Poker Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Aż serce mi stanęło hak ją zobaczyłam na zdjęciach.:-( Nie miałam świadomości ,że jest aż tak źle. 5 dni to dużo i mało.Przecież ona nie jadła znacznie dłużej niż 5 dni . Żeby oprócz zagłodzenia nie siedziała w niej jakaś dodatkowa choroba. Pomysł z kocem lub czymś miękkim w dużym worku , takim 120 litrowym jest dobry.Też tak robiłam, gdy nasz pies moczył się. A w tej klinice nie ma całodobowej opieki? Ile godzin ona pozostaje sama? W jej przypadku nie jest to dobre. Dobrze radzi inga.mm , żeby ugotowany kurczak z ryżem zmiksować i dolać rosół, wtedy nie będzie musiała się męczyć gryzienie tylko popije, a poza tym żołądek też lepiej sobie poradzi. Ona po tak długim głodzeniu ma mało soków żołądkowych. Trzymaj się maleńka,będziemy walczyć o ciebie. Quote
tusinka22 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 5 dni to raczej nie jest dużo dla tak wycieńczonego psiaka, jej potrzeba pewnie kilka tygodni żeby doszła do siebie, jest słabiutka ale postępem jest to że sama zaczęła pić i skubać jedzonko. Ulena nie zostaje długo sama, lecznica jest czynna do 22, ale często ktoś jest dłużej, tam cały czas jest ruch. Oczywiście można ją przewieźć do lecznicy całodobowej, tylko przyznam szczerze że zupełnie nie znam warszawskich klinik, więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł to piszcie, tu gdzie jest Ulena było najbliżej i to w sumie jedyna lecznica gdzie jest opcja zostawienia psa. Quote
tusinka22 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='tobciu']Witam, wlasnie przeslalam 35 zl na konto "[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!" podany w watku.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Pani Natalio jesli potrzeba wplacic pieniadze na Pani konto, bo np jedzie Pani akurat do dziewczyny i trzeba by zrobic jakies zakupy - bardzo prosze o mail z numerem konta [/QUOTE] dziękuję ale na razie daję jakoś radę, nie mam możliwości dorzucić do leczenia w obecnej chwili, chociaż ją odwiedzam i puszki jej dostarczyłam. Quote
inga.mm Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 nie Elwet lub Villavet zapraszam na bazarki [COLOR=darkred]V V V V V V V V [/COLOR] Quote
abra43 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 :placz::placz::placz::modla::modla:Cioteczki czy któras nie ma koca lub kołdry żeby mozna jej zrobic posłanie przeciez leżac na płytkach wszystko ją boli ja mieszkam daleko bo bym coś dostarczyła i przeciez mozna jako podkłady jak się moczy kłasc worki foliowe oby jej pomóc byprzeżyła Quote
abra43 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 :placz::placz::placz::help1::help1::help1:Zpomniałam napisać że do jedzenia trzeba jej ugotować pierś z kurczaka z warzywami i płatkami ryzowymi i to z miksowac do picia do wody dolac glukozy Quote
ewu Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Wiele lat temu znalazłam w środku wsi sunię w podobnym stanie.Serce mi zamarło jak zobaczyłam mordkę Ulenki. Boże takie same oczy, umaszczenie, jak siostra. Psina konała z głodu a ludność robiła zakłady kiedy padnie. Nie wstawała:(( Jakiś pijany w sztok chłop zawiózł mnie i sunię do domku wakacyjnego i tam walczyłam o nią z pomocą weterynarza. Na początku karmiłam często płatkami ryżowymi z rosołkiem, potem włączyłam do rosołku żółtka jaj, potem zmiksowane , białe mięsko. Często, odrobinę. Sunieczka się wykaraskała a potem była nieprzyzwoitym grubasem. Nazywała się Lola ze względu na te kształt oczu. Ulenka też wydobrzeje- pomalutku i będzie nieprzyzwoitym grubasem:))) Czekam na allegro cegiełkowe to za granicę linki puszczę ,kartą popłacą:)) Quote
mru Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 na razie na fundacyjnym koncie Ulenki 65 zł. dwie wpłaty :) Izabela S. i Izabela M. szczegółową listę wyślę jak będzie więcej może Quote
mru Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 hej jeśli chodzi o weta to my mamy zaufaną lecznicę w Magdalence, dokładniej w Łazach koło magdalenki robimy tam wszystko, stale przebywa tam kilka naszych psów. jesteśmy bardzo zadowoleni i wyrobiliśmy sobie zniżki - wy moglibyście z nich skorzystać! na pewno się przyda, weci wiedzą co i jak i to niedaleko grodziska ;) przemyślcie, ona jest 24h, stale tam ktoś jest i opieka jest super w razie coś piszcie do mnie :) na maila najlepiej (podpis) odpowiem na pytania dot. cen i jakbyście chcieli podam adres i uprzedzę w klinice, że Ulenka przyjeżdża :) Quote
