t_kasiek Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 czesc Tinus :) na jakis spacerek mialysmy sie umowic....tylko ze Tabi wyjezdza na dlugi weekend na majowke....napewno sie odezwe jak wroci :) Quote
Isabel Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Ten tydzień był dla mnie tragiczny. Zmarła moja Mama. Quote
akucha Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Isabel, przyjmij wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro. Przytulam Cię mocno!!! Quote
Celina12 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Bardzo mi przykro :-(:-(:-( Trzymaj się Kochana-wiem ,że słowa niewiele pomogą, bo ból szarpie serce....ale jesteśmy z Tobą Isabel myślami i modlitwą. Quote
Neris Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Isabel, tak mi przykro... wiem że cokolwiek by nie powiedzieć - zabrzmi idiotycznie, ale jestem z Tobą myślami. Quote
wiewiora1 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Isabel,,,,,nie Wiesz Pewnie Kim Jestem,,bo Malo Sie Udzielam Na Dogo,,,z Roznych Przyczyn ,,,ale Bylam Zajmowalam Sie Tez Tinka,,,,i Jak Przypomina Mi Sie Ona,,to Mysle O Ludziach Ktorzy Maja Tak Wielkie Serce I Darowali Jej Skrawek Siebie Samego ,,swego Czasu I Uczucia,,,,, Jestes Wspanial Osoba Ze Przygarnelas Nasza Sopocianke...... Trzymaj Sie ,,,nie Bede Szukac Slow Zeby Wyrazic Smutek Po Odejsciu Twojej Mamy Bo One Nie Istnieja,,,,,ale Mam Nadzieje Ze Razem Z Tina Poradzicie Sobie Razem ,,,,pozdrawiam Olka Wieiwora1 Quote
Kasia25 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Isabel, przyłączam się z wyrazami współczucia....... Jest mi bardzo przykro, ja również serdecznie Cię ściskam. Quote
Isabel Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Kochane, dziękuję wam wszystkim za ciepłe słowa. Mama była od zawsze i wydawało się, choć to oczywiście iluzoryczne, że będzie zawsze. Teraz została pustka. Muszę nauczyć się z tym żyć. Mama tak bardzo polubiła Tinkę, i z wzajemnością. Quote
wtatara Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 przykro mi , wiem że jest Ci bardzo ciężko ale teraz Twoja Mama jest na pewno szczęśliwa i to powinno trochę ukoic Twoj ból Quote
Evas Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Isabel, aż mi się serce ścisneło gdy przeczytalam. Współczuję Ci bardzo, wiem jak boli. Quote
wtatara Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 W krakowie pada, pieskom mokro. W schronisku piesków dużo a o domki niełatwo. Nasza Adka wspaniała aż miło patrzec na pannicę Quote
t_kasiek Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 no i nie mamy czasu (tzn ja obecnie nie mam) zeby sie spotkać osobiście z Tinką :( a i Tabi ma teraz nie najlepszy okres na takie wypady, gdzie jest dużo piesków (bo małych nie planujemy....choć pewnie byłyby słodkie ;) ) Quote
Isabel Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Zgłaszamy się ponownie po dość długiej przerwie. Tinka zdrowa, reszta towarzystwa także. Z Tinki zrobił się "kawał baby" - bardzo przytyła, a gdybym nie ograniczała jej jedzenia, to byłaby jeszcze grubsza. To dlatego, że ona ma taki straszny apetyt. Jadłaby wszystko i o każdej porze, ale jak powiem "nie ma, już swoje zjadłaś", to grzecznie odchodzi. Śmiesznie jest przy kolacji, bo Tina zjada swoją miskę momentalnie, natomiast Vega zostawia sobie najczęściej "na potem", a nawet jak zaraz zabiera się do jedzenia, to je bardzo wolno. Tina miski Vegi nie ruszy, natomiast jak Vega już swoja porcję zje, a zawsze zostawia parę makaroników (tzn. kawałków makaronu), miska zostaje przestawiona na miejsce Tiny i pracowicie wylizana. To dla Tiny bardzo przyjemny moment w ciągu dnia - wylizać miskę Vegi. No i nic się wtedy nie marnuje! Dziewczyny w ogóle bardzo dobrze się ze soba dogadują. Na przykład jeżeli Vega zamarudzi na spacerze gdzieś w tyle, Tinka siada, odwraca się w jej stronę i nie ruszy się z miejsca tak długo, aż Vega nie przyjdzie. Bardzo mi się to u niej podoba. W czasie upałów nie chodzimy na dalekie spacery, nie chcę ich przemęczać, obie mają już przecież swoje lata. Quote
brazowa1 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Ciesze sie,ze towarzystwo zdrowe :) pokazalam fotki po fryzjerze w schronie,byłym opiekunom Tiny,z pytaniem,co to za pies.Usłyszalam: Delma przeciez (nasz schroniskowy PON).A potem bylo wielkie :TIIINAAAAA??? Quote
Isabel Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Tinie już niestety włoski urosły, ale oczka dalej widać. Ona przez to, że utyła i sierści przybyło wydaje się dwa razy większa. Ludzie na spacerze niejednokrotnie pytali mnie co to za rasa. A ja w niedzielę widziałam psa identycznego jak Tina, nawet te same kolory. Już sama zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest faktycznie jakaś rasa, np. Polski Owczarek Nadmorski (PON 2)? Quote
brazowa1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 wiesz,ja nic nie mowilam,bo myslałam,ze sama zgadniesz,jakiej rasy psa od nas dostałas :) Owczarek pirenejski . Quote
Isabel Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Brązowa, nie żartujesz? To jest naprawdę owczarek pirenejski? Muszę sprawdzić w literaturze fachowej! Quote
brazowa1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 nieeeee,no zartuje troche-ma jednak za dlugie wlosy.Ale gdybym zobaczyla ja za granica,tobym pomyslala,ze to taki bardziej owlosiony pirenejczyk.moja kolezanka ma identycznego psiuna,francuski celnik wypytywal,czy francuskie rasy sa takie popularne w Polsce :lol: Quote
Isabel Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 A ja sobie właśnie pooglądałam galerie pirenejczyków w Internecie. W porównaniu z nimi Tina wcale nie ma za długiej sierści, tylko kolor nie bardzo się zgadza, bo one są głównie płowe, w każdym razie takiego zestawu kolorów jak u Tiny nie zobaczyłam. Więc w końcu co to za rasa? Bo ja psy bardzo podobne do Tiny widuję na ulicy, niektóre nie mają takich sterczących uszków, inne nieco odmienny kolor, ale są w typie Tiny. Naprawdę mnie to zastanawia, bo takich Tinopodobnych widzę coraz więcej, więc to nie może być przypadek. Quote
Neris Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Może któraś z popularnych ras zostawia swoje geny tu i ówdzie... i potem rodzą sięmniej lub bardziej podobne... Jak ja lubię kudłacze, no... ale mi akurat Mafia Trójmiejska przydzieliła krótkowłosą sunię. Quote
Recommended Posts