Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich zainteresowanych losem tych psiaków :p

Kochani czytam i oczom nie wierzę. Chcecie wieźć suńkę na rugi dzień po sterylce kilkaset kilometrów i zostawić ją gdzieś na wsi nie wiadomo jak daleko od najbliższego weta :crazyeye: Przecież to jazda po naszych wyboistych drogach. Ona może dostać krwotoku, mogą się jej szwy pozrywać itp A kontrola po zabiegu ? A co będzie jak powygryza sobie szwy, zanieczyści ranę ?
Jeśli chodziłoby o mojego psa, nie ryzykowałabym przewozu wcześniej niż dopiero tydzień po zabiegu. Myślę, że nie wolno tak ryzykować życia psiny.
Co do kosztów transportu, dołożę 50 zł. Proszę tylko o wiadomość na PW, gdy transport dojdzie do skutku - mogę przeoczyć info. na wątku.
Psiaki są super. Wspaniale, że pojawiła się perspektywa, że mogą być nadal razem poza schroniskiem.

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elik napisał(a):
Witam wszystkich zainteresowanych losem tych psiaków :p

Kochani czytam i oczom nie wierzę. Chcecie wieźć suńkę na rugi dzień po sterylce kilkaset kilometrów i zostawić ją gdzieś na wsi nie wiadomo jak daleko od najbliższego weta :crazyeye: Przecież to jazda po naszych wyboistych rogach. Ona może dostać krwotoku, mogą się jej szwy pozrywać itp A kontrola po zabiegu ? A co będzie jak powygryza sobie szwy, zanieczyści ranę ?
Jeśli chodziłoby o mojego psa, nie ryzykowałabym przewozu wcześniej niż dopiero tydzień po zabiegu. Myślę, że nie wolno tak ryzykować życia psiny.
Co do kosztów transportu, dołożę 50 zł. Proszę tylko o wiadomość na PW, gdy transport dojdzie do skutku - mogę przeoczyć info. na wątku.
Psiaki są super. Wspaniale, że pojawiła się perspektywa, że mogą być nadal razem poza schroniskiem.

Elik czytaj uwaznie- Psy jadą we wtorek po świętach.
Zaraz ci wyśle PW z numerem konta. Dziekujemy:loveu:

Asta17 napisał(a):
Pianko przejmujesz po częsci akcje dostarczenia Nory i Płotka do Ostrowąsów ;)

No to módlcie się, żebym miała wolne. Dzisiaj szefowi mówiłam o wtorku to coś burczał i powiedział, że da mi odpowiedź jutro bądź w środe.

Posted

arfafred napisał(a):
Cały czas meczy mnie myśl, żeby zawieźć psy w poniedziałek. Co o tym myslicie?? W końcu jedyną konsekwencją będą komentarze kochanej rodzinki, że jeszcze święta, że znowy te psy ........

to akurat nie jest zależne od nas, a od kierowcy :roll: Ja w sumie rozumię, że niektórzy chcą spędzić święta z rodziną ;)

Posted

Miałam tylko nadzieję, ze Agas zabierze się z Norą i Płotkiem, ale i tak się cieszę, że tej dwójce się uda.
Prośba do Mysi - super przygotowałaś trasę do Ostrowąsów, czy mogłabyś zobaczyć jeszcze wariant przez Oleśnicę (tylko na odcinku Wrocław-Psie Pole - Ostrowąsy). W lini prostej Ostrowąsy są nad Oleśnicą, tylko droga może byc bardziej zagmatwana.
Piance i maggie1971 służę, w razie potrzeby, pomocą we Wrocławiu.

Posted

Asta17 napisał(a):
Pianko dzwoniłaś juz do tej pani, żeby powiedziec jej o wstepnych terminach?