tripti Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 dziękuje wszystkim za wsparcie dla Ulenki. Ulenka jest teraz w Żyrardowie, była to najtańsza opcja i od ręki z wolnym miejscem. tak myślałam mru o Magdalence i o Was, ale obawiałam się, że tam drożej będzie, tutaj nam wetka na wstępie odpuściła dwie doby. Quote
Anula Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Może jednak uda się Ulenę ulokować w lepszej Klinice a tym bardziej,że będą zniżki i więcej dziewczyn będzie mogło do niej zaglądać,ponieważ jak przeczytałam mają swoje pieski. Quote
Bogusik Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ulenki zdjecia sa bardzo przygnebiajace...ile ta bidulka musiala przejsc?!Wszyscy wierzymy i mocno trzymamy kciuki,ze kazdy nastepny dzien przyniesie bardziej optymistyczne wiadomosci o Twoim zdrowiu Ulenko!!! Quote
Malawia Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 A może zacząć się składać, bo wiadomo doba w lecznicy kosztuje, a bez realnej pomocy finansowej Tripti nic nie zdziała, choć po dyszce miesięcznie, tyle tu cioteczek się zebrało.... co Wy na to? Na sam pobyt.... A z FB i allegro niech zbierają na leczenie... Ja dam dychę na lecznicę, więcej nie mogę :-( Quote
Poker Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 50 zł ode mnie już powinno dotrzeć. Nie wiem czy Ulenka nadaje się teraz do transportu.To dodatkowy stres i wysiłek energetyczny. Quote
inga.mm Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 może zainteresuje Was [B][I][B][I][B][I][URL="http://www.dogomania.pl/threads/213251-robi-si%C4%99-bazarek-na-sierotki"][B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=sienna][I]Bazarek na długi po zamordowanych psach i sierotki Ingi.mm[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/URL][/I][/B][/I][/B][/I][/B] [B][COLOR=magenta]oraz[/COLOR] [/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213159-GRZYBOBRANIE-bazarek-cegie%C3%85%C2%82kowy-na-podopiecznych-Ingi.mm-i-innych-do-5-09-11-21"][IMG]http://img692.imageshack.us/img692/162/grzybh.jpg[/IMG][/URL] Quote
KrystynaS Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Propozycja mru wygląda dobrze, nawet bardzo. Przeliczcie dziewczyny jak byłoby finansowo w Magdalence, może różnica nie tak wielka i da się przełknąć, a z tego co mru pisze opieka 24h byłaby bardzo dobra dla Uleny. No i częste odwiedziny wolontariuszy. Quote
inga.mm Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Tym bardziej, że mru to sprawdzona osoba i źle nie poradziłaby Quote
tripti Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 propozycja mru to naprawdę bardzo dobra opcja, ta lecznica jest sprawdzona. Niestety nie mam rachunku i nie ma jak ewentualnie porównać cen, nie wiem czy tusinka22 ma tą rozpiskę, jutro się zapytam. Na dobie hotelowej jest taniej o 5 zł. Jeżeli chodzi o wolontariuszy to przynajmniej narazie na takiej zasadzie, że ktoś mógłby przekazywać informacje co się dzieje z Uleną, ona sama nie jest zainteresowana ludźmi :( głównie leży i jest obojętna. Quote
KrystynaS Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 No tripti zastanówcie się i korzystajcie z okazji, że pojawiła się pomoc. To dla tej biednej suczki przecież. Może wtedy gdy ktoś częściej będzie przy niej zacznie się interesować ludźmi, opuści ją apatia. I może przestanie leżeć na kafelkach bo ktoś zadba bardziej o jej wygodę Quote
abra43 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 :loveu::loveu::loveu::loveu:Jeszcze raz was proszę nie dajcie jej leżyć na kafelkach przyniescie jej jakies legowisko a jak się moczy to obciągnąc duzym workiem foliowym na smieci przecież od takiego leżenia na kafelkach to wszystko ja boli przecież to kosc i skóra napewno w jakims domu się cos znajdzie co do lecznic nie mogę się wypowiadac bo na tym terenie nie znam trzeba wziąsc pod uwagę to że ona jest zagłodzona i do tego chora jak piszecie że może to byc ropomacicze Ulenko wszystkiego najlepszego cioteczki cie nie opuszczą ja też przelałam 20 złotych ale bez nicku Quote
Recommended Posts