Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a tak w miarę..
W czwartek miałam nagłą wizytę na Izbie Przyjeć, bo Małemu zaczyna się śpieszyć i skurcze miałam..
jutro mam wizytę u swojego lekarza, mam nadzieję, że nic się nie pogorszyło i jeszcze posiedzi spokojnie z 7 tygodni conajmniej..

Lunka ma nową obróżkę - fioletową w gwiazdki :) W końcu gwiazdeczka osiedlowa pełną gębą ;)
Bardzo się wyciszyła, jest grzeczna i spędza ze mną 80% czasu w łóżku :)
uwielbia spać pod kołdrą, nie ważne, że ja bym się dawno udusiła :)

Posted

To trzymam kciuki, by Maluszek jeszcze nie spieszył się z wyjściem na świat i by urodził się zdrowy i w pełni sił :)

Musi być jej ładnie w fioletowym ;) Luna dzielnie Cię wspiera. I ja dlatego bardzo lubię psy starsze, takie które się już wyciszyły ;) Nie wyobrażam sobie ponownie mieć szczyla ;P

Posted

Nie wiem czy Luna to juz starsza :P
w listopadzie rok miała dopiero.. Po prostu jest mądra i rozumie, że pani aktywność znacznie spadła z powodu Bartusia w brzuszku..
Nie omieszkam za jakiś czas zrobić jej fotki w nowej obroży.. wogóle będzie wiosna, będziemy spacerować i może wrócimy na dogo.. W połączeniu Luna&Bartuś ;)

Posted

[quote name='Jean']Nie wiem czy Luna to juz starsza :P
w listopadzie rok miała dopiero.. Po prostu jest mądra i rozumie, że pani aktywność znacznie spadła z powodu Bartusia w brzuszku..
Nie omieszkam za jakiś czas zrobić jej fotki w nowej obroży.. wogóle będzie wiosna, będziemy spacerować i może wrócimy na dogo.. W połączeniu Luna&Bartuś ;)[/QUOTE]
Chodzi tu właśnie o psy powyżej 12msc. Szczyl to nie moja bajka ;) Choć i tak dla mnie min. to tak 3-4lata :loveu:
Kochana Luna :loveu: Fajnie mieć taką towarzyszkę :)
Super, nie mogę się doczekać Waszego powrotu. Bartuś powiadasz? Ślicznie :loveu:

[quote name='Sonka95']Jak super , że Endy się znalazł :multi:
U nas dzisiaj było - 10 i słoneczko , które szybko zaszło ;)
To widzę , że i u was był udany spacerek po lesie :loveu:[/QUOTE]
Nawet zwierzyniec się cieszy :lol: Koty śpią cały dzień (Milka jak nigdy! ona zawsze 2h góra 3 i już ADHD włącza, ale dzisiaj jakby się bała, że wujek jej ucieknie :P), Morus od powrotu ze spaceru :lol:
U nas dopiero co zaszło słońce. Piękna pogoda :loveu:
Bardzo :loveu:

[quote name='Talucha']Fotki :loveu:
Super że się kocurek znalazł :multi:
I faktycznie piękne widoki macie :D :D[/QUOTE]
Jakieś są. :P
:) :) :) Mnie do tej pory micha się cieszy :) :) :)
Łeee, tu nie widać niczego :P Poczekajcie na foty z odpowiedniego sprzęciora ;P

Posted

[quote name='understandme']Hej! Zdjęcia zmiowe świetne. Bardzo się cieszę że kotecek się odnalazł :loveu:![/QUOTE]

[quote name='whiteterrier']Super te zimowe zdjęcia i świetnie, że Endy się znalazł :D[/QUOTE]
Nie ma to jak zmęczyć pieseczka :loveu: Cały dzień mi chrapie nad uchem :P
Taaa, wrócił, wyspał się i już zrobiło się głośno, bo musi poopowiadać :lol:

Posted

[quote name='Sonka95']Sonia teraz też śpi ... zmęczona po spacerku ;)
A Morus właśnie z własnej woli poszedł na dwór się wyszczać. I na razie tam został :diabloti:
Ja nie wiem, ale on potrafi bez sikania wytrzymać dobre parę godzin, w ciągu tego dnia poszedł sikać tylko 3x + długi spacer, w którym sikał do woli. W nocy tylko raz budzi, by go wypuścić ;). Niezły pęcherz ma :)
Natomiast Milka nie jest taka superowa. Znów narobiła koło kuwety. Tym razem koło tej drugiej :roll:

[quote name='rashelek']Endy :loveu: Super, że się znalazł! :D
http://img560.imageshack.us/img560/6452/zdjcie1754.jpg borze jaki kosmita!
Morus wygląda w tych szelkach 100x lepiej niż Mika. I bardzo się cieszę, że wam odpowiadają :)
Och i ach, wszystkie ogłoszenia już pościągałam ;P
Mówiłam, że nienormalna :diabloti:
Żartujesz? Jestem MEGA zadowolona. Przede wszystkim z tego, że mają też odblask :cool3: A pieskowi bardzo odpowiadają, podejrzewam że najbardziej dla niego wygodne są. ;)
Nie wiem czy zauważyłaś, ale podałam Ci wymiary szelek :P

Posted

wierzyłam że Endi się odnajdzie :D :D ciekawe gdzie się włóczył tyle czasu ...szkoda, ze nam tego nie powie :)

Pogodę mieliście rewelacyjną - jak na zimę, Holi by się spodobała, u nas jakoś słońce nie bardzo chce wyjść, a zimno jak było tak jest
Fajne Morusek ma norwegi, pasują mu :)

a zdjęcie jak leżakują na kanapie we trójkę jest genialne !

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']http://images44.fotosik.pl/573/f3912e1e32afdf0bmed.jpg wygodny ten twój zwierzyniec :evil_lol:
Nie przeczę :evil_lol: Broń Boże przy nich siąść na łóżku. Wtedy jeden na szyję, drugi na kolana, a trzeci na stopy. No chyba, że Morusowi pozwoli się wejść na łóżko (błąd początkujących :diabloti:) to wtedy pakuje się też na kolana obok kotecka :evil_lol: I każdy się domaga pieszczot ;P

[quote name='magdabroy']Suuuuuuuuuuuuuper :multi:
:multi: Ale już marudzi, że chce siku i jaśnie pan nie będzie się załatwiał w kuwecie, bo to niegodne kota :diabloti: Jednak weźmiemy go na przetrzymanie.

[quote name='Istar19']wierzyłam że Endi się odnajdzie ciekawe gdzie się włóczył tyle czasu ...szkoda, ze nam tego nie powie

Pogodę mieliście rewelacyjną - jak na zimę, Holi by się spodobała, u nas jakoś słońce nie bardzo chce wyjść, a zimno jak było tak jest
Fajne Morusek ma norwegi, pasują mu

a zdjęcie jak leżakują na kanapie we trójkę jest genialne !
A ja tak średnio po tym jak skontaktowałam się z osobami, którym też zaginęły podobne rudzielce. Jedna dziewczyna czeka już rok, druga dwa miesiące... To mnie przytłoczyło i kurcze, jestem szczęściarą, że E. wrócił :) On opowiada, opowiada - on zawsze ma wiele do powiedzenia, ale szkoda, że nie znam kociego, bo może bym coś zrozumiała z tego bełkotu :lol:

U nas było pochmurno przez ostatnie parę tygodni, normalnie jak w Szwecji... W końcu wyszło słońce i człowiek ma inny humor :) A Morus szalał, biegał. I trochę się ślinił, więc jak wróciliśmy to musiałam mu osuszyć pysk, bo probiły mu się sople na pysku - świetnie to wyglądało ^^
Też mi się podoba Morus w norwegach :) Udany zakup ;P

Wydawałoby się, że pełna sielanka. Jednak po tym, jak pstryknęłam zdjęcie obudziła się Panna Diablica i wygoniła pazurami pieseczka ^^ A on grzecznie przeniósł się na drugie łóżko i dalej drzemał :D

Posted

[quote name='Ty$ka']
Och i ach, wszystkie ogłoszenia już pościągałam ;P
Mówiłam, że nienormalna :diabloti:
Żartujesz? Jestem MEGA zadowolona. Przede wszystkim z tego, że mają też odblask :cool3: A pieskowi bardzo odpowiadają, podejrzewam że najbardziej dla niego wygodne są. ;)
Nie wiem czy zauważyłaś, ale podałam Ci wymiary szelek :P[/QUOTE]

To dobrze, że musiałaś je ściągać :D
Paczadła ma straszne :P
No widzisz, a Mika ich w ogóle nie lubiła :lol: Naprawde bardzo mnie cieszy, że wam pasują, bo bałam się, że też będziecie niezadowoleni ;)
A widziałam, widziałam. Smycz faktycznie króciutka, a szelki pewnie byłyby dobre tylko 2cm to troche cienko.

Posted

[quote name='Ty$ka']Nie przeczę :evil_lol: Broń Boże przy nich siąść na łóżku. Wtedy jeden na szyję, drugi na kolana, a trzeci na stopy. No chyba, że Morusowi pozwoli się wejść na łóżko (błąd początkujących :diabloti:) to wtedy pakuje się też na kolana obok kotecka :evil_lol: I każdy się domaga pieszczot ;P[/QUOTE]
Rozpuszczasz je :diabloti: To ja bym wolała wgl nie siadać na to łóżko jeżeli przyszłoby mi je głaskać wszystkie na raz:evil_lol: A nie są o siebie zazdrosne, bo u mnie jest tak, że jak np. głaszczę Bile i się z nią bawię to Aza mnie podszczypuje żeby się nią zajęła a nie Bilą i jeszcze bezczelnie wpycha się na kolana:lol:

Posted

[quote name='rashelek']To dobrze, że musiałaś je ściągać :D
Paczadła ma straszne :P
No widzisz, a Mika ich w ogóle nie lubiła :lol: Naprawde bardzo mnie cieszy, że wam pasują, bo bałam się, że też będziecie niezadowoleni ;)
A widziałam, widziałam. Smycz faktycznie króciutka, a szelki pewnie byłyby dobre tylko 2cm to troche cienko.[/QUOTE]
Ano :) To takie przyjemne było nawet :)
Eee tam, Demon miał straszniejsze :P
Łiii, to się czymś bliźniacy różnią :lol: Nie ma obaw, my zazwyczaj z większości gadżetów jesteśmy zadowoleni, a piesek bardzo kocha szelki, więc wiesz... :lol:
A widzisz, macie inne potrzeby. :) Najwyżej jak się nie sprzedadzą to oddam to schronu, w przyrodzie nic nie ginie 8)

[quote name='whiteterrier']jak wy to robicie, że wasze psy śpią po spacerze?
Mój miał 2h biegania, hasania, treningu wróciliśmy do domu, ledwo zdążyłam usiąść a ten mi już piłkę przynosi :-o[/QUOTE]
Bo mój wie, że po spacerze musi spać. Jeśli spacer był zbyt wyczerpujący to też dostaje kręćka i świruje, bo nie może sobie poradzić z emocjami. Jednak położenie na bok i powolne głaskanie go uspokajają. A wtedy ja przestaję się nim zajmować i idę do swoich zajęć, całkowicie ignorując psa. Też mi się kręcił dzisiaj przez dobre 0,5h zanim poszedł spać - nie mógł znaleźć sobie miejsca. Jednak widząc, że nic z tego nie będzie, z ulgą położył się spać i spał jak zabity do teraz ;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Rozpuszczasz je :diabloti: To ja bym wolała wgl nie siadać na to łóżko jeżeli przyszłoby mi je głaskać wszystkie na raz:evil_lol: A nie są o siebie zazdrosne, bo u mnie jest tak, że jak np. głaszczę Bile i się z nią bawię to Aza mnie podszczypuje żeby się nią zajęła a nie Bilą i jeszcze bezczelnie wpycha się na kolana:lol:[/QUOTE]
Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara:
A jak chcesz się odprężyć to musisz się położyć na własne ryzyko :P
U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Ano :) To takie przyjemne było nawet :)
Eee tam, Demon miał straszniejsze :P
Łiii, to się czymś bliźniacy różnią :lol: Nie ma obaw, my zazwyczaj z większości gadżetów jesteśmy zadowoleni, a piesek bardzo kocha szelki, więc wiesz... :lol:
A widzisz, macie inne potrzeby. :) Najwyżej jak się nie sprzedadzą to oddam to schronu, w przyrodzie nic nie ginie 8)[/QUOTE]

Nie dziwię się :D
Udowodnij :diabloti:
Super super super :loveu:
Nie, po prostu mamy dużo kijowego futra a ja lubię jak widać gadżety :lol: Ja chyba oddam te czerwone szorki, bo też ich nikt nie chce (ciekawe czemu) a mnie drażnią, leżąc w pudełku ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara:
U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol:[/QUOTE]
Ha ha to ubaw musisz mieć jak one tak o siebie zazdrosne są :lol: No ale co jak co ale Morus ma najlepszą metodę pokazywania zazdrości:D

Posted

[quote name='Ty$ka']Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara:
U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol:[/QUOTE]

Hahahaha padłam :roflt: