Jean Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 a tak w miarę.. W czwartek miałam nagłą wizytę na Izbie Przyjeć, bo Małemu zaczyna się śpieszyć i skurcze miałam.. jutro mam wizytę u swojego lekarza, mam nadzieję, że nic się nie pogorszyło i jeszcze posiedzi spokojnie z 7 tygodni conajmniej.. Lunka ma nową obróżkę - fioletową w gwiazdki :) W końcu gwiazdeczka osiedlowa pełną gębą ;) Bardzo się wyciszyła, jest grzeczna i spędza ze mną 80% czasu w łóżku :) uwielbia spać pod kołdrą, nie ważne, że ja bym się dawno udusiła :) Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 To trzymam kciuki, by Maluszek jeszcze nie spieszył się z wyjściem na świat i by urodził się zdrowy i w pełni sił :) Musi być jej ładnie w fioletowym ;) Luna dzielnie Cię wspiera. I ja dlatego bardzo lubię psy starsze, takie które się już wyciszyły ;) Nie wyobrażam sobie ponownie mieć szczyla ;P Quote
Jean Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Nie wiem czy Luna to juz starsza :P w listopadzie rok miała dopiero.. Po prostu jest mądra i rozumie, że pani aktywność znacznie spadła z powodu Bartusia w brzuszku.. Nie omieszkam za jakiś czas zrobić jej fotki w nowej obroży.. wogóle będzie wiosna, będziemy spacerować i może wrócimy na dogo.. W połączeniu Luna&Bartuś ;) Quote
Sonka95 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Jak super , że Endy się znalazł :multi: U nas dzisiaj było - 10 i słoneczko , które szybko zaszło ;) To widzę , że i u was był udany spacerek po lesie :loveu: Quote
Talucha Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Fotki :loveu: Super że się kocurek znalazł :multi: I faktycznie piękne widoki macie :D :D Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Jean']Nie wiem czy Luna to juz starsza :P w listopadzie rok miała dopiero.. Po prostu jest mądra i rozumie, że pani aktywność znacznie spadła z powodu Bartusia w brzuszku.. Nie omieszkam za jakiś czas zrobić jej fotki w nowej obroży.. wogóle będzie wiosna, będziemy spacerować i może wrócimy na dogo.. W połączeniu Luna&Bartuś ;)[/QUOTE] Chodzi tu właśnie o psy powyżej 12msc. Szczyl to nie moja bajka ;) Choć i tak dla mnie min. to tak 3-4lata :loveu: Kochana Luna :loveu: Fajnie mieć taką towarzyszkę :) Super, nie mogę się doczekać Waszego powrotu. Bartuś powiadasz? Ślicznie :loveu: [quote name='Sonka95']Jak super , że Endy się znalazł :multi: U nas dzisiaj było - 10 i słoneczko , które szybko zaszło ;) To widzę , że i u was był udany spacerek po lesie :loveu:[/QUOTE] Nawet zwierzyniec się cieszy :lol: Koty śpią cały dzień (Milka jak nigdy! ona zawsze 2h góra 3 i już ADHD włącza, ale dzisiaj jakby się bała, że wujek jej ucieknie :P), Morus od powrotu ze spaceru :lol: U nas dopiero co zaszło słońce. Piękna pogoda :loveu: Bardzo :loveu: [quote name='Talucha']Fotki :loveu: Super że się kocurek znalazł :multi: I faktycznie piękne widoki macie :D :D[/QUOTE] Jakieś są. :P :) :) :) Mnie do tej pory micha się cieszy :) :) :) Łeee, tu nie widać niczego :P Poczekajcie na foty z odpowiedniego sprzęciora ;P Quote
Karro Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Hej! Zdjęcia zmiowe świetne. Bardzo się cieszę że kotecek się odnalazł :loveu:! Quote
whiteterrier Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Super te zimowe zdjęcia i świetnie, że Endy się znalazł :D Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='understandme']Hej! Zdjęcia zmiowe świetne. Bardzo się cieszę że kotecek się odnalazł :loveu:![/QUOTE] [quote name='whiteterrier']Super te zimowe zdjęcia i świetnie, że Endy się znalazł :D[/QUOTE] Nie ma to jak zmęczyć pieseczka :loveu: Cały dzień mi chrapie nad uchem :P Taaa, wrócił, wyspał się i już zrobiło się głośno, bo musi poopowiadać :lol: Quote
Sonka95 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Sonia teraz też śpi ... zmęczona po spacerku ;) Quote
rashelek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Endy :loveu: Super, że się znalazł! :D http://img560.imageshack.us/img560/6452/zdjcie1754.jpg borze jaki kosmita! Morus wygląda w tych szelkach 100x lepiej niż Mika. I bardzo się cieszę, że wam odpowiadają :) Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Sonka95']Sonia teraz też śpi ... zmęczona po spacerku ;) A Morus właśnie z własnej woli poszedł na dwór się wyszczać. I na razie tam został :diabloti: Ja nie wiem, ale on potrafi bez sikania wytrzymać dobre parę godzin, w ciągu tego dnia poszedł sikać tylko 3x + długi spacer, w którym sikał do woli. W nocy tylko raz budzi, by go wypuścić ;). Niezły pęcherz ma :) Natomiast Milka nie jest taka superowa. Znów narobiła koło kuwety. Tym razem koło tej drugiej :roll: [quote name='rashelek']Endy :loveu: Super, że się znalazł! :D http://img560.imageshack.us/img560/6452/zdjcie1754.jpg borze jaki kosmita! Morus wygląda w tych szelkach 100x lepiej niż Mika. I bardzo się cieszę, że wam odpowiadają :) Och i ach, wszystkie ogłoszenia już pościągałam ;P Mówiłam, że nienormalna :diabloti: Żartujesz? Jestem MEGA zadowolona. Przede wszystkim z tego, że mają też odblask :cool3: A pieskowi bardzo odpowiadają, podejrzewam że najbardziej dla niego wygodne są. ;) Nie wiem czy zauważyłaś, ale podałam Ci wymiary szelek :P Quote
Klaudia&Aza Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 http://images44.fotosik.pl/573/f3912e1e32afdf0bmed.jpg wygodny ten twój zwierzyniec :evil_lol: Quote
*Magda* Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka']Endy się odnalazł :multi::multi::multi: Suuuuuuuuuuuuuper :multi: Quote
Istar19 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 wierzyłam że Endi się odnajdzie :D :D ciekawe gdzie się włóczył tyle czasu ...szkoda, ze nam tego nie powie :) Pogodę mieliście rewelacyjną - jak na zimę, Holi by się spodobała, u nas jakoś słońce nie bardzo chce wyjść, a zimno jak było tak jest Fajne Morusek ma norwegi, pasują mu :) a zdjęcie jak leżakują na kanapie we trójkę jest genialne ! Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Klaudia&Aza']http://images44.fotosik.pl/573/f3912e1e32afdf0bmed.jpg wygodny ten twój zwierzyniec :evil_lol: Nie przeczę :evil_lol: Broń Boże przy nich siąść na łóżku. Wtedy jeden na szyję, drugi na kolana, a trzeci na stopy. No chyba, że Morusowi pozwoli się wejść na łóżko (błąd początkujących :diabloti:) to wtedy pakuje się też na kolana obok kotecka :evil_lol: I każdy się domaga pieszczot ;P [quote name='magdabroy']Suuuuuuuuuuuuuper :multi: :multi: Ale już marudzi, że chce siku i jaśnie pan nie będzie się załatwiał w kuwecie, bo to niegodne kota :diabloti: Jednak weźmiemy go na przetrzymanie. [quote name='Istar19']wierzyłam że Endi się