AgusiaP Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 elik napisał(a):Bardzo dziękujemy za interwencję w sprawie ogłoszeń panienki i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. Nie choruj nam kochana Cioteczko :loveu: Dzięki,:loveu: ale mnie dopadło:angryy: Nie ma sprawy Elunia pod koniec listopada zamówię kolejny pakiecik;) Quote
elik Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 AgusiaP napisał(a):Dzięki,:loveu: ale mnie dopadło:angryy: Nie ma sprawy Elunia pod koniec listopada zamówię kolejny pakiecik;) Kochana Agusiu bardzo dziękujemy, a tak po cichutku myślę, że nasza piękność do tego czasu będzie już z własnym Ludziem, we własnym domku :) Quote
AgusiaP Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 elik napisał(a):Kochana Agusiu bardzi dziekujemy, a tak po cichutku myślę, że nasza piekność do tego czasu będzie już z własnym Ludziem, we własnym domku :) Tego oczywiście życzę jej z całego serducha i mocno trzymam kciuki:lol: Mam nadzieję, ze następny telefon będzie tym właściwym i Bellusia będzie już niedługo grzała dupke u siebie w domku na podusi;) Quote
KateBono Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='elik']Zaległy rachunek za weta - 214,90 zł. Prawdę powiedziawszy za taką kwotę wetka powinna wystawić fakturę z opisem udzielonej porady. A jaką poradę weterynaryjna 27.10. otrzymała nasza sunia ? Z rozliczenia wynika, że taką właśnie kwotę przelałam w dniu 19.10. Cioteczko przelałaś kwotę 214,90 zł 19.10.11 a ja dopiero 27.10.11 pojechałam do weta i uregulowałam dług i dlatego daty są inne.Jeżeli miała być faktura to trzeba było napisać to zamiast rachunku wzięłabym fakturę , a co Bellunia miała robione na co była leczona i jakie leki były stosowane to przecież wkleiłam rozliczenie zbiorcze w poście 782 Dzisiaj byłam z Bellunią u weta na szczepieniu p/wściekliźnie , wzięłam też tabletki na odrobaczanie, które podam za tydzień, a za 2 tygodnie będę mogła dopiero zaszczepić Belcię p/wirusówkom. Belcia została zbadana - jest zdrowa, waży tylko 11,4 kg. Wetka jeszcze raz oglądnęła te gołe place na pupie i stwierdziła, że sierść w tym miejscu może nie odrosnąć bo to mogą być modzele ( chyba nie pomyliłam nazwy )Sunia oprócz tego ,że miała chorą skórę w tym miejscu to musiała przebywać i siedzieć na betonie.Wetka miała taki przypadek z bokserem , który też miał na pupie takie właśnie modzele. Za dzisiejszą wizytę zapłaciłam 33 zł. Uzupełniłam post 597 o dzisiejszą wizytę. Cioteczki nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zapisałam Bellunię na wizytę okulistyczną do dr Garncarza na 3 grudnia.Pan dr wtedy będzie w Poznaniu.Jeżeli nie wyrażacie zgody to napiszcie. Quote
elik Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='KateBono']Cioteczko przelałaś kwotę 214,90 zł 19.10.11 a ja dopiero 27.10.11 pojechałam do weta i uregulowałam dług i dlatego daty są inne.Jeżeli miała być faktura to trzeba było napisać to zamiast rachunku wzięłabym fakturę , a co Bellunia miała robione na co była leczona i jakie leki były stosowane to przecież wkleiłam rozliczenie zbiorcze w poście 782... Sorry Gregory, ale Cioteczko samaś temu winna :) Użyłaś nieodpowiedniego do sytuacji określenia. Napisałaś, że wklejasz zaległy... co sugerowało (nie tylko mi), że wisimy z zapłatą kwoty 214,90 zł. Wybacz, ale niby dokładnie, a jednak nieco chaotycznie prowadzisz rozliczenia. Skutek tego jest taki, że moim zdaniem pomyliłaś się w rachunkach o 24,92 zł na swoją niekorzyść. Chyba, że mi udało się gdzieś pomylić. Jako skarbnik czuje się zobligowana do rzetelnej kontroli wydatków. Cioteczki wpłacają ciężko zapracowane pieniążki, a że tylko ten się nie myli, który nic nie robi, więc solidnie sprawdzam finanse :) Quote
emilia2280 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Dziékujemy AgaP. Eluniu, ogromne dziéki ze czuwasz okiem sokola nad finansami dziecka. Pomylic sié mozna, dlatego lepiej byc sprawdzanym. Kate, dobrze ze zapisalas sunié do Garncarza. Niech chuuop oceni czy warto já operowac czy nie. Dziéki. Quote
elik Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 [quote name='emilia2280']...Eluniu, ogromne dziéki ze czuwasz okiem sokola nad finansami dziecka. Pomylic sié mozna, dlatego lepiej byc sprawdzanym... Dzięki :oops: staram się stanąć na wysokości zadania :) [quote name='emilia2280']Kate, dobrze ze zapisalas sunié do Garncarza. Niech chuuop oceni czy warto já operowac czy nie. Dziéki. Nie wypowiadałam się w tej sp[rawie, bo nie chcę się wychylać, ale też myślę, że warto dowiedzieć się jakie panienka ma szanse na dobre widzenie. KateBono, bardzo proszę sprawdź jeszcze raz rachunki. Jeśli dobrze policzyłam, to zrobiłabym przelew na obie kwoty razem. Quote
AgusiaP Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Też uważam, że Bellusia powinna mieć wizytę u okulisy;) Quote
emilia2280 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 AgusiaP napisał(a):Też uważam, że Bellusia powinna mieć wizytę u okulisy;) moze zalapie sié na okularki :p Quote
AgusiaP Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 emilia2280 napisał(a):moze zalapie sié na okularki :p Takie białe...:eviltong: ślicznie by jej było;) Quote
emilia2280 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 AgusiaP napisał(a):Takie białe...:eviltong: ślicznie by jej było;) hehe- albo czarne, lotnicze :evil_lol: Quote
AgusiaP Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ale wiesz... mi chodziło o to, że na czarnym białe pięknie by się prezentowały;) Quote
emilia2280 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 masz racjé! przeca ona czarnuch jest! hehe, rudo mialam przez moment przed oczami bo na swojá sié zagapilam :P Quote
Soko Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/217288 Kolejne ślepe spanielowe stworzonko, tym razem dzieciątko.. :( Bellunia kwitnie w oczach, czekam na wieści o nowym domku, jaki z pewnością niedługo się znajdzie ;) Quote
Justyna Lipicka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 witajcie:) causki dla Belli;) czekam na wypłatę 10tego i moją deklarację wpłacę:) a wizyta u okulisty tym bardziej że będzie blisko to super sprawa, będziemy wiedziały na czym stoimy:) trzymam cały czas kciuki za domek!! Quote
_Dunaj_ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Na wątku Dogi w potrzebie jest informacja, że w Warszawie będą warsztaty okulistyczne i m ożna zgłaszać psy do konsultacji albo nawet zabiegu bepłatnych trzeba wysłać na maila [email protected] zdjęcie oczu i opis choroby lub objawów, wiadomość przesłała AjdaTola, może warto zajrzeć na wątek i zobaczyć dokładnie o co chodzi Quote
Soko Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=17953487&viewfull=1#post17953487 Quote
KateBono Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Elik sprawdziłam, nie widzę pomyłki:oops: a jeżeli się pomyliłam to na korzyść Belluni:lol:- jezeli możesz to prześlij mi tylko 33 zł za ostatnią wizytę. Quote
emilia2280 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 hehe, a my mamy takie zdjécie i opis choroby Belli? to KAte chyba ma jesli takie cos bylo udokumentowane. Quote
_Dunaj_ Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Soko napisał(a):http://www.dogomania.pl/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=17953487&viewfull=1#post17953487 Sorry to własnie miałam na myśli, a Warszawa została mi w głowie bo chyba do adpcji będzie kolejny pies dog niemiecki błekitny i tak mi jakos zostało. Ale jesli jest taka mozliwość w Szczecinku to może wart wysłac maila i spróbować tak Belluni pomóc, Quote
elik Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 KateBono napisał(a):Elik sprawdziłam, nie widzę pomyłki:oops: a jeżeli się pomyliłam to na korzyść Belluni:lol:- jezeli możesz to prześlij mi tylko 33 zł za ostatnią wizytę. Wedle życzenia Ciociu Kate :) Już wysłałam 33 zeteły:) Quote
azalia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Jeśli wetka stwierdziła,że sunia ma na pupie modzele i nie ma tam sierści,to powinna coś przepisać do smarownia,modzele się leczy,najczęściej są na łapach i sierść odrasta. Quote
elik Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 azalia napisał(a):Jeśli wetka stwierdziła,że sunia ma na pupie modzele i nie ma tam sierści,to powinna coś przepisać do smarownia,modzele się leczy,najczęściej są na łapach i sierść odrasta. To fakt. Moja adoptowana ze schronu w Lublinie, Bellusia właśnie :) miała gołe, czarne łokcie, pupę i część ogonka. Po jakimś czasie golizna zarosła i teraz nie ma śladu, choć myślałam, że jej już tak zostanie. Na tym zdjęciu widać łyse brązowe miejsce w połowie ogonka, a od pupy do tego miejsca lichawy porost. Teraz ma piekną kitkę. Jak znajdę wolną chwilkę, to wkleję aktualny wygląd Belusinego ogonka. Quote
Recommended Posts