maarit Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 A Malutka sunia znalazła nowych ,,,puszystych" towarzyszy do spania... 3 Quote
maarit Posted November 6, 2020 Posted November 6, 2020 Ratuj!!! coś się do mnie przyczepiło :) 3 Quote
mari23 Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 Fotorelację, za którą bardzo dziękuję Małgosi - maarit uzupełniam wiadomościami: Klusek to teraz Majlo, Dredzia vel Amber to teraz Demi ( bo najmłodsze dziecko wymówić nie potrafiło ;)) Oboje szczęśliwi, a właściwie to nie wiem, kto bardziej szczęśliwy - adoptowani, czy adoptujący ( ciągle za nich podziękowania i serduszka dostaję, do tego zdjęcia i filmiki. To dobre wieści na początek. Jutro po raz kolejny usg i badania będzie miał Łatuś, tydzień temu biochemia ok, ale w obrazie usg są zmiany ( woreczek, trzustka?). Jutro powtórka plus tarczycowe. Łatuś bardzo schudł, co początkowo bardzo mnie cieszyło po latach nie udanego odchudzania go, ale z 29 na 21 kg w ciągu 3-4 miesięcy to chyba jednak za dużo :( Zmniejszyłam mu dawkę Euthyroxu z 600 na 500, a teraz już na 400. Jutro być może będzie jakaś diagnoza. Bo oprócz chudnięcia Łatek ma też zły stan sierści i "zgarbiony" kręgosłup ( tak mi się wydaje, może coś go boli). 5 lipca minęło 12 lat, jak przygarnęłam Łatka, datę urodzenia ustalono mu na 5 lutego, więc za 3 miesiące Łatucha skończy 13 lat. Do tego "musztardowe" koopy ma Pikuś, ten - z wyglądu okaz zdrowia - nie miał robionyvh badań, nie byłam też pewna jego to, czy Morelki koopy. Ponieważ Morelka ma coraz bardziej "dekiel" w zachowaniu, jest od dwóch tygodni oddzielona i teraz wiem, że to Pikuś. Kazan na karmie weterynaryjnej, jednak zdarzają mu się jakieś ataki bólu, pewnie znów trzeba będzie mu powtórzyć badania. "ogłoszenie drobne" - kto potrzebuje karm "Pufi", "Tropi" itp.? Po raz kolejny obdarowało mnie przedszkole i do tego jeszcze nasi mieszkańcy zbiórkę karmy zrobili... Moim staruszkom coś przestała służyć Josera Senior Light, chyba wrócę do karmy Fitmin. 2 Quote
Tyśka) Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 Mari23, jestem w nieustającym podziwie, ze ogarniasz tak wymagające stadko, że tak o nie dbasz i każdemu psiakowi z osobna dajesz to, czego potrzebuje. Skad czerpiesz na to siły? Jesteś psim aniołem:) Życzę Ci duzo zdrowia (psiakom tez!), jak najwięcej udanych adopcji oraz jak najmniej zmartwień. 1 Quote
Nadziejka Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 Tulam sciskam stadeczko calunie Badzcie zdrowe kochane lapenki Ciociu Mari sily sily mnostwo zdrowenka zasylamy Pogody ducha w tym ciezkim czasie 1 Quote
Nadziejka Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 7 godzin temu, mari23 napisał: Fotorelację, za którą bardzo dziękuję Małgosi - maarit uzupełniam wiadomościami: Klusek to teraz Majlo, Dredzia vel Amber to teraz Demi ( bo najmłodsze dziecko wymówić nie potrafiło ;)) Oboje szczęśliwi, a właściwie to nie wiem, kto bardziej szczęśliwy - adoptowani, czy adoptujący ( ciągle za nich podziękowania i serduszka dostaję, do tego zdjęcia i filmiki. To dobre wieści na początek. Jutro po raz kolejny usg i badania będzie miał Łatuś, tydzień temu biochemia ok, ale w obrazie usg są zmiany ( woreczek, trzustka?). Jutro powtórka plus tarczycowe. Łatuś bardzo schudł, co początkowo bardzo mnie cieszyło po latach nie udanego odchudzania go, ale z 29 na 21 kg w ciągu 3-4 miesięcy to chyba jednak za dużo :( Zmniejszyłam mu dawkę Euthyroxu z 600 na 500, a teraz już na 400. Jutro być może będzie jakaś diagnoza. Bo oprócz chudnięcia Łatek ma też zły stan sierści i "zgarbiony" kręgosłup ( tak mi się wydaje, może coś go boli). 