Pitty Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Jak on na tym zdjeciu patrzy...........Zdaje sie , ze chce powiedziec:"zrobie wszystko,tylko mnie kochaj".:cry::scream7: Quote
carolinascotties Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią : -barbarzyńcy ( o ekologach ) -kogo obchodzą jakieś kwiatki -zakochajmy się najlepiej w tym swiecie -mordercy ( o ekologach ) -zabić jak psów - śmierdziele, brudasy do domu Obudźcie mnie.... :-( Quote
carolinascotties Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Huzarku - cóż tu zrobić, żeby Ciebie TEN człowiek znalazł...? Quote
Justysia i Grześ Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Huzi skacz na górę !!! carolinascotties napisał(a):musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią : -barbarzyńcy ( o ekologach ) -kogo obchodzą jakieś kwiatki -zakochajmy się najlepiej w tym swiecie -mordercy ( o ekologach ) -zabić jak psów - śmierdziele, brudasy do domu Obudźcie mnie.... :-(Przytłaczające ............. Quote
jamos Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Huzarku jak to możliwe, ze tak długo już czekasz. Huzar z prawdziwym szczerym psim serduszkiem czeka na swojego człowieka:-( Quote
carolinascotties Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 zaczął sie dobry okres- psiuty znajdują domy...Huzar!!!!! MUSISZ i Ty go znaleźć.... Quote
Marka Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 [quote name='carolinascotties']musze zrobić Off topic...widzę Marko- zieloną wstążeczką...właśnie włączy lam TVP 3 - jestem załamana siłą argumehntów Augustowian, które brzmią : -barbarzyńcy ( o ekologach ) -kogo obchodzą jakieś kwiatki -zakochajmy się najlepiej w tym swiecie -mordercy ( o ekologach ) -zabić jak psów - śmierdziele, brudasy do domu Obudźcie mnie.... :-( Widziałam to i byłam przerażona... barbarzyński, prymitywny tłum, emanujący ślepą agresją - nasunęło mi się skojarzenie prymitywnej gawiedzi skandującej przed stosem płonącej czarownicy :shake: Z podobnych przyczyn psy w polskich schroniskach żyją tak jak żyją - bo jeśli ktokolwiek się za nimi wstawi - to natychmiast tacy "mądrzejsi" podnoszą krzyk - "kundlami się zajmujecie?!! a dzieci?! a emeryci?!" - i dalej celbrujemy tą cywilizację prymitywnego niszczenia... Mnie osobiście przeraża to ludzkie poczucie wyższości nad wszystkim innym co żywe, tłumaczone biblijnym "przejęciem ziemi we władanie" - mam wrażenie, że Pan Bóg popełnił tu poważny błąd kompetencyjny... :razz: (i tak podniosłam temat Huzara kontynuując off`a ;) Quote
jnk Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( . A Huzara - mojego ulubieńca :) - oczywiście podnoszę. Quote
Aggie Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='jnk']Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( . nic dodać , nic ująć.... ech zapyziała mentalność.... zbiera mi się czasem płacz z bezsilności jak coś takiego widze.. z drugiej strony - ja po tym społeczeństwie niczego już sie nie spodziewam szczególnie dobrego.... Napiszcie w tytule watku na których stronach zdjecia są - bo on ma takie śliczne niektóre... Biedny Huzarek, ja bym go pokochała... tylko miejsca juz nei mam na kolejnego samca:-( Quote
Bodziulka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A ja miałam dziś takie przemyślenia na temat Huzara: *pręgowana sierść -> bokser *uwielbia być z człowiekiem -> bokser *wybucha radością na widok człowieka -> bokser *bardzo smutnieje, gdy człowiek znika -> bokser *wyższość człowieka nad przysmakami (no chyba, że się bawi przysmakiem z człowiekiem) -> bokser *te zamarzone oczka -> bokser *bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO bokser *problemy z oczami -> bokser z tego wynika, że Huzar jest wyrośniętym bokserem z tych bokserów o dłuższych pyszczkach ;) a co do Rozpudy - jak nie wiadom o co chodzi, to chodzi o pieniądze... komuś zależy i tyle ;) Quote
Justysia i Grześ Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Huzarku przebiegnij się jeszcze :Dog_run: [quote name='Bodziulka']A ja miałam dziś takie przemyślenia na temat Huzara: *pręgowana sierść -> bokser *uwielbia być z człowiekiem -> bokser *wybucha radością na widok człowieka -> bokser *bardzo smutnieje, gdy człowiek znika -> bokser *wyższość człowieka nad przysmakami (no chyba, że się bawi przysmakiem z człowiekiem) -> bokser *te zamarzone oczka -> bokser *bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO bokser *problemy z oczami -> bokser z tego wynika, że Huzar jest wyrośniętym bokserem z tych bokserów o dłuższych pyszczkach ;) a co do Rozpudy - jak nie wiadom o co chodzi, to chodzi o pieniądze... komuś zależy i tyle ;)He he, takie przemyślenia pewnie by mógł mieć, każdy miłośnik jakiejś rasy... No może łatwiej jest Huzara przyrównać do boksera niż powiedzmy westi chociaż :hmmmm: to też średnio łatwe jest -> Jak dobrze, że ludzie (niestety tylko niektórzy) mają fantazję, bo byłoby już całkiem szaro i buro na tym świecie :lol: Tak czy siak - Przepiękny z Niego pies :loveu: i aż dziw bierze, że tyle czeka :shake: Ale z jednym zgodzić się tu nie można - błąd jest w tekście, bo powinno być : *bardzo pojemny, szybkopojmujący rozumek -> nikt inny, TYLKO PIES - w innych podpunktach też :razz: A co do 2 tematu to faktycznie zawsze chodzi o pieniądze :shake: Quote
Pitty Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 jnk napisał(a):Przykre, że ci katolicy w polskim, zacofanym wydaniu, wyma****ący krzyżami przeciw chronieniu doliny Rospudy nie pamiętają (a może nawet nie wiedzą, bo ksiądz na ambonie nigdy nie wspomniał :shake:, a to jedyna droga pozyskiwania wiedzy wszelakiej :p ) o św. Franciszku i jego wołaniu o miłość i szacunek dla "braci naszych mniejszych". Łatwiej jest wywrzaskiwać swoją nienawiść do świata zasłaniając się krucyfiksem, niż odnaleźć w sobie niełatwą miłość do wszystkiego, co otacza :-( . A Huzara - mojego ulubieńca :) - oczywiście podnoszę. "Zaprawde godnym i sprawiedliwym Slusznym i zbawiennym jest Zeby czlowiek W zyciu onym Sprawiedliwym Byl i godnym Zeby czlowiek Byl czlowiekiem Szumi w lesie Wiatr z oblokow Warkocz plecie I tego trzymac sie trzeba" Edward Stachura "Prefacja" (fragment) Quote
Pitty Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Marka']Widziałam to i byłam przerażona... barbarzyński, prymitywny tłum, emanujący ślepą agresją - nasunęło mi się skojarzenie prymitywnej gawiedzi skandującej przed stosem płonącej czarownicy :shake: Z podobnych przyczyn psy w polskich schroniskach żyją tak jak żyją - bo jeśli ktokolwiek się za nimi wstawi - to natychmiast tacy "mądrzejsi" podnoszą krzyk - "kundlami się zajmujecie?!! a dzieci?! a emeryci?!" - i dalej celbrujemy tą cywilizację prymitywnego niszczenia... Mnie osobiście przeraża to ludzkie poczucie wyższości nad wszystkim innym co żywe, tłumaczone biblijnym "przejęciem ziemi we władanie" - mam wrażenie, że Pan Bóg popełnił tu poważny błąd kompetencyjny... :razz: (i tak podniosłam temat Huzara kontynuując off`a ;) "Slugami Boze jestesmy Twymi w grobach, Bo praw za zycia rownych nie ma. ........................... Czy placzesz tam ? Nikt sie nie dowie czlowieku. Czy placzesz tam? A moze drwisz ? Z tego co wiem to robakow mrowie Tanczy , klaszczac w dlonie, Powoli zjada cie." Roman Kostrzewski/Kat "Robak" (fragment) Quote
Marka Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 No to kontynuując wątek poetycki - tyle, że może "bliżej" Huzara: "Przytul mnie. Przytul. Narysuj mi chmury-baranki namaluj mi łąki zielone wytnij z kolorowanki..." (fragment wiersza A.Wojeckiej) * * * [SIZE=2]PS. Może ktoś ma coś jeszcze o tęsknocie czy samotności? - napiszcie, dla Huzara :loveu: Quote
Bodziulka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." i chyba tak właśnie jest z tymi wszystkimi adopcjami przypadków, według niektórych, "beznadziejnych", a historia Azorkowców już pokazała, że w końcu przychodzi taki, co nie wie, albo nie chce wiedzieć, że się nie da ;) Quote
Marzenuś Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 A czy jest jakiekolwiek zainteresowanie Huzarkiem? Czy ktoś się pytał o niego? Boże ja tak bardzo bym chciała żeby on już miał szczęśliwy i kochający domek :( Quote
carolinascotties Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 ja też bardzo bym tego chciała-wszyscy byśmy chcieli.... Quote
Bodziulka Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 ja nawet nie zauważyłam, że to Huzar :oops: ale to i dobrze, bo ludzie też będą myśleli, że to pies, którego tematu jeszcze nie oglądali i zajrzą ;) Quote
carolinascotties Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Marzenka18 napisał(a):A czy jest jakiekolwiek zainteresowanie Huzarkiem? Czy ktoś się pytał o niego? Boże ja tak bardzo bym chciała żeby on już miał szczęśliwy i kochający domek :( Marzenko- banner piękny....:loveu: Huzar - dobranoc.... Quote
Recommended Posts