Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zagrożenia, zagrożenia. Aleee... mam 5teczkę z matmy :p i jeszcze z przedsiębiorczości, religii , ufff... Teraz tylko resztę ładnie napisać. I ten projekt z chemii...

Znacie kogo, kto fajnie montuje filmiki? Potrzebuję na projekt z chemii właśnie. Tekst będzie, film, tylko jakoś to fajnie, sensownie połączyć... Zna się ktoś? Znacie kogoś?

Ulży przed świętami, wtedy na dogo wrócę...

A tymczasem... szukam domu dla spanikowanej Koko

I jej brata:

Oboje są mega przerażeni, na widok człowieka zastygają w miejscu, w schornisku coraz gorzej się mają, choć wolontariusze robią wszystko, co mogą, by je do siebie przekonać... Tofi powoli się przekonuje, ale z Koko jest okropnie...

Posted

W maturalnej jest przesrane, chociaż mam takie dni, że nic nie robię, ale są też takie, że z niczym nie wyrabiam. Weekendy też spędzam z książkami... Ale i tak znajdę czas na przyjemności :)
Pierwsza klasa była lajtowa, naprawdę. Ściągi się porobiło, na biologię tylko się uczyłam i czasem na angielski, matma sama do łba wchodziła, tak samo chemia :) Teraz nie mam juz niepotrzebnych przedmiotów, ale mam za to sporo nauki do matury. Uczę się rzeczy bieżących, plus powtórek do matury.

Posted

To nie powinno się tak skończyć...
Powinieneś urodzić się zdrowy.
Spadłeś do nas jak grom z jasnego nieba.
I odszedłeś tak samo.
Myślałam... myślałam, że przed nami jeszcze wiele wiosen.
Myślałam, że najgorsze już minęło.
Myślałam, że choroby Cię nie będę już męczyć.
Teraz już nie meczą.
Jednak od paru miesięcy z podwójną siłą walczyłeś.
Twoje chore serduszko jednak nie wytrzymało.
Do bolesnej alergii i zmian skórnych ostatnio, lawinowo doszły inne przypadłości. Dzień po dniu.
Najpierw zapalenie spojówek.
Chora wątroba.
Potem kaszel.
Problemy z oddychaniem.
Miałeś tiki.
Miałeś katar.
Miałeś duszności tak okropne, że przez chwilę zamierało serce.
I jeszcze ta swędząca skóra, zadrapania aż do krwi...
Aż nagle ostatnia wieść - serce też nie pracuje jak powinno.
Lekarz daje dobę życia.
Jak ogromną musiałeś mieć wolę życia skoro od tej wieści przeżyłeś jeszcze niemal tydzień. 6dni.
To była walka o każdy oddech.
Leżałeś w cieniu. Praktycznie się nie ruszałeś, czekałeś na śmierć.
Odszedłeś dzisiaj, po wielu godzinach cierpienia.
Wystawiłeś łebek za klatkę. Twoje serce coraz ciszej biło. Coraz słabiej.
Osłabłeś, wypadłeś z klatki.
Zdobyłeś się na ostatnie dwa kicnięcia. I koniec. Serce stanęło na zawsze.
Pamiętaj, że zawsze będziesz w naszych sercach

Drogi Przyjacielu,
Kochany Albusie.

Byłeś z nami od 13września 2008r., nasz pierwszy i do tego adopcyjny króliś. Życie Cię nie oszczędzało, każdego miesiąca odwiedzałeś weterynarza.
Za nami mnóstwo wspomnień, płaczu, łez niepewności. I tylko jedno zdjęcie.
Jednak jesteś w naszych sercach. Przynajmniej już nie cierpisz.

Posted

Wiecie... nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tak przywiązałam się do królika. Przecież nie był mój, to nie ja sprawowałam nad nim opiekę. Tylko widziałam go codziennie i zagadywałam do niego miło... a jednak jest taka pustka. Za moją mamą dalej chodzi ten ciężki oddech Aliego.
Życie lubi płatać figle... Żal mi mojego brata, on po sobie tego nie okazuje, ale widać, że bardzo cierpi po stracie Przyjaciela...

Dobrze, że przynajmniej koty mają się dobrze. I Morus. Szynszyl również. W sumie oni aż za dobrze. Endy śpi na krześle przy kaloryferze, z łapkami albo dupskiem na nim (grzejodupiec... :p), Milka dalej s.a po kątach i dalej myśli, że jest psem... Morus, o ten to się przyzwyczaił do tego, że nie zawsze ma spacery i bardzo pokochał bieganie. Natomiast Silver... dla niego nie liczy się nic na tym świecie niż żarcie ;)

Posted

Cześć:multi: Przykro mi z powodu króliczka....Silver jest piękny! Ja uwielbiam szynszyle:multi: U mnie w klasie maturalnej tez jest gorzej niż w pozostałych dwóch klasach, do tego ja w końcu postanowiłam się przygotowywać do matury:p A także u mnie odpadło parę przedmiotów, fizyka, biologia, chemia itd.... A co tam u Moruska?:razz: