Martika&Aischa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Kciuki jak były zaciśnięte tak są .......Znajdziemy Alexa cioteczki .........wierzę w to z całego serducha !!!!!!
Mysza2 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 cioteczki zajrzyjcie na bazarki w moim podpisie ciągle zaglądam z nadzieją a tu nic
dreag Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Asencja']Agata-przykro mi -ale w/g mnie to dwa różne psy...ten drugi jest młodziutki myslę,że ma ok.1roku a Alex wygląda najmniej na 3-4 może nawet 5lat..sorki...[/QUOTE] A już myślałam że z Alexem stał się cud i naprawdę się znalazł...:(. [B]Asencja[/B] dziewczyno, Ty w ogóle sypiasz:crazyeye:?????? Tu o 1.30, u mnie o 5.30, o rany:-o!!!! Jestem w szoku! Podziwiam, ja o tych godzinach smacznie chrapię:p.
DONnka Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Martika@Aischa']Kciuki jak były zaciśnięte tak są .......Znajdziemy Alexa cioteczki .........wierzę w to z całego serducha !!!!!![/QUOTE] Mam tak samo :):):)
ifka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 ZAPOWIADAM HAPPY END - całkiem przypadkiem natrafiłam na trop Alexa !!! który notabene nosi teraz wdzięczne imię Rambo :) (musiało mieć wibrujące "rrrr", tylko wtedy reagował) mieszka sobie na wiosce pod Brańskiem, ma do dyspozycji dom i podwórze - żaden łańcuch oczywiście nie wchodzi w grę - z obserwacji nowych właścicieli wynika, że Alex-Rambo był typowym mieszczuchem, który oszalał na widok krowy,kur itp stworzeń...najlepsza zabawa dla niego to obserwacja maciory z prosiętami, podobno może tak gapić się na nie godzinami, przekrzywiając tylko nieco łeb:) znajoma, podobnie jak wszyscy empatyczni mieszkańcy bielska, nie mogła przechodzić obok niego obojętnie, w końcu kiedy okazało się, że rodzina na wsi potrzebuje psa, zaprosiła Alexa-Rambo do środka auta, a on sobie wskoczył bez oporów...kiedy znalazł się juz w bezpiecznym miejscu, to spał, spał i spał...odsypiał swoją tułaczkę. co do jego okaleczenia przy wardze - już sie wygoiło; jest już wyczesany i zadbany.Zdjęcia wkrótce! aha, wykazuje cechy dominatora, ale nowi właściciele się nie dają zdominować. Wielka Radość!!!!
buniaaga Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 no jesteś ifka nie mogłam się już doczekać kiedy oficjalnie ogłosisz newsa o Alexie-Rambo:) Dzięki ifka cieszę się że Alex cały i zdrowy!i ma dom!
danavas Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='ifka']ZAPOWIADAM HAPPY END - całkiem przypadkiem natrafiłam na trop Alexa !!! który notabene nosi teraz wdzięczne imię Rambo :) (musiało mieć wibrujące "rrrr", tylko wtedy reagował) mieszka sobie na wiosce pod Brańskiem, ma do dyspozycji dom i podwórze - żaden łańcuch oczywiście nie wchodzi w grę - z obserwacji nowych właścicieli wynika, że Alex-Rambo był typowym mieszczuchem, który oszalał na widok krowy,kur itp stworzeń...najlepsza zabawa dla niego to obserwacja maciory z prosiętami, podobno może tak gapić się na nie godzinami, przekrzywiając tylko nieco łeb:) znajoma, podobnie jak wszyscy empatyczni mieszkańcy bielska, nie mogła przechodzić obok niego obojętnie, w końcu kiedy okazało się, że rodzina na wsi potrzebuje psa, zaprosiła Alexa-Rambo do środka auta, a on sobie wskoczył bez oporów...kiedy znalazł się juz w bezpiecznym miejscu, to spał, spał i spał...odsypiał swoją tułaczkę. co do jego okaleczenia przy wardze - już sie wygoiło; jest już wyczesany i zadbany.Zdjęcia wkrótce! aha, wykazuje cechy dominatora, ale nowi właściciele się nie dają zdominować. Wielka Radość!!!![/QUOTE] co ja tu czytam.....poważnie???????????
buniaaga Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 poważnie pani zabrała go spod Kauflandu bo jej też nie był obojętny los psiaka!
danavas Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='buniaaga']poważnie pani zabrała go spod Kauflandu bo jej też nie był obojętny los psiaka![/QUOTE] kocham takie chwile......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oj bardzo...:):):):):)
Lili8522 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Aaaa... Przygnałam ja też ;) Suuuper że w końcu jakieś wieści o tym Gagatku!!!!!!!!!!!!!!!! I to dobre!!!! :multi::multi::multi::multi: Czekamy na zdjęcia :cool3:
DONnka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Czy to już na pewno Alex ??? Można się cieszyć cioteczki ??? Aż się boję zapeszyć ;)
buniaaga Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='DONnka']Czy to już na pewno Alex ??? Można się cieszyć cioteczki ??? Aż się boję zapeszyć ;)[/QUOTE] Wszystko się zgadza że błąkał się w Bielsku ,m.in. pod Kauflandem, wygląd,rozwalony pyszczek,czas zniknięcia. czekamy na fotki ifka ma dostać.
Beatkaa Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 wspaniała wiadomość :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Vicky62 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Super wiadomość :multi: czekamy na fotki ...
inga.mm Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='buniaaga']no jesteś ifka nie mogłam się już doczekać kiedy oficjalnie ogłosisz newsa o Alexie-Rambo:) Dzięki ifka cieszę się że Alex cały i zdrowy!i ma dom![/QUOTE] [quote name='ifka']ZAPOWIADAM HAPPY END - całkiem przypadkiem natrafiłam na trop Alexa !!! który notabene nosi teraz wdzięczne imię Rambo :) (musiało mieć wibrujące "rrrr", tylko wtedy reagował) mieszka sobie na wiosce pod Brańskiem, ma do dyspozycji dom i podwórze - żaden łańcuch oczywiście nie wchodzi w grę - z obserwacji nowych właścicieli wynika, że Alex-Rambo był typowym mieszczuchem, który oszalał na widok krowy,kur itp stworzeń...najlepsza zabawa dla niego to obserwacja maciory z prosiętami, podobno może tak gapić się na nie godzinami, przekrzywiając tylko nieco łeb:) znajoma, podobnie jak wszyscy empatyczni mieszkańcy bielska, nie mogła przechodzić obok niego obojętnie, w końcu kiedy okazało się, że rodzina na wsi potrzebuje psa, zaprosiła Alexa-Rambo do środka auta, a on sobie wskoczył bez oporów...kiedy znalazł się juz w bezpiecznym miejscu, to spał, spał i spał...odsypiał swoją tułaczkę. co do jego okaleczenia przy wardze - już sie wygoiło; jest już wyczesany i zadbany.Zdjęcia wkrótce! aha, wykazuje cechy dominatora, ale nowi właściciele się nie dają zdominować. Wielka Radość!!!![/QUOTE] Nie widzę powodów do klaskania ifce i buniaadze. Jak z ich wpisów wynika, wiedziały znacznie wcześniej o tym, że Alex jest bezpieczny i nie były uprzejme podzielić się z nami tą drobną, ale jakże istotną informacją. Od trzech tygodni w miarę stałe grono ludzi łamie głowę co się stało psu, a tu okazuje się, że znajoma ifki pieseczka zabrała w bezpieczne miejsce. Mam wrażenie, że ktoś sobie z nas zakpił, żeby nie powiedzieć kolokwialnie, że sobie zrobił jaja. No cóż chyba te klimaty nie są dla poważnych ludzi. Suślik, współczuję Ci przebywania w sąsiedztwie takich ludzi. Mam wrażenie, że ta pogrywka była skierowana pod Ciebie, a przy okazji rykoszetem dostało parę dobrych osób. Takie gierki chyba kwalifikują się do zgłoszenia modom. Oczywiście, dobro Aleksa jest nadrzędne, ale wobec takiego niezrozumiałego dla mnie rozegrania sprawy, nie uwierzę, że to jest on, dopóki nie zobaczę zdjęć.
