Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday napisał(a):
malgoska - w lubinie. kilka dni po adopcji. kilkaset km od naszych wolontariuszy. mieli tam dziś jechac ludzie z vivy, ale nie wiem, czy wefekcie pojechali - ja dziś kwitłam póół dnia u chirurga, a teraz nadrabiam tydzeń delegacji...

byli.... nie znaleźli :(
są plakaty, wydrukowałam dzisiaj 100 ulotek żeby córki mojej koleżanki rozdały w szkołach u siebie w Lubinie
ja mam do Lubina ok. 35 km, ale zupełnie nie znam miasta, a to duże miasto

Posted

QUOTE=sleepingbyday;20080759]nie wierzę w dobre zakończenie tej historii...
sorry, ale mam dosyć tego.[/QUOTE]

choć wbrew rozsądkowi - ja wciąż mam nadzieję
pani wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie - płakała bardzo i przepraszała, obwiniała się, że spanikowała i źle zareagowała, że strasznie jej żal psiaka.....

zadzwoniłam do Lubina do miejscowej gazety, okazuje się, że wiedzą, nagłaśniają.....
na Fb znajomi córek mojej szefowej udostępniają, dziewczyny ulotki rozdają w szkołach ( podstawówka, gimnazjum, liceum)
osoba, która poręczyła za domek też pomaga w ogłaszaniu

ale wciąż mam w pamięci poszukiwania dzikuska Bruna we Wrocławiu......

Posted (edited)

obraczus87 napisał(a):
Chciałabym poprosić o wsparcie dla Joszki - sunia przebywa w BDT u lika1771 :)

Koszty leczenia nużycy wyniosły bardzo, bardzo dużo. A małą czekają jeszcze zastrzyki..

Wnioskuje o kwotę 200zł.

Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232792-Szczeniak-z-nużycą-uratowany-od-eutanazji-w-BDT-u-liki1771-Potrzebne-na-leczenie

Poniewaz nie ma Igiełki to moze ja odpowiem ,ze zgadzam się :) Tylko musze sprawdzic jeszcze szczegoly akcji pomocowej:)

Edited by Ellig
Posted

Ellig napisał(a):
Poniewaz nie ma Igiełki to moze ja odpowiem ,ze zgadzam się :) Tylko musze sprawdzic jeszcze szczegoly akcji pomocowej:)

Dziekuję :)

Leczenie psiaka opłacanie jest przez osoby prywatne, sunia nie jest pod opieką fundacji (przynajmniej tak mi wiadomo).

Posted

cisowianka napisał(a):
Poszła moja deklaracja za grudzień, niestety bazarku nie mam czasu zrobić wiadomo przydałby się na święta, ale muszę w tej chwili pomóc swojej Mamuśce.....

Bardzo dziekujemy:)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Dziekuję :)

Leczenie psiaka opłacanie jest przez osoby prywatne, sunia nie jest pod opieką fundacji (przynajmniej tak mi wiadomo).

To teraz tylko jeden glos i pomoc przyznajemy:)

Posted

Ściągnięta głosuję na "TAK" - znam wątek Joszki od początku. Zaniedbana nużyca, niestety pociągnęła za sobą spore koszty leczenia.

I jeszcze jedna sprawa, drogie Klubowiczki. Nasza Pani Prezes - Igiełka - znalazła się na tzw. życiowym zakręcie. Wiele z nas to już w życiu spotkało - i oby nikogo więcej. Nosiłam się nawet z myślą, by założyć wątek pomocowy dla Niej, ale z różnych względów się nie zgadza. Jeśli ktoś chciałby poznać więcej szczegółów, a przede wszystkim w jakikolwiek sposób pomóc - proszę o PW - wyjaśnię o co chodzi.

A tymczasem zwracam się o pomoc dla Nesi, która jest na BDT u naszej Igiełki. Na wątku jest nieaktualne rozliczenie, bo Igiełka na ma internetu. W tej chwili na koncie Nesi jest zaledwie 30 zł. Kończy się karma, za chwilę będzie kolejna wizyta u weta i konieczność zrobienia USG. Nadmienię tylko, że Igiełka bardzo się przed tą pomocą wzbraniała, bo są domy, które mają więcej tymczasów w większej potrzebie. Jednak ze względu na to, że trochę nam się skarbonka zapieniążkowała, dzięki bazarkom naszych niezawodnych Członkiń, uważam, że trzeba pomóc. Jeśli i Wy tak sądzicie - proszę o głowy na TAK.

