Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

łooo co to moje oczy widzą :loveu: zdjęcia!!!! super :) to co że stare. a ta husia z różnorakimi okami cudna :loveu:

co do huskich to faktycznie ich wina że mają takie a nie inne oczy :diabloti:

to co? dac przepis na bakłażana?:cool3:

Posted

[quote name='betty_labrador']łooo co to moje oczy widzą :loveu: zdjęcia!!!! super :) to co że stare. a ta husia z różnorakimi okami cudna :loveu:

co do huskich to faktycznie ich wina że mają takie a nie inne oczy :diabloti:

to co? dac przepis na bakłażana?:cool3:[/QUOTE]
Dla osób, które są z nami od początku pewnie nudzą te zdjęcia, ale co tam :siara: A Astra (bo tak zwie się suczka) jest boska i wcale nie taki świr jak haskacz, w dodatku zasuwa rekreacyjnie w agility, więc pluję sobie w brodę, że jednak nie podjęłam ryzyka jej adopcji. No, ale co tam, to było dawno, a fajnie ma :)

No nie ich wina ;P Nie ich wina :P

Oczywiście, chętnie :)

Posted

To fajnie ze ma dobry domek :) cudna jest :loveu:

nie ich wina wiec co przebierasz w oczach :diabloti:

Przepisik brzmi tak: bakłażana pokroić w kostkę-posypać solą zeby ewentualny gorzki smak wyciekł- i po ok 20min spłukac(na sitku) sól. Nastepnie wrzucić to na patelnię, dodać cebule pokrojona i czosnek-w plasterki. Dodać ulubionych przypraw np tymianek, cząber, papryka, pieprz, sól, oregano, majeranek etc. No i oczywiscie na oleju rzepakowym dusić do miękkości, aż nasiąkną olejem. Nie wiem juz ile to trwalo-ok 30min? Na koniec dodać na to wszystko pomidory z puszki- wymieszać i chwile sie niech podgrzeje(podsmażone pomidory lub przecier z puszki tracą kwaśny smak). Wyłożyć na talerze- na to pokrusozny serek feta dodać, jakąś zieleninkę.
Można podawać z ryżem brązowym, kaszą lub grzankami. Smacznego! :loveu: (zgłodniałam :P )

Posted

[quote name='betty_labrador']To fajnie ze ma dobry domek :) cudna jest :loveu:

nie ich wina wiec co przebierasz w oczach :diabloti:

Przepisik brzmi tak: bakłażana pokroić w kostkę-posypać solą zeby ewentualny gorzki smak wyciekł- i po ok 20min spłukac(na sitku) sól. Nastepnie wrzucić to na patelnię, dodać cebule pokrojona i czosnek-w plasterki. Dodać ulubionych przypraw np tymianek, cząber, papryka, pieprz, sól, oregano, majeranek etc. No i oczywiscie na oleju rzepakowym dusić do miękkości, aż nasiąkną olejem. Nie wiem juz ile to trwalo-ok 30min? Na koniec dodać na to wszystko pomidory z puszki- wymieszać i chwile sie niech podgrzeje(podsmażone pomidory lub przecier z puszki tracą kwaśny smak). Wyłożyć na talerze- na to pokrusozny serek feta dodać, jakąś zieleninkę.
Można podawać z ryżem brązowym, kaszą lub grzankami. Smacznego! :loveu: (zgłodniałam :P )[/QUOTE]

Też tak uważam :)

Oj tam, ja po prostu lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik :P

Dziękuję Ci bardzo :loveu:

Posted

Ty$ka i coś Ty zrobiła....teraz mi się już wiosna i lato marzy!! ja chce tych pięknych zielonych pór roku^^'

daj więcej zdjęć co by oczy nacieszyć :D

Posted

Ej a tak całkiem serio, a'propos wakacji i Roztocza to widzę, że tereny piękne :) Jakieś konkretne rejony polecasz? Ośrodek mi od razu znajdź, gdzie mnie z 2 psami na tydzień wpuszczą i nie pójdę z torbami :lol:

Posted

[quote name='Istar19']Ty$ka i coś Ty zrobiła....teraz mi się już wiosna i lato marzy!! ja chce tych pięknych zielonych pór roku^^'

daj więcej zdjęć co by oczy nacieszyć :D
A niedawno narzekałaś na brak śniegu :eviltong: Tobie się nie dogodzi :evil_lol:

Ale mam tylko stare, które już pokazywałam ;P

[quote name='rashelek']Ej a tak całkiem serio, a'propos wakacji i Roztocza to widzę, że tereny piękne :) Jakieś konkretne rejony polecasz? Ośrodek mi od razu znajdź, gdzie mnie z 2 psami na tydzień wpuszczą i nie pójdę z torbami :lol:
Hmmm... ja jedynie znam jako tako Roztocze Wschodnie, więc będę je polecać :diabloti:. Większość tych zdjęć, co wstawiłam to moje okolice właśnie: Czartowe Pole (można dojść na piechotę lasem i polami, ok. 40km ;P), Szumy w Suścu, Zwierzyniec czy Ziemia Lubaczowska. Myślę, że warto nawiedzić RPN, acz nie można iść z psami. Co do szlaków, dzielą się one na historyczne, rowerowe, piesze, i kulturowe. Wszystkie oznakowane szlaki piesze w moim okolicach masz tu: http://www.roztocze.com/content/view/1351/95/ . Bo ze mną to za pewne szlibyśmy po nieoznakowanych, a ja już raz dostałam się przez przypadek na Ukrainę :evil_lol: Myślę, że w ogóle warto tą stronę przejrzeć, moim skromnym zdaniem jest jedną z najlepszych o Roztoczu ;). Co do noclegu to zależy o jakie warunki Wam chodzi. Bo np. fajnie moim zdaniem jest zarezerwować sobie domek np. w Majdanie Sopockim, nieraz na harcerskie zloty zlatują się też bezdomne psy :diabloti: Albo dh komendant bierze swojego psa, więc pies to nie kłopot ;P Acz warunki są takie sobie, mnie wystarczają. Spis noclegów też masz na tej stronie :) Powiem Ci szczerze, że u nas nie ma aż tak drogo jak np. nad morzem, bo u nas turystyka dopiero się rozwija i ludzie mało zdzierają od turystów :eviltong:. Np. ja w tym roku jadę na 2tyg. na obóz w okolicy i zapłacę ze wszystkim tylko 300zł - co prawda będę spać w domku. Natomiast za domek w Majdanie Górnym + jedzenie zawsze koszt mieści się w ok. 30zł na 2dni :P No ale wiadomo, harcerze mają ulgi :diabloti: Jedzenie mamy jakościowo dobre, jedyną wadą Roztocza jest to, że wszędzie daleko no i my strasznie przeciągamy jak mówimy :P Nasza gwara jest boska :lol::evil_lol:

[quote name='dOgLoV']piękne zdjęcia :loveu:
Wiosenno-letnie :P

[quote name='Mada95']Lato ,Lato ,ja chcę lato:-( :lol:
A ja wiosnę :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Piękne widoki :loveu:
http://www.powiat-tomaszowski.com.pl/wp-content/uploads/2006/09/jjezierski_susie003.jpg to mnie najbardziej urzekło :)
A nie mówiłam :evil_lol:

Czyli zalew w Zwierzyńcu :)

[quote name='betty_labrador']ależ cudne widoczki! Tęsknie za tym chlorofilem :loveu: Biel jest super, ależ ile można marznąć:D

jadłam miód z Roztocza :)
To wpadaj do nas, zrobimy sobie nalot dogo na Roztocze :evil_lol:

Ooo, i jak Ci smakował? :P Ja nienawidzę jeść miodów, owoców i warzyw ze sklepu. A fuj :diabloti: Wolę swojskie :P

Posted

ja lubię śnieg i zimę - i bardzo się cieszę, ze dziś znowu go trochę napadało :) jutro mam zamiar wykorzystać dzień wolny i iść z psami na dłuuugiii spacer, chyba że duży mróz chwyci. Na razie dosyć "ciepło" bo -2 tylko, choć mogło by spać tak do -5...wtedy śnieg jest śniegiem a nie breją :)

tak czy inaczej śnieg jest super, ale jak się ogląda te Twoje zdjęcia to aż się chce znów wiosny, długiego dnia, temperatury około 12 -15 stopni i wycieczki w jakieś bezludne miejsce :)

Posted

[quote name='Istar19']ja lubię śnieg i zimę - i bardzo się cieszę, ze dziś znowu go trochę napadało :) jutro mam zamiar wykorzystać dzień wolny i iść z psami na dłuuugiii spacer, chyba że duży mróz chwyci. Na razie dosyć "ciepło" bo -2 tylko, choć mogło by spać tak do -5...wtedy śnieg jest śniegiem a nie breją :)

tak czy inaczej śnieg jest super, ale jak się ogląda te Twoje zdjęcia to aż się chce znów wiosny, długiego dnia, temperatury około 12 -15 stopni i wycieczki w jakieś bezludne miejsce :)[/QUOTE]
A ja niestety nie mam wolnego dnia :( A jeszcze muszę się dzisiaj na sprawdzian pouczyć, jutro na dwa... buuu :( Ja robię inaczej - jak jest mały mróz to nigdzie nie wychodzę za daleko, bo zaraz mi buty przemokną. Natomiast jak jest -20*C to wybieram się z kundlem na długi, bezludny spacer :)

O tak, dla mnie temperatura optymalna to właśnie 15*C. :loveu: I wtedy człowiekowi od razu się chętniej żyje :) Ale to już niedługo. ;)

Posted

współczuje przymusu nauki ...ale nie wiesz ile ja bym dała by móc wrócić do szkoły, a nie pracować :P
my niestety przy -10 wyjść możemy na spacer godzina góra...bo Masza nam za bardzo marznie, ale jak jest już troszkę cieplej to dwie godziny to minimum :) najgorsze są roztopy - od dwóch lat sobie mówię, ze kupie porządne buty, takie do chodzenia po górach...w teorii nie powinny przemakać...ale zawsze jakoś szkoda mi kasy, a potem marudzę, że mi buty przemakają ;)

wiosna...wiosna powinna za niedługo się pojawić..a z nią burze, deszcze i piękne słońce ;)

Posted

Nad morzem to w ogóle zdzierają jak za zboże ;) I to nie warunki dla nas, bo łazić za bardzo nie ma gdzie. Myślałam o wycieczce w góry, ale Roztocze też bardzo fajnie się prezentuje, a jeśli tanio jest to tym lepiej :lol: Jutro sobie tą stronke przejrze, dzięki wielkie! :D Zobaczymy, chciałabym żebyśmy się wybrali na lato chociaż na tydzień gdzieś, ale właśnie nie może być za drogo i muszą być warunki do łażenia z psami ;) A warunki to jakoś damy radę, tylko łóżko poproszę (jedno wystarczy, tylko mogłoby być dwuosobowe jednak :lol:) i brak robali :D

Posted

dobra to pakuje sie w urlop i zwalam sie do Ciebie i jazda na Roztocze :diabloti:

smakowal-kupowalam ostatnio tylko tam . Obecnego przejeść nie moge i stoi póki co :P :) ja tez nie cierpie owoców i warzyw ze sklepow ale czasem wyboru nie ma -z braku czasu ;)