Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią :

-barbarzyńcy ( o ekologach )
-kogo obchodzą jakieś kwiatki
-zakochajmy się najlepiej w tym swiecie
-mordercy ( o ekologach )
-zabić jak psów
- śmierdziele, brudasy do domu

Obudźcie mnie.... :-(

Posted

Huzi skacz na górę !!!

carolinascotties napisał(a):
musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią :

-zabić jak psów

Przytłaczające .............

Posted

[quote name='carolinascotties']musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią :

-zabić jak psów

Widziałam to i byłam przerażona... barbarzyński, prymitywny tłum, emanujący ślepą agresją - nasunęło mi się skojarzenie prymitywnej gawiedzi skandującej przed stosem płonącej czarownicy :shake:

Z podobnych przyczyn psy w polskich schroniskach żyją tak jak żyją - bo jeśli ktokolwiek się za nimi wstawi - to natychmiast tacy "mądrzejsi" podnoszą krzyk - "kundlami się zajmujecie?!! a dzieci?! a emeryci?!" - i dalej celbrujemy tą cywilizację prymitywnego niszczenia...
Mnie osobiście przeraża to ludzkie poczucie wyższości nad wszystkim innym co żywe, tłumaczone biblijnym "przejęciem ziemi we władanie" - mam wrażenie, że Pan Bóg popełnił tu poważny błąd kompetencyjny... :razz:

(i tak podniosłam temat Huzara kontynuując off`a ;)

Posted

Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( .

A Huzara - mojego ulubieńca :) - oczywiście podnoszę.

Posted

[quote name='jnk']Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( .

nic dodać , nic ująć.... ech zapyziała mentalność.... zbiera mi się czasem płacz z bezsilności jak coś takiego widze.. z drugiej strony - ja po tym społeczeństwie niczego już sie nie spodziewam szczególnie dobrego....
Napiszcie w tytule watku na których stronach zdjecia są - bo on ma takie śliczne niektóre... Biedny Huzarek, ja bym go pokochała... tylko miejsca juz nei mam na kolejnego samca:-(

Posted

A ja miałam dziś takie przemyślenia na temat Huzara:
*pręgowana sierść -> bokser
*uwielbia być z człowiekiem -> bokser
*wybucha radością na widok człowieka -> bokser
*bardzo smutnieje, gdy człowiek znika -> bokser
*wyższość człowieka nad przysmakami (no chyba, że się bawi przysmakiem z człowiekiem) -> bokser
*te zamarzone oczka -> bokser
*bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO bokser
*problemy z oczami -> bokser

z tego wynika, że Huzar jest wyrośniętym bokserem z tych bokserów o dłuższych pyszczkach ;)

a co do Rozpudy - jak nie wiadom o co chodzi, to chodzi o pieniądze... komuś zależy i tyle ;)

Posted

Huzarku przebiegnij się jeszcze :Dog_run:

[quote name='Bodziulka']A ja miałam dziś takie przemyślenia na temat Huzara:
*pręgowana sierść -> bokser
*uwielbia być z człowiekiem -> bokser
*wybucha radością na widok człowieka -> bokser
*bardzo smutnieje, gdy człowiek znika -> bokser
*wyższość człowieka nad przysmakami (no chyba, że się bawi przysmakiem z człowiekiem) -> bokser
*te zamarzone oczka -> bokser
*bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO bokser
*problemy z oczami -> bokser

z tego wynika, że Huzar jest wyrośniętym bokserem z tych bokserów o dłuższych pyszczkach ;)

a co do Rozpudy - jak nie wiadom o co chodzi, to chodzi o pieniądze... komuś zależy i tyle ;)He he, takie przemyślenia pewnie by mógł mieć, każdy miłośnik jakiejś rasy...
No może łatwiej jest Huzara przyrównać do boksera niż powiedzmy westi chociaż :hmmmm: to też średnio łatwe jest -> Jak dobrze, że ludzie (niestety tylko niektórzy) mają fantazję, bo byłoby już całkiem szaro i buro na tym świecie :lol:

Tak czy siak - Przepiękny z Niego pies :loveu: i aż dziw bierze, że tyle czeka :shake:

Ale z jednym zgodzić się tu nie można - błąd jest w tekście, bo powinno być :
*bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO PIES - w innych podpunktach też :razz:

A co do 2 tematu to faktycznie zawsze chodzi o pieniądze :shake:

Posted

jnk napisał(a):
Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( .

A Huzara - mojego ulubieńca :) - oczywiście podnoszę.

"Zaprawde godnym i sprawiedliwym
Slusznym i zbawiennym jest
Zeby czlowiek
W zyciu onym
Sprawiedliwym
Byl i godnym

Zeby czlowiek
Byl czlowiekiem
Szumi w lesie
Wiatr z oblokow
Warkocz plecie
I tego trzymac sie trzeba"
Edward Stachura "Prefacja" (fragment)

Posted

[quote name='Marka']Widziałam to i byłam przerażona... barbarzyński, prymitywny tłum, emanujący ślepą agresją - nasunęło mi się skojarzenie prymitywnej gawiedzi skandującej przed stosem płonącej czarownicy :shake:

Z podobnych przyczyn psy w polskich schroniskach żyją tak jak żyją - bo jeśli ktokolwiek się za nimi wstawi - to natychmiast tacy "mądrzejsi" podnoszą krzyk - "kundlami się zajmujecie?!! a dzieci?! a emeryci?!" - i dalej celbrujemy tą cywilizację prymitywnego niszczenia...
Mnie osobiście przeraża to ludzkie poczucie wyższości nad wszystkim innym co żywe, tłumaczone biblijnym "przejęciem ziemi we władanie" - mam wrażenie, że Pan Bóg popełnił tu poważny błąd kompetencyjny... :razz:

(i tak podniosłam temat Huzara kontynuując off`a ;)

"Slugami Boze jestesmy Twymi w grobach,
Bo praw za zycia rownych nie ma.
...........................
Czy placzesz tam ?
Nikt sie nie dowie czlowieku.
Czy placzesz tam?
A moze drwisz ?
Z tego co wiem to robakow mrowie
Tanczy , klaszczac w dlonie,
Powoli zjada cie."

Roman Kostrzewski/Kat "Robak" (fragment)

Posted

No to kontynuując wątek poetycki - tyle, że może "bliżej" Huzara:

"Przytul mnie. Przytul.
Narysuj mi chmury-baranki
namaluj mi łąki zielone
wytnij z kolorowanki..."

(fragment wiersza A.Wojeckiej)

* * *

[SIZE=2]PS. Może ktoś ma coś jeszcze o tęsknocie czy samotności? - napiszcie, dla Huzara :loveu:

Posted

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." i chyba tak właśnie jest z tymi wszystkimi adopcjami przypadków, według niektórych, "beznadziejnych", a historia Azorkowców już pokazała, że w końcu przychodzi taki, co nie wie, albo nie chce wiedzieć, że się nie da ;)

Posted

Marzenka18 napisał(a):
A czy jest jakiekolwiek zainteresowanie Huzarkiem? Czy ktoś się pytał o niego?
Boże ja tak bardzo bym chciała żeby on już miał szczęśliwy i kochający domek :(

Marzenko- banner piękny....:loveu:
Huzar - dobranoc....