brazowa1 Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 a Gdańsk i Sopot to juz nieustajaco slą dobre fluidy do Krakowa:) Quote
Isabel Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Dzięki :loveu: i odwzajemniam dobre życzenia w kierunku północnym:) Quote
Isabel Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Zwierzaki mają się dobrze. Ja za to miałam przygodę z Kastorem. Otóż postanowiłam odrobaczyć towarzystwo. Pierwszy nawinął się Kastor.Jedną ręką trzymałam go za kark, a drugą wpychałam tabletkę. Kastor, jak to Kastor, wywijał łapami na wszystkie strony - bardzo ciężko jest w pojedynkę utrzymać kota i jednocześnie zmusić go do połknięcia tabletki. Dwa razy wypluł. Za trzecim razem tak się rozmachał, że przebił mi żyłę na wierzchu dłoni. Nie wiedziałam co się dzieje - nagle wszystko zrobiło się czerwone, łącznie z Kastorem. Chyba był to pierwszy w historii biało-czerwony kot:evil_lol: Ręka mi momentalnie spuchła i zsiniała. Ale zatamowałam krew i tak się zawzięłam, że podałam jeszcze tabletki pozostałym zwierzakom. Z resztą poszło mi łatwiej. Vega trzyma się całkiem nieźle, dostaje tabletki z glukozaminą i witaminami, jest po tym jakby żywsza, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Na spacerach jeszcze teraz ludzie pytają mnie co się stało z drugim psem - "bo przecież chodziła pani dawniej z dwoma". No to wyjaśniam w kilku słowach. Tinusiu - pamiętam [*] Quote
brazowa1 Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 pewnie to bardzo przykre,kazdemu mowic,ze tamtego pieska juz nie ma :-( Isabel!!! ja po tym,co napisalas juz NA PEWNO w zyciu nie wezme kota!dziekuje bardzo. Zreszta widzialam ostatnio taka rzecz-bylam u mojej znajomej,otwiera mi drzwi,wchodze,momentalnie przybiega do mnie pies i gigantyczny kot.Zachwycilam sie,ze on taki socjalny (kot).Znajoma dumnie tłumaczy,ze tak,tak,ten kotek to sie zachowuje jak pies.Nawet łapke podaje-faktycznie kot na polecenie "daj łapke",podał.Bylam zachwycona-jak pies. I co? i potem jego opiekunka wziela go na ręce i pocałowala,a ten ohydny grubas dziabnał jej pazurem pod oko! tez krwawiła. Wcale nie jest psem,tylko kotem. Quote
Isabel Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Ale Kastor wcale nie chciał zrobić mi krzywdy! To nie jego wina, że ma pazury (których nota bene nie pozwoli sobie obciąć:mad:). Z moich kotów tylko Milka, jak ją o sekundę dłużej głaszczę, potrafi delikatnie ząbkami chwycić za rękę. Pozostałe koty używają pazurów wyłącznie w obronie własnych interesów:evil_lol: Quote
Isabel Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Tineczko, pamiętam o Tobie, zwłaszcza w ten dzień... Quote
wtatara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Tinko pamiętam z Tobą spacery. Dzisiaj w nocy zasnęła Adka- bernardynka córki tesciów wzieta z krakowskiego schronu prawie 3 lata temu.Zasneła cichutko w domku przy boku pana Quote
Isabel Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Pozostałe zwierzaki w porządku, chociaż Vegunia to już baaardzo wiekowa się zrobiła... Quote
brazowa1 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 a ile Vega ma teraz lat? Pozdrowienia Isabel! Quote
Isabel Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Vega ma około 16 lat. 10 września minęło 13 lat, jak jesteśmy razem :) Wet określił ją wtedy na ok. 2 i pół roku (nie wiem skąd się wzięło to pół roku), więc teraz musi mieć 15-16 lat. Również pozdrawiamy serdecznie :) Quote
mimiś Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 to juz starsza Pani,ale pod twoja opieka Isabel, ta starość nie jest straszna Quote
brazowa1 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 o jejku,to faktycznie starsza pani,a nie wygląda!!! Quote
Isabel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Na pierwszy rzut oka nie wygląda, ale na drugi, to już tak ;) Quote
Isabel Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Zdrowych, spokojnych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku - samych dobrych, pomyślnych dni :tree1: Quote
akucha Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Wzajemnie Isabel!!!! Serdecznosci, pogody ducha i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę Tobie i czterołapom! Quote
tamb Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Szczęśliwych Swiąt, dużo zdrowia i szczęścia, Isabel. Quote
Isabel Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Dziękuję, tamb :) Dla Ciebie i wszystkich domowników - tych dwu- i czteronożnych - najlepsze życzenia i wiele serdeczności :) Quote
mimiś Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 spóznione-ale od serca: wszystkiego najlepszego!! Quote
Isabel Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Dziękuję, mimiś :) Ode mnie również ciepłe myśli i serdeczne życzenia :) :) :) Quote
Recommended Posts