Nutusia Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) Na tej trasie zazwyczaj w niedzielę wraca Figu. Melduję się z moimi mocno nadprogramowymi zmarzlinkami: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237178-Do-czego-mogły-przestać-pasować-dwie-małe-suczki-Wysadzone-na-przystanku-PKS?p=20112717#post20112717[/url] Edited December 9, 2012 by Nutusia Quote
mari23 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='sleepingbyday']jak lisław, jak llisław. mari, ja też mysle o płomyku. myślę, że nie ma szans i cholera mnie bierze. od kilku dni mam obrzydzenie do adopcji, ostatnio nic mnie do nich nie zachęca.[/QUOTE] koleżanka spędziła dzisiaj 3 godziny w miejscu, gdzie podobno był widziany i uciekł karma z puszki zamarzła, ale sucha - zjedzona, choć z obsługi McDonalda wiedzą o psiaczku, nie widzieli go, może przychodzi, jak jest noc i cisza.... ślady malutkich łapek na śniegu widać, ale czyje to ślady? :( mróz dzisiaj mniejszy, koleżanka zostawiła w kilku miejscach jedzenie Quote
NikaEla Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='mari23']koleżanka spędziła dzisiaj 3 godziny w miejscu, gdzie podobno był widziany i uciekł[/QUOTE]Bianka we Wrocławiu przez kilka miesięcy była widywana, aż ją wreszcie udało się złapać, ale ciepło wtedy było Quote
iwoniam Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Zapraszam na bazarek - wiele nowych rzeczy = NA POKRYCIE NASZYCH WYDATKÓW: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236600-ROBI-SIE-Ekskluzywny-bazarek-na-pomoc-zwierzetom-pod-opieka-iwOniam-do-12-XII-2012/page3 Quote
sleepingbyday Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 ech, wiecie, płomyk jest specyficzny - przerażony człowiekiem, bardzo wolno sie otwiera. mam wizję płomyka skitranego w jakiejś dziurze na amen... mari, dzieki za pomoc i informacje na bieżąco. Quote
kkasiiiar Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 około 20-30 psów plus konie warunki fatalne ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/237214-PILNIE-DT-oko%C5%82o-20-30-ps%C3%B3w-w-fatalnych-warunkach-suki-szczenieta-spia-na-sniegu-!?p=20116464#post20116464 Quote
Nutusia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Rany boskie - ja już po prostu wysiadam... :( Quote
mari23 Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='sleepingbyday']ech, wiecie, płomyk jest specyficzny - przerażony człowiekiem, bardzo wolno sie otwiera. mam wizję płomyka skitranego w jakiejś dziurze na amen... mari, dzieki za pomoc i informacje na bieżąco. [quote name='kkasiiiar']około 20-30 psów plus konie warunki fatalne ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/237214-PILNIE-DT-około-20-30-psów-w-fatalnych-warunkach-suki-szczenieta-spia-na-sniegu-!?p=20116464#post20116464 i tu źle, i tu tragicznie......:( :( :( Quote
mestudio Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 A Sańka od nas jest właśnie na stole operacyjnym bo ma sterylkę i okazuje się, że ma bardzo duże zmiany na jelitach wyglądające jak nowotwór więc pobrano próbkę. Z innych spraw - zakupiliśmy klatkę dla szczeniaka bo nie daję rady w zasikanym domem, myślę, że taka klatka przyda się nie raz w przyszłości. Wczoraj zakupiliśmy też piec na drewno do ogrzania budynku murowanego, który jest w środku prawie wyremontowany i od tej pory będzie zimą ogrzewany i posłuży tymczasom. Nasza weranda jest tak zniszczona, że wstyd mi - wstyd straszliwie -jak otwieram komuś drzwi do domu. Nie będą też w końcu niszczone nasze rzeczy typu buty, drzwi, ściany. Koszty okropne, ale zima już jest, Brina jest chora i raczej jej w budzie nie zostawię jak jej stan się pogorszy. Domek ma ze 30 metrów więc będzie gdzie balować. Quote
Ellig Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Sańka...................Trzymaj sie suniu..... Mestudio, popros kogos kto placi skladki o wystąpienie o pomoc dla Twoich psiakow na DT. Np. Sterylizacja i leczenie Sańki do 200 zł. Quote
mestudio Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Elu, za sterylizację zapłaci TOZ Białystok, zapytam tylko co z tym badaniem bo koszt zbadania tego wycinka to 100 zł, ale dziewczyny jak tu były mówiły, że za wszystko co związane ze zdrowiem Sańki płacą. Za szczepienia zapłaciłam pieniążkami z mojego bazarku dla psiaków od tej babci - TOZ uznał, że bez sensu te pieniądze przelewać skoro i tak mają wrócić na konto lecznicy. Quote
NikaEla Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Zapraszam na bazar na psiaki, które cioteczka Soema znalazła zamarzające przy drodze (link w podpisie) Quote
