Jump to content
Dogomania

Udało się!!!! Kapselek ma cudowny dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Ja nie twierdzę,że wszystkie psy,które zostały zabrane z Polski do Niemiec są umieszczane w laboratoriach niemieckich,tylko zadziwia mnie dlaczego są wywożone do Niemiec skoro tam jest ich pod dostatkiem bo przecież Schroniska niemieckie nie świecą pustkami zresztą tak jak we wszystkich krajach.Gdyby polskie psy nie były wywożone do Niemiec nie było by spekulacji na ich temat.

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj około godziny 21 dowiedziałam się, ze Kapselek może tanio jechać do Wrocławia.
Barrybede nie odbiera telefonu :(
Nie zapakuję go do auta, nie pojedzie... bo wyjazd za kilka minut :(

Posted

[quote name='Barrybede']o jej, przepraszam
usypiałam dziecko, a telefon miałam wyciszony[/QUOTE]
Nadal masz wyciszony? Dzwoni i... nic :(
A kierowca właśnie wyjeżdża :(

Posted

[quote name='kora78']u Barrybede jest piesek z naszego schroniska, na ds. biegaja po wetach z nim dzielnie, a brali jako zdrowego... :/[/QUOTE]
A u mnie od kilku godzin też psiak z Waszego schroniska :)
Ale fajny jest! Pod sklepem zeżarł chipsy facetowi, chce się z każdym witać i ślini się jak... bullmastif :)
Oddaję go koło 10 rano, zrobię jeszcze fotkę, bo rewelacyjnie wygląda :) Jak widzi żarcie, to ma minę zagłodzonego psa... siada, kładzie się, podaje łapki. Szkolony!

Posted

A ja tu czegoś nie rozumiem:

skoro tayga nie mogła się dodzwonić do berrybede, i napisała tu na wątku, że dzwoni i nic, to po co berrybede odpisywała, ze ma telefon wyciszony?

Nie lepiej było od razu do taygi oddzwonić i wyjaśniać o co chodzi, tylko odpisywac na forum? Telefonicznie zawsze szybciej.

Posted

[quote name='Barrybede']Witam,
Trafiłam na ten wątek przez przypadek. Jeżeli Kapsel nie wymaga bardzo częstych wizyt u weta, tylko raczej pielęgnacji w domu to mogę mu zaofiarować domowy dom tymczasowy na okres ok. 3 miesięcy, byc może i dłużej. [B]Mieszkamy we Wrocławiu, 2 miesiące temu adoptowalismy psa z wałbrzyskiego schroniska przez dogomanię. [/B]Wcześniej mieliśmy suczkę z wrocławskiego schronu, która w lipcu zmarła na raka.[/QUOTE]
robiłyśmy z Terirefanką wizytę PA :)

polecamy domek :)

Posted

[quote name='Nikaragua']robiłyśmy z Terirefanką wizytę PA :)

polecamy domek :)[/QUOTE]
To wiem :) Kapselek pojedzie, ale szukam transportu :(
Mysle, ze na dniach znajdzie się we Wrocławiu.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214789"][B]Cóż tu pisać, brak mi słów
na podwórku mnóstwo psów.
Wszystkie fajne, wszystkie małe
Popielate, bure, białe.

Ze dwadzieścia ich tu będzie
biegają swobodnie wszędzie.
Ale za trzydzieści dni
dom opuścić muszą psy.

Więc prosimy i błagamy
domów dla nich wyglądamy
aby te wesołe psiska
nie trafiły do schroniska![/B][/URL]

[SIZE="1"](kliknij na wierszyk)[/SIZE]

Posted

Nawiązując do mojego powyższego postu bardzo proszę o zaglądnięcie na ten wątek:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-otwarty-w-spr.-wstrzymania-transportu-ps%C3%B3w-z-mieleckiego-schroniska-do-Niemiec[/url]

Posted

Kapselek do domu pojedzie najpóźniej w ten weekend, chyba że wcześniej znajdzie się transport.
Tayga miała rozmawiac z kimś o transporcie, ale chyba nic nie ustaliła.
Trochę się boję, jak to będzie, bo w ostatni weekend przyprowadziłam do domu wolno biegającego psa, który dwa dni biegał po podwórku i nie wiem, czy jest czyjś czy bezdomny.
Wzięłam go , żeby się napił i zjadł, bo dość chudy jest. Mój pies najchętniej by go zjadł. Za bardzo już zadomowił się i traktuje dom jak własną twierdzę.
Będzie ciężko przez parę dni.