Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

inga.mm napisał(a):
Jakie "głupio"??? Opieka to ważna sprawa, ale pewnie nie wszystko?
konkrety, MaDi!
Pieniądze trzeba zbierać?
Zaraz zamelduję się u Leosia. Może mają ze 100 zetów "luzem"?
Co do księży, to nie będę narażać się tej części forumowiczów, która jeszcze wierzy w kościół jako instytucję.
Co to znaczy: "Jej dzieci i wnuki donosiły psy"?
I jeszcze: jeśli w łeb nie włoży się, że córka jedzie do szpitala za karę, to i tak "pobrzęcha" nie zrozumie

Sama tego chciałaś;)
Buda i dobre jedzenie ew. fundusze na zakup karmy i diagnostykę.
Rodzina znalazła sobie łatwy sposób na pozbywanie się psów " babcia obiecała się zajmować".
To bardzo zawiła i skomplikowana sprawa, musimy jeszcze mocno zastanowić się jak rozwiązać ją raz na zawsze, potrzebuje na to jednak jeszcze trochę czasu.

Posted

MaDi napisał(a):
Sama tego chciałaś;)
Buda i dobre jedzenie ew. fundusze na zakup karmy i diagnostykę.
Rodzina znalazła sobie łatwy sposób na pozbywanie się psów " babcia obiecała się zajmować".
To bardzo zawiła i skomplikowana sprawa, musimy jeszcze mocno zastanowić się jak rozwiązać ją raz na zawsze, potrzebuje na to jednak jeszcze trochę czasu.

Pewnie, że chciałam.
Zaraz wyślę parę zetów na Szarika.
W tym stanie, chyba buda jeszcze nie jest wskazana? Tym bardziej, że pisałaś, że przytula się.
Co do baby, to chyba rzeczywiście zacznę organizować komando egzekucyjne, bo inaczej jak ząb za ząb nie da się tych sk...synów ukarać.

Posted

inga.mm napisał(a):
Pewnie, że chciałam.
Zaraz wyślę parę zetów na Szarika.
W tym stanie, chyba buda jeszcze nie jest wskazana? Tym bardziej, że pisałaś, że przytula się.
Co do baby, to chyba rzeczywiście zacznę organizować komando egzekucyjne, bo inaczej jak ząb za ząb nie da się tych sk...synów ukarać.

Inga.mm zgadzam się mi też w takich przypadkach marzą się bojówki, jak nie edukacją to może strachem dałoby się powstrzymać takich zwyrodnialców, najgorsze jest to , że nawet wykształceni ludzie mają podejście " to tylko pies"...ostatnio usłyszałam coś takiego od mojego szefa i ręce mi opadły...młody, wykształcony chłopak...

Posted

masza44 napisał(a):
Inga.mm zgadzam się mi też w takich przypadkach marzą się bojówki, jak nie edukacją to może strachem dałoby się powstrzymać takich zwyrodnialców, najgorsze jest to , że nawet wykształceni ludzie mają podejście " to tylko pies"...ostatnio usłyszałam coś takiego od mojego szefa i ręce mi opadły...młody, wykształcony chłopak...

Dlatego takie komando powinno poza karami cielesnymi, zgnoić psychicznie, żeby zrozumiał, że jest tylko g...m

Posted

Jestem i ja. Wpłacę coś na począku sierpnia na Szarika i Bambu. Słów brak... MaDi, a myśleliście o fundacyjnym allegro cegiełkowym na te psy?

Posted

żunia napisał(a):

ja bym proponowała żeby ktoś naświetlił sprawę księdzu z jej parafii i poprosił o uświadomienie ludności.
Ksiądz nie musi podawać nazwiska.... I tak wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi.
A ksiądz, to dla wielu, najwyższy autorytet moralny.

akurat !!!!

Posted

Dopóki nie będzie konkretnych wyroków i egzekwowania kar za takie bestialstwo, to niestety takie widoki na dogomanii nie będa miały końca :( Taki babsztyl powinien juz pokrywac koszty leczenia i utrzymania pieska !!

Posted

wawer napisał(a):
Jestem i ja. Wpłacę coś na począku sierpnia na Szarika i Bambu. Słów brak... MaDi, a myśleliście o fundacyjnym allegro cegiełkowym na te psy?

Jeszcze nigdy nie robiliśmy takiego więc poprosiłam o pomoc Isadore.
Dziękujemy za deklaracje. Normalnie wysyp interwencji się zaczął.

Posted

Moja Mama, która nie przejmuje się jakoś szczególnie losem psów zareagowała jednymi słowami: "O Boże... Ta osoba, co doprowadziła psa do tego stanu jest potworem"...
Mam nadzieję, że ta kobieta surowo zapłaci za swój czyn.

Posted

masza44, to nieważne, że wykształcony jak pochodzi z hołoty, on takie poglądy wyniósł z chamskiego domu, niestety pochodzenie ma znaczenie, też znam kogoś wykształconego, kto psa ma na podwórzu w budzie, bo się wychował w PGR-ze,
rodzice pracowali przy świniach, a wykształcenie w tym kraju nie zmienia światopoglądu

Posted

MaDi mogę zrobić mu allegro cegiełkowe (Bambusowi zresztą też), a jeśli się zgodzisz to moge poprowadzić wam na allegro konto fundacyjne, łatwiej będzie o aukcje cegielkowe i nie trzeba będzie płacić prowizji