Ellig Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='mestudio']Elu, za sterylizację zapłaci TOZ Białystok, zapytam tylko co z tym badaniem bo koszt zbadania tego wycinka to 100 zł, ale dziewczyny jak tu były mówiły, że za wszystko co związane ze zdrowiem Sańki płacą. Za szczepienia zapłaciłam pieniążkami z mojego bazarku dla psiaków od tej babci - TOZ uznał, że bez sensu te pieniądze przelewać skoro i tak mają wrócić na konto lecznicy.[/QUOTE] Rozumiem , ale klatka czy piec dla zapewnienia ciepla psiakom to tez ogromne wydatki wiec chociaz zwrot za klatkę, 150 zl, ja juz nie moge w tym miesiacu poprosic o pomoc dla Was bo wykorzystalam tzw. miesieczny limit. ale moze poprosic kazdy kto tu placi skladki co najmniej od 4 miesiecy, regularnie, wtedy nie trzeba robic 25% zwrotu a pomoc moim zdanie bardzo sie wam przyda i powinniscie z niej skorzystac bo jestescie wzorowym BDT. Quote
mestudio Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Ale ja nie miałam pojęcia, że mogę prosić o pomoc w związku z tą klatką, jeśli można to poproszę bardzo:oops: nawet z opcją zwrotu 25%. Ech, idę z psiakami na spacery, nie ma dziś Sańki to będą tylko dwa przedwieczorne:cool3: Quote
Ellig Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='mestudio']Ale ja nie miałam pojęcia, że mogę prosić o pomoc w związku z tą klatką, jeśli można to poproszę bardzo:oops: nawet z opcją zwrotu 25%. Ech, idę z psiakami na spacery, nie ma dziś Sańki to będą tylko dwa przedwieczorne:cool3: Zgadzam się na udzielenie pomocy BDT Mestudio i wpłatę na Jej konto 150 zł za zakup klatki, niezbędnej do odzielenia psiakow na malej przestrzeni. Teraz potrzebny jest jeszcze glos za Maci albo Nutusi, jezeli bedzie zgoda to prosze wyslij swoj nr konta do Macia. Quote
mmd Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='Ellig']Rozumiem , ale klatka czy piec dla zapewnienia ciepla psiakom to tez ogromne wydatki wiec chociaz zwrot za klatkę, 150 zl, ja juz nie moge w tym miesiacu poprosic o pomoc dla Was bo wykorzystalam tzw. miesieczny limit. ale moze poprosic kazdy kto tu placi skladki co najmniej od 4 miesiecy, regularnie, wtedy nie trzeba robic 25% zwrotu a pomoc moim zdanie bardzo sie wam przyda i powinniscie z niej skorzystac bo jestescie wzorowym BDT. To ja występuję o pomoc dla mestudio w wys. 150 zł. Bezzwrotną jako stały deklarowicz (nawet jak jestem w dogomaniackim niebycie) :smile: [quote name='mestudio']mmd, jak miło, że jesteś:-) [quote name='Ziutka']Podpisuje się :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='obraczus87']Ja tysz :loveu::loveu: [quote name='iwoniam']pozdrowienia dla Guciosława choć pewnie za to oberwę :/ poproszę o nr konta Maci na PW - muszę uregulować 2-3miesiące za KWB Dzięki.. [quote name='majowa']cześć ciociu mmd :) [quote name='Ellig']Cześć, cześc, zadzwonie jak tylko znajde chwilkę, no normalnie wstreciucha ze mnie:smile: Glaski dla psich chłopaków:smile: Dzięki dziewczyny :) [quote name='mari23']cieszę się, że dzięki "zamieszaniu" mogłam poznać mmd i pogadać :) Ja też się cieszę :) Quote
Macia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='mmd']To ja występuję o pomoc dla mestudio w wys. 150 zł. Bezzwrotną jako stały deklarowicz (nawet jak jestem w dogomaniackim niebycie) :smile: Oczywiście ja też się zgadzam i proszę o numer konta. Quote
mestudio Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 mmd bardzo dziękuję, wszystkim Wam bardzo dziękuję :loveu: Quote
majowa Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 ja tez mam numer konta(chyba ;) ) i cos dorzucę Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Oczygwizdek, że jest moje TAK na zwrot za klatkę. Szczególnie, że jak napisała Mestudio - może ona posłużyć i innemu BDT w razie "draki". Ja też mam klatkę - aktualnie pożyczoną do BDT Kociabanda2 i Njangu dla mocno nadprogramowego szczeniaka w ich domu, ale jak tylko Karol znajdzie DS, klatka znowu będzie do naszej szerokiej dyspozycji. Może trzeba to gdzieś wpisać w postach informacyjnych... Mmd - witaj i zostań może jednak na dłuższa chwilkę - przynajmniej z nami ;) Quote
sleepingbyday Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 właśnie, mmd, byś na chwilkę została! lisław ma szansę na dom, trzymaj kciuki... zobaczymy, jak będzie. Quote
Soema Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Dziewczyny, jakbyście mogły zaglądnąć do MNIE na chwilę i poradzić co robić z psami, które znalazłam w weekend.. Będę wdzięczna. Bo finansowo i czasowo coraz trudniej mi wszystko ogarnąć i potrzebuję uwag i rad. Quote
Ellig Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='mestudio']mmd bardzo dziękuję, wszystkim Wam bardzo dziękuję :loveu: Dziekuję bardzo mmd, buziak:) Quote
Ellig Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Soema']Dziewczyny, jakbyście mogły zaglądnąć do MNIE na chwilę i poradzić co robić z psami, które znalazłam w weekend.. Będę wdzięczna. Bo finansowo i czasowo coraz trudniej mi wszystko ogarnąć i potrzebuję uwag i rad. Postaram sie dzisiaj poczytac..... Quote
Recommended Posts