rashelek Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Pięknie teraz wygląda :D Mika potrafi się tak łajdaczyć, że wychodzi bez większych obrażeń - czasem tylko jest zakurzona, ale to się wytrzepie i jest git :D Tylko potem przy kąpieli z psa błoto płynie, czyli jednak się brudzi :evil_lol: Niestety z tym przenośnym sprzętem tak jest, mój tata to fanatyk technologiczny, ale po 2 lapkach powiedział 'nigdy więcej', bo tam się jedna rzecz spierniczy i nie opłaca się naprawiać ;) Ale trzymam kciuki za udane zakupy i oby lapek jak najdłużej służył :loveu: Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Jestem z nich dumna. Szkoda, że znów się przeprowadzają, eh... Ej, to zamień się. Ja wezmę Mikę, a Ty Morusa :lol: U nas są 3lapki i jeden stacjonarny ;). Mnie wygodniej mieć lapka po prostu. Ale eh, cieszyłam się że na urodziny dostanę wypas buty na spacery albo też aparat z części moich oszczędności, a tak d... No ale trudno Quote
Baton Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ty$ka napisał(a): No niby też racja... Tyy, mam lepszy pomysł - wystąpmy w "Trudnych Sprawach" ;] A nie uzależniłaś psa sobie sama czasem? Bo to co piszesz to tragedia... Kropka ma dość podobnie (w mniejszym stopniu niż Twoja, ale jednak), aczkolwiek jak poczuje trop to spierniczy... :evil_lol: Teraz powoli się zaczyna oddalać, bo inaczej może liczyć na to, że zaczniemy ją przez przypadek (:diabloti:) deptać, więc się nieco odsuwa. Aczkolwiek rzadko to jest i zawołana ciągle idzie przy nodze. Jednak myślę, że ona ma tak pourazowe... w końcu K. wybawiła ją z piekła i teraz ma problem z samotnością... No, ale akurat to jest spoko, bo jamnik nieuciekający to nie jest codzienność i my tylko to w niej wzmacniamy (szczególnie, że teraz zaczynają jej różne pomysły do łba przychodzić). Śwetny pomysł ! :D W sumie to nie wiem czy ją od siebie uzależniłam, pewnie w jakimś stopniu tak... szczególnie, że teraz to tylko ja się nią zajmuję, bo rodzince się piesek po miesiącu znudził...Ale jak czasami (rzadko, ale się zdarza) idę na spacer z np. mamą to pies szaleje za nią i mnie olewa :lol: W domu taki problem nie istnieje, Joy jest zajęta sobą. Bez problemu też zostaje sama w domu... Mi się bardziej wydaje, że ten problem powoduje bardziej jej lękliwość. Co prawda teraz to jest już zupełnie inny pies, ale kilka lat temu była masakra. Od pierwszego dnia u nas Joy bała się wszystkich napotkanych psów. Wiadomo, starałam się ją socjalizować jak mogłam, ale no właśnie - wtedy jeszcze reszta rodziny z nią wychodziła. I tu np. moja mama wbrew temu o co ją prosiłam (delikatnie mówiąc:evil_lol:) brała ją na ręce... A to na pewno nie pomogło... Tak na prawdę, dopiero jakieś dwa lata temu (czyli jak Joy miała 3 lata), przestała panikować na widok każdego psa ;) I kiedyś Joy bała się do tego stopnia, że na dworze nawet smaka wziąć nie chciała. Zaczęłam więc jej dosłownie układać ścieżkę ze smaków (na początku smak był co krok - i to jej a nie mój :evil_lol:, potem stopniowo odległość między nimi była zwiększana). Ciekawe za jak wielką wariatkę mnie wtedy brali sąsiedzi? :diabloti: I tym sposobem po dość długim czasie doszliśmy do tego, że Joy zaczęła jeść na dworze, potem mogłyśmy zacząć ćwiczyć dobrze znane komendy na spacerach, następnie już te trochę mniej znane, a teraz bardzo często od początku uczymy się na dworze :) Także i tak wielki sukces jest :cool3: No i właśnie, jak spojrze na te dawne czasy i obecne to dochodze do wniosku, że teraz jest i tak o niebo lepiej z jej samodzielnością niż kiedyś... więc prze wszystkim stawiam na socjalizację, ale chętnie rad posłucham :D Ostatnio też tak myślę, że to jest też powód tego, że Joy na dworze nie chce się bawić...tak jak kiedyś było ze smakami :roll: Troszkę się rozpisałam, ale to i tak jest w wielkim skrócie :eviltong: Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Przychodzę, a tu ktoś przebił mnie z długością postów :mdleje: ;p maryg22 napisał(a):Śwetny pomysł ! :D W sumie to nie wiem czy ją od siebie uzależniłam, pewnie w jakimś stopniu tak... szczególnie, że teraz to tylko ja się nią zajmuję, bo rodzince się piesek po miesiącu znudził...Ale jak czasami (rzadko, ale się zdarza) idę na spacer z np. mamą to pies szaleje za nią i mnie olewa :lol: W domu taki problem nie istnieje, Joy jest zajęta sobą. Bez problemu też zostaje sama w domu... Mi się bardziej wydaje, że ten problem powoduje bardziej jej lękliwość. Co prawda teraz to jest już zupełnie inny pies, ale kilka lat temu była masakra. Od pierwszego dnia u nas Joy bała się wszystkich napotkanych psów. Wiadomo, starałam się ją socjalizować jak mogłam, ale no właśnie - wtedy jeszcze reszta rodziny z nią wychodziła. I tu np. moja mama wbrew temu o co ją prosiłam (delikatnie mówiąc:evil_lol:) brała ją na ręce... A to na pewno nie pomogło... Tak na prawdę, dopiero jakieś dwa lata temu (czyli jak Joy miała 3 lata), przestała panikować na widok każdego psa ;) I kiedyś Joy bała się do tego stopnia, że na dworze nawet smaka wziąć nie chciała. Zaczęłam więc jej dosłownie układać ścieżkę ze smaków (na początku smak był co krok - i to jej a nie mój :evil_lol:, potem stopniowo odległość między nimi była zwiększana). Ciekawe za jak wielką wariatkę mnie wtedy brali sąsiedzi? :diabloti: I tym sposobem po dość długim czasie doszliśmy do tego, że Joy zaczęła jeść na dworze, potem mogłyśmy zacząć ćwiczyć dobrze znane komendy na spacerach, następnie już te trochę mniej znane, a teraz bardzo często od początku uczymy się na dworze :) Także i tak wielki sukces jest :cool3: No i właśnie, jak spojrze na te dawne czasy i obecne to dochodze do wniosku, że teraz jest i tak o niebo lepiej z jej samodzielnością niż kiedyś... więc prze wszystkim stawiam na socjalizację, ale chętnie rad posłucham :D Ostatnio też tak myślę, że to jest też powód tego, że Joy na dworze nie chce się bawić...tak jak kiedyś było ze smakami :roll: Troszkę się rozpisałam, ale to i tak jest w wielkim skrócie :eviltong: Powiem nieskromnie - wiem :D To co... zapiszesz nas? :p Łał, to co piszesz to miałaś niezłą walkę z lękliwością Joy. Cieszę się i gratuluję Joy, że na Ciebie trafiła i iudało Wam się pewne lęki pokonać ;). Miałam coś jeszcze napisać... ale wyleciało mi z głowy :lol: W sumie u nas pomogło takie nawet czasem ostre "spadaj, no spadaj mówię", no ale nie wszysycy mają taką siłę perswazji jak ja 8) [nie wnikaj co to za perswazja :D]. A tak zmienię głupio temat, ale... jak pogodzisz teraz liceum z Joy? Masz niedaleko sebie szkołę średnią? ;) Quote
betty_labrador Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ale fajne harcerstwo :D normalnie drużyna marzeń :) Pieski szczesliwe na spacerach :D rozpieszczacie je :P Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 betty_labrador napisał(a):Ale fajne harcerstwo :D normalnie drużyna marzeń :) Pieski szczesliwe na spacerach :D rozpieszczacie je :P Bo harcerstwo jest fajne :p A najlepsze jest to, że nawet osoby poważne (np. adwokaci, nauczyciele) jak przyjeżdżają na jakiś zjazdu lub, jak tutaj, na kursy to bawią się jak dzieci :D O, przynajmniej jedna mówi, że rozpieszczam kundla :D :loveu: Quote
betty_labrador Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ty$ka napisał(a):Bo harcerstwo jest fajne :p A najlepsze jest to, że nawet osoby poważne (np. adwokaci, nauczyciele) jak przyjeżdżają na jakiś zjazdu lub, jak tutaj, na kursy to bawią się jak dzieci :D O, przynajmniej jedna mówi, że rozpieszczam kundla :D :loveu: hehe czyli każdy sie wyluzowuje :) to fajnie, -jak dobra atmosfera i towarzystwo to mozna być sobą :) to niezle ze ludzie tak zwanych wyższych sfer sie zapisuja-nie przypuszczałabym :) No każdy widzi ale nie każdy Ci to powie :diabloti: Quote
Baton Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ty$ka napisał(a):Przychodzę, a tu ktoś przebił mnie z długością postów :mdleje: ;p Powiem nieskromnie - wiem :D To co... zapiszesz nas? :p Łał, to co piszesz to miałaś niezłą walkę z lękliwością Joy. Cieszę się i gratuluję Joy, że na Ciebie trafiła i iudało Wam się pewne lęki pokonać ;). Miałam coś jeszcze napisać... ale wyleciało mi z głowy :lol: W sumie u nas pomogło takie nawet czasem ostre "spadaj, no spadaj mówię", no ale nie wszysycy mają taką siłę perswazji jak ja 8) [nie wnikaj co to za perswazja :D]. A tak zmienię głupio temat, ale... jak pogodzisz teraz liceum z Joy? Masz niedaleko sebie szkołę średnią? ;) Jesteś co do tego taka pewna? :lol: Cofnij się np. do strony 248, post - 6190... a i tak widywałam tutaj znacznie dłuższe:evil_lol: No pewnie, że zapiszę :D Chciaż pewnie nie zainteresuje ich historia dwóch sióstr, które odnalazły się po 16 latach dzięki dogomani :evil_lol: Ale z pewnością zainteresuje ich histoira dwóch takich wariatek jak my :diabloti: Sama jak to teraz pisałam zastanawiałam się jakim cudem doszłyśmy do obecnego stanu :lol: A pomyśleć, że pare dni temu zastanawiałam się, czy kolejnego psa też będę potrafiła wychować, bo może to po prostu Joy jest takim bezproblemowym psem :lol: Oj, wydaje mi się, że u nas żadne 'spadaj' nie pomoże...No chyba, że chodzi o tę Twoją perswazję, ale to byśmy musiały się w końcu spotkać i wypróbować :evil_lol: I oby Ci się przypomniało co chciałaś napisać, bo na pewno jakąś mądrą radę :D Myślę, że jakoś to będzie ;) Do mojego LO jadę jakieś 15-20 minut + dojście na przystanek więc wychodzi ok pół godziny :D Więc z tym jako tako problemu być nie powinno :) Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 betty_labrador napisał(a):hehe czyli każdy sie wyluzowuje :) to fajnie, -jak dobra atmosfera i towarzystwo to mozna być sobą :) to niezle ze ludzie tak zwanych wyższych sfer sie zapisuja-nie przypuszczałabym :) No każdy widzi ale nie każdy Ci to powie :diabloti: Ano tak :) Takie wyjazdy dają takiego pozytywnego kopa do działania, że aż ciężko w to uwierzyć. Ja też nie wierzyłam póki nie zobaczyłam ;pp. ZHP jest dla każdego chętnego :D Niektórzy mówią, że nad psem się znęcam, więc wiesz... Smutno mi trochę... Sąsiad walczy o życie swojego psa. Sadam, ast nieco starszy od Morusa (ma z 6lat, nie więcej), pierwszy kumpel mojego Morusa, zawsze pogodny, kochany, kochający bujać się na oponie, zjadający koty, ale do swojej Julki (persiczka) podchodzi z mamusiową troskliwością... Teraz ten pies walczy o życie. Nowotwór wątroby z przerzutami na tarczycę. :( Kiedyś miał też objawy padaczki. Nie wiadomo na ile to wynik pogryzienia przez malamuta (wtedy też walczył o życie, stracił też czucie w łapach, ale potem stał się cud i zaczął chodzić) a na ile trucia psów - u nas jest to regularne... wtedy kiedy zatruli naszą Prłę i kilka innych psów, Sadam się wykaraskał i uszedł z życiem. Jednak truli znowu niedawno. I Morus nie bierze od obcych, Sadam zresztą też... ale jednak może coś chwycił? Nie wiem, ale weci stawiają właśnie, że przyczyną nowotworu jest właśnie trucizna. Sąsiedzi o psa walczą, bo to w końcu młody, silny pies i ich członek rodziny... ale lekarze dają maksymalnie Sadamowi 2tygodni życia :(. Eh, i jak tu upilnować psa? Sadam jest psem domowym, nie podwórzowym, a też go to spotkało. Zresztą evel z dogo (a właściwie jej znajomi) też stracili malinę przez podtruwanie. Smutne to wszystko. Quote
Baton Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 To trzymam kciuki za Sadama ;) Nigdy nie zrozumiem, jak można tak poprostu trutki podkładać... Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 maryg22 napisał(a):Jesteś co do tego taka pewna? :lol: Cofnij się np. do strony 248, post - 6190... a i tak widywałam tutaj znacznie dłuższe:evil_lol: No pewnie, że zapiszę :D Chciaż pewnie nie zainteresuje ich historia dwóch sióstr, które odnalazły się po 16 latach dzięki dogomani :evil_lol: Ale z pewnością zainteresuje ich histoira dwóch takich wariatek jak my :diabloti: Sama jak to teraz pisałam zastanawiałam się jakim cudem doszłyśmy do obecnego stanu :lol: A pomyśleć, że pare dni temu zastanawiałam się, czy kolejnego psa też będę potrafiła wychować, bo może to po prostu Joy jest takim bezproblemowym psem :lol: Oj, wydaje mi się, że u nas żadne 'spadaj' nie pomoże...No chyba, że chodzi o tę Twoją perswazję, ale to byśmy musiały się w końcu spotkać i wypróbować :evil_lol: I oby Ci się przypomniało co chciałaś napisać, bo na pewno jakąś mądrą radę :D Myślę, że jakoś to będzie ;) Do mojego LO jadę jakieś 15-20 minut + dojście na przystanek więc wychodzi ok pół godziny :D Więc z tym jako tako problemu być nie powinno :) Oooj, czepiasz się szczegółów, naprawdę :D Zainteresują się co to dogomania. Poczytają... i będę mieć dzięki niej pomysły na lepsze odcinki 8) E tam, dasz radę. Najgorszy to jest chyba drugi pies... bo porównujesz do pierwszego. Tak jest w sumie ze wszystkim: z obozami, z seminariami itp. Ale potem jest łatwiej, nie popełnia się tych błędów, co z pierwszym :) (jeeee, będzie szansa, że będę mieć psa łupowego i aportującego ;ppp) To się spotkajmy, to Ci pokażę. Jednak od razu mówię, że nie biorę odpowiedzialności za psychikę Joy 8). Ja i mądra rada? Daruj sobie żarty :lol:| :mdleje: Też tak chcem... Tyyy, a może Ci ja na te 3lata podrzucę kundla? Co Ty na to? :D Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 maryg22 napisał(a):To trzymam kciuki za Sadama ;) Nigdy nie zrozumiem, jak można tak poprostu trutki podkładać... Na pewno się przydadzą. Ja mam nadzieję, że naprawdę z tego wyjdzie, bo smutno nam będzie :(. Taka fajna z niego krówka... Albo otwierać furtki na całą szerokość i specjalnie przechodzić z psami, by psy z podwórek powyganiać, powyłapać... Nie rozumiem ludzi :( Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 nie wiem jak tak można,dla mnie za mało karajom i kary są znikome,nie wiem jak można być takim barbarzyńcą:angryy: fotki świetne jak zawsze,a psiaki szczęśliwe:loveu:,a Kropa ma podobnie jak Oscar,jak szczeniak się nie rusza i nie wydaje żadnych dźwięków jest ok Quote
Baton Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ty$ka napisał(a):Oooj, czepiasz się szczegółów, naprawdę :D Zainteresują się co to dogomania. Poczytają... i będę mieć dzięki niej pomysły na lepsze odcinki 8) E tam, dasz radę. Najgorszy to jest chyba drugi pies... bo porównujesz do pierwszego. Tak jest w sumie ze wszystkim: z obozami, z seminariami itp. Ale potem jest łatwiej, nie popełnia się tych błędów, co z pierwszym :) (jeeee, będzie szansa, że będę mieć psa łupowego i aportującego ;ppp) To się spotkajmy, to Ci pokażę. Jednak od razu mówię, że nie biorę odpowiedzialności za psychikę Joy 8). Ja i mądra rada? Daruj sobie żarty :lol:| :mdleje: Też tak chcem... Tyyy, a może Ci ja na te 3lata podrzucę kundla? Co Ty na to? :D Taa, szczegóły...:diabloti: Cały kolejny sezon o dogomani zrobią :cool3: Kolejny pies... ciekawe kiedy to będzie :evil_lol: Oj długo jeszcze, długo :-( Zawsze powtarzam, że pierwszy pies ma najgorzej, bo to na nim się właściciel uczy :diabloti: A co Ty byś mogła zrobić z jej psychiką? :lol: Weź nie przesadzaj, nagle się skromna zrobiłaś? Już nie raz tu widziałam jak radami zasypujesz to i w tym wypadku chyba możesz ?:D Spoko, wyślij mi go pocztą :D Ale nie gwarantuje, że mama się go ukradkiem nie pozbędzie :eviltong: Ty$ka napisał(a):Na pewno się przydadzą. Ja mam nadzieję, że naprawdę z tego wyjdzie, bo smutno nam będzie :(. Taka fajna z niego krówka... Albo otwierać furtki na całą szerokość i specjalnie przechodzić z psami, by psy z podwórek powyganiać, powyłapać... Nie rozumiem ludzi :( Czego to ludzie nie wymyślą...:shake: Quote
taxelina Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 wrzucaj wiecej zdjec fajnie popatrzec :loveu: Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 unikatowydiament napisał(a):nie wiem jak tak można,dla mnie za mało karajom i kary są znikome,nie wiem jak można być takim barbarzyńcą:angryy: fotki świetne jak zawsze,a psiaki szczęśliwe:loveu:,a Kropa ma podobnie jak Oscar,jak szczeniak się nie rusza i nie wydaje żadnych dźwięków jest ok Najlepsze jest to, że wszyscy w mieście o tym wiedzą, jak o tym, że koty nam wyłapują i zabijaj w okrutny sposób, a nikt nic w tej sprawie nie robi... natomiast jak już ktoś gołębia srającego zastrzeli (albo da kotkom do zabawy :P) to już afera na całe miasto, bo przecież jak tak można hodowlane srajki traktować? No świat oszalał... :( Dziękujemy :loveu: No... myślę, że do Oscarowi jej jeszcze daleko, jeszcze sporo pracy przed nami, ale damy radę ;). maryg22 napisał(a):Taa, szczegóły...:diabloti: Cały kolejny sezon o dogomani zrobią :cool3: Kolejny pies... ciekawe kiedy to będzie :evil_lol: Oj długo jeszcze, długo :-( Zawsze powtarzam, że pierwszy pies ma najgorzej, bo to na nim się właściciel uczy :diabloti: A co Ty byś mogła zrobić z jej psychiką? :lol: Weź nie przesadzaj, nagle się skromna zrobiłaś? Już nie raz tu widziałam jak radami zasypujesz to i w tym wypadku chyba możesz ?:D Spoko, wyślij mi go pocztą :D Ale nie gwarantuje, że mama się go ukradkiem nie pozbędzie :eviltong: Czego to ludzie nie wymyślą...:shake: Tak! Oczywiście 8) Ja od razu mówiłam, że mój kundel to mój królik doświadczalny i tyle. A wszyscy się wtedy oburzali... teraz już milczą ;p Mój głos nie każdy akceptuje :p Eeej, ale ja zazwyczaj rady z życia biorę... a tu nie mam jak pomóc, nie wiem, nie miałam takiego problemu ;). Jak mnie natchnie i wpadnę na coś to dam Ci znać. Ej, jak możesz! Ja Ci powierzam swój skarb i masz się o niego troszczyć. Ma do mnie wrócić cały i zdrowy! Komuś psy przeszkadzają. I koty. Smutne to. Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 deer_1987 napisał(a):wrzucaj wiecej zdjec fajnie popatrzec :loveu: Mam rowerowe... i takie stare... z telefonu... ale nie mam motywacji by wrzucić :D Quote
taxelina Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ty$ka napisał(a):Mam rowerowe... i takie stare... z telefonu... ale nie mam motywacji by wrzucić :D To trzeba Ci dac motywacji :) Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 deer_1987 napisał(a):To trzeba Ci dac motywacji :) Nie ma nic, co by mnie zadowoliło :p A nie, jest ale w sferze marzeń :D. Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 deer_1987 napisał(a):Mow dzis mam dobry dzien :diabloti: Nie dziwię się, że humorek dopisuje :D Bo ja chcę... drugi, ale już taki normalny sprzęt fotograficzny, o! Wtedy byście mieli nawet foty codziennie :D. Ale ok, idę z kundlem na spacer... a potem się zobaczy ;] Quote
taxelina Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 znaczy lustrzanka? wiadomo ze moj piesek jest the best :diabloti: Quote
phase Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Wpadam na szybkiego, bo wróciłyśmy właśnie z Żabulką. Zdjęcia. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jezusie oszalałabym. :roll::roll: http://img821.imageshack.us/img821/7843/dkkv.jpg Później doczytam wszystko. Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 [quote name='deer_1987']znaczy lustrzanka? wiadomo ze moj piesek jest the best :diabloti: I to nie byle jaka :P Albo chociaż cyfrówka taka za 2500zł, którą mam na oku :siara: Zawsze to wiedziałam :D [quote name='phase']Wpadam na szybkiego, bo wróciłyśmy właśnie z Żabulką. Zdjęcia. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jezusie oszalałabym. :roll::roll: http://img821.imageshack.us/img821/7843/dkkv.jpg Później doczytam wszystko. Hej, wypoczywajcie :loveu: Dziękujemy za wizytę i tyle ciepłych słów :) K. też. Cieszyła się chociaż, że to spodnie nie są pierwszej nowości... tylko sweterek wzięła nowy i te ustrojstwo się czepiło... Nie masz w sumie co. ;p Dzisiaj piesek pokazał, że musi być jedynakiem, bo jest durny i tyle. Nie wiem na ile to sam fakt, że to był TEN pies, TEN samiec, a na ile to, że znał się z nim od bajtla i zwsze były to luźne spacery, tzn. bezsmyczowe... I teraz mam kompletny mętlik czy by to samo robił z suką... Zresztą i tak nie było tragicznie, biorąc pod uwagę fakt, że kiedyś było gorzej, dzisiaj na mój ryk lwa (lwicy 8)) na chwilę się uspokajał. Na chwilę, bo i tak miał siano we łbie. Eh... a miałam nadzieję, że chociaż mu kiedyś, za parę lat sprawię kumpla, a tak to już nie wiem czy to będzie dobry pomysł, bo jak będzie takie cyrki odstawiał to ja dziękuję. Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Tak na miłe zakończenie dnia, bo idę spać, jutro zaczyna się wstawanie o 5:30. I tak na okrągło przez 10msc. I po-rowerowi my (wiem, dużo widać :diabloti:) Dobranoc :loveu: (raaany, nigdy tak wcześnie nie szłam się myć, zawsze min. ta 23...) Quote
Recommended Posts