Ty$ka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Podnosimy chłopaka, jednocześnie ciesząc się, że chłopak - jak na swój stan - jest naprawdę fajnym psychicznie psem :) Quote
wawer Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Nutusia napisał(a):Poseł w TV mówi, że pies na łańcuchu to uświęcona polska tradycja, katechetka na lekcji religii, że zwierząt nie wolno kochać, bo nie mają duszy - czego wymagać od "społeczeństwa" zatem?... "Takie mamy Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie". A od dawna wiadomo, że posłowie, TV kłamią, zaś kościoły (wszystkie) powszechnie stosują szarą propagandę i mijają się z prawdą. Dobrze, że ludzie, w swojej masie, zachowują się jednak normalnie i że jest dogo. W jakim wieku może być Szarik? Wygląda na młodego psa. Quote
docha Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 masza44 napisał(a):Inga.mm zgadzam się mi też w takich przypadkach marzą się bojówki, jak nie edukacją to może strachem dałoby się powstrzymać takich zwyrodnialców, najgorsze jest to , że nawet wykształceni ludzie mają podejście " to tylko pies"...ostatnio usłyszałam coś takiego od mojego szefa i ręce mi opadły...młody, wykształcony chłopak... ...ale o czym piszecie? w naszym kraju nie ma! żadnej edukacji pro zwierzęcej i nie ma prawa pro zwierzęcego. Quote
inga.mm Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Docha - święte słowa, dlatego proponujemy utworzenie bojówek Quote
docha Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 wawer napisał(a):"Takie mamy Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie". A od dawna wiadomo, że posłowie, TV kłamią, zaś kościoły (wszystkie) powszechnie stosują szarą propagandę i mijają się z prawdą. Dobrze, że ludzie, w swojej masie, zachowują się jednak normalnie i że jest dogo. moja droga, a na jak długo jeszcze starczy dogo??? niestety ludzie w swojej masie zachowują się dokładnie jak właścicielka tego psa! Quote
Wadercia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 a slyszalyscie o czym mowili dzis w wiadomosciach? Pies nie bedzie mogl stac dluzej niz 12 h na lancuchu... Brzmi pieknie, ale... ciekawe kto sie do tego dostosuje... A dogo... to zbawienie. Dla wielu zwierzat i cieszy mnie to ze jest nas coraz wiecej.... :) Quote
docha Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 ciekawe kto będzie tego egzekwował i jak będzie odliczane te 12 godz. pamiętajmy, że Polak zawsze potrafi... Quote
Wadercia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 co 12 h będa odpisnac na minute i spowrotem.. albo podczas jakiej kolwiek kontroli będą twierdzic ze psa przed chwila dopiero zapieli. ;/ Quote
wawer Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='docha']ciekawe kto będzie tego egzekwował i jak będzie odliczane te 12 godz. pamiętajmy, że Polak zawsze potrafi... Pewnie tachografy zamontują przy budach :evil_lol:, bo ta propozycja kompletnie nierealna. A co do normalności przeciętnego ludzia, to wśród moich znajomych jest tylko jedna para, która generalnie nie lubi zwierząt w domu. Ludzi też nie za bardzo lubią i vce versa. Oboje pochodzą z gospodarstw, potem przeszli do miejskich nowobogackich i wyizolowanych osobników. Ale nikomu krzywdy nie robią, zwierzaki obchodzą nie krzywdząc ich. Po prostu, nie chcą z nimi obcować i już. Co w tym złego? Nie musimy obcować z obcym gatunkiem, jeśli nam to nie odpowiada. To jest normalne. Ważne, żeby nie krzywdzić aliena i nie pastwić się nad nim. Reszta znajomych jest zapsiona, zakociona itp. itd. i absolutnie oburza ich krzywdzenie zwierząt. To też jest normalne. Quote
sillann Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 wadercia napisał(a):a slyszalyscie o czym mowili dzis w wiadomosciach? Pies nie bedzie mogl stac dluzej niz 12 h na lancuchu... Brzmi pieknie, ale... ciekawe kto sie do tego dostosuje... A dogo... to zbawienie. Dla wielu zwierzat i cieszy mnie to ze jest nas coraz wiecej.... :) najgorsza w tym wszystkim byla wypowiedz jednego pana ze co on psa bedzie zalowal jak musi kupic zboze siano czy cos tam innego;/ niestety mentalnosc jest taka ze jak jeden pies umrze to sobie wezma nastepnego, przeciez to moze jesc byle co a jak choruje to po co leczyc... eh dlugo by mowic, ale moim zdaniem niepredko sie cos zmieni ale kazda uratowana psina czy kota to zawsze sukces;) Quote
savahna Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Za dawnych starych czasów po wsiach(przynajmniej u nas) chodziły jakies ekipy władcze i kontrolowały, kto ma psa.Nie pamiętam po co właściwie chodzili(może jakiś podatek czy cóś).Pies nie mógł biegac luzem po wsi, najczęsciej był wiązany(niestety).Mój dziadek wielokrotnie płacił mandat za swojego psa, który na szczęście był tak sprytny,że wypiął się z każej obrozy , specjalnie skonstruowanych szelek i chodził sobie luzem. Jak chodzili po wsi to dziadek musiał chować psa,żeby znowu mu mandatu nie wlepili. A teraz? Tacy już cywilizowani jesteśmy a takiej prostej rzeczy nie można ogarnąc?! Nie można tego jakoś kontrolować?!Kto ma psa,w jakich warunkach? Czemu nie można jakos odgórnie rozmnażania ograniczyć? Czemu nie ma obowiązkowego czipowania. Dlaczego nikt nie sprawdza w jakich warunkach żyja zwierzęta. Najskutecznijszą metoda to"po kieszeni".Mandaciki, kary,nagłasnianie...Może cos do _akutych głow dotrze. Jak można spac spokojnie gdy taki chudy psiak tkwi na półmetrowym łańcuchu. Nawet dobrze z budy wyjść nie mógł.:shake: Quote
MaDi Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Coś specjalnie dla Was, niestety bardzo ciężko zrobić mu zdjęcie bo nadrabia lata spędzone na łańcuchu. Quote
MaDi Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Szarik na pewno nie jest mieszańcem charta wg. mnie i nie tylko;) jeśli mamy go porównywać do jakiejkolwiek rasy to taki trochę owczarek użytkowy. Quote
DONnka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Morda kochana :lol: Ciotka DONnka założyła Ci kolejny temat. Tym razem na owczarek.pl http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=18776&title=sama-skra-i-koci-a-do-tego-50cm-acuch Choć tyle mogę zrobić dla biedaka Quote
Vicky62 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Jak super widzieć jego mordeczkę uśmiechnientą ...kochany psinka Quote
masza44 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 inga.mm napisał(a):Docha - święte słowa, dlatego proponujemy utworzenie bojówek Czekam tylko na wygrana w lotto- cel już mam...A na razie pozostaje mi tylko pomoc doraźna tym już skatowanym i zagłodzonym zwierzętom...Moim zdaniem to powinno być dwufalowe- prewencja i pomoc... Quote
rita60 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Pycholek ma taki trochę collakowaty, śliczny,radosny piesek mimo takich przezyć. Quote
savahna Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A ja to bym takim ludziom jak ta właścicielka przysoliła oprócz mandatu ileś tam godzin społecznych, niekoniecznie przy zwierzakach,, bo to i tak bez sensu, ale gdziekolwiek., najlepiej takie mało wdzięczne coś....:diabloti: Hopaj piesiu na pierwszą.:lol: Quote
wawer Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='MaDi']Szarik na pewno nie jest mieszańcem charta wg. mnie i nie tylko;) jeśli mamy go porównywać do jakiejkolwiek rasy to taki trochę owczarek użytkowy. Szarik to po prostu pies rasy pies :evil_lol:. Na dogo nie ma rasistów ;), więc nie zaglądajmy mu w rodowód, bo na to nikt nie miał wpływu. Morda się cieszy, a to znak szczęścia. Reszta się kręci i wije z tej radości :Dog_run:, czyli pies wraca do życia i do świata... ludzi :multi:. Dzięki, cioteczki i wujkowie, że daliście mu tę szansę:iloveyou::modla:. A tymczasem, po cichutku, nasza Kuleczka uzbierała już co najmniej 339 zł z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/211715-Dziergane-ciuszki-i-coś-dla-domu-szybki-bazarek-na-zagłodzonego-Szarika-do-5.08 :loveu:.. Jakby ktoś jeszcze chciał zasilić jego kasę przez nabycie fantów drogą kupna, to serdecznie zapraszam! Quote
inga.mm Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Czy moja kaska z niedzieli dojechała? Nie moge znaleźć postu rozliczeniowego. Quote
Merys Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 inga.mm napisał(a):Czy moja kaska z niedzieli dojechała? Nie moge znaleźć postu rozliczeniowego. Madi ma tylko dostep do konta, dzwonilam mowila, ze Twoja wplata jest, wszystko zaktualizuje :) Quote
inga.mm Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 O świetnie. W ogóle warto by było w przybliżeniu oszacować koszt "regeneracji" Szarika. Ja zmieniłabym mu to imię na coś innego. Np. podobnie brzmi Riko, Riki (jakkolwiek pisane). Imie z tamtego domu powinno zniknąć. Quote
Recommended Posts