje w kołderkę - wysłałam Ci maila - wstawisz? :)
Troszkę rozpacza jak wychodzę do pracy :( strasznie się już do mnie przywiązał, ehhh....:shake:

Posted

Andzike napisał(a):

Troszkę rozpacza jak wychodzę do pracy :( strasznie się już do mnie przywiązał, ehhh....:shake:

I pewnie cieszy się jak guupi ,kiedy wracasz...:)

Posted

malawaszka napisał(a):
słodziak kochany :loveu: my też zmierzamy z qpą w dobrym kierunku :D

Koopa o odpowiedniej konsystencji daje tyle szczęścia, c'nie? :D

jostel5 napisał(a):
I pewnie cieszy się jak guupi ,kiedy wracasz...:)

Oj, jak mały wariat:) Mało mu się ta chuda koścista doopinka z radości nie urwie:loveu:

Malawaszka, poczytałam sobie wczoraj wątki Twoich psiaków (Zuzka, Zbyniu, Hugo itp) i coraz bardziej kocham sznupki:loveu: z tym, że na tej imprezie gdzie robili Szagisława na 100% był też obecny jakiś pudel... :evil_lol:

Posted

Andzike napisał(a):

Malawaszka, poczytałam sobie wczoraj wątki Twoich psiaków (Zuzka, Zbyniu, Hugo itp) i coraz bardziej kocham sznupki:loveu: z tym, że na tej imprezie gdzie robili Szagisława na 100% był też obecny jakiś pudel... :evil_lol:

no pewnie bo to kochane szkrabiki są :loveu: czasem niedobre, zawsze rozdarte, ale... niech coś mają też od życia :lol: ja myślę, że w Szagusiowej krwi nie ma pudla - teraz są takie sznaucery spaprane - widziałaś wątek Brokata mojego tymczasa z Koszalina? to był pies z rodowodem, a sierść miał taką, że nie jeden pudel by pozazdrościł :evil_lol:

ooo edit właśnie Zerduszko wstawiła Brokata :D

Posted

Podekscytowany Szagisław trzęsie się jak w febrze ;) jak się nakręci na pieszczoty to wchodzi mi na głowę (dosłownie) i jest mega upierdliwy w pieszczotach, jak lezałam wczoraj z laptopem na brzuchu, to oczywiście ładował się na laptopa i chyba sam chciał coś do Was napisać ;)
Na szczęście nie szczeka i nie wyje, ale popiskuje jak coś chce. A wiecznie coś chce ;)
A ta sierść...:roll: mięciutka jak kaczuszka, kędziorki jak u pudelka. Teraz jest krótko zgolony, ale pod filcami miał właśnie takiego baranka...
I te łapki takie długutkie, chudziutkie. Mshume, on mi przypomina najbardziej tego łowickiego Ferdka, co mu dom znalazłaś a ja do do Warszawy przywiozłam.

Właśnie - Brokata jeszcze nie znam! :) mam lekturę na wieczór ;) Foty otworzyć nie mogę, bo w fabryce poblokowane :(

Posted

he,he,he sznaucerki się cieszą całym ciałkiem i całą mordą jak się wraca do domu.I jak maja starszego, większego brata to się strasznie denerwują, że nie mogą się dostać pierwsze do panki lub panka.

Posted

Andzike napisał(a):

Właśnie - Brokata jeszcze nie znam! :) mam lekturę na wieczór ;) Foty otworzyć nie mogę, bo w fabryce poblokowane :(

uuu u Brokata nieciekawie było bo przez dłuugi czas goowniany temat się ciągnął :lol:

Posted

No tak ,te loczki to chyba u sznacera nieteges ;) A Ferdzio to był przed zgoleniem bardzo lokowany a posturę i umaszczenie mają b.podobne.Swoją drogą trzebaby zrobić tam wizytę poadopcyjną ;)

Andzike napisał(a):
Podekscytowany Szagisław trzęsie się jak w febrze ;) jak się nakręci na pieszczoty to wchodzi mi na głowę (dosłownie) i jest mega upierdliwy w pieszczotach, jak lezałam wczoraj z laptopem na brzuchu, to oczywiście ładował się na laptopa i chyba sam chciał coś do Was napisać ;)
Na szczęście nie szczeka i nie wyje, ale popiskuje jak coś chce. A wiecznie coś chce ;)
A ta sierść...:roll: mięciutka jak kaczuszka, kędziorki jak u pudelka. Teraz jest krótko zgolony, ale pod filcami miał właśnie takiego baranka...
I te łapki takie długutkie, chudziutkie. Mshume, on mi przypomina najbardziej tego łowickiego Ferdka, co mu dom znalazłaś a ja do do Warszawy przywiozłam.

Posted

Przepraszam Szagiego, ale m.in. właśnie dzięki Pani Joli, jej sile i niezłomności Tu jestem :)
Także proszę o głosowanie na Znajdki.

Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie!
PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki.
link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień