elik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Witam wszystkich zainteresowanych losem tych psiaków :p Kochani czytam i oczom nie wierzę. Chcecie wieźć suńkę na rugi dzień po sterylce kilkaset kilometrów i zostawić ją gdzieś na wsi nie wiadomo jak daleko od najbliższego weta :crazyeye: Przecież to jazda po naszych wyboistych drogach. Ona może dostać krwotoku, mogą się jej szwy pozrywać itp A kontrola po zabiegu ? A co będzie jak powygryza sobie szwy, zanieczyści ranę ? Jeśli chodziłoby o mojego psa, nie ryzykowałabym przewozu wcześniej niż dopiero tydzień po zabiegu. Myślę, że nie wolno tak ryzykować życia psiny. Co do kosztów transportu, dołożę 50 zł. Proszę tylko o wiadomość na PW, gdy transport dojdzie do skutku - mogę przeoczyć info. na wątku. Psiaki są super. Wspaniale, że pojawiła się perspektywa, że mogą być nadal razem poza schroniskiem. Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Pianko przejmujesz po częsci akcje dostarczenia Nory i Płotka do Ostrowąsów ;) Quote
Pianka Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 elik napisał(a):Witam wszystkich zainteresowanych losem tych psiaków :p Kochani czytam i oczom nie wierzę. Chcecie wieźć suńkę na rugi dzień po sterylce kilkaset kilometrów i zostawić ją gdzieś na wsi nie wiadomo jak daleko od najbliższego weta :crazyeye: Przecież to jazda po naszych wyboistych rogach. Ona może dostać krwotoku, mogą się jej szwy pozrywać itp A kontrola po zabiegu ? A co będzie jak powygryza sobie szwy, zanieczyści ranę ? Jeśli chodziłoby o mojego psa, nie ryzykowałabym przewozu wcześniej niż dopiero tydzień po zabiegu. Myślę, że nie wolno tak ryzykować życia psiny. Co do kosztów transportu, dołożę 50 zł. Proszę tylko o wiadomość na PW, gdy transport dojdzie do skutku - mogę przeoczyć info. na wątku. Psiaki są super. Wspaniale, że pojawiła się perspektywa, że mogą być nadal razem poza schroniskiem. Elik czytaj uwaznie- Psy jadą we wtorek po świętach. Zaraz ci wyśle PW z numerem konta. Dziekujemy:loveu: Asta17 napisał(a):Pianko przejmujesz po częsci akcje dostarczenia Nory i Płotka do Ostrowąsów ;) No to módlcie się, żebym miała wolne. Dzisiaj szefowi mówiłam o wtorku to coś burczał i powiedział, że da mi odpowiedź jutro bądź w środe. Quote
Mysia_ Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 arfafred napisał(a):Cały czas meczy mnie myśl, żeby zawieźć psy w poniedziałek. Co o tym myslicie?? W końcu jedyną konsekwencją będą komentarze kochanej rodzinki, że jeszcze święta, że znowy te psy ........ to akurat nie jest zależne od nas, a od kierowcy :roll: Ja w sumie rozumię, że niektórzy chcą spędzić święta z rodziną ;) Quote
arfafred Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Miałam tylko nadzieję, ze Agas zabierze się z Norą i Płotkiem, ale i tak się cieszę, że tej dwójce się uda. Prośba do Mysi - super przygotowałaś trasę do Ostrowąsów, czy mogłabyś zobaczyć jeszcze wariant przez Oleśnicę (tylko na odcinku Wrocław-Psie Pole - Ostrowąsy). W lini prostej Ostrowąsy są nad Oleśnicą, tylko droga może byc bardziej zagmatwana. Piance i maggie1971 służę, w razie potrzeby, pomocą we Wrocławiu. Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Pianko dzwoniłaś juz do tej pani, żeby powiedziec jej o wstepnych terminach? Quote
Pianka Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Asta17 napisał(a):Pianko dzwoniłaś juz do tej pani, żeby powiedziec jej o wstepnych terminach? Nie, bo jeszcze nie jestem pewna czy dostane wolne:oops: A mam już dzwonić? To zaraz to zrobie;) Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 A jak nie dostaniesz tego wolnego? To kto pojedzie?:( Quote
Pianka Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Asta17 napisał(a):A jak nie dostaniesz tego wolnego? To kto pojedzie?:( Postaram się dostać te wolne, a jak nie to go zaszantażuje, że specjalnie się rozchoruje:diabloti: Nie, a tak na poważnie to trzymajcie kciuki za te wolne;) Ide dzwonić do tej pani;) Quote
Pogódka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 nie no Pianka , szantażuj , pokaż co potrafisz:cool3: Quote
elik Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Pianka napisał(a):Elik czytaj uwaznie- Psy jadą we wtorek po świętach... Czytam uważnie i właśnie nie widzę ostatecznego terminu sterylki, a bez tego trudno jest ocenić czy ten termin wyjazdu jest odpowiedni. Myślę, że i Płotka też trzeba byłoby ciachnąć. Nie sądzę, żeby w tamtym terenie nie było suczynek, a mam nadzieję, że nie jest Wam obojętny los tamtejszych psiaków ? Płotek może wydatnie przyczynić się do wzrostu populacji bezpańskich psiaków w tamtym terenie. Quote
Pianka Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Płotek jest od dawna ciachniety, więc o niego się nie bój:eviltong::evil_lol: Nora prawdopodobnie dzisiaj będzie sterylizowana;) Dzwoniłam do pani, powiedziała, że będa niecierpliwie czekać:p Quote
elik Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Pianka napisał(a):Płotek jest od dawna ciachniety, więc o niego się nie bój:eviltong::evil_lol: Nora prawdopodobnie dzisiaj będzie sterylizowana;) Dzwoniłam do pani, powiedziała, że będa niecierpliwie czekać:p To już nic więcej do szczęścia nie potrzeba, tylko żeby Noruni nic niedobrego po sterylce się nie przyplątało :lol: Forsę na transport wpłacę tak jak obiecałam na PW. Cieszę się razem z Wami, że oba psiaki pojadą do jednego domku. A macie jakieś info co do tego czy teren jest ogrodzony ? Quote
maggie1971 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Warto byłoby ustalić plan wyjazdu. We wtorek kończę spotkanie w Katowicach około 10:30 do 11:00. Wtedy będe mogła wyjechać, Skąd trzeba odebrać Piankę i psiaki:) Poza tym druga sprawa, jakie te psiaki są duże i czy ktoś wie czy jeździły już samochodem, jak to znoszą, może podać im na drogę jakiś lek uspakajający i Aviomarin. No i trzecia sprawa , czy one mają jakieś smycze obroże szelki? Czy ktoś może ma i mógłby pożyczyć taką matę do przewozu psów? Quote
Asta17 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Dostaniesz jakieś koce, obroże i smycze to oczywiste, a na uspokojenie dostaną sedalin! Parę razy jechały schroniskowym samochodem i było ok. Quote
Pianka Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Pokazałam szefowi co potrafie (bez skojarzeń:diabloti:) i dał mi wolne:evil_lol: maggie1971 możemy się umówić pod bramą schroniska? Jak już będziesz to poślesz mi sygnał, a ja wyjde. Psiaki są średniej wielkości, takie do kolan. Reszte napisała Asta. Asta jak będziesz w poniedziałek w schronie to powiedz, żeby we wtorek im nie dawali nic do jedzenia;) I znów musze apelować o pomoc finansową, bo nikt oprócz elik nie zaoferował pomoc:shake: Nie możecie nawet po 5 zł dać? Quote
Mysia_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ja niestety jestem toatalnie spłukana, a jeszcze muszę zebrac kasę, bo organizuje transporty dla trzech psiaków :roll: Quote
madzia828 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ja mogę dołożyc jakies 20zł Pianka podaj mi konto na Pw;) Quote
arfafred Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Ja też pomogę. Ile brakuje pieniędzy? Przelew mogę zrobić dopiero w piatek, bo niestety muszę iść do banku. Quote
Pianka Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 [quote name='arfafred']Ja też pomogę. Ile brakuje pieniędzy? Przelew mogę zrobić dopiero w piatek, bo niestety muszę iść do banku. Jeśli maggie1971 potwierdza, że mamy zapłacić 160 zł i dojda wpłaty od elik i madzi to będzie brakowało 10 zł. Zaraz ci wyśle PW. Quote
arfafred Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 OK. Ponawiam też propozycję pomocy w razie nieprzewidzianych sytuacji. Kontakt wyślę na PW. Quote
maggie1971 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Potwierdzam, że pojadę za 160 złotych. Gdyby wniknęło ,że wyjdzie więcej sama pokryję resztę. Proszę jeszcze o podanie adresu schroniska. Quote
Pianka Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 jusstyna85 napisał(a):podajcie mi konto,dołoże grosik. Jesli wszyscy co sie zadeklarowali wpłacą to mamy już całość, wiec nie trzeba więcej;) Narazie dostałam wpłaty od madzia828- 25 zł arfafred- 20 zł 80+25+20=125 zł Dziekujemy:loveu::multi: Jak elik wpłaci to mamy całą kwote a nawet więcej, wiec byłoby jakby transport wyniósł przypadkiem wiecej:p Quote
Recommended Posts