Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_ napisał(a):
to chyba ni jest powód do uśpienia...

:-(
Dobrze wiesz jakie jest moje zdanie...:-(

Moja kochana Nora:-(:-(:-(

Zapomniałam napisac Nora jest poraz kolejny w ciąży:-(

Posted

Boże, jaki to powód do uśpienia :shake:
Z tymczasami, to wiadomo, jak jest :shake:, a tu bardzo krótki termin...
Może jednak na gwałt trzeba by spróbować pozbierać na hotelik? Może do Murki albo jakiegoś innego dogomaniackiego?
Ona z racji zagrożenia uśpieniem powinna mieć absolutne pierszeństwo!

Posted

Ja sama nie wiem co robić, co będzie najlepsze:-( Taki metlik:-(
Raz było tak, że byłam namawiana na danie psa do hotelu. To było dawno. Nie zgodziłam się, bałam się, że nikt nie będzie płacił i bardzo żałowałam tej decyzji. Do teraz żałuje:-(
Następnego psa już dałam do hotelu, ale mniej mi osób pomaga niż przed daniem jej do hotelu. A pies siedzi już pół roku w hotelu. Utrzymuje się tylko dzieki bazarkom i allegro. Nie żałuje decyzji, ale....
...boje się, że już z nastepnym psem nie dam rady... allegra nie zrobie, bo ludzie pomyśla, że wyłudzam pieniądze. Boje się też, ze u mnie w domu się dowiedza, że psa dałam do hotelu:oops:

Ja nie wiem naprawde co będzie najlepsze, nie chce potem zostać z wszystkim sama. Zostane sama, to napewno w domu sie dowiedza co robie i mnie wywalą. I skończy się moja pomoc:-(

Posted

Pianka napisał(a):
Ja sama nie wiem co robić, co będzie najlepsze:-( Taki metlik:-(
Raz było tak, że byłam namawiana na danie psa do hotelu. To było dawno. Nie zgodziłam się, bałam się, że nikt nie będzie płacił i bardzo żałowałam tej decyzji. Do teraz żałuje:-(
Następnego psa już dałam do hotelu, ale mniej mi osób pomaga niż przed daniem jej do hotelu. A pies siedzi już pół roku w hotelu. Utrzymuje się tylko dzieki bazarkom i allegro. Nie żałuje decyzji, ale....
...boje się, że już z nastepnym psem nie dam rady... allegra nie zrobie, bo ludzie pomyśla, że wyłudzam pieniądze. Boje się też, ze u mnie w domu się dowiedza, że psa dałam do hotelu:oops:

Ja nie wiem naprawde co będzie najlepsze, nie chce potem zostać z wszystkim sama. Zostane sama, to napewno w domu sie dowiedza co robie i mnie wywalą. I skończy się moja pomoc:-(

Sama wiesz,że nie dasz rady finansowo.To trudna decyzja...

Żal mi Norki :(

Trzeba zadać sobie pytanie,czy w jej przypadku hotelik coś pomoże.Fakt,uratuje jej życie,ale czy przez całe sowje życie będzie mogła tam zostać? :(

Te ostatnie zdj są bardzo dobre, może warto wystawić wyróżnioną aukcje na allegro? w poszukiwaniu domu.

:(

Posted

quasimodo napisał(a):
A ile by kosztował jakiś hotelik w okolicy dla suni?
Ogłoszenia sa bardzo potrzebne, tylko że czasu mało i może się nie zdążyć...:shake:

OK 450 ZŁ miesięcznie.

Z tego,co wiem to Pianika zrobiła mnóstwo ogłoszeń

Posted

No to dość drogi, ale może spróbowalibyśmy pozbierać, bo inaczej będzie po suni :shake: Może ktoś by ja choć na wieś wziął...
Byłaby wielka szkoda, gdyby doszło do uśpienia zdrowego nie starego psiaka...

Posted

quasimodo napisał(a):
No to dość drogi, ale może spróbowalibyśmy pozbierać, bo inaczej będzie po suni :shake: Może ktoś by ja choć na wieś wziął...
Byłaby wielka szkoda, gdyby doszło do uśpienia zdrowego nie starego psiaka...

Pamiętaj, że to problematyczny pies, jej przydałoby sie szkolenie,choć nie byłoby pewności, że przyniosłoby skutek.Gdyby znalazła DT, gdzie ktoś mógłby ją wszystkiego nauczyć,to byłaby jakaś nadzieja.
U met hotelik jest za 300,ale ona zwiałaby przy najbliższej okazji.

Jak dla mnie,to albo DT,albo...śmierć :(

Posted

Mysia_ napisał(a):
to chyba ni jest powód do uśpienia... Ehhhh :-( Musimy coś wymyśleć... Psiazki nie zostawajcie w tyle :roll:

Masz racje ,to nie jest powod do uspienia ,ale niestety Nora kocha wolnosc i to jest problem .Schronisko co rúsz musi psow szukac ,co jakis czas uciekaja i albo z jakiegos kanalu je wyciagaja ,albo psiaki strasza :koty ,ludzi .To niestety jest wielkim problemem .Plotek bez Nory nie daje nogi ,ale ona go motywuje do wolnosci .

Posted

Pianka napisał(a):
Norka ma czas do końca marca:-(
Pomóżcie:-( to kochana sunia, była dzisiaj ze mną na spacerku:-(

Ok , bede szukac jej domu ,ale Ty musisz nam i Norce pomoc .Zajmij sie nia intensywniej ,sprawdz jak ona bez Plotka na spacerach , naucz ja na smyczy chodzic , naucz ja by wracala jak sie ja zawola .Ona musi umiec cos by ludzie nie widzieli w niej przypadku beznadziejnego .Musimy wiedziec jak ona sie zachowa gdy plotka nie bedzie widywac , gdy straci z nim kontakt .Czy to nie odbije sie na jej:zdrowiu lub psychice .
Boje sie tego bo mam przyklad Ogiego i Maji .Maja jak traci Ogiego z oczu to ma takie rozwolnienie ,ze sie z niej natychmiast leje , dostaje stresu ogromnego .Ta parka miala szczescie ,ale na to nie licze tutaj w przypadku Plotka i Nory.

Posted

Ona umie chodzić na smyczy jak ze mną szła to była grzeczna. Z tym, że Płotek szedł z nami, on sobie wolno biega, wiec nawet jakbym zamkneła brame to przeskoczy i poleci za nami.
Jak Płotek gdzies znikał w krzakach to Nora cały czas się za nim oglądała, chciała iść za nim. Ja nie wiem albo chce byc z nim tak bardzo, albo zazdrości mu, ze mógł iść bez smyczy i swobodnie sobie biegać.
Spróbuje następnym razem Płotka zostawić, zobaczymy.

Posted

Można by było spróbować nauczyć czegoś Nory metodą klikerową :roll: np. chodzenia przy nodze, przychodzenia na zawołanie, zostawanie w miejscu... Tylko, że czasu trochę mało :roll:

Ewentualnie można by było dawać jej coś na uspokojeni, mamy w schronisku suczkę, która jest własnie na takich lekach, bo cały czas nam uciekała do takiej firmy (a konkretnie psa z tej firmy), a pracownik tej firmy zrobił z tego wielką aferę :roll:

Posted

Klikiera to ja zazwyczaj używam do psów strachliwych, dla których dźwięk klikiera jest czymś nowym, czymś co nie kojarzy się z bólem, strachem, cierpieniem.
Ale moge spróbować. Tylko musze pamiętać, żeby go zabrać;)

Posted

Dżwięk klikera powinien być dla psiaka równoznaczny z nagrodą :razz: Może pocztaj trochę w necie, a ja tez poszperam w moich materiałach co mogło by się przydać :razz:

Posted

Mysia_ napisał(a):
Dżwięk klikera powinien być dla psiaka równoznaczny z nagrodą :razz: Może pocztaj trochę w necie, a ja tez poszperam w moich materiałach co mogło by się przydać :razz:

Mysia przecież wiem, sama cie o tym uczyłam na watku Speranzy, zapomniało się już?:eviltong:

Ja napisałam tylko do jakich psów najbardziej mi pasuje klikier. Mojego psa uczyłam bez klikiera i dobrze nam poszło:eviltong:

Posted

Pianka napisał(a):
Mysia przecież wiem, sama cie o tym uczyłam na watku Speranzy, zapomniało się już?:eviltong:

yyy.... Nie kojarzę :oops::roll: Dawno to już było :roll:

Pianka bierz się do roboty :cool3:

Posted

Tytuł zmieniony od dawna a nikt nowy tu nie zajrzał:-(
Mam takie głupie wrażenie, że Norka się nie podoba, jak Płotek i Nora miały osobny watek to do Płotka duzo osób wchodziło, a do Nory nikt. Po połączeniu tematów wszyscy pouciekali:-(
Naprawde Nora jest taka brzydka?:-(:-( to ją przefarbuje, wiecej osób zajrzy...:-(