Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli tylko Ellig się zgodzi to tak właśnie zrobię

dzięki za podpowiedź

[quote name='mestudio']iwoniam, możesz sama wypełnić to na stronie i tylko mailem wysłać Ellig druczek w załączniku do wydrukowania, bo ona musi go mieć przy nadaniu. Tylko niech Ela zmierzy wysokość(ten najdłuższy bok), szerokość i głębokość - lepiej podać zawyżone wymiary bo czasami jest wredny kurier i mierzy po swojemu próbując wyłudzić dodatkowe opłaty jeśli przekracza jakieś ich wymiary (wysokość do 140 chyba).[/QUOTE]

Posted

Hopka już umieszczona na liście :)

[quote name='Gusiaczek']Z powodów kilku, ale przede wszystkim dlatego, że kryzys dopadł i moją rodzinę, zmuszona jestem do zmniejszenia deklarowanych sum na KWB i KS. Zatem od października na konta w/w wpływać będzie po 10.00 zł. Poza tym nie omijam bazarków i w miarę możliwości także tą drogą staram się pomóc, że nie wspomnę o sedecznym wsparciu duchowym wszystkich Was oddanych Braciom Mniejszym.
Mam nadzieję, że skromnym wkładem powoli uda mi się spłacić dług wdzięczności za Waszą pomoc dla Ovolinki i chociaż troszeczkę przyczynić do pomocy czekającym na nią Bidulom.
Pozdrawiam:)[/QUOTE]

nie przejmuj się w życiu bywa różnie my to rozumiemy :) bardzo dziękujemy za pomoc -najważniejsze że zostajesz

[quote name='necianeta89']a ja podwyższę swoją deklarację, na 20 zł na miesiąc, ale to w listopadzie poleci pierwsza ;)[/QUOTE]

bardzo dziękujemy za podwyższenie deklaracji :multi:

[quote name='mestudio']Jak już zajrzałam prawie z rana, to poproszę o numer konta. Niedługo wpłyną pieniążki bazarkowe to będę już gotowa na przelew:-).[/QUOTE]

pewnie już Nutusia podesłała a tak poza tym to bardzo dziękujemy za organizację bazarków :multi:

Posted

[quote name='Igiełka']
nie przejmuj się w życiu bywa różnie my to rozumiemy :) bardzo dziękujemy za pomoc -najważniejsze że zostajesz
[/QUOTE]

Igiełko, dziękuję za dobre słowo - jesteś jedyną, która odezwała się. Bardzo źle się czuję - "kto daje i zabiera ... ".
Mam nadzieję, że za jakiś czas będę władna w pomocy nieco większej.
Zostaję, bo nie może być inaczej.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Igiełko, dziękuję za dobre słowo - jesteś jedyną, która odezwała się. Bardzo źle się czuję - [B]"kto daje i zabiera ... ".
[/B]Mam nadzieję, że za jakiś czas będę władna w pomocy nieco większej.
Zostaję, bo nie może być inaczej.[/QUOTE]

Każdy z Nas jest tylko człowiekiem i życie różnie się układa...
Ważne że jesteś dalej z nami - wsparcie duchowe jest bezcenne.
[SIZE=1](i podnoszenie bazarków za co bardzo dziękuję :loveu:)
[/SIZE]

Posted

[quote name='lika1771']Kochani potrzebuje pomocy....Jak sie wprowadza kota do domu gdzie sa psy i nigdy z kotem nie mieszkaly? Pewna Pani z mojego sklepu poprosila mnie o pomoc, malzenstwo sie rozwiodlo, pani wziela 2 koty,a kotke zostawila....Kotka ma 2 lata i mieszkala w domu, teraz jest na dzialkach,zimy tam nie przezyje...Zglosila sie pani,ze ja wezmie,a dzisiaj zadzwonila,ze jednak nie...I tak kotka laduje u mnie na dt,pierwszy raz mam kota.Pomocy![/QUOTE]

Ja bym opowiedział jak my (czyli ja) robimy. W sumie to radzimy sobie.... Ale do tego potrzebna jest spora klatka i straszak (coś czego psiaki się boją na sam widok - kijek, kij od szczotki, gazeta,...). Pakujesz takiego kotka do klatki i zamykasz go dokładnie. Zasłaniasz go ze wszytkich stron kocem. Noga na klatkę. I machasz wymownie straszakiem... Mogą podejść i obwąchać ale na bezpieczną odległość.
Dziala to jeśli nie masz stada (ponizej trzech psów). Jeśli masz więcej to musisz to robić na raty.
U nas Onka - najbardziej agresywna dała sobie spokój po dwóch godzinach. Ale teraz kotom pyszczki wylizuje.
Pomocna będzie w razie czego druga osoba na wypadek kryzysowy.

Nie polecam opcji z zamkniętymi drzwiami bo mogą chciać wejść za wszelką cenę i "troszkę" drzwi zdemolują. Najgorsze jest pierwsze trzy dni. :-)

Życzę powodzenia!

TZmestudio

PS
Jakbym karmił koty z psami od początku (bez asymilacji) to psy by zjadły najpierw koty a potem jedzenie.

Posted

Dziękuję:)

[quote name='Lili8522']Każdy z Nas jest tylko człowiekiem i życie różnie się układa...
[/SIZE][/QUOTE]

Posted

[quote name='Nikaragua']Z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230744[/URL] przelałam 140zł dla Baloniarek.
[B]Proszę o potwierdzenie jak dojdą[/B] :)[/QUOTE]powtórzę się ....

Posted

mestudio wyczyść skrzynkę bo nie mogę wysłać pw z Baloniarkim kontem ;)

[quote name='Gusiaczek']Igiełko, dziękuję za dobre słowo - jesteś jedyną, która odezwała się. Bardzo źle się czuję - "kto daje i zabiera ... ".

Gusiaczek no co Ty nawet tak nie myśl - Każdy pomaga na miarę własnych możliwości także uszy do góry i do przodu :)

[quote name='Lili8522']Każdy z Nas jest tylko człowiekiem i życie różnie się układa...
[/SIZE][/QUOTE]

otóż to popieram :)

[quote name='LeCoyotte']Baloniarki drogie:) mam kilka fantów do przekazania na bazarek, kto mógłby go zrobić?[/QUOTE]

bardzo dziękujemy za chęć pomocy :) i szukamy ochotnika do jego wystawienia

[quote name='Gusiaczek']Mam kuwetę od joli_li , nam już niepotrzebna:multi:
Jola powiedziała, że "przyda się innym psiakom" i tzw. "zwrotu towaru nie przyjęła":Rose:
zatem - KOMU? KOMU? BO IDĘ DO DOMU![/QUOTE]

to miłe ze strony Joli a tymczasem wpiszę na pierwszą stronę że masz do oddania kocią toaletę :)

[quote name='Nikaragua']powtórzę się ....[/QUOTE]

ok trzeba poczekać na Macię ;)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Igiełko, dziękuję za dobre słowo - jesteś jedyną, która odezwała się. Bardzo źle się czuję - "kto daje i zabiera ... ".

nikt się nie odzywał po prostu dlatego, że wszyscy spokojnie przyjęli fakt do wiadomości.... bez pretensji i złych "komentarzy", wręcz przeciwnie - z życzliwością i zrozumieniem

tylko Ty się źle z tym czujesz i naprawdę niepotrzebnie - przecież wciąż jesteś i wciąż pomagasz - niczego nie zabierasz!
nie wiem, jak to napisać, jak to wyrazić.....
dobrze, że z nami jesteś - dokładnie tak, jak to napisała Igiełka

i ja dziękuję Wam wszystkim, że mogę być tu z Wami!!!
bardzo dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Słuchajcie
mam do oddania używane czarne siedzisko typu sako wypełnione kuleczkami styropianowymi, nadaje się jako legowisko dla psiaka średniego, jest pokryte ekoskórą i łatwo się myje
Dla ludzia jest już za bardzo wysiedziane
Dodam że to dla psów "statecznych" ;-) bez niszczycielskich zapędów" jak to ujęła Nutusia
na początku bałam się że moje futra przegryzą się do środka i zrobią sobie tam nore ale one konsumują tylko skórę naturalną więc zadowoliły się moimi kozakami :mad:

Posted

nawet się nie wygłupiaj z obwinianiem się
:)

[quote name='mestudio'] [...]
Nie polecam opcji z zamkniętymi drzwiami bo mogą chciać wejść za wszelką cenę i "troszkę" drzwi zdemolują. Najgorsze jest pierwsze trzy dni. :-)

Życzę powodzenia!

