Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaba14 napisał(a):
ja sie troszke z tymi adopcjami Nory i Płotka pogubiłam, jest szansa dla obu tych psow? :)

No trzeba czytać uważnie.
Pani z Wrocławia chce Nore.

Druga pani zgłosiła się z programy "Kundel bury", który był wczoraj. Zadzwoniłam do niej, pogadałam, pani ma suki i by wypuszczała Nore na ogród, wiec mogła by ucieć to poleciłam Płotka, dała mi maila i wysłałam jej info o Płotku i zdjęcia. Mam nadzieje, że sie zdecyduje. Chociaż z poczatku była nie chetna, bo ma nie wysteryzlizowane suki, ale jej powiedziałam, że Płotek jest po kastracji. No to poprosiła o info na maila i zadzwoni jak sie zdecyduje;)

Trzymac kciuki za oba psiaki:p

• Replies 990
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pianko wszyscy chcą dobrze dla Nory...jednak nie znaczy tez ze nie zgodzi sie z nikim...a poza tym nie chce Ci wypominać pewnych adopcji, które załatwiałaś sama!;/

Posted

Asta tutaj nie chodzi ze ona z nikim się nie dogada, ale co zrobisz jak zadzwoni do Ciebie jej właścicielka z stwierdzeniem "Prosze natychmiast zabrac tego psa! gryzie mi moje suki"
Justyna miala taka adopcje, zawiozla Koszi az do Warszawy, Pani bardzo miła, wszystko cacy po jakims czasie zadzwonila z zagrozeniem ze suke odda na paluch jak nikt jej nie wezmie, bo jej zniszczyla krzak w ogrodzie! :angryy::angryy: i po psa trzeba było jechać...:shake:

Nora jest psem problemowym, nie da sobie w kasze dmuchac, ustawia suki, co jesli te tez bedzie chciala ustawiać? Co jesli tamte beda miec taki charakter jak ta? Nie dogadaja sie, bedzie musiala zmienić ten dom, znow bedzie trzeba szukac innego domu, znow przywiezc na slask... Piance chodzi tylko o jej dobro i dobrze dziewczyna wedlug mnie mysli, jesli jest szansa dla niej w innym domu bez zwierzat to jest to pewniejszy dom... A Plotek jak to Płotek z kazda sunia sie dogada ;)

Posted

Pogódka napisał(a):
dobrze byłoby jakby razem sobie zamieszkali, ale to chyba cud byłby

Szkoleniowiec już się wypowiadał na ten temat. Nora i Płotek nie powinni razem iść do domu! Gdy sa razem, ludzie sa nie istotni, one razem sa szczesliwe, ale przy okazji wpadaja w klopoty i juz mogli przez to stracic życie, one razem uciekaja... ich wiez jest zbyt silna aby wbic mogl sie zwykly czlowiek nie znajacy sie na psach, takze dla tych psiakow to lepiej...

Posted

Jest dom dla Nory i Płotka wieś 70 km od Wrocławia Ostrowąsy. Olbrzymie gospodarstwo rolne , dużo przestrzeni pani nie ma na dzień dzisiejszy żadnego psa dlatego oprócz Nory może z nią jechać Płotek. Psy mogłyby biegać wszędzie spały by w budynkach gospodarczych.

Trzeba je tylko oba tam zawieść. Pociąg raczej odpada dla nich oby pani nie ma możliwości dojazdu do centrum Wrocławia. Może ktoś jechałby samochodem zawsze można by zebrać pieniądze na paliwo.

Posted

Dziennie mam okazję widzieć te psy, one obaj życia poza sobą nie widzą, kochają wolność dla nich obu życie na wsi to raj na ziemi, dlaczego im to odebrać jeżeli jest szansa na dom dla nich obu. Nie uważam by życie w bloku i psychologiczne podejście do nich obu było lepsze.

Rozmawiałam z tą panią zgodziła się na oba podkreślając że psiaki mają naprawdę dobre warunki i możliwość wybiegania do woli.

Posted

Asta17 napisał(a):
Pianko wszyscy chcą dobrze dla Nory...jednak nie znaczy tez ze nie zgodzi sie z nikim...a poza tym nie chce Ci wypominać pewnych adopcji, które załatwiałaś sama!;/

Aż szkoda słów:shake: Gdzie napisałam, że nie zgodzi się z nikim? Lepiej dmuchac na zimne niż miec potem pretensje do całego świata, że cos nie wyszło.
Zamiast współpracować to rzucasz takimi tekstami:shake:

Justynko dziekuje za informacje. Szukamy wiec transportu do Ostrowąsów.
Według mnie jeśli mają szanse na wspólny dom to nie możemy tego zmarnować.

Prosze pomóżcie.

maggie1971 czy twoja propozycja jest aktualna?

Posted

to wspaniałe wiesci :cool3:
Kochani, jakby się dało to sprawdźcie te warunki... Jakoś jestem uprzedzona do domków na wsiach, oczywiście nie można wszystkich wrzucac do jednego worka :roll:

Posted

Pianka weż sobie przypomnij adopcje Pakiego (wiesz o co chodzi)! I nie wciskajcie mi kitów, że Nora ustawia wszystkie psy! A poza tym Pianko ja współpracuje a Wy sie czepiacie, że to nie pasuje i to...teraz pani z okolic Wrocławia tez oferuje super warunki a Wy krecicie nosami! A jeśli chodzi o ścisłośc to dom załatwiła im moja koleżanka Z Krakowa wiec prosze mi tu nie mowic o braku współpracy!

Posted

I jeszcze jedno też szukam domu odpowiedzialnego a nie takiego, z którego zaraz zostaną zwrócone, bo taka adopcja nie ma sensu! Zależy mi na tych psach i chce dla nich jak najlepiej!

Posted

kto kręci nosami :roll: Jesli domek jest sprawdzony to super... Tu chodzi o to, że to ludzie tutaj decydują o psim życiu i to ludzie są odpowiedzialni za to, aby psiak trafił w dobre ręce, nie stala mu się krzywda i nie wrócił spowrotem do schroniska. Wszyscy bardzo się cieszymy, że Nora ma szansę na domek, to przewspaniałe wieści :loveu:

Posted

Paki się ma dobrze i ty o tym dobrze wiesz. A jak masz inne ifno to je udowodnij.

Kto kręci nosem? To, że ktoś pisze o sprawdzeniu domu to źle?:-o
Czy ty rozumiesz, że nam zależy na tym, żeby było wszystko było dobrze i żeby potem nie było płaczu, że coś poszło nie tak. A może nie słyszałaś o takiej sprawie jak Ozzy?

I nie wciskajcie mi kitów, że Nora ustawia wszystkie psy!

Podkresliłam słowo, teraz znajdz prosze w moim poście gdzie takie coś napisałam.

Asta a mnie się wydaje, że to ty się czepiasz o to, że ktoś inny też chce pomóc:shake:

Posted

Nie czepiam sie! To przeczytajcie sobie uwaznie to co przed chwilą pisałam! Skoro trudno jest zawieżć tam Nore i Płotka to jak chcecie warunki sprawdzic? Trzeba zaryzkowac chyba, że chcecie, żeby była uśpiona! Pianko to ty mi udowdnij, że Paki ma sie dobrze! Bo nie ma ani fotek ani kasy, a chłopak nawet umowy nie chciał podpisac i wszystkich unikał! I skonczmy ten temat! Tu chodzi o Norę i Płotka i ich przyszłośc!!!

Posted

Asta17 napisał(a):
Nie czepiam sie! To przeczytajcie sobie uwaznie to co przed chwilą pisałam! Skoro trudno jest zawieżć tam Nore i Płotka to jak chcecie warunki sprawdzic?

wystarczy kogoś z tych okolic o to poprosić :roll:
A transportu chyba nie jest tak cięzko zorganizowac, bo już ktoś tu pisał jakąś propozycję. A szukałaś w wątku transportowym? W końcu to nie jest tak daleko....

Posted

około 250 km... To nie jest tak dużo :roll: W porównaniu do tego, że ja teraz kombinuje transport do Sopotu....
W tych okolicach mamy dogomaniaków, więc w razie co zawsze mozna kogos poprosić o sprawdzenie warunków ;)

Posted

Ja z Justyną oglądałam i wyszło ok 400 km...no ok to dojdzmy do porozumienia:) bo źle sie pracuje w napietej atmosferze ;) To moze zacznijmy zbierac kase na ten transport...bo jest pewna osoba, która pojechałaby, ale dopiero w ostatecznosci wiec lepiej, żeby sie ktos znalazł...

Posted

Dokładnie trasa wygląda tak ;)

Zjedź z Ulica Bujoczka i jedź dalej prosto na Ulica Bujoczka W.. Jedź dalej tą drogą przez 151 m.
0 min
235 m
Zjedź z Ulica Bujoczka W. i skręć w prawo na Ulica Morcinka. Jedź dalej tą drogą przez 177 m.
1 min
412 m

Wjeżdżasz do Ruda Slaska.
1 min
412 m
Zjedź z Ulica Morcinka i skręć w lewo na Ulica Kościelna. Jedź dalej tą drogą przez 216 m.
1 min
628 m
Zjedź z Ulica Kościelna i skręć w prawo na Ulica Wolności. Jedź dalej tą drogą przez 1.27 km.
4 min
1.90 km
Zjedź z Ulica Wolności i jedź dalej prosto na Ulica 1 Maja (925). Jedź dalej tą drogą przez 5.17 km.
14 min
7.07 kmOpuszczasz Ruda Slaska.
14 min
7.07 km Zjedź z Ulica 1 Maja (925) i jedź przy skrzyżowanie drogi z autostradą Wezel Wirek na A4 w kierunku A4, Wrocław . Dalej jedź A4 przez 171.30 km.
01:56 h
178.37 km
Zjedź z A4 przy skrzyżowanie drogi z autostradą Wezel Bielanski w kierunku Wrocław, 8, 5 i jedź Aleja Karkonoska (5). Jedź dalej tą drogą przez 20.27 km.
02:34 h
198.64 km
Zjedź z Aleja Karkonoska (5) i jedź dalej prosto na Ulica Sułowska (5). Jedź dalej tą drogą przez 12.75 km.
02:49 h
211.39 km
Zjedź z Ulica Sułowska (5) i skręć w prawo na Ulica Wrocławska. Jedź dalej tą drogą przez 1.25 km.
02:51 h
212.64 km Wjeżdżasz do Trzebnica.
02:51 h
212.64 km
Pozostań na Ulica Wrocławska i jedź dalej tą drogą przez 936 m.
02:52 h
213.57 km
Zjedź z Ulica Wrocławska i jedź dalej prosto na Ulica Ks. Bochenka. Jedź dalej tą drogą przez 533 m.
02:53 h
214.11 km
Zjedź z Ulica Ks. Bochenka i jedź dalej prosto na Ulica Ks. Bochenka (340). Jedź dalej tą drogą przez 178 m.
02:54 h
214.28 km
Zjedź z Ulica Ks. Bochenka (340) i skręć w prawo na Ulica Milicka (15). Jedź dalej tą drogą przez 3.42 km.
02:59 h
217.70 km opuszczasz Trzebnica.
02:59 h
217.70 km
Zjedź z Ulica Milicka (15) i jedź dalej prosto na 15. Jedź dalej tą drogą przez 25.36 km.
03:25 h
243.06 km Wjeżdżasz do Milicz.
03:25 h
243.06 km
Pozostań na 15 i jedź dalej tą drogą przez 4.26 km.
03:33 h
247.32 km
Zjedź z 15 i skręć w prawo na Wszewilki. Jedź dalej tą drogą przez 1.77 km.
03:37 h
249.09 km Opuszczasz Milicz.
03:37 h
249.09 km
Zjedź z Wszewilki i jedź dalej prosto na Stawczyk. Jedź dalej tą drogą przez 402 m.
03:38 h
249.49 km
Zjedź z Stawczyk i jedź dalej prosto na Godnowa. Jedź dalej tą drogą przez 3.92 km.
03:45 h
253.41 km
Zjedź z Godnowa i jedź dalej prosto na Średzina. Jedź dalej tą drogą przez 2.10 km.
03:50 h
255.50 km
Zjedź z Średzina i jedź dalej prosto na Chałupy. Jedź dalej tą drogą przez 2.65 km.
03:55 h
258.15 km
Zjedź z Chałupy i jedź dalej prosto na . Jedź dalej tą drogą przez 5.87 km.
04:06 h
264.02 km Po przejechaniu 264.02 km i 4:06 h dotarłeś do celu podróży

Posted

Pianka napisał(a):

maggie1971 czy twoja propozycja jest aktualna?

Moja propozycja jest aktualna, ale będę potrzebowała czyjejś pomocy. Sama nie pojadę, musi ktoś jechać ze mną do towarzystwa.:cool3: :evil_lol: No a poza tym to jest około 520 km w obie strony cena się zmieni na 160 złotych

Posted

jejku cudowne wiesci:loveu::loveu::loveu:
oby wszystko poszło jak trzeba,
moje zdanie(jak mogę)jest takie, że jednak super, że razem, oddzielic je od siebie???
myślicie, że byłoby to dla nich wskazane? - wiem lepsze to niż uśpienie, nawet nie ma co porównywac, ale SUPER, że ktoś chce wziąc je oba, matko kochana, jak wszystko się uda to super byłoby!!!
aż wierzyc mi się nie chce:crazyeye:
Norko i Płotku po nowe, lepsze życie!!!:p