Nie, bo jeszcze nie jestem pewna czy dostane wolne:oops:
A mam już dzwonić? To zaraz to zrobie;)

Posted

Asta17 napisał(a):
A jak nie dostaniesz tego wolnego? To kto pojedzie?:(

Postaram się dostać te wolne, a jak nie to go zaszantażuje, że specjalnie się rozchoruje:diabloti:
Nie, a tak na poważnie to trzymajcie kciuki za te wolne;)

Ide dzwonić do tej pani;)

Posted

Pianka napisał(a):
Elik czytaj uwaznie- Psy jadą we wtorek po świętach...

Czytam uważnie i właśnie nie widzę ostatecznego terminu sterylki, a bez tego trudno jest ocenić czy ten termin wyjazdu jest odpowiedni.
Myślę, że i Płotka też trzeba byłoby ciachnąć. Nie sądzę, żeby w tamtym terenie nie było suczynek, a mam nadzieję, że nie jest Wam obojętny los tamtejszych psiaków ? Płotek może wydatnie przyczynić się do wzrostu populacji bezpańskich psiaków w tamtym terenie.

Posted

Płotek jest od dawna ciachniety, więc o niego się nie bój:eviltong::evil_lol:
Nora prawdopodobnie dzisiaj będzie sterylizowana;)

Dzwoniłam do pani, powiedziała, że będa niecierpliwie czekać:p

Posted

Pianka napisał(a):
Płotek jest od dawna ciachniety, więc o niego się nie bój:eviltong::evil_lol:
Nora prawdopodobnie dzisiaj będzie sterylizowana;)

Dzwoniłam do pani, powiedziała, że będa niecierpliwie czekać:p

To już nic więcej do szczęścia nie potrzeba, tylko żeby Noruni nic niedobrego po sterylce się nie przyplątało :lol:
Forsę na transport wpłacę tak jak obiecałam na PW.
Cieszę się razem z Wami, że oba psiaki pojadą do jednego domku.
A macie jakieś info co do tego czy teren jest ogrodzony ?

Posted

Warto byłoby ustalić plan wyjazdu. We wtorek kończę spotkanie w Katowicach około 10:30 do 11:00. Wtedy będe mogła wyjechać, Skąd trzeba odebrać Piankę i psiaki:)
Poza tym druga sprawa, jakie te psiaki są duże i czy ktoś wie czy jeździły już samochodem, jak to znoszą, może podać im na drogę jakiś lek uspakajający i Aviomarin.
No i trzecia sprawa , czy one mają jakieś smycze obroże szelki?
Czy ktoś może ma i mógłby pożyczyć taką matę do przewozu psów?

Posted

Pokazałam szefowi co potrafie (bez skojarzeń:diabloti:) i dał mi wolne:evil_lol:

maggie1971 możemy się umówić pod bramą schroniska? Jak już będziesz to poślesz mi sygnał, a ja wyjde.

Psiaki są średniej wielkości, takie do kolan. Reszte napisała Asta.

Asta jak będziesz w poniedziałek w schronie to powiedz, żeby we wtorek im nie dawali nic do jedzenia;)

I znów musze apelować o pomoc finansową, bo nikt oprócz elik nie zaoferował pomoc:shake: Nie możecie nawet po 5 zł dać?

Posted

[quote name='arfafred']Ja też pomogę. Ile brakuje pieniędzy? Przelew mogę zrobić dopiero w piatek, bo niestety muszę iść do banku.
Jeśli maggie1971 potwierdza, że mamy zapłacić 160 zł i dojda wpłaty od elik i madzi to będzie brakowało 10 zł.
Zaraz ci wyśle PW.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
podajcie mi konto,dołoże grosik.

Jesli wszyscy co sie zadeklarowali wpłacą to mamy już całość, wiec nie trzeba więcej;)

Narazie dostałam wpłaty od

madzia828- 25 zł
arfafred- 20 zł
80+25+20=125 zł
Dziekujemy:loveu::multi:

Jak elik wpłaci to mamy całą kwote a nawet więcej, wiec byłoby jakby transport wyniósł przypadkiem wiecej:p