odnajdzie ciekawe gdzie się włóczył tyle czasu ...szkoda, ze nam tego nie powie Pogodę mieliście rewelacyjną - jak na zimę, Holi by się spodobała, u nas jakoś słońce nie bardzo chce wyjść, a zimno jak było tak jest Fajne Morusek ma norwegi, pasują mu a zdjęcie jak leżakują na kanapie we trójkę jest genialne ! A ja tak średnio po tym jak skontaktowałam się z osobami, którym też zaginęły podobne rudzielce. Jedna dziewczyna czeka już rok, druga dwa miesiące... To mnie przytłoczyło i kurcze, jestem szczęściarą, że E. wrócił :) On opowiada, opowiada - on zawsze ma wiele do powiedzenia, ale szkoda, że nie znam kociego, bo może bym coś zrozumiała z tego bełkotu :lol: U nas było pochmurno przez ostatnie parę tygodni, normalnie jak w Szwecji... W końcu wyszło słońce i człowiek ma inny humor :) A Morus szalał, biegał. I trochę się ślinił, więc jak wróciliśmy to musiałam mu osuszyć pysk, bo probiły mu się sople na pysku - świetnie to wyglądało ^^ Też mi się podoba Morus w norwegach :) Udany zakup ;P Wydawałoby się, że pełna sielanka. Jednak po tym, jak pstryknęłam zdjęcie obudziła się Panna Diablica i wygoniła pazurami pieseczka ^^ A on grzecznie przeniósł się na drugie łóżko i dalej drzemał :D Quote
rashelek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka'] Och i ach, wszystkie ogłoszenia już pościągałam ;P Mówiłam, że nienormalna :diabloti: Żartujesz? Jestem MEGA zadowolona. Przede wszystkim z tego, że mają też odblask :cool3: A pieskowi bardzo odpowiadają, podejrzewam że najbardziej dla niego wygodne są. ;) Nie wiem czy zauważyłaś, ale podałam Ci wymiary szelek :P[/QUOTE] To dobrze, że musiałaś je ściągać :D Paczadła ma straszne :P No widzisz, a Mika ich w ogóle nie lubiła :lol: Naprawde bardzo mnie cieszy, że wam pasują, bo bałam się, że też będziecie niezadowoleni ;) A widziałam, widziałam. Smycz faktycznie króciutka, a szelki pewnie byłyby dobre tylko 2cm to troche cienko. Quote
whiteterrier Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 jak wy to robicie, że wasze psy śpią po spacerze? Mój miał 2h biegania, hasania, treningu wróciliśmy do domu, ledwo zdążyłam usiąść a ten mi już piłkę przynosi :-o Quote
Klaudia&Aza Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka']Nie przeczę :evil_lol: Broń Boże przy nich siąść na łóżku. Wtedy jeden na szyję, drugi na kolana, a trzeci na stopy. No chyba, że Morusowi pozwoli się wejść na łóżko (błąd początkujących :diabloti:) to wtedy pakuje się też na kolana obok kotecka :evil_lol: I każdy się domaga pieszczot ;P[/QUOTE] Rozpuszczasz je :diabloti: To ja bym wolała wgl nie siadać na to łóżko jeżeli przyszłoby mi je głaskać wszystkie na raz:evil_lol: A nie są o siebie zazdrosne, bo u mnie jest tak, że jak np. głaszczę Bile i się z nią bawię to Aza mnie podszczypuje żeby się nią zajęła a nie Bilą i jeszcze bezczelnie wpycha się na kolana:lol: Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='rashelek']To dobrze, że musiałaś je ściągać :D Paczadła ma straszne :P No widzisz, a Mika ich w ogóle nie lubiła :lol: Naprawde bardzo mnie cieszy, że wam pasują, bo bałam się, że też będziecie niezadowoleni ;) A widziałam, widziałam. Smycz faktycznie króciutka, a szelki pewnie byłyby dobre tylko 2cm to troche cienko.[/QUOTE] Ano :) To takie przyjemne było nawet :) Eee tam, Demon miał straszniejsze :P Łiii, to się czymś bliźniacy różnią :lol: Nie ma obaw, my zazwyczaj z większości gadżetów jesteśmy zadowoleni, a piesek bardzo kocha szelki, więc wiesz... :lol: A widzisz, macie inne potrzeby. :) Najwyżej jak się nie sprzedadzą to oddam to schronu, w przyrodzie nic nie ginie 8) [quote name='whiteterrier']jak wy to robicie, że wasze psy śpią po spacerze? Mój miał 2h biegania, hasania, treningu wróciliśmy do domu, ledwo zdążyłam usiąść a ten mi już piłkę przynosi :-o[/QUOTE] Bo mój wie, że po spacerze musi spać. Jeśli spacer był zbyt wyczerpujący to też dostaje kręćka i świruje, bo nie może sobie poradzić z emocjami. Jednak położenie na bok i powolne głaskanie go uspokajają. A wtedy ja przestaję się nim zajmować i idę do swoich zajęć, całkowicie ignorując psa. Też mi się kręcił dzisiaj przez dobre 0,5h zanim poszedł spać - nie mógł znaleźć sobie miejsca. Jednak widząc, że nic z tego nie będzie, z ulgą położył się spać i spał jak zabity do teraz ;) Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Klaudia&Aza']Rozpuszczasz je :diabloti: To ja bym wolała wgl nie siadać na to łóżko jeżeli przyszłoby mi je głaskać wszystkie na raz:evil_lol: A nie są o siebie zazdrosne, bo u mnie jest tak, że jak np. głaszczę Bile i się z nią bawię to Aza mnie podszczypuje żeby się nią zajęła a nie Bilą i jeszcze bezczelnie wpycha się na kolana:lol:[/QUOTE] Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara: A jak chcesz się odprężyć to musisz się położyć na własne ryzyko :P U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol: Quote
rashelek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka']Ano :) To takie przyjemne było nawet :) Eee tam, Demon miał straszniejsze :P Łiii, to się czymś bliźniacy różnią :lol: Nie ma obaw, my zazwyczaj z większości gadżetów jesteśmy zadowoleni, a piesek bardzo kocha szelki, więc wiesz... :lol: A widzisz, macie inne potrzeby. :) Najwyżej jak się nie sprzedadzą to oddam to schronu, w przyrodzie nic nie ginie 8)[/QUOTE] Nie dziwię się :D Udowodnij :diabloti: Super super super :loveu: Nie, po prostu mamy dużo kijowego futra a ja lubię jak widać gadżety :lol: Ja chyba oddam te czerwone szorki, bo też ich nikt nie chce (ciekawe czemu) a mnie drażnią, leżąc w pudełku ;) Quote
Klaudia&Aza Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka']Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara: A jak chcesz się odprężyć to musisz się położyć na własne ryzyko :P U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol:[/QUOTE] Ha ha to ubaw musisz mieć jak one tak o siebie zazdrosne są :lol: No ale co jak co ale Morus ma najlepszą metodę pokazywania zazdrości:D Quote
rashelek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Ty$ka']Czasem trzeba być dobrą pańcią, bo inaczej by mnie nie kochały :siara: A jak chcesz się odprężyć to musisz się położyć na własne ryzyko :P U nas też są wszystkie zazdrosne. Morus widząc, że głaszczę innego, siada (tak! siada!) na delikwencie 8), ew. warczy i popycha dupskiem, by się odsunął ów rywal ode mnie :P i wpycha łeb do głaskania, Milka zaś drapie ów rywala po pysku i wali łapą moją rękę, że teraz jej kolej, zaś Endy, o ten to drze ryja, ale i strzela focha, więc jest najbardziej kulturalny :lol:[/QUOTE] Hahahaha padłam :roflt: Quote
Recommended Posts