Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ktoś wcześniej podawał 4 linki do TV (uwaga itp.), czy mogę prosić o ponowienie, bo nie mogę ich znaleźć - przeszłam cały wątek, albo ślepa jestem, albo wykasowane są

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może w gimnazjach, po zawodówkach, ogolniakach porozwieszac w okolicy? skoro to byl ostatni dzien szkoly....moze jakiś idiota nie zdal i zamiast np. na babce z matmy wyzyl się na psie?

to chyba nie byl jego pies skoro suczka miala 7 lat i byla zadbana, wątpie żeby komuś tak nagle odbiło żeby po 7 latach ubrać swojego psa w kiecke i skatowac...co innego jak by miala jakies stare znamiona, urazy

Posted

[quote name='cyga-fryga']a może w gimnazjach, po zawodówkach, ogolniakach porozwieszac w okolicy? skoro to byl ostatni dzien szkoly....moze jakiś idiota nie zdal i zamiast np. na babce z matmy wyzyl się na psie?

[/QUOTE]

moim zdanie wszędzie, gdzie się da w tych okolicach

Posted

wiecie co a może poszukać jeszcze w zaginionych psach - ja już przeglądam, ale może ktoś by weterynarzy obdzwonił, albo maile powysyłał, czy komuśnie zginęła. Może ktoś zgłaszał zaginięcie i do schronisk, może szukać w drugą stronę. Jakby znaleźć właściciela (oby to nie był oprawca), to może cośby podejrzewał kto to zrobił

Posted

Też z FB:

"Witold Ryś
Mamy już plakaty z Fundacji w formie elektronicznej więc w poniedziałek pierwsze 700 szt. będzie gotowe. Jak jest ktoś zainteresowany dystrybucją w swoim terenie to piszcie na adres [email protected] i podajcie w jakim rejonie możecie rozwieszać (nie ma sensu się dublować). Resztę szczegułów w poniedziałek. Mam nadzieję, że dopadnie ich ręka sprawiedliwości ! pozdr."

Posted

Mam prośbę, czy bylaby mozliwosc, zeby ktos usuwal niektore komentarze z wydarzenia na fb? Bo niezly bajzel sie robi i najwazniejsze rzeczy umykaja.

Posted

Na początku nie mogłam spac przez parę nocy w związku z tą makabryczną sytuacją, a teraz myślę,a nawet jestem pewna,że znajdziecie tego zwyrodnialca.
Mam w domu psiaka z hotelu Arktyki, który zaginął i za jego odnalezienie została ogłoszona nagroda.Sprawa została dodatkowo nagłośniona przez lokalne media i dzięki pomocy wielu wpaniałych ludzi, głównie w terenie, zgłosił się facet, który podał namiary na psiaka.Podejrzewaliśmy nawet,że pies został zagłodzony i ludzie szukali swieżych wykopów wokół miejsca,gdzie był przetrzymywany.
W większosci takich sytuacji dużo hałasu pomaga, śmierc i ten, który ją zadał przestaje byc anonimowa.A kto wyżywa się na bezbronnych zwierzętach? W 90% jest to zakompleksiony fiut, życiowe gówno i jestem pewna,że już narobił w gacie ze strachu. Ktoś na wątku przytoczył historię morderców suczki husky, którzy dalej chodzą na wolności.To paradoks wymiaru sprawiedliwości,że mając prawomocny wyrok nadal chodzą na wolnosci,ale pocieszające (choc minimalnie) jest to,że jeszcze parę lat temu taka historia pozostałaby bez echa i nikt nawet nie podarowałby jej chwili uwagi. Dzięki zaangażowaniu, upartości takich ludzi jak Wy tutaj sytuacja będzie się zmieniac i cierpienie tego niewinnego zwierzątka nie zostanie przemilczane. Odebranie życia z takim okrucieństwem już dawno powinno byc napiętnowane społecznie.
I nie ważne czy to człowiek czy zwierzę - śmierc ta sama.
Ze swej strony również napiszę na podane namiary medialne.Wyślę też plakat do znajomych spod Krakowa.Mam tylko nadzieję,że suczka była z tamtych rejonów.
Reportaż w TV mógłby wiele pomóc,
trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwośc.

Posted

[quote name='Merys']Mam prośbę, czy bylaby mozliwosc, zeby ktos usuwal niektore komentarze z wydarzenia na fb? Bo niezly bajzel sie robi i najwazniejsze rzeczy umykaja.[/QUOTE]

staramy sie usuwac wulgarne komentarze
ale jestesmy tylko ludzmi, pracującymi
nie mamy czasu ani możliwości śledzić wydarzenie na fb 24h na dobę :(

dziękuję wszystkim za skoordynowanie rozsyłania plakatów :)

co do maili do mediów
tak jak pisałam wczesniej ze strony fundacji oficjalne maile z prośbą o pomoc w nagłośnieniu sprawy zostały wysłane
myślę, że trzeba czekąc na odzew
(choć niektóre portale jak alert 24 i na sygnale zareagowały błyskawicznie)

osobiście myślę, że fundacja nie ma co dublowac maili i wysyłać po raz kolejny pod te same adresy mailowe
może zwyczajnie nie zainteresował ich temat na tyle, żeby o tym napisać

i tak jak pisałąm wczesniej w weekend powstanie allegro cegiełkowe
potrzebujemy pieniązków przede wszystkim na nagrodę
na zwrot kosztów transportu suni na sekcje
niewykluczone że będziemy potrzebować wