Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wawer']Już mi wynagrodziła - mam czwórkę :multi: i więcej się nie da ;), bo najmłodsze dorosło, więc i wiek nie po temu :diabloti:. Teraz się wyżywam na psach :evil_lol: i zapraszam do odwiedzenia bazarku na Szariczka http://www.dogomania.pl/threads/211715-Dziergane-ciuszki-i-coś-dla-domu-szybki-bazarek-na-zagłodzonego-Szarika-do-5.08?p=17316249#post17316249, bo coś jeszcze zostało. Niewiele :multi:, trzeba się spieszyć :lol:!

Szarik uzbierał już 246 zł, a to nie koniec :loveu::multi::eviltong:!

hehe :D no to gratuluje ;)

[quote name='inga.mm']chyba lepiej: w kasie! bedzie z kogo wyciągać na pieski....:eviltong:
hehe, to zycze nam wszystkim zebysmy w totka wygrali, wtedy psiakom niczego nie zabraknie :multi:

[quote name='Asiaczek']Link do mojego bazarku dla Szarego i Leosia:smile:
Zapraszam!!!
http://www.dogomania.pl/threads/211759-MISZ-MASZ-dla-mas!!!!-Do-05.08.2011-r.-godz.-24.00?p=17321669#post17321669

Pzdr.

Super, dziekujemy, bede podnosic.

[quote name='figa77']Wpłaciłam ile mogłam na konto i trzymam kciuki za Szarika
Dziekujemy :)

Posted

wawer napisał(a):

Szarik wyje, biedny. Każdy by wył na jego miejscu. Za miesiąc go nie poznamy. Trzymaj się dzielnie, psiaku!

Szarik wyje za jedzeniem. Zaraz po karmieniu przestaje. Biedak nigdy w życiu nie widział karmy - baba karmiła go tylko wodą i chlebem.
Wiadomości sprzed pół godziny - niunio pogodny, skacze z radości na widok nowego opiekuna. Własnie dostał jeść, więc jest szansa na przespanie nocy ...

Posted

jeju... :( az lzy mi stanely w gardle. Tyle juz podobnych obrazow w zyciu widzialam... A zawsze dziala to na mnie tak samo. :(
Tutaj nic nie pomoze.... ksieza, kosciol czy inne "bajery". Kara 200 zł smiech na sali - jesli juz tak bardzo chca karac to powinana to byc kara 2 000 tys zł na schronisko w potrzebie i miesieczne alimenty dla psa. Moze wtedy poczulaby odrobine odpowiedzialnosci.....

Posted

wadercia napisał(a):
jeju... :( az lzy mi stanely w gardle. Tyle juz podobnych obrazow w zyciu widzialam... A zawsze dziala to na mnie tak samo. :(
Tutaj nic nie pomoze.... ksieza, kosciol czy inne "bajery". Kara 200 zł smiech na sali - jesli juz tak bardzo chca karac to powinana to byc kara 2 000 tys zł na schronisko w potrzebie i miesieczne alimenty dla psa. Moze wtedy poczulaby odrobine odpowiedzialnosci.....

dokładnie tak samo myślę....
"znikoma szkodliwość społeczna" czynu będzie dla sadu podstawą do łagodnej kary....
znam niestety taki przypadek :(

Posted

warsawmoo napisał(a):
Szarik wyje za jedzeniem. Zaraz po karmieniu przestaje. Biedak nigdy w życiu nie widział karmy - baba karmiła go tylko wodą i chlebem.
Wiadomości sprzed pół godziny - niunio pogodny, skacze z radości na widok nowego opiekuna. Własnie dostał jeść, więc jest szansa na przespanie nocy ...

Uprzedziłaś mnie:mad:
Strasznie mnie umęczył dzisiejszy dzień, odebraliśmy małe stadko psów z innego miejsca:-(

Posted

wadercia napisał(a):

Znając nasze wiejskie realia, baba ma pewnie 600 zł renty, więc i tak by nie zapłaciła. Lepsza byłaby odsiadka albo prace społeczne na oczach całej wsi - może by wtedy coś zajarzyła?

Posted

arabiansaneta napisał(a):
Znając nasze wiejskie realia, baba ma pewnie 600 zł renty, więc i tak by nie zapłaciła. Lepsza byłaby odsiadka albo prace społeczne na oczach całej wsi - może by wtedy coś zajarzyła?

hm.. wysprzatanie wszystkich psich boksow. Szczoteczka do zebow....

Posted

wadercia napisał(a):
hm.. wysprzatanie wszystkich psich boksow. Szczoteczka do zebow....

to by była najlepsza kara, i dodatkowo podawanie psom jeść. Szkoda naszych pieniędzy na opłacanie więzienia dla potworów.

Posted

ah to jest straszne. Dlatego nei lubie jezdzic na wies.... Wiekszosc ludzi poslalabym do szkol by wychowac odpowiednio.

Zdaje sobie sprawe ze momentami wole zwierzeta od ludzi...

Gdy zaproponowalam znajomemu dorzucenie 5 zł za cegielke powiedział (calkiem powaznie moim zdaniem) : Po co pomagać psom, skoro tyle ludzi nie ma pieniędzy....

Zamarlam... no dobra, ale w wiekszosci sytuacji czlowiek moze pojsc i sam zarobic na swoje utrzymanie, a pies tej mozliwosci nie ma....

Posted

Cytat z wypowiedzi pod artykułem dotyczącym Szarika:"Pies na wsi jest od tego by pilnował domu czyli ma szczekać jak ktoś idzie.Mieszkam na wsi ale nie mam ogrodzenia mam dwa psy, kundle, oba są uwiązane na łańcuchu bo jak bym je spuścił to biegały by po wsi i straszyły ludzi albo ujadały za rowerzystami bo taką mają naturę że gonią rowerzystów. Czyli muszą być uwiązane i szczekać jak ktoś idzie. Za to daję im jeść. Pies od tego jest na wsi by stał na łańcuchu. Tak było od wieków i tak ma być. Pies nie może być przejedzony bo wtedy śpi i nie szczeka.Jeden pies dostaje jeść rano by spał w dzień a w nocy szczekał a drugi odwrotnie dostaje jeść wieczorem i pilnuje obejścia w dzień. Jasne?..."

Posted

[quote name='MaDi']Cytat z wypowiedzi pod artykułem dotyczącym Szarika:"Pies na wsi jest od tego by pilnował domu czyli ma szczekać jak ktoś idzie.Mieszkam na wsi ale nie mam ogrodzenia mam dwa psy, kundle, oba są uwiązane na łańcuchu bo jak bym je spuścił to biegały by po wsi i straszyły ludzi albo ujadały za rowerzystami bo taką mają naturę że gonią rowerzystów. Czyli muszą być uwiązane i szczekać jak ktoś idzie. Za to daję im jeść. Pies od tego jest na wsi by stał na łańcuchu. Tak było od wieków i tak ma być. Pies nie może być przejedzony bo wtedy śpi i nie szczeka.Jeden pies dostaje jeść rano by spał w dzień a w nocy szczekał a drugi odwrotnie dostaje jeść wieczorem i pilnuje obejścia w dzień. Jasne?..."

skad sie takie mlotki biorą to ja nie wiem....

Posted

[quote name='MaDi']Cytat z wypowiedzi pod artykułem dotyczącym Szarika(...)
Prowokacja ?

A chłopak jest naprawde piękny. Jak tylko zacznie "wyglądać jak pies" ludzie będą się o niego bili :roll:
Przynajmniej inaczej sobie tego nie wyobrażam... bo jak można się nie zakochać ?

Posted

wadercia napisał(a):
ah to jest straszne. Dlatego nei lubie jezdzic na wies.... Wiekszosc ludzi poslalabym do szkol by wychowac odpowiednio.
Zdaje sobie sprawe ze momentami wole zwierzeta od ludzi...
Gdy zaproponowalam znajomemu dorzucenie 5 zł za cegielke powiedział (calkiem powaznie moim zdaniem) : Po co pomagać psom, skoro tyle ludzi nie ma pieniędzy....
Zamarlam... no dobra, ale w wiekszosci sytuacji czlowiek moze pojsc i sam zarobic na swoje utrzymanie, a pies tej mozliwosci nie ma....

Waderciu, ja jestem chów wsi poznańskiej. A właściwie miasteczka gminnego. I to w tych lepszych latach, gdy poznaniacy byli uważani za skażonych drylem pruskim.
Kto w takich szkołach uczy wrażliwości na krzywdę zwierząt albo na piękno przyrody?
Nie ma mozliwości.
Ja dostaję piany, gdy ktoś mi mówi, że robi zrzutke na rodzinę wielodzietną. Ja im tych dzieci nie robiłam i nie kazałam robić.
Jeśłi rozum mają usytuowany między nogami, to nie mam zamiaru dopłacać do tego.
Zwierzęta takiego rozumu niestety nie mają. Kierują się instynktem, zdane na zew natury.I jak słusznie napisałaś, raczej na siebie nie zarobią.
Poza tym są wspaniałe i oddają się bezwarunkowo, jeśli zaufają.

Posted

inga.mm napisał(a):
Waderciu, ja jestem chów wsi poznańskiej. A właściwie miasteczka gminnego. I to w tych lepszych latach, gdy poznaniacy byli uważani za skażonych drylem pruskim.
Kto w takich szkołach uczy wrażliwości na krzywdę zwierząt albo na piękno przyrody?
Nie ma mozliwości.
Ja dostaję piany, gdy ktoś mi mówi, że robi zrzutke na rodzinę wielodzietną. Ja im tych dzieci nie robiłam i nie kazałam robić.
Zwierzęta takiego rozumu niestety nie mają. Kierują się instynktem, zdane na zew natury.I jak słusznie napisałaś, raczej na siebie nie zarobią.

i dlatego cieszę się z faktu iz dogomania to miejsce ludzi tak wrazliwych i z podobnymi opiniami jak moja.
W mojej szkole gimnazjum pozniej w technikum na biologii zawsze uswiadamiani bylismy ze pomoc zwierzakom to cos dobrego.
Uczyla mnie tez tego mama...
Co do rodzin wielodzietnych drazliwy temat. Niby bieda... niby nie ma co jesc - a na fajki i alkohol kasa jest. Dorosli ludzie o antykoncepcji raczej powinni slyszec?...
Ah.. temat rzeka.

Dlatego jestesmy tutaj my. Gdyby byla porzeba poprowadzenia allegro cegielkowego. Mozecie smialo pisac. Niedlugo ruszam z kolejnym bazarkiem ogloszeniowym jak skoncze obecny. To tyle co moge dac tym ciednym psiakom.. Swoj wolny czas...

Posted

inga.mm napisał(a):
Nie ma mozliwości.

W 100% się zgadzam. Z drugiej strony, gdyby taki jeden z drugim nie uwiązał tego biednego psiaka na łańcuchu, to zwierzątko samo by się tak nie odchudziło. Miałby szansę coś sobie upolować i wykopać odpowiednio głęboką norkę na nocleg...
Na razie nie mogę wspomóc biedulka, ale jak tylko zarobie jakąś kasę, na pewno przeleję troche na Szarika.

Posted

ja tez grosik dorzucilam przez FB - dostalam paypal jakby ktos potrzebowal...
Zal psiaka, az mnie cos skreca :( Nie mam sily do tej polskiej wsi...:placz::placz::placz: