Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ufff.... po trzech dniach mojego "łapania" rudzielca....złapały go dzieci!

moja ostatnia tu nieobecność z nim jest związana - 3 dni go karmiłam z ręki, głaskałam nawet - ale zabrać się nie dał, uciekał....

zdj_cie1808.jpg

dzisiaj przyprowadziły go dzieci (koczował pod szkołą, wieczorami pod sklepem szukał jedzenia, tam za nim łaziłam "po nocach" a potem spać nie mogłam).Bardzo mnie zmęczyły ostatnie 3 dni i fizycznie, i psychicznie.

Malutki rudziaszek bardzo się boi dorosłych i bardzo kocha dzieci. Jest ewidentnie domowy - umieszczony na wybiegu z Rudą i Łatkiem nie chciał wejśc do budy, najpierw obwąchiwał teren i siedział grzecznie, ale potem bardzo szczekał, jakby prosił o zabranie do domu - żeby nie stresować go tą moją domową rozszczekaną gromadą umieściłam go w "pracowni Krzysia", tam, gdzie była Bona, a potem trochę Ruda - grzecznie śpi, jak aniołeczek - pewnie odpoczywa po trudach bezdomności. Nie jest stary, ma 2 lata, na grzbiecie "łatę" bez sierści ( już odrasta), trochę kuleje, ale ogólnie jest w dobrej kondycji, chętnie wskakuje na ręce i tuli się ( jak już się przestał bać ;))

"Pinczerki średnie" czyli gromadka czarnych psich dzieciaków wiecznie głodnych zmniejszyła liczebność o jednego chłopca, który wczoraj pojechał do domku, czyli są do adopcji 4 suczki i piesek. Mama ich jest przesympatyczna i jesli do pinczerów średnich by ją zaliczyć ;) to chyba mix z nietoperzem, takie ma uszy ;) Trzeba ją pilnie sterylizować, bo wkrótce może mieć kolejną cieczkę, a zważywszy na odpowiedzialność "właścicieli"....ech :(

a moja noga.... bez zmian na lepsze, ale też bez zmian na gorsze, więc nie narzekam, do bólu przywyklam albo już nie taki mocny jest :)

gorzej, że wŚrodzie Śląskiej jest na ulicy malutki, tudy staruszek.... jak w poniedziałek zabierze go Straż Miejska.... zostanie uśpiony.... musimy go do poniedziałku zabrać z ulicy... ale dokąd????

Posted

Maryś, u ciebie dzień bez nowin to dzień stracony ;)

za jakieś 2 tygodnie spróbuje pobazarkować (ale najpierw muszę uzbierać jakieś fajne fanty)

oj, to prawda - ostatnio już ledwie nadążam, sił brakuje :(

dzisiaj wieczorem w okolicy naszego cmentarza biegał czarny, przerażony piesek, średniak taki, podobny do Charliego[*]

wyraźnie kogoś szukał, mam nadzieję, że znalazł w tym tłumie.

A średzki staruszek zjada przyniesione smakołyki i ucieka, nie daje sie złapać znajomej starszej pani...

chyba jutro pojadę i spróbuję...

nowy -  rudasek z kołnierzem "prawie colie"  pięknie chodzi na smyczy, dzisiaj Kasia go wyprowadzała na spacer :) ależ on sie cieszy na widok dzieci! musiał wychowywać się z dziećmi i był noszony na rękach, wystarczy się schylić i wyciągnąc ręce - sam wskakuje :) dostał dzisiaj imię - Tofik

słodki jest i wcale nie taki maleńki, jak mi się wydawało ( chyba, że skulony bezdomniak aż tak bardzo się "wyprostował" ;)

dostałam wiadomośc od pani, która była poznać Rikusia i prosiła o kilka dni na podjęcie decyzji - wiadomość była taka, że chyba jeszcze za wcześnie dla nich na kolejnego psa, że potrzebują więcej czasu.....

Posted

Basiu, mam już te śliczne zdjęcia Tofika i Pirata. Ogłoszenia Pirata już zrobione, natomiast Tofika są na etapie pisania tekstu i wkrótce też będą. U Marysi przepełnienie. Przydałyby się nowe domki...

• Upvote 1
Posted

mari23, czy przyda się dla któregoś piesa karma Josera balance co odpowiada light ?

75331277dfb98390med.jpg

Pusiowi na pewno wskazana ;)

znicz_pamieci.jpg

dzisiaj wjątkowy dzień, łzy same kapią....

Kilerku kochany....Pusieńko... Majeczko....Charlisiu... Łatusiu malutki, Bieduniu.... Hektorku... Tiarusiu....Kreciku....Ślepciu.... Buniu.... Mimi i Mikusiu....

tak bardzo mi smutno :( :( :( :(

tak bardzo brakuje tych ukochanych !!!!!!!

Posted

Mari, przytulam :(

Marysiu, smutno jest mi bardzo.

Tofik piekny psiak, czy cos potrzebujesz dla swoich podopiecznych, karmę, pieniadze na leczenie?Napisz proszę.

Posted

Trzymam mocno kciuki, żeby telefon się rozdzwonił - zwłaszcza, że trzeba szybko sukę wysterylizować , a nie ma jej gdzie umieścić w izolacji od szczeniąt, a one ją ciągle ssą :(

Posted

Trzymam mocno kciuki, żeby telefon się rozdzwonił - zwłaszcza, że trzeba szybko sukę wysterylizować , a nie ma jej gdzie umieścić w izolacji od szczeniąt, a one ją ciągle ssą :(

Basiu, wysłałam sms z numerem telefonu - domek z Wrocławia chętny na szczeniaka - suczkę, zgadzają sie na warulki adopcji, w tym sterylkę.

za to pani "chętna" na adopcję Riko.... już chętna nie jest :(

o Misia i Pirata też nikt nie pyta, staruszki to wogóle bez szans najmniejszych, a i mlode siedzą ( Majeczka, Czarna, Tofik, Riko, Ruda, szczeniaki)

za to mam jedną dobrą wiadomośc - średzki staruszek nie jest bezdomny, tylko z domu ucieka, jak furtka niedomknięta....uffff....

oczywiście rozmowa dzisiaj była z państwem, będą bardziej dziadeczka pilnować

z dzisiejszego spaceru mam śliczne zdjęcie Tofika spacerującego na smyczy z Kasią - on idealnie daje się prowadzić dziecku na smyczy, jest na niej skupiony - a jak bardzo się cieszy z głasków i dziecięcej uwagi - przesłodki jest ten piesio :)

Kochane moje - nie działa mi multicytowanie ( i dodawanie zdjęć) - chciałam Wam bardzo, bardzo podziękować - bez Waszego duchowego ( i nie tylko!) wsparcia nie dałabym rady - naprawdę ciężko jest z tak dużą gromadką, zwłaszcza psychicznie słabeusz jestem i tak naprawdę.... nie nadaję się do tej "roboty"...

Gdyby nie Wasza tutaj obecnośc i stałe podnoszenie mnie na duchu.... ech, strach pomysleć, co by było....

DZIĘKUJĘ  WAM  Z  CAŁEGO  SERCA !!!!!

Posted

Ja miałam zapytanie z Bogatyni, w spr dowozu szczeniaczka. Ile kosztowałby jego transport. W ogłoszeniu napisałam, że w razie potrzeby możliwa pomoc w transporcie do Wrocławia. Prosiłam o kontakt telefoniczny.
Marysiu, czekam na zdjęcie Tofika z Kasią. Czy nikt nie dzwonił w sprawie Riko? Zrobiłam mu wczoraj wieczorem ogłoszenia i były 4 odkrycia telefonów.
Trzymam mocno kciuki za domek dla szczeniaczka we Wrocławiu!