Anula Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja nie twierdzę,że wszystkie psy,które zostały zabrane z Polski do Niemiec są umieszczane w laboratoriach niemieckich,tylko zadziwia mnie dlaczego są wywożone do Niemiec skoro tam jest ich pod dostatkiem bo przecież Schroniska niemieckie nie świecą pustkami zresztą tak jak we wszystkich krajach.Gdyby polskie psy nie były wywożone do Niemiec nie było by spekulacji na ich temat. Quote
tayga Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Wczoraj około godziny 21 dowiedziałam się, ze Kapselek może tanio jechać do Wrocławia. Barrybede nie odbiera telefonu :( Nie zapakuję go do auta, nie pojedzie... bo wyjazd za kilka minut :( Quote
Barrybede Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 o jej, przepraszam usypiałam dziecko, a telefon miałam wyciszony Quote
tayga Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='Barrybede']o jej, przepraszam usypiałam dziecko, a telefon miałam wyciszony[/QUOTE] Nadal masz wyciszony? Dzwoni i... nic :( A kierowca właśnie wyjeżdża :( Quote
Roszpunka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='tayga']Kapselek stracił pierwszą szansę :([/QUOTE] .......................... :shake: A mógł już za kilka godzin grzać doopkę w domku :-( Quote
Roszpunka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='tayga']To nic, znajdziemy transport![/QUOTE] Aguś, ja wiem, że transport w końcu się znajdzie... tylko Kapselkowi żaden dzień już nie wróci... Quote
tayga Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Najbardziej martwi mnie to, że Kapselek nie wchodzi do budy :( Noce takie zimne... a on trzy włoski na krzyż. Quote
Roszpunka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Nie wchodzi do budy, bo on kanapowy jest... Żeby się tylko maluszek nie przeziębił... Quote
kora78 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 zapisuje sie do kapselka slicznego :) mimo wszystko :) u Barrybede jest piesek z naszego schroniska, na ds. biegaja po wetach z nim dzielnie, a brali jako zdrowego... :/ Quote
tayga Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='kora78']u Barrybede jest piesek z naszego schroniska, na ds. biegaja po wetach z nim dzielnie, a brali jako zdrowego... :/[/QUOTE] A u mnie od kilku godzin też psiak z Waszego schroniska :) Ale fajny jest! Pod sklepem zeżarł chipsy facetowi, chce się z każdym witać i ślini się jak... bullmastif :) Oddaję go koło 10 rano, zrobię jeszcze fotkę, bo rewelacyjnie wygląda :) Jak widzi żarcie, to ma minę zagłodzonego psa... siada, kładzie się, podaje łapki. Szkolony! Quote
MALWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 A ja tu czegoś nie rozumiem: skoro tayga nie mogła się dodzwonić do berrybede, i napisała tu na wątku, że dzwoni i nic, to po co berrybede odpisywała, ze ma telefon wyciszony? Nie lepiej było od razu do taygi oddzwonić i wyjaśniać o co chodzi, tylko odpisywac na forum? Telefonicznie zawsze szybciej. Quote
NikaEla Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 [quote name='Barrybede']Witam, Trafiłam na ten wątek przez przypadek. Jeżeli Kapsel nie wymaga bardzo częstych wizyt u weta, tylko raczej pielęgnacji w domu to mogę mu zaofiarować domowy dom tymczasowy na okres ok. 3 miesięcy, byc może i dłużej. [B]Mieszkamy we Wrocławiu, 2 miesiące temu adoptowalismy psa z wałbrzyskiego schroniska przez dogomanię. [/B]Wcześniej mieliśmy suczkę z wrocławskiego schronu, która w lipcu zmarła na raka.[/QUOTE] robiłyśmy z Terirefanką wizytę PA :) polecamy domek :) Quote
tayga Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='Nikaragua']robiłyśmy z Terirefanką wizytę PA :) polecamy domek :)[/QUOTE] To wiem :) Kapselek pojedzie, ale szukam transportu :( Mysle, ze na dniach znajdzie się we Wrocławiu. Quote
NikaEla Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214789"][B]Cóż tu pisać, brak mi słów na podwórku mnóstwo psów. Wszystkie fajne, wszystkie małe Popielate, bure, białe. Ze dwadzieścia ich tu będzie biegają swobodnie wszędzie. Ale za trzydzieści dni dom opuścić muszą psy. Więc prosimy i błagamy domów dla nich wyglądamy aby te wesołe psiska nie trafiły do schroniska![/B][/URL] [SIZE="1"](kliknij na wierszyk)[/SIZE] Quote
Bogusik Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Fajnie,że domek sprawdzony i jest ok!Kapselku!Jeszcze tylko transporcik i już będziesz w ciepłym domku...Trzymam kciuki aby to nastąpiło jak najszybciej! Quote
azalia Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Kapselku,jedź jak najszybciej i grzej pupinkę w ciepłym domku. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Kapselku już niedługo. Pokaż się.. Quote
masza44 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 w górę kapselku, już niedługo w domku:) Quote
Anula Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Nawiązując do mojego powyższego postu bardzo proszę o zaglądnięcie na ten wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-otwarty-w-spr.-wstrzymania-transportu-ps%C3%B3w-z-mieleckiego-schroniska-do-Niemiec[/url] Quote
Barrybede Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Kapselek do domu pojedzie najpóźniej w ten weekend, chyba że wcześniej znajdzie się transport. Tayga miała rozmawiac z kimś o transporcie, ale chyba nic nie ustaliła. Trochę się boję, jak to będzie, bo w ostatni weekend przyprowadziłam do domu wolno biegającego psa, który dwa dni biegał po podwórku i nie wiem, czy jest czyjś czy bezdomny. Wzięłam go , żeby się napił i zjadł, bo dość chudy jest. Mój pies najchętniej by go zjadł. Za bardzo już zadomowił się i traktuje dom jak własną twierdzę. Będzie ciężko przez parę dni. Quote
Recommended Posts