TZmestudio

PS
Jakbym karmił koty z psami od początku (bez asymilacji) to psy by zjadły najpierw koty a potem jedzenie.[/QUOTE]

no, tak, aby posadzić kota obok psa to nie - kotek padnie na zawał..
karmić je w 1 pomieszczeniu - to miałam na myśli

Posted

[quote name='Ellig']Oddam nastepujace leki i preparaty, najchetniej do odbioru w Warszawie:

[B][SIZE=3]Anivital Cani Agil - 520g (225 tab.)[/SIZE] [SIZE=2]praktycznie cale opakowanie w sklepie kosztuje prawie 200zł[/SIZE][/B]- [COLOR=#b22222][B]zarezerwowany dla Mestudio[/B][/COLOR]- [COLOR=#000080][I][B]Przekazany:)[/B][/I][/COLOR]

[URL]http://allegro.pl/na-kosci-i-stawy-cani-agil-225-tabl-kurier-i2614267387.html[/URL]
[B]
Encorton 10 mg - 2,5 opakowania, ponad 40 tabl.[COLOR=#800000]zarezerwowany dla Morka[/COLOR][/B]

[B]Euthyrox 200 - 6,5 opakowania, ponad 300 tabl. [COLOR=#b22222]zarezerwowany dla Mestudio. - [/COLOR][COLOR=#000080][I]Przkazany[/I][/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]Duzy worek swiezej nie otwieranej karmy wet.[/B][B][COLOR=#008080]EUKANUBA : Daily Care Sensitive Joints- [/COLOR][COLOR=#800000]zarezerwowany dla iwoniam[/COLOR][COLOR=#008080], [/COLOR][COLOR=#000080]czeka na odbior[/COLOR][COLOR=#008080][/COLOR][/B].

Posted

[quote name='Gusiaczek']Z powodów kilku, ale przede wszystkim dlatego, że kryzys dopadł i moją rodzinę, zmuszona jestem do zmniejszenia deklarowanych sum na KWB i KS. Zatem od października na konta w/w wpływać będzie po 10.00 zł. Poza tym nie omijam bazarków i w miarę możliwości także tą drogą staram się pomóc, że nie wspomnę o sedecznym wsparciu duchowym wszystkich Was oddanych Braciom Mniejszym.
Mam nadzieję, że skromnym wkładem powoli uda mi się spłacić dług wdzięczności za Waszą pomoc dla Ovolinki i chociaż troszeczkę przyczynić do pomocy czekającym na nią Bidulom.
Pozdrawiam:)[/QUOTE]
Gusiaczku, bardzo Ci dziekujemy i liczy sie wszystko kazda zlotowka, i kazda pomoc, i absolutnie nie wolno Ci przepraszac. Kazdy z nas tu obecnych pomaga tak jak moze, wspieramy sie i to jest najwazniejsze !

Posted

Ciocie Baloniarki z moich bazarków będzie lekko ponad 100 zł...:multi:
myślałam że uda się więcej wyskrobać... :-( no ale cóż...

Myślę nad kolejnym... ale na razie nie mam dobrego pomysłu... :shake:

Posted

[quote name='Lili8522']Ciocie Baloniarki z moich bazarków będzie lekko ponad 100 zł...:multi:
myślałam że uda się więcej wyskrobać... :-( no ale cóż...

Myślę nad kolejnym... ale na razie nie mam dobrego pomysłu... :shake:[/QUOTE]

Lili bardzo dziekujemy, cudownie!!!!!!!!!!!

[img]http://www.sirmi.ic.cz/pes/11.gif[/img]