Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Halinko chciałam właśnie napisać że pójdę z Tobą,ale dostałam telefon o tż że jest w szpitalu i w pracy złamał nogę:( W domu sajgon...Właśnie wrócił do domu.............

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiara napisał(a):
Halinko chciałam właśnie napisać że pójdę z Tobą,ale dostałam telefon o tż że jest w szpitalu i w pracy złamał nogę:( W domu sajgon...Właśnie wrócił do domu.............

ach te nieszczęścia stadami chadzają... siła złego na jednego, teraz musisz i o niego zadbać... oby problemy wreszcie się skończyły! życz małzónkowi zdrowia od nas wszystkich!

Posted

Na Facebooku znalazlam wlasnie wspaniałą wieść:

Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w Sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011.

http://www.tvn24.pl/-1,1714472,0,1,surowsze-kary-za-znecanie-sie-nad-zwierzetami,wiadomosc.html

Posted

[quote name='halbina']na facebooku znalazlam wlasnie wspaniałą wieść:

Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011.

http://www.tvn24.pl/-1,1714472,0,1,surowsze-kary-za-znecanie-sie-nad-zwierzetami,wiadomosc.html

brawo!!!!!!!!

Posted

[quote name='halbina']Na Facebooku znalazlam wlasnie wspaniałą wieść:

Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w Sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011.

Słuchałam też wiadomości w antyradiu, mówili o tym. Wszystko jest na najlepszej drodze :)

Posted

Najważniejsze, że przeszła! Choć dziś od rana podniósł mi ciśnienie mój "ulubiony" poseł Kłopotek, który grzmiał, że przecież nie można puścić ze smyczy i łańcuchów wszystkich psów w Polsce, bo - jak się wyraził - "za mało mieliśmy tragedii?" Najgorszą tragedią jest to, że mamy takich posłów Bo właśnie tenże sam poseł jakieś pół roku temu wyznał na wizji, że pies na łańcuchu to uświęcona polska tradycja!!!!!!!!!!! Ręce z majtkami opadają Ustawa przeszła - super - tylko jak teraz będzie z egzekwowaniem jej zapisów - to już zupełnie inna historia...

Posted

Info od Halbiny:

Bertie Kontaktowy,liże po ręce,przytula się,rano się bawił.Dostał druga dawke surowicy.Bedzie też prośba z podaniem jedzenia dziś.Ale biegunke ma nadal krwawą,Można podać kolejną dawkę surowicy za tydzien,ale nie wiem czy znajdziemy gdzieś Caniserin jeszcze?

Posted

ja mam canglob-odpowiednik caniserinu, tyle ze z Czech. Mam jeszcze 3 ampulki, tylko, ale szykuje sié transport za tydzien, zamówilam duzo, ale w tak krótkim czasie mogé dostac niewiele, bo zamówienie trzeba skladac na miesiác przed ;/ pisz halbino jesli trzeba poslac, poproszé niezawodná Elé wtedy o nadanie przesylki konduktorskiej w lodzie.

Posted

paulinken napisał(a):
A jakaś ciotka na FB chyba pisała, że ma i może dosłać, tylko że to potrwa kilka dni, dlatego nie wysyłała za pierwszym razem, bo byłoby za późno.

hehe, to ja :> miala byc ode mnie za darmo, ale to byloby na drugi dzien, czyli pózniej niz jak maly dostal wieczorem w tym samym dniu - to zapewne zadecydowalo o jego przezyciu, niestety ale liczá sié godziny w przypadku parwo ;/

Posted

emilia2280 napisał(a):
hehe, to ja :> miala byc ode mnie za darmo, ale to byloby na drugi dzien, czyli pózniej niz jak maly dostal wieczorem w tym samym dniu - to zapewne zadecydowalo o jego przezyciu, niestety ale liczá sié godziny w przypadku parwo ;/

A już myślałam, że mi się przyśniło, bo nie mogę tego teraz znaleźć... Ja wiem, jaka była sytuacja, rozumiem. Ale może teraz się jednak przyda i czasu starczy?

Posted

Wstępnie chyba zamówiny, Emilio. Ale zdecydujemy jutro, dobrze? Niech się wypowiedzą Klaudus i Budrysek. Zdobycie caniserinu graniczy z cudem, Klaudus ma spróbować, ale... Budrysek też ma dostęp do czeskiej surowicy, ale wtedy trzeba jeszcze transort do Bielska i spowrotem... więc z przesyłką kurierską najłatwiej... tyle, że ja od czwartku już mniej rozporządzam swoim czasem... w piątek muszę być na 9.00 w Katowicach, wracam dopiero o 20.00... będę musiała szukać kogoś, kto ampułkę odbierze i dostarczy do kliniki... Gosiu, Marto?...

Posted

Ja mam nadzieję ze mi się poprawi za kilka dni,puki co mój żołądek buntuje się na antybiotyk mimo brania wspomagaczy...Nadal mam zachwiania równowagi,ale coraz mniej...Myśle że w przyszłym tygoniu będe w lepszej formie i na co się przydam...Jeszcze tż mnie wkurza nie chce brać zastrzyków przeciwzakrzepowych,zwariuje z chopem,boi sie igły nie będzie brał i koniec!:shake:

Posted

Dobrze halbino, jesli budrysek zalatwi to pewnie, ja nie mam tyle narazie zeby "na zapas" wysylac, przynajmniej do kolejnego transportu a nie wiem czy i ile uda sié zdobyc. Ale jesli potrzeba to wyslé.

Posted

weterynarz w Krakowie na ul. Piłsudskiego prawie zawsze ma caniserin, tyle, że po 60 zł za ampułkę.
wiem, bo sama kiedyś wydałam kilkaset zł właśnie u niego na armię szczeniaków, ale on miał i każdy mówi, że on zawsze ma.
nazywa się Kujawski -
Lecznica weterynaryjna
Wojciech Kujawski, Paweł Słowiński 1227
Piłsudskiego 30
Kraków
tel. 0 12 411 39 89
tel. kom. 0602 219 994

pn-pt: 9-22
sobota: 10-16
niedziela: 9-12

On jest drogi i według mnie taki średnio kochający zwierzęta, ale gabinet bdb wyposażony i często jak nigdzie nic nie ma to tam jest.

Drugi wet, który sprowadza caniserin to dr Przybylski z Kłaja.
Przybylski Tomasz, lek. wet.
32-015 Kłaj, 1015
woj. Małopolskie, pow. Wielicki, gm. Kłaj
Branża: Weterynaria - Usługi
Tel.: 12 284 14 17
Kom.: 504 20 99 41
[email protected]
Godziny otwarcia
Pon - Pt 10:00 - 19:00
Sob 8:00 - 12:00
On ma serce do zwierząt - tylko on surowicę sprowadza, czasem ją ma czasem nie. Trzeba telefonować. jeśli będziecie potrzebować pomocy to wam pomogę, ale nie jestem w stanie surowicy ufundować, sama ledwie wiążę koniec z końcem.. pozdr i w razie czego możecie tę wiadomość rozsyłać.

Posted

Czekamy na wypowiedź Klaudus i Budrysek... jutro trzeba zdecydować... a 60 zł, to połowę taniej niż ostatnio...

i coś, żeby się uśmiechnąć...

moja kicia - Pomponia... wykończona remontem... he he... ot alegoria moich odczuć...

Posted

Moja pingwinka się pochorowała:(Leon wyzdrowiał i chyba jej coś sprzedał;( dzwoniłam do kliniki...Słyszałam Bertusia pani mi dała go do telefonu ciągle szczeka cały dzień,oszaleć można jest bardzo żywotny biegunka ustała;D W szpitaliku są dwa psiaki i szczekają na przemian:)

Posted

Gosiara napisał(a):
Moja pingwinka się pochorowała:(Leon wyzdrowiał i chyba jej coś sprzedał;( dzwoniłam do kliniki...Słyszałam Bertusia pani mi dała go do telefonu ciągle szczeka cały dzień,oszaleć można jest bardzo żywotny biegunka ustała;D W szpitaliku są dwa psiaki i szczekają na przemian:)

NO to "jesteśmy w domu" ;)

Posted

Dziś nie dzwoniłam, tzn wczoraj... Gosiu, gdyby była sugestia, że mamy szczekacza zabierać do domu, to puść sms ;-) wszyscy tu na wątku doczekać się nie możemy, a w domu pusto się zrobiło, bo Majka pojechała do ds. Wujcio Platon nie ma się kim opiekować...