Pipi Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ale ty inga.mm zabawna jestes. Skad tyle jadu? dlaczego?
inga.mm Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='Pipi']Ale ty inga.mm zabawna jestes. Skad tyle jadu? dlaczego?[/QUOTE] skąd? poczytaj sobie swój własny wpis z 10 sierpnia [IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]Pipi[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=17418205#post17418205"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Pomyslałam o tym, ze jak odjeżdżałam w piatek, po zrobieniu mu zdjęc, to Alex został przy mlodych chlopakach z rowerami. Było ich z dziesięciu. Tacy po 16 - 20 lat. Moze on za nimi pobiegł, a oni zrobili mu krzywdę? No bo co moglo sie stac, tak nagle przepadł. Nie moge sobie darowac, ze nie wzielam go do samochodu. Przecież moglam wziąc, zamknac w stodole np. i pisac tutaj, ze nie moge go u siebie zatrzymac. Tak samo byscie zorganizowaly mu pomoc przeciez, a tak, kto wie, moze biedny lezy gdzies i kona, okaleczony, ranny. A moze nie żyje. Nie mam jednak wyobraźni, nie pomyslałam, ze moze cos mu sie stac. [B]Od stycznia byl zawsze, a nagle zniknął.[/B] Mało tego, to z tego samego miejsca zniknal juz drugi pies. Mamba zginela pod kolami w tym wlasnie miejscu. Jutro jade do anecik60 po budę, to tez go poszukam. Moze bede miala szczescie? I chyba nie powinnaś dziwić się, że trudno zachować spokój, gdy takie rzeczy dzieją się. [U]TY[/U] od stycznia nie założyłaś wątku dla bezdomnego psa, o którym wiedziałaś ani nie zaopiekowałaś się nim, chociaż podobno prowadzisz przytulisko dla bezdomniaków. Ifka i buniaaga wiedziały, że pies jest bezpieczny, ale nie napisały tego. Nie widziałam takich bezdusznych działań na żadnym wątku. Być może śmiały się w kułak z naszych porad, podpowiedzi, z biegania suślika po mieście na każdy gwizdek, rozwieszania plakatów i tych wszystkich zabiegów, które tu wymyślałyśmy, obawiając się, że psu mogła stać się krzywda. Miałam przez chwilę, chyba jakiegoś zaćmienia, chęć wspomóc Was finansowo. Bardzo skutecznie rozjaśniłyście mi sytuację: trzymać się jak najdalej od większości działaczy z Bielska Podlaskiego. Pewnie znowu polecą na skargę do moda, że ktoś kwestionuje ich szlachetną działalność.
zachary Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Pipi, spoko, każdy ma prawo grzecznie wyrazić swoje zdanie na określony temat. Jeśli Alex to Rambo, to super!!!!
azalia Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Oby Rambo był Alexem,czekamy na zdjęcia i wiadomości.
buniaaga Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 nikt niczego nie ukrywał wiedziałyśmy o tym że to prawdopodobnie Alex od wczoraj (niedziela) rano,ifka musiała się upewnić i chciała o tym sama napisać,a dostęp do internetu miała dopiero wieczorem,nikt tu z nikogo nie robił sobie zabawy.Na żadne oklaski nigdy nie czekałam i nie czekam po prostu ucieszyłam się że ifka po kilku godzinach od otrzymania wiadmości napisała tu na wątku że Alex jest bezpieczny.Dlaczego tu na dogo co nie napiszesz to niektórzy łapią za słówka i doszukuje się spisku.
Guest monia3a Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Super wieści z rana, ciesze się, że chłopak już bezpieczny :)
Martika&Aischa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Czekamy zatem na zdjęcia .........bardzo się ucieszę jeśli to będzie Alex :) nasz Alex :)
Recommended Posts