Posted

Wstyd mi, że wcześniej na to nie wpadłam, Liko :( Na swoje usprawiedliwienie ma tylko to, że posty o długu pojawiły się w ostatnich dniach, gdy głowę mam zajętą Becią :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Wstyd mi, że wcześniej na to nie wpadłam, Liko :( Na swoje usprawiedliwienie ma tylko to, że posty o długu pojawiły się w ostatnich dniach, gdy głowę mam zajętą Becią :(
Kochanie masz swoje biedy i problemy,a konczy sie leczenie Joszki i dlug trzeba uregulowac.Dziekuje....

Posted

lika1771 napisał(a):
Kochanie masz swoje biedy i problemy,a konczy sie leczenie Joszki i dlug trzeba uregulowac.Dziekuje....

Lika przeslij swoj numer konta do Macia:)

Posted

Oczywiście zgadzam się również na wsparcie dla Joszki. Numer konta mam, zaraz idzie przelew.
Zgadzam się też oczywiście na wsparcie dla Nesi. Poproszę tylko o numer konta i o jaką kwotę chodzi. Poproszę też o pw jak można pomóc.
I jeszcze jedna sprawa. Igiełka aktualnie jak można przeczytać ma przejściowe problemy (oby jak najkrótsze). Może w takim razie w zastępstwie zgodę w takich sytuacjach będzie dawać też Ellig? (Jak już zresztą zrobiła ;)) Szkoda marnować czas, a nie zawsze ja z Nutusią wejdziemy szybko na dogo.

Posted

Macia napisał(a):
Oczywiście zgadzam się również na wsparcie dla Joszki. Numer konta mam, zaraz idzie przelew.
Zgadzam się też oczywiście na wsparcie dla Nesi. Poproszę tylko o numer konta i o jaką kwotę chodzi. Poproszę też o pw jak można pomóc.

Chodzi o kwote 100 zl na karmę dla Nesi.
Macia wyslij mi jeszcze raz numer konta bo bede chciala przelac pieniądze z bazarku, niebawem:)

Posted

Ellig napisał(a):
Chodzi o kwote 100 zl na karmę dla Nesi.
Macia wyslij mi jeszcze raz numer konta bo bede chciala przelac pieniądze z bazarku, niebawem:)

Tylko zastanawiam się czy nie lepiej pomóc w zapłacie za weterynarza. Ja sama się do karmy dorzucę choć trochę. Niech Nutusia da znać jak lepiej.
Już wysyłam numer konta i jeszcze raz gratuluję wyniku bazarku :cool3:.

Posted

Macia napisał(a):
Tylko zastanawiam się czy nie lepiej pomóc w zapłacie za weterynarza. Ja sama się do karmy dorzucę choć trochę. Niech Nutusia da znać jak lepiej.
Już wysyłam numer konta i jeszcze raz gratuluję wyniku bazarku :cool3:.

No wlasnie nie wiemy jak z wet? Przed chwila dzwonilam do Igiełki ale nie odbiera tel.
Ja wyslalm przelew zdecyduje sama na co sa Jej najbardziej potrzebne pieniadze.

Posted

Ja też wysłałam kilka grosików, bo nie zdążyłam zakupów zrobić...
Maciu - wysłałam PW.
Dostaję PW od osób, które chcą pomóc - bardzo dziękuję.

Aha, Igiełka prosiła przekazać, że bardzo Was (nas) pozdrawia i ogromnie się cieszy, że działamy i trzymamy się razem :)

Posted

lika1771 napisał(a):
Obraczus87 nie wiem skad wiesz o Joszsce,ale bardzo Ci dziekuje i Wam cioteczki serdeczne podziekowania..

Wątek czytam od samego początku :) tylko się nie udzielam.

------------------------------------------------------------------------------

Nutusiu, pozdrów Igiełkę. Napisz mi na PW jakiej pomocy Igiełka potrzebuje.

---------------------------------------------------------------------------------

Tak jak Macia uwazam, że na czas nieobecności Igiełki, Elunia powinna być w Zarządzie :)