Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B napisał(a):
wtatara;17491610] taki Puchatek

A raczej PUCHACZ . Niedzwiadek . Biedak tyle siedzial jak więzień tam ....Tego "wlaściciela" trzeba by tam na kilka tygodni choć uwiąząć jak on tego psa ...... .Zeby on sam oslepl na starość i kara go spotkala na jaką zalużył-za krzywdę Juranda. Oby tylko ci "ludzie " nie uwięzili tam następnego psa -ofiarę ich okrucieńctwa !!

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Vermine
Posted

Nie wyobrażam sobie, jak ten pies musiał się czuć :(
W górę, Jurandzie !

Posted

Bogusik napisał(a):
Okrucienstwo i bezmyslnosc ludzi nie zna granic!Biedny kudlaczek...Jutro przeleje 30zl prosze o pw

wszystko jest w pierwszym poście kochana, wszystkie dane do przelewu :)

Posted

Zapisuję sobie niedźwiadka, biedne stworzonko, brak słów jak tak można...nie zapomnijcie o tym miejscu bo może tam zamieszkać jakieś inne biedaczysko. Kontrola czasami się przyda. Jak to dobrze że tam poszłyście !!!

Posted

po wypłacie przeleję 20 zł na psiaka. I powiem jeszcze jedno - straszzzznie się cieszę, że Sejm uchwalił nowelizację ustawy o ochronie zwierząt. Teraz jeszcze Senat i podpis Prezydenta oraz okres vacatio legis i w życie wejdzie m.in. przepis, że każdy będzie miał obywatelski obowiązek zgłaszać organom - najlepiej straży miejskiej, wszelkie przypadki znęcania się nad zwierzętami, w tym - znęcanie się nad zwierzętami w gospodarstwach rolnych. I wówczas straż miejska będzie MUSIAŁA wystawić mandat takiemu padalcowi, a zwierzę będzie można odebrać. To najlepsza nowela ustawy, jaką mógł Sejm uchwalić, czekam na jej wejście w życie z niecierpliwością.

Posted

Barkelona napisał(a):
po wypłacie przeleję 20 zł na psiaka. I powiem jeszcze jedno - straszzzznie się cieszę, że Sejm uchwalił nowelizację ustawy o ochronie zwierząt. Teraz jeszcze Senat i podpis Prezydenta oraz okres vacatio legis i w życie wejdzie m.in. przepis, że każdy będzie miał obywatelski obowiązek zgłaszać organom - najlepiej straży miejskiej, wszelkie przypadki znęcania się nad zwierzętami, w tym - znęcanie się nad zwierzętami w gospodarstwach rolnych. I wówczas straż miejska będzie MUSIAŁA wystawić mandat takiemu padalcowi, a zwierzę będzie można odebrać. To najlepsza nowela ustawy, jaką mógł Sejm uchwalić, czekam na jej wejście w życie z niecierpliwością.

Nie zapeszajmy !!

Posted

Jestem na wezwanie unixeny :)
To straszne, co spotkało Juranda
Oj ta polska wieś ... :(:(:(
Ale i miasto nie lepsze niestety :(
Zapisuję na razie i będę rozsyłać i podnosić
Finansowo teraz u mnie kicha, ale może w przyszłym miesiącu coś wysupłam. To już niedługo :)

Guest Vermine
Posted

Na bestialstwo u nas wszędzie można trafić :(
Może uda się przywrócić Jurandowi wzrok ! Trzymam kciuki, żeby było to odwracalne :(

Posted

WItam i ja....
niestety takie sytuacje zdarzaja sie na wsiach....ludzie tam inaczej rozumieja pewne sprawy.....moja prababcia (88lat ma w tej chwili) juz nie ma psa, ale kiedys miala - pies oczywiscie mial bude, jedzenie i wszystko inne.....ale babcia zawsze uwazala, ze miejsce psa to jest w budzie.....teraz jak do mnie przyjedzie to mam gadane ciagle - jak to mozliwe, ze moj pies spi w lozku????? wskakuje na kanape....????? dlaczego on w ogole w domu mieszka???? ( poza tym babcia caly czas poddaje w watpliwosc, czy moj pies to na pewno pies - normalne psy maja ogony i dlugie pyski.... ,,a to to jakies dziwadlo nie pies ,, ;-D )

Posted

Lili8522 napisał(a):
Dziewczyny albo nie pisze albo oślepłam do końca, gdzie teraz jest piesiu?

pies jest teraz w dt.....jak wejdzie Nescca to napisze konkretniej....

Posted

Yv1958 napisał(a):
Jestem!

Prosze, zrobcie Mu Allegro!!!:modla:

no właśnie...potrzebujemy pilnie cioteczki allegrowe....trzeba mu zrobić take z bajerami i wszystkimi gadżetami...będzie za to zapłacone oczywiście.... która ciotunia poratuje kunsztem allegrowym....bo ja głupia w tym temacie:(

Posted

szafra napisał(a):
Ja mogę zrobić Allegro ( tylko nie cegiełkowe - takiego nie umiem :shake: ).
Takie normalne robiłam kilka razy, chociaż bez gadżetów i bajerów ;).

no a cegiełki to mogą być zdjęcia chyba ...czy nie:) ważne żeby coś sprzedawać o ile się nie mylę...... konto otozu można podać oficjalnie....

która cioteczka robiła cegiełkowe i coś doradzi?