5 lipca minęło 12 lat, jak przygarnęłam Łatka, datę urodzenia ustalono mu na 5 lutego, więc za 3 miesiące Łatucha skończy 13 lat. Do tego "musztardowe" koopy ma Pikuś, ten - z wyglądu okaz zdrowia - nie miał robionyvh badań, nie byłam też pewna jego to, czy Morelki koopy. Ponieważ Morelka ma coraz bardziej "dekiel" w zachowaniu, jest od dwóch tygodni oddzielona i teraz wiem, że to Pikuś. Kazan na karmie weterynaryjnej, jednak zdarzają mu się jakieś ataki bólu, pewnie znów trzeba będzie mu powtórzyć badania. "ogłoszenie drobne" - kto potrzebuje karm "Pufi", "Tropi" itp.? Po raz kolejny obdarowało mnie przedszkole i do tego jeszcze nasi mieszkańcy zbiórkę karmy zrobili... Moim staruszkom coś przestała służyć Josera Senior Light, chyba wrócę do karmy Fitmin. ❤ Taki pomysl mialam malenki By poczarowac Cegielenki Zapraszam z calej duszy pooozdrawiam ! Lapenkom Naszej Mari23 Cegielki Zaczarowane ,ciut fantow, Zajrzyj Dobraduszko do 26.11. 1 Quote
mari23 Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 Nadziejko i Wy, Ciocie kochane - nie trzeba było, naprawdę jakoś sobie radzę na razie, mam wspaniałą panią wet, która bardzo ulgowo liczy za leczenie moich biedaków, a tyle bardziej potrzebujących na dogo jest, że aż mi wstyd z Waszej pomocy korzystać. Może Argusiowi pomożemy? To chyba najdłużej bezdomny pies na dogo, deklaracje się wykruszyły, niewiele osób przy nim zostało, a on coraz starszy i choruje. Quote
Nadziejka Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 Ciociu Cudna kramik jest dla Was z calej duszy moze bedzie troszke pieniazki mam nadzieje spokojnosci wszelkiego zdrowenka dla Was Quote
malagos Posted November 9, 2020 Posted November 9, 2020 18 godzin temu, mari23 napisał: "ogłoszenie drobne" - kto potrzebuje karm "Pufi", "Tropi" itp.? Po raz kolejny obdarowało mnie przedszkole i do tego jeszcze nasi mieszkańcy zbiórkę karmy zrobili... Moim staruszkom coś przestała służyć Josera Senior Light, chyba wrócę do karmy Fitmin. To zawsze jest kłopot, i nie wiadomo, jak wybrnąć - niby trzeba dziękować i chwalić, ale co z tą kramą zrobić, tylko kłopot :(... Ja nadal preferuję Fitmin, po josera nasza Dianka ma sraczusię... Dodam swoje ogłoszenie drobne-pampersiki po Nuteczce mi zostały, moze ktoś ma zapotrzebowanie? Rozmiar S ratlerkowy 1 Quote
mari23 Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 8 godzin temu, malagos napisał: To zawsze jest kłopot, i nie wiadomo, jak wybrnąć - niby trzeba dziękować i chwalić, ale co z tą kramą zrobić, tylko kłopot :(... Ja nadal preferuję Fitmin, po josera nasza Dianka ma sraczusię... Dodam swoje ogłoszenie drobne-pampersiki po Nuteczce mi zostały, moze ktoś ma zapotrzebowanie? Rozmiar S ratlerkowy nasz pracownik ma wielkiego prawie-onka adoptowanego ze schroniska - trochę dzisiaj oddałam jemu, młody, zdrowy pies zje wszystko i w każdej ilości (ma spory teren do biegania), obaj więc - i pies, i jego pan będą zadowoleni. Jeszcze trochę zostało, ale zawsze rozdaję też tym, co psy mają, ale na karmę pieniędzy nie wydają :( nie brak tu niestety patologii :( Ja przez wiele lat kupowałam Joserę, ale nagle własnie tak, jak Dianka zareagowały, zmieniłam więc na Fitmin, ostatnio jej nie było, zamówiłam więc "na próbę" Joserę - "próba" wyszła negatywnie, wracamy do Fitmin. Wchodzę niestety ze złą wiadomością, bardzo złą :( Moje obawy się potwierdziły i tym razem nie była to moja nadwrażliwość - Łatuś ma jakiś rozrost w woreczku żółciowym i prawdopodobnie zmieniony nowotworowo węzeł w jamie brzusznej. Trzeba to jak najszybciej usunąć, w czwartek o 12.30 operacja. Łatuś ma prawie 13 lat i jest schorowany... W ciągu ostatniego tygodnia schudł jeszcze 80 dkg :( 1 Quote
Nadziejka Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 ❤ matko jedyna kruszenki kokane trzymajcie sie trzymajcie milion cieplutkich pozdrowien i modlitwa Quote
malagos Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Wszystko będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli... 1 Quote
Nesiowata Posted November 11, 2020 Posted November 11, 2020 8 godzin temu, malagos napisał: Wszystko będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli... Musi być! 1 Quote
Nadziejka Posted November 11, 2020 Posted November 11, 2020 Przecuuudowna ogromna wielka Rodzinka druzynka Z calego serca tulamy pozdrawiamy Quote
Maciek777 Posted November 11, 2020 Posted November 11, 2020 Dnia 8.11.2020 o 15:18, Tyśka) napisał: Mari23, jestem w nieustającym podziwie, ze ogarniasz tak wymagające stadko, że tak o nie dbasz i każdemu psiakowi z osobna dajesz to, czego potrzebuje. Skad czerpiesz na to siły? Jesteś psim aniołem:) Życzę Ci duzo zdrowia (psiakom tez!), jak najwięcej udanych adopcji oraz jak najmniej zmartwień. Zgadzam się:) Dnia 9.11.2020 o 16:17, mari23 napisał: Jeszcze trochę zostało, ale zawsze rozdaję też tym, co psy mają, ale na karmę pieniędzy nie wydają :( nie brak tu niestety patologii :( Ja przez wiele lat kupowałam Joserę, ale nagle własnie tak, jak Dianka zareagowały, zmieniłam więc na Fitmin, ostatnio jej nie było, zamówiłam więc "na próbę" Joserę - "próba" wyszła negatywnie, wracamy do Fitmin. Wchodzę niestety ze złą wiadomością, bardzo złą :( Moje obawy się potwierdziły i tym razem nie była to moja nadwrażliwość - Łatuś ma jakiś rozrost w woreczku żółciowym i prawdopodobnie zmieniony nowotworowo węzeł w jamie brzusznej. Trzeba to jak najszybciej usunąć, w czwartek o 12.30 operacja. Łatuś ma prawie 13 lat i jest schorowany... W ciągu ostatniego tygodnia schudł jeszcze 80 dkg :( Dokładnie, lepsza taka karma niż jakiś moczony chleb:/ Coś ostatnio jeśli już słyszę opinie o Jeserze to nie pozytywne... Sam też już nie mam do niej przekonania. Łatuś niech się trzyma i mam nadzieję, że w następnym poście opiszesz jak dochodzi do siebie po operacji. Musi być dobrze! Maarit, dziękuję za fotki i opisy:) Lajkowałbym, ale limit na dzisiaj wyczerpany:) 1 Quote
Recommended Posts