Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
Frędzle są fajne, fajne!!!! No i wreszcie jakieś porządne foty chłopaka!
Trzymam kciuki za jaja ( anatomiczna niemożliwość, ale się staram).
Andzike - masz przezroczyste worki na kupę?

Frędzle są fajne!
Tak, ordynarne woreczki śniadaniowe, nie jestem w stanie ogarnąć koopy tymi papierowymi rozdawanym w kioskach :(

Posted

zerduszko napisał(a):
Jak uchi połozył po sobie, to jest jak Vigo! Taki ładny sznupek z niego. A przy 3 zdjęciu znów się zakrztusiłam :lol:

bardzo podobny do Vigusia:) to fakt!

ale frędzelki na uszach nie dodają mu raczej uroku...

Posted

A ja bardzo proszę maruderów, żeby się odczepili od frędzli na uszach - oki?
Bo jakoś frędzle wzbudzają więcej emocji niż charczenie Szagiego i fakt, że ma dzisiaj kastrację...

Czepiajcie się dalej frędzli, bo to faktycznie największy problem tego psa...:roll:

Posted

[quote name='Jasza']
Kastracja jednak dzisiaj?
Czy decyzję podejmie wet dopiero jak posłucha charczenia?
(Ogłaszacie go już?)

Wczoraj popołudniu nie charczał ... w nocy charknęło mu się z raz, powiedziałam dziś o tym wszystkim lekarzowi, obejrzał go i nie stwierdził przeciwskazań...
Strasznie się bał maluszek - wiecie, że to jest normalnie mikropiesek - waży 6,9kg!!!
A ja oczywiście jestem cała w stresie, przyszłam jednak do roboty, tylko cały czas sie zastanawiam po co... :(

Nie, jeszcze nie ma ogłoszeń.

Posted

To i ja trzymam kciuki za zabieg... Andzike, podobny On do mojego prywatnego Mańka;)
a może skrócisz mu chociaż troszkę te frendzelki, co?:) ten brązik na końcóweczkach wygląda jak nieudana próba rozjaśniania włosów:evil_lol:

Wcale się nie dziwię, że się tak zakochałaś...

Posted

wilczy zew napisał(a):
Jak po?
.....

kochana, dzięki za zainteresowanie samopoczuciem Szagiego, a nie jego frędzlami na uszach:roll::p:razz:

Jesteśmy w domu, Szagunio przydreptał dzielnie na własnych lapkach, trochę zjadł i odsypia trudy dnia. Smutny taki troszkę i osowiały. Workami się nie interesuje, więc zdjęłam mu kołnierz póki jestem w domu, bo zupełnie jest w nim ogłupiały...
Ale mamy już to z głowy :)

Posted

Szagi, Andzike nie gniewajcie się na mnie za te frendzle:oops:

Wymiziaj malucha od nas:loveu:
Udało się przeprowadzić zabieg bezszwową metodą?

Posted

malawaszka napisał(a):

a jak miał kastrację robioną? tak jak pisałas - bezszwowo? jak to wygląda?

niestety :( jedyny znany mi lekarz, który wykonuje taka kastrację zażyczył sobie dodatkowego szczepienia na koronowirozę (mimo posiadanych przez Szagiego wirusówek). Po szczepionce minimum dwa tygodnie do kastracji i powoli robi się z tego szmat czasu...
Ale generalnie bardzo polecam tą metodę - kastrowałam w ten sposób Marcela-mojego ex-tymczasowicza - po pełnym wybudzeniu Marcel chciał "puknąć" Nelkę, a wieczorem szaleli na spacerze... ;) No i klosza nie trzeba nosić, a nawet jest wskazane,żeby psiak sobie worki wylizywał ;)

No nic, parę dni się musimy z kloszem przemęczyć :)

Posted

malawaszka napisał(a):
a to w którym miejscu wtedy jest nacięcie jak bezszwowo?

Qrcze, nie wiem dokładnie :( ale nacięcie jest podobno malutkie i jajko się wyciąga jak wydmuszkę:evil_lol:
Wysłać Ci namiary na tego weta na pw ? :) tylko uprzedzam, że luuuubi pogadać? :)

Posted

malawaszka napisał(a):
a to w którym miejscu wtedy jest nacięcie jak bezszwowo?

Mam zdjęcie jajek Skutka Ubocznego po kastracji bezszwowej - jak chcesz to mogę wkleić, może wypatrzysz gdzie było nacięcie.
Metodę tez polecam, mniej stresu dla psa jak może się pomamlać i nie musi chodzić w abażurku.