Maciek777 Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Oby kontakt z domem Bastera trwał jak najdłużej:) Piękny "wielkanocny zajączek":D Najlepsze życzenia na te Święta! 1 Quote
Nadziejka Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 Mari trzymajcie sie zdrowo Cala druzynka 1 Quote
Nadziejka Posted April 28, 2020 Posted April 28, 2020 Dnia 12.04.2020 o 22:30, Nadziejka napisał: Ciociu mari pozdrawiamy stokrosci calunia druuzynke lapeczek z zakonczonego kramiku leca na konto juz polecialy Cegielki Stowarzyszenie Help Animals, Malczyce, ul. Sienkiewicza 10A BS Środa Sląska 85 9589 0003 0007 2023 2000 0010 dopisek - cel wpłaty" Cegielki z baz Nadziejki dla psiaków mari 23,, , razem 70 zl Cegielka psinkom mari Ciocia Anulka 10 zl wplacone na konto Stowarzyszenia Cegielka psiakom mari Nadziejkowo 10 zl wplacone na konto Stowarzyszenia Cegielka psiakom mari ciocia elik 10 zl wplacone na konto Stowarzyszenia Cegielka psiakom mari ciocia Besia11 20 zl wplacone na k Stowarzyszenia Cegielka psiakom mari Xibalka Kasia 20 zl wplacone na k Stowarzyszenia jak doleca wszystkie to prosze serce wpisz na karmiku zakonczonym .Rozliczony! 33 zl Faduniowi a Cegielki dla psiakow mari 70 zl , .do 10 .04 Jak bedziesz miec tr czasu i wiesci to prosze potwierdzonko na zakonczonym 1 Quote
mari23 Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Pomoc dotarła i już potwierdzona :) BARDZO DZIĘKUJĘ !!!!! Mam problem z dodawaniem zdjęć, ani przez dogo, ani przez "zapodaj na forum" nie udaje mi się :( A chciałam wrzucić cudne fotki z domków, dostałam nawet od szczeniaczka bez oczka i Puszka-spaniela. Niestety zdrowotnie z psiaczkami trochę mniej radośnie, gabinet weterynaryjny odwiedzamy często :( Miluś ostatnio kładzie się w sposób, który może wskazywać na dolegliwości bólowe, miał dzisiaj usg, ale tak wrzeszczał, jęczał i się szarpał, że dokładne badanie było niemożliwe, ale "coś" jest na nerce :( co? zobaczymy we wtorek, usg będzie z lekkim uspokojeniem. Jutro do gabinetu jedzie spanielka Betty, a w kolejce Łatuś - najbardziej "bogaty" w choroby :( coś mu się na oczku robi, jakby narośl :( nosek smaruję, oczko zakrapiam, Euthyrox daję - a poprawy nie widać :( Kajtuś trochę schudł, dla niego to dobrze, ale jednak się martwię - dlaczego? Ma problem z suchą karmą, więc gotuję dla niego i Milusia, apetyt mu dopisuje, a schudł :( mam nadzieję, że to nie początek serii chorób, obym znów usłyszała od wetki, że jestem nadopiekuńcza... 2 Quote
malagos Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Zawsze się coś dzieje :( A z tym oczkiem, to może trzecia powieka się uwidacznia? Czasem bardziej, czasem mniej? U naszej Majeczki tak było i dopiero operacja oczka pomogła. 1 Quote
Anula Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Z folderu przez fotosik spróbuj wstawić zdjęcia.W odpowiedzi pokażą się tylko linki ale jak klikniesz na odpowiedź to pokażą się zdjęcia. 1 Quote
PACZEK Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Zdjęcia zdjęciami ale czy wszystko OK u Cioci Marysi ? Ta cisza jest niepokojęca . Chyba że "brak wiadomości to dobre wiadomości" ? 1 Quote
mari23 Posted May 26, 2020 Author Posted May 26, 2020 A któż to nas odwiedził? :) wujek PACZEK - jaka niespodzianka :) "brak wiadomości to dobre wiadomości" - można tak powiedzieć, a przyczyną nieobecności była awaria monitora ( ten w pracy dogomani nie otwiera, chyba antywirus jakiś anty-zwierzakowy szefowa zamówiła;)dzieje się ciągle coś, bo staruszki odpocząć nie pozwolą bardziej, niż szczeniaczki :) monitor ( duuży ) dostałam dzisiaj od synusia :) Miluś po badaniach i podwójnym usg - znów moja nadopiekuńczość, staruszek jak na swój wiek w bardzo dobrej kondycji zdrowotnej. Spanielka w trakcie leczenia stanu zapalnego pycholka, Czaruś - znów uszy, Łatuś - tarczyca, oczka i nosek, Kajtuś schudł ostatnio, zapiszemy się na badania ( wyjątkowo - jutro ja mam nefgrologa :) ) Nie licząc czerwcowego terminu szczepień - reszta weterynarza nie potrzebuje, z czego bardzo się cieszę:) Quote
Aldrumka Posted May 26, 2020 Posted May 26, 2020 Fajnie, że się odzywasz :) Mam nadzieję, ze zdrowie podreperowane 1 Quote
Nadziejka Posted May 26, 2020 Posted May 26, 2020 Jest nasze sloneczko nasza Mari i lapenki pozdrawiamy pozdrawiamy ogromnie Mari mialam czarowac kramik Wam ale znow ppczarowalalm inne za tydzien poltora jakis kramcik naewno wymysle dla lapeczek 1 Quote
Nadziejka Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Dnia 26.05.2020 o 18:36, mari23 napisał: A któż to nas odwiedził? :) wujek PACZEK - jaka niespodzianka :) "brak wiadomości to dobre wiadomości" - można tak powiedzieć, a przyczyną nieobecności była awaria monitora ( ten w pracy dogomani nie otwiera, chyba antywirus jakiś anty-zwierzakowy szefowa zamówiła;)dzieje się ciągle coś, bo staruszki odpocząć nie pozwolą bardziej, niż szczeniaczki :) monitor ( duuży ) dostałam dzisiaj od synusia :) Miluś po badaniach i podwójnym usg - znów moja nadopiekuńczość, staruszek jak na swój wiek w bardzo dobrej kondycji zdrowotnej. Spanielka w trakcie leczenia stanu zapalnego pycholka, Czaruś - znów uszy, Łatuś - tarczyca, oczka i nosek, Kajtuś schudł ostatnio, zapiszemy się na badania ( wyjątkowo - jutro ja mam nefgrologa :) ) Nie licząc czerwcowego terminu szczepień - reszta weterynarza nie potrzebuje, z czego bardzo się cieszę:) Tulamy sciskamy za wszystkie brzuszki lapeczki uszenka Maryniu zapraszam na kramik dla Was pozdrawiamy z nadzieja wyczarowalam nieduzy Zaczarowany Lapenkom Mari23 Zajrzyj Dobraduszko do 12.06.. Quote
PACZEK Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 Dnia 27.05.2020 o 23:01, Nadziejka napisał: A któż to nas odwiedził? :) wujek PACZEK - jaka niespodzianka :) Ja tu jestem cały czas :-) tylko się nie odzywam . A odezwałem się bo martwiłem się o Ciebie . Co do monitora, kompa czy innych takich.. najskuteczniejszą metodą naprawy jest urządzenie zwane młotkiem (najlepiej o wadze 5kg). 1 Quote
Nadziejka Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 17 minut temu, PACZEK napisał: Ja tu jestem cały czas :-) tylko się nie odzywam . A odezwałem się bo martwiłem się o Ciebie . Co do monitora, kompa czy innych takich.. najskuteczniejszą metodą naprawy jest urządzenie zwane młotkiem (najlepiej o wadze 5kg). uzycie mlotka to nadzieja moja slodka dla wielu wielu zwyrodnialcow popaprancow zwanych,,ludziem,, ktorzy nie szczedza zadnej istoty pozdrawiamy slonecznie pozdrawiamy ogeomnie Wujenka i lapenki Quote
Maciek777 Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 Dnia 29.04.2020 o 23:19, mari23 napisał: Mam problem z dodawaniem zdjęć, ani przez dogo, ani przez "zapodaj na forum" nie udaje mi się :( Nie wiem czy problem ciągle aktualny i w ogóle na czym polega więc może pomoże tekst, który napisałem do innej osoby, która też ma ten problem. Ona tu dość nowa więc więc w tekście są oczywiste oczywistości dla nas z wieloletnim starzem na dogo :P "Co do problemu to nie wiem co może być powodem. W ogóle są dwie metody wstawiania zdjęć. Pierwsza to bezpośrednie dodanie załącznika (po lewej stronie), albo po prawej stronie jest "wstaw inne multimedia", a po kliknięciu wybieramy "wstaw grafikę z adresu URL" i tam wklejamy link do zdjęcia wstawionego na zewnętrzny serwer, np na zmniejszacz.pl. W sumie jest jeszcze trzeci sposób: w oknie pisania, u góry po lewej jest opcja podkreślania tekstu, a po jego prawej stronie są jakby ogniwa łańcucha (Link) i po kliknięciu wklejamy link do zdjęcia z zewnętrznego serwera w pole "Adres URL" i Wstawiamy do postu, z tym, że ta opcja powoduje, że na wątku pojawia się tylko link do zdjęcia, a nie samo zdjęcie. Mam nadzieję, że nie wysiadły wszystkie 3 metody dodawania zdjęć..." A w ogóle to co u Ciebie i Twoich podopiecznych?:) Bałem się nadrabiania zaległości na tym wątku, ale widzę, że ostatnio bywasz tu niewiele częściej niż ja:) Wszystko przeczytane, nadrobione:) 1 Quote
Nadziejka Posted June 14, 2020 Posted June 14, 2020 Mari pozdrawiamy jak i wszystkie lapenki tulinkamy pisz prosze jak zdrowko Twoje i lapeczek z kramku juz mamy 92 zl Cegielenkiplus za fantusiek ale jeszcze trwa Nadziejkowy Zaczarowany Lapenkom Mari23 Zajrzyj Dobraduszko do 22.06.. 1 Quote
Nadziejka Posted June 24, 2020 Posted June 24, 2020 Dnia 14.06.2020 o 13:50, Nadziejka napisał: Mari pozdrawiamy jak i wszystkie lapenki tulinkamy pisz prosze jak zdrowko Twoje i lapeczek z kramku juz mamy 92 zl Cegielenki ,plus 18 zl za fantuski ale jeszcze trwa Nadziejkowy Rozliczony 110 zl !zaczarowany Lapenkom Mari23 Zajrzyj Dobraduszko do 22.06.. pozdrawiam pozdrawiamy serdecznie mari dzis poslalam na Stowarzyszenie 110 zl dla Was z zakonczonego kramku jak doleca i bedziesz miec czasu prosze potwierdzonko na zakonczonem 1 Quote
mari23 Posted June 28, 2020 Author Posted June 28, 2020 Kochani bardzo Was przepraszam za nieobecność, jakaś potrójna "czarna seria" mnie dotyka, pierwsza związana ze zdrowiem, druga ze sprawami rodzinnymi, a trzecia - najmniej bolesna - to prawie hurtowe awarie sprzętowe: zaczęło sie od monitora, potem kuchnia gazowa, pralka, szwankuje też lodówka i samochód, a najgorsze, że nagle padł telefon - straciłam zdjęcia i kontakty ( proszę o podanie na priv nr tel do Was), mam nowy telefon Samsung od córki, ale mój komputer za nic nie chce z nim współpracować :( zgranie zdjęć z nowego telefonu to rzecz niemożliwa, być może to wina komputera, bo to, co piszę podkreśla mi na czerwono podpowiadając jakieś dziwne słowa pomimo ustawienia języka na polski :( :( Zdrowie i problemy rodzinne to temat na książkę, napiszę więc o pieskach: Duży ślepuś otrzymał imię Kazan, oczywiście właściciel się nie odnalazł, pies pomimo wieku zabieg kastracji zniósł bardzo dobrze, jeśli ogromny nowotwór jądra nie da przerzutów, powinno być dobrze. Ma około 15 lat. Niestety już drugi tydzień ma problemy jelitowe po odrobaczaniu, dostaje leki. Psiaki mają teraz kolejno badania, Misiek w miarę ok, ale Kajtusiowi bardzo wysoki wyszedł wskaźnik wątrobowy ( dziwne, że tylko jeden). Łatuś jutro, Pirat we wtorek. Łatek był chory, teraz na zastrzykach jest Kajtuś, w tym tygodniu powtórka badań. Mieliśmy dwa dni stareńkiego yorka z jednym zębem, znalazła się właścicielka i wrócił do domu. Za to mamy mamusię z dzieckiem :) 2 czerwca przygarnęłam sunię, zapisałam na sterylkę, a tymczasem ona w nocy urodziła. Jedno maleństwo nie przeżyło, nie jadło, nie piło, u wetki okazało się, że ma wady genetyczne i jedyne, co można zrobić, to skrócić czas odchodzenia :( Za to drugie to grubasek, kluseczek, bez ogonka, jak mamusia. Spróbuję jakoś dodać zdjęcia. Psy teraz gubią sierść, mnóstwo pracy z czesaniem, wolontariat się "wykruszył", już mi czasu i sił brakuje. Z bazarku Nadziejki dotarła na konto SHA kwota 110 złotych. Serdecznie dziękuję !!! Quote
Nadziejka Posted June 28, 2020 Posted June 28, 2020 Serduchem przytulam Ciocie i wszystkie lapunki trzymajcie sie kochane istotki trzymajcie cioci wszystko siada no tak ...czesto jak juz leci to nawet sprzety tez szwankuja na calosci Spokojnego czasu kochane i aby wam goraco i woda nie dokuczaly Quote
maarit Posted June 28, 2020 Posted June 28, 2020 Od dawna zdjęć nie wstawiałam, jeśli u Was nie widać... to przepraszam.... 1 Quote
maarit Posted June 28, 2020 Posted June 28, 2020 Mamusia z maleństwem - Kluskiem ... i drugi z braci, bidulek malutki, który odszedł za TM [*] Quote
Recommended Posts