Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maggiejan napisał(a):
Jest jakaś szansa, że jej zachowanie sie zmieni jeśli np. poczuje sie bezpiecznie w nowym miejscu? Może to zachowanie jest wynikiem stresu, braku pewności co do jej przyszłości?

Znaczy chodzi ci o te ucieczki?
To sie da zmienić, ale tylko tak jak napisał Jacol. Ona musi mieć człowieka, który ją będzie szkolił, w schronisku nie ma szans.

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myslę, że wszystko się da, trzeba tylko bardzo chcieć... Jesli ona bedzie miała swojego człowieka, swój własny dom, to wiele może się zmienić :roll:

Posted

Biedna Norka :shake: ...
Właśnie mam na tymczasie "przeskakiwacza wszystkich płotów" :razz: ... w dodatku ścigacza rowerów,samochodów,zjadacza kotów i wszystkiego co sie rusza :roll: ...z dnia na dzień jest lepiej. Hugo uczy się,że tak nie wolno..
Myślę,że odrobina miłości i trochę uwagi zmieni Norkę - tak jak zmienia Hugo... W schronisku nie może dostać tyle uwagi na ile zasługuje:shake:... czuje się odrzucona i szuka ratunku w ucieczkach:roll:... Zapewne kiedyś była ulubieńcem domu :roll:....ehh
Trzymaj się mała..

Posted

[quote name='Pogódka']a co z ta sunia co wcześniej piesiak był w niej tak zakochany???, tą ze schronu????
Jaką sunią? Płotek był zawsze zakochany w Norce. Nie ma innej suni.

Ogłosiłam gdzie sie da. Nie mam innych pomysłów:-(

Ogłoszonia na
allegro wyróżnione
psy.mgt.pl/new
pieskiswiat.fora.pl
psia_kosc.com/forum/
kynologia.com.pl
dogzone.pl
l30n.livenet.pl/aw/
psiaki.pl/forum
e-psy.pl
forum.psiaczek.pl
psyimy.pl/forum/
kochajmyzwierzaczki.fora.pl/
zwierzeta-forum.low.pl
dogs.pl/ogloszenia/
4lapy.forumowisko.net
pomocpsom.kynologia.er.pl/
agility.fora.pl/
krakvet.pl/forum/
zwierzaki.org/
szkoleniepsow.fora.pl
adopcje.org/
4lapy.pl/ogloszenia/
ale.gratka.pl/kategoria/zwierzeta_638.html wyróżnione
animalia.pl/
anonse.kazimierzdolny.pl
autogielda.pl/zwierzeta_domowe.html
bono-polska.pl/index.php/a/3
dogs.pl/ogłoszenia
drobne.centrumofert.pl/
dwukropek.pl
eoferty.com.pl/
etablica.com/
gielda.bai.pl/
gieldaogloszen.pl/
karusek.com.pl/ogloszenia.php
kupiepsa.pl
kupsprzedaj.pl
mojpupil.pl
ogloszenia.24polska.pl/
ogloszenia.adverts.pl
ogloszenia.e-karmy.pl
ogloszenia.moje.pl
ogloszenia.yellowpages.pl/
ojej.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl/
polskastrefa.eu
poszukiwane.pl
psy.pl/adopcje/
wegetarianie.pl/classifieds-index-cat-1
vetmozga.com/ogloszenia
zwierzeta.pilne.net/
zwierzeta.drobny.com.pl

Posted

Jest chetna pani, która weźmie Norę. WIe o jej wszystkich wadach i zaletach. Chce, aby Sunia była wysteryzlizowana. Mieszka w wiosce 60 km od Wrocławia, ma dom i godpodarstwo, a takze dwa swoje pieski. Chce ją otoczyć miłością i opieką. Tylko jest jeden problem...nie ma możliwości, aby po nia przyjechać...dlatego prosze Was pomóżcie mi zorganizować transport. PILNE!

Posted

Transport napewno uda się zorganizować. Czy Pani potrafi zaopiekować się pieskiem z takimi problemami jak Nora? Ucieczki i niechęć do kotów wymagają szczególnego potraktowania dla dobra Nory i jej otoczenia. Trzeba zdawać sobie sprawę, że dobre chęci tu mogą nie wystarczyć, potrzebna także wiedza i cierpliwość, konsekwencja w działaniu.

Posted

może jakaś wizyta przedadopcyjna? Nora jest w pewnym sensie psiakiem "specjalnej troski" :roll: Tylko, zeby Nora nie zaczeła wyprowadzać tej Pani psiaków.....

Posted

I skoro ta osoba jest świadoma wszystkiego co dotyczy Nory to już nie mamy prawa wymyślać co do opiekuna, bo nie zrozumcie mnie źle każdy kto zechce dać jej szansę będzie lepszy niż eutanazja!

Posted

Asta ale napisz czy ta pani może dojechać do Wrocławia, a najlepiej do niej kontakt np. mi, bądź Tengusi.
Pieniądze możemy uzbierać, chyba to nie kłopot?
Ja od razu mówie, że kiedyś dostałam pieniądze na psy z Rudy, które właśnie mam wykorzystać na transporty, wiec mamy już 70 zł:razz:

A te dwa psy, które ona ma to chyba nie sa suki?:cool3:

Posted

Słuchajcie, ja mogę zawieźć psiaka do Wrocławia, ale niestety za zwroem kosztów bezyny. Mogłabym pojechać we wtorek. Wyniosłoby to jakieś 120 złotych
Niestety tylko tyle mogę zaoferować, nie dam rady pokryć kosztów benzyny:(

Posted

maggie1971 napisał(a):
Słuchajcie, ja mogę zawieźć psiaka do Wrocławia, ale niestety za zwroem kosztów bezyny. Mogłabym pojechać we wtorek. Wyniosłoby to jakieś 120 złotych
Niestety tylko tyle mogę zaoferować, nie dam rady pokryć kosztów benzyny:(

120 zł? to wyjdzie chyba taniej niż pociąg.
70 zł jest, więc brakuje 50. Kto pomoże?:razz:

No to Asta czekamy na odpowiedź. Mam nadzieje, ze będzie mogła dojechac do Wrocławia:p

Edit
Słuchajcie dostałam wiadomość.
Nora była w programie "Kundel bury" czy jakoś tak. I zgłosiła sie osoba chetna na adopcje. Więc mamy kolejny domek jakby nie wyszło. Mam dzwonić do tej pani i pytać jakie ma warunki czy dopiero potem jak coś nie wyjdzie z Wrocławiem?

a no i jeszcze dodam, że wczoraj tez dzwoniła pani z allegro w jej sprawie

Posted

Dobra zadzwoniłam do tamtej pani, żeby wiedzieć na czym stoimy.
No pani niestety ma u siebie jeszcze suczki, a Nora nie bardzo zagdza się z innymi sukami.
Ale powiedziałam jej o Płotku:diabloti:
Podała mi maila, zaraz jej wyśle fotki Płotusia. Oby go chciała. Powiedziała, że jak sie zdecyduje to zadzwoni do mnie:p

Posted

Zgadza sie z psami...rzuca sie na psy tylko wtedy kiedy jest na łańcuchu i w dodatku wspolnie działa z płotkiem. Każdy z osobna jest grzeczny, przeciez Nora tyle razy siedziała w biurze z innymi sukami i jakos sie tolerowały!

Posted

Asta17 napisał(a):
Zgadza sie z psami...rzuca sie na psy tylko wtedy kiedy jest na łańcuchu i w dodatku wspolnie działa z płotkiem. Każdy z osobna jest grzeczny, przeciez Nora tyle razy siedziała w biurze z innymi sukami i jakos sie tolerowały!

Nie zgodze się z toba, wiele razy jak była kojcu zaatkowała psa, który do niej podszedł.
To, że zgodzila się z niektórymi nie znaczy, że z wszystkimi sie zgodzi, bo niektórych naprawde nie toleruje. Ja nie chce potem sytuacji, że będzie musiała wracać do schronu.

Posted

Pianka ma racje, pies ktory atakuje inne jest niepewny... tzn. jak poczuje sie na terenie jak u siebie, moga byc problemy niestety :roll:
Ja nigdy jej w akcji nie widzialam, ale jesli sa takie stgnaly, ze ona suki sobie ustawia to trzeba pamietac aby poszla do domu bez zwierzat, albo tam gdzie sa samce...
Szkoda by było gdyby pogryzła jakiegos psa, albo jakis pies ją, a potem do oddania :roll:

Posted

No własnie dokładnie chodzi mi o to o czym pisze zaba. Nora na swoim terenie może się poczuć pewniej i zacząc ustawiać inne suki.

A o ta pani z "kundel bury" wypuszczała by swobodnie ją na ogród i Nora mogła by zwiać. Jak pani usłyszała, że Nora ucieka to się troszke zmartwiła. No nic może z Płotkiem wyjdzie.
A Norka niech jedzie do Wrocławia:p