sleepingbyday Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 jeśli są szanse, ze założycielka będzie przestrzegać reguł, które sama, przynajmniej częściowo ustaliła, to jedna bajka. jeśli załozycielka rezygnuje z udzialu w skarbonce, nie interesuje się, nie ma z nią kontaktu, cięzko wyciągnąć cokolwiek, info, potwierdzenia itd (uwaga, nie oceniam, każdy ma prawo zrezygnować, ale skarbonka musi działac dalej sensownie), a jedyny jest prośbą o kasę - to inna bajka. i te rzeczy trzeba sensownie wypośrodkować. szczerze powiem, że mam wrażenie (ale zaznaczam, może niesprawiedliwe wobec igielki, nie znam być może całego kontekstu), że skarbonka jest rezerwuarem jakby co (i to jest ok), ale nie ma prawa do porządnych rozliczeń, że względu na zaslugi (i to nie ok, bo naprawdę rozliczyć wydatek można zawsze bezboleśnie, jak się kasę wydało zgodnie z deklaracją, bez jaj). ---- klubowicze to, jak rozumiem, wpłacający deklaracje. czy nie? Quote
Ellig Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='sleepingbyday']jeśli są szanse, ze założycielka będzie przestrzegać reguł, które sama, przynajmniej częściowo ustaliła, to jedna bajka. jeśli załozycielka rezygnuje z udzialu w skarbonce, nie interesuje się, nie ma z nią kontaktu, cięzko wyciągnąć cokolwiek, info, potwierdzenia itd (uwaga, nie oceniam, każdy ma prawo zrezygnować, ale skarbonka musi działac dalej sensownie), a jedyny jest prośbą o kasę - to inna bajka. i te rzeczy trzeba sensownie wypośrodkować. szczerze powiem, że mam wrażenie (ale zaznaczam, może niesprawiedliwe wobec igielki, nie znam być może całego kontekstu), że skarbonka jest rezerwuarem jakby co (i to jest ok), ale nie ma prawa do porządnych rozliczeń, że względu na zaslugi (i to nie ok, bo naprawdę rozliczyć wydatek można zawsze bezboleśnie, jak się kasę wydało zgodnie z deklaracją, bez jaj). ---- klubowicze to, jak rozumiem, wpłacający deklaracje. czy nie?[/QUOTE] " [B]Kto może dołączyć do Klubu? [/B]Osoby, które chcą pomagać bo tak naprawdę to każdy może dać coś od siebie :lol: [LIST] [*][INDENT] [B]Czy jest jakaś składka Klubowicza?[/B] Jest stała deklaracja płatna raz w miesiącu minimum - 5 zł. Płaci ten kto może. [B]Klubowicze prowadzący Bezpłatne Domy Tymczasowe/ za dary: :loveu:[/B] [B]1[/B] Nick, woj- rodzaj Domu Tymczasu( dane i tel przesłane do mnie na pw) [B]2[/B] Jakiej pomocy najbardziej potrzebuje( tutaj wymieniamy jedną potrzebę a na bieżąco będe uaktualniać) [B]3[/B] Jaką pomoc oferuję dla naszego Klubu ( zasada każdy może dać coś od siebie) [B]4 [/B]wątek podopiecznego lub ogólny [B]5 [/B]nowe pomysły dotyczące Klubu [B]Klubowicze deklarujący pomoc ale z różnych względów nie mogący zajmować się bezpośrednio podopiecznymi jako BDT/BDTzD: :loveu:[/B] [B]1 [/B]NIck, woj( tel przesłany na pw) [B]2[/B].Jaką pomoc oferuje dla naszego Klubu [B]3[/B] Nowe pomysły" [/INDENT] [*] [/LIST] Quote
Ellig Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) Moj pomysl w tej sprawie jest następujący, myślę,ze [B]od dzisiaj wszyscy Klubowicze powinni rozliczać sie z uzyskanej pomocy [/B]i to nie tylko wpisując konkretna pomoc otrzymaną od Klubu slownie, bo tak sie bardzo często dzieje , ale [B]wklejając na watku podopiecznego skan paragonu lub faktury.[/B] [B][COLOR=#ff0000]Wtedy moglibyśmy zmienić zasady, które jak widać już są przestarzale.[/COLOR][/B] [COLOR=#0000cd]Na dzisiaj myślę, o tym czy nie kupić i nie wysłać do Igiełki karmy dla Nesi ? Oraz zawiadomic Igiełkę o zmianach w regulaminie.[/COLOR] Ja osobiście nigdy nie korzystałam z pomocy Klubu dla swoich aż dwóch tymczasowiczów:evil_lol:, natomiast robilam bardzo duzo bazarkow na podopiecznych w BDT, sprzedawalam swoje rzeczy, kupowalam poslania, karmę, leki, itd. Płace regularnie skladki z ktorych nie korzystam, po prostu w ten sposob pmagam i nie widzę wytlumaczenia dla tego ,ze jak ktos wplaci 5 zl miesięcznie to moze sie potem domagac bez rozliczen pomocy dla swojego psa, psa na "dozywotnim tymczasie". Edit: Tzw "dożywotni tymczas" zgodnie z regulaminem dogomani, moze byc zasilany jedynie dekleracjami natomiast nie mozna robic na ten cel bazarków.Wątpię w to ,żeby ktoś podjąl sie prowadzenia watku nie swojego psa / Nesi/ i zbieral na niego deklaracje. Sprawa skomplikowala sie jeszcze bardziej, ponieważ w Klubie mamy obecnie tylko kilku stalych deklarowiczow i max do 100zl miesiecznie z deklaracji, wiekszosc pieniedzy pochodzi z bazarków a i tych jest coraz mniej. Edited March 4, 2014 by Ellig Quote
Macia Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Co do zmian w regulaminie jak najbardziej się zgadzam. Jednak jeśli chodzi o kupno karmy to po raz pierwszy jestem na nie. Uważam, że w sytuacji gdy nie próbuje się nawet znaleźć domu dla psa ciężko mówić o tymczasie. Nie uważam żeby naginanie reguł dla jednej osoby było dobrym pomysłem. Oczywiście moja zgoda nie jest potrzebna. Wystarczą dwie osoby z zarządu. Quote
mestudio Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Też jestem zdania, że Klubowicze powinni się rozliczać wklejając dowód zakupu - po przeczytaniu zaś informacji o potrzebnych finansach na karmę pomyślałam, że najlepiej kupić tę karmę skoro wątek zamarł, pies nie ma raczej ogłoszeń i właściwie to nic nie wiadomo. Też mam stare psy i zasiedziałe u siebie, ale każdy jest ogłaszany zwyczajowo, lub na FB mają swoje albumy. Nie chcę mieć tyle starych psów, ale nikt inny ich nie chce więc nie mam wyjścia. Wpłacam składki, robiłam sporo bazarków, sporadycznie korzystam z dofinansowania, ale zawsze na swoich wątkach (teraz ogólnym) mam wstawione linki do paragonów. Quote
sleepingbyday Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 zwłaszcza że naprawdę, niemożnośc rozliczenia chocby paragonem jest naprawdę dziwna w tych czasach. to już nawet fotka telefonem i wysłanie do kogoś, kto ma możność przerzucenia tego na konmpa, jak się takiej nie ma. Quote
Nutusia Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Popieram projekt zmian w regulaminie i sprzeciw Maci. Quote
mestudio Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='Macia']Co do zmian w regulaminie jak najbardziej się zgadzam. Jednak jeśli chodzi o kupno karmy to po raz pierwszy jestem na nie. Uważam, że w sytuacji gdy nie próbuje się nawet znaleźć domu dla psa ciężko mówić o tymczasie. Nie uważam żeby naginanie reguł dla jednej osoby było dobrym pomysłem. Oczywiście moja zgoda nie jest potrzebna. Wystarczą dwie osoby z zarządu.[/QUOTE] Tu się zgadzam - pomyślałam o zakupie jak tylko wpis się pojawił, ale chciałam znać zdanie innych i rozeznać się w całej sprawie. Popieram zdanie Maci. Quote
Ellig Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='Macia']Co do zmian w regulaminie jak najbardziej się zgadzam. Jednak jeśli chodzi o kupno karmy to po raz pierwszy jestem na nie. Uważam, że w sytuacji gdy nie próbuje się nawet znaleźć domu dla psa ciężko mówić o tymczasie. Nie uważam żeby naginanie reguł dla jednej osoby było dobrym pomysłem. Oczywiście moja zgoda nie jest potrzebna. Wystarczą dwie osoby z zarządu.[/QUOTE] Macia, myslę,ze w tej precedensowej sprawie decyzje powinna podjąc większosc członków Klubu. Tak jak pisalam wyzej mam watpliwości i równiez jestem na nie. Quote
Macia Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Ja chciałam przy tym wszystkim pokazać coś jeszcze. Aktualnie na koncie mamy trochę ponad 600 zł. Z tego 200 zł jest przeznaczonych na pomoc dla Ulv. W tej chwili z deklaracji miesięcznych jest wpływ maksymalnie 100 zł. Tak naprawdę już od jakiegoś czasu ratują nas wszelkie bazarki. Aktualnie mamy pieniędzy na dwa maksymalne wsparcia weterynaryjne. Sytuacja zbyt wesoła nie jest stąd trzeba też rozważnie podchodzić do pewnych spraw. Wstawiłam to podsumowanie żeby uświadomić wszystkim jak jest. Oczywiście zgadzam się, że w tym przypadku powinni decydować również klubowicze nie tylko zarząd. Quote
TZmestudio Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='sleepingbyday']o,to ja bazarek uczynię.[/QUOTE] słuszna to idea! Quote
sleepingbyday Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 (edited) dziś uczynię szybki i mały, bo przyszły tydzień mnie nie ma i mam za dużo roboty, żeby zrobić duży (czekają fanty), ale ten duzy zrobię w 2 poł. marca jakoś. [B] edit: zrobiłam, reklamowac po znajomych! [/B][url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251491-Mały-ale-jary-Bazarek-dla-Klubu-Wytrwałych-Baloniarek-do-10-marca[/url] Edited March 5, 2014 by sleepingbyday Quote
Ellig Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='sleepingbyday']dziś uczynię szybki i mały, bo przyszły tydzień mnie nie ma i mam za dużo roboty, żeby zrobić duży (czekają fanty), ale ten duzy zrobię w 2 poł. marca jakoś. [B] edit: zrobiłam, reklamowac po znajomych! [/B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251491-Mały-ale-jary-Bazarek-dla-Klubu-Wytrwałych-Baloniarek-do-10-marca[/URL][/QUOTE] Dziękujemy:) Quote
Ellig Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 W sprawie pomocy dla Nesi na "dożywotnim tymczasie" u Igiełki : Wypowiedziało sie na ten temat 7 osób z tego 6 osób na nie, w tym 4 osoby z zarzadu Klubu. [COLOR=#a9a9a9]Poprawcie mnie jeżeli się pomylilam.[/COLOR] Do piatku , 7 marca,czekamy na wypowiedzi- zdanie osob, ktore maja jeszcze cos w tym temacie do powiedzenia. Quote
sleepingbyday Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [COLOR=#000000]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW.[/COLOR] Quote
Gusiaczek Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Od marca 2012 r jestem stałą deklarowiczką KWB. Początkowo wpłacałam po 20.00 zł od jakiegoś czasu 10.00. W maju 2012 roku przyjechała do nas Ovolinka wyrwana z Olkusza. Miałam debiutować jako DT, który stał się DS :) Nie mogę z różnych przyczyn prowadzić DT, zatem uznałam, że trzeba mi znaleźć inną formę pomocy, znalazłam i staram się wspomagać na miarę możliwości. Pomagając spłacam również dług wdzięczności. Dlaczego tym piszę? Ovo otrzymała wsparcie m.in. od KWB, koszty leczenia suni (bo utrzymania wzięliśmy na siebie)= prawie 1.400 zł - bez Waszej i Przyjaciół pomocy nie dalibyśmy rady. Rozliczyłam sumiennie każdą złotówkę, to co zostało przekazałam innym Ogonkom. Dla mnie rozliczenia to rzecz święta, z szacunku dla darczyńców. Cieszę się, że Zarząd dba o, w sumie społeczne zatem też i moje, pieniądze. Pozdrawiam :) Temat Igiełki i jej suni jest mi obcy, dlatego też nie mogę się wypowiedzieć. Quote
mari23 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Baloniarki kochane - przyszłam się pochwalić, jak to sama siebie " w balona zrobiłam" zadzwoniła kobieta, żeby znaleźć dom suczce, bo ona starą, chorą matke zabiera i 1 psa, suni nie weźmie... domek znalazłam - ludzie szukali szczekającej, małej suczki - mając tylko 2 zdjęcia otrzymane MMS-em skontaktowałam ze sobą oddającego i biorącego, obiecując jednak "biorącym", że jeśli sunia nie będzie szczekała - wezmę ja do siebie.... no i mam od 2 godzin kolejnego tymczasa - nie szczekającą sunieczkę.... łagodna i kochana, malutka - biedulka.... kobieta łgała, że szczeka, ujada - byle się jej pozbyć.... moje pieski przyjęły ją naprawdę serdecznie :) zapraszam na wątek - sama obecność mnie bardzo ucieszy :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251519-Maja-porzucona-sunia-na-opuszczonej-posesji-miejsca-dla-niej-zabrak%C5%82o-%28?p=21943214#post21943214[/url] Quote
cisowianka Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Ja lada chwila będę wpłacać pieniążki z bazarku i swoją małą deklaracje ;) Quote
malagos Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Mam kolejny kłopot, mała sliczna sunia na ulicy [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251532-Male%C5%84ka-sunia-na-wiejskiej-ulicy!-Kto-pomo%C5%BCe-da-dt?p=21944383#post21944383[/url] Quote
sleepingbyday Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 ja mam namiętnie szczekającego tymczasa. pilnuje, aż miło. ale pies. ale bez jajek.... Quote
cisowianka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Przed chwilą puściłam swoją deklaracje za m-c marzec ;) (10 zł.) Quote
sylwija Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 zapraszam na bazarek dla moich ślicznych tymczasików Toli i Benka [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251543-Powiew-lata-w-marcu-dla-Toli-i-Benka-Do-15-03-do-godz-20-00[/URL] Quote
sylwija Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 takie zapytanie dostałam, może możecie coś polecić?> chodzi o hotelik domowy lub dt "za okolo 300zl + karma dla psa z mocnym lekiem separacyjnym? Chodzi o to by go nauczyc zostawania samym w trakcie pobytu. O tego psa chodzi [URL]https://www.facebook.com/events/587576087987193/?fref=ts[/URL] Jakbyś coś wiedziała to będę wdzięczna za namiary. Najlepiej od już w okolicach Wawy lub Poznania, ewentualnie Krakowa." Quote
Recommended Posts