Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję, zwierzaki mają się dobrze :) Kastorek na szczęście doszedł do siebie :) Vega stareńka już bardzo, wychodzi z domu chętnie, ale potem nie chce jej się chodzić, nogi już niesprawne, a i słabiutka też pewnie jest. Ale apetyt ma! :)

• 4 months later...
Posted

Isabel,mocno przytulam,po raz kolejny przezywasz ten ból rozstania :(
Mozna się tylko pocieszać,ze miała wspaniały dom i cudowne,długie zycie u Ciebie,żyła jak każdy pies powinien-otoczona troską i miłością.
Trzymaj sie jakoś...

Posted

Bardzo mi przykro. Doskonale wiem, jak boli utrata Przyjaciela (*). Ale te które odeszły, na zawsze będą przy nas, choć zobaczyć będziemy mogli je dopiero kiedy nadejdzie odpowiedni czas.. Vega miała wspaniałe życie u Was, a to jest najważniejsze. Kupić można wszystko, prócz prawdziwej miłości. Trzymajcie się.

Vega (*)

• 2 months later...
Posted

Dziękuję Dziewczyny za pamięć :)
Co u nas nowego? Żyjemy w zmniejszonym składzie, ale żyjemy. Z kotków, to najbardziej śmierć Vegi odczuła Milka - przez 10 dni leżała pod drzwiami i czekała na swoją Vegunię...:( Bardzo się zmieniła - tak jak przedtem rzadko przychodziła na kolana, to teraz stale domaga się uwagi. Vega to była jej mamusia, bo za taką uznała ją w wieku 3 tygodni. W ogóle, Milka przez dwa lata, do czasu jak wzięłam Kastorka, myślała, że jest psem - przybierała takie same pozy jak Vega. Tylko szczekać nie potrafiła ;) Jak przyszedł Kastorek, to był szok! Wręcz to odchorowała. Następne koty przyjmowała już spokojnie.
A Kastorek znowu miał nawrót choroby, na szczęście nie tak poważny jak zimą i skończyło się tylko na serii antybiotyków. Ale przez tą chorobę ominęło go szczepienie. Trzy koty zaszczepiłam, a Kastorek musiał swoje odczekać i będzie szczepiony dopiero w przyszłym tygodniu.
Moja sąsiadka z parteru ma sunię bliźniaczo podobną do Tiny, jedyna różnica to kolor - Dora jest cała beżowa :)

Posted

Dobrze,że w miare spokojnie w Twoim kocim stadzie.
Strata przyjaciela po tylu latach,to dramat nie tylko dla nas :(

Vega była aniołem,przyjmowała nie tylko koty,ale tez trudną czasem Tinę.

Pozdrawiam,z deszczowego niestety Sopotu.

• 4 weeks later...
Posted

tez mam takie wrażenie :( odchodza psy,ktore poszły do domów z poczatkiem mojego bytowania na Dogo . Smutne,a zarazem...tym własnie sie udało.
Ludzie,ktorzy opłakuja te psy sa mi szczegolnie bliscy,tak jak były te psy,z którymi wiązało sie tyle smutku,potem radosci.

• 3 months later...
Posted

Dziękuję za pamięć :) Ci z nas, którzy pozostali - na szczęście zdrowi :)

Niestety, dwa dni przed Wigilią odeszła Milka :( :( :( - niewydolność krążenia. Nie pisałam, bo nie chciałam wtedy psuć świątecznego nastroju. Przypuszczam, że do choroby Milki przyczyniła się śmierć Vegi - one bardzo się kochały. Milka po śmierci Vegi przez 10 dni leżała pod drzwiami i czekała na nią... Walczyłam o Milkę równo miesiąc, prawie codziennie byłam u weta, niestety nie udało się, już żadne leki nie pomagały... Są teraz znowu razem - Vega i Milka, o ile to może być jakieś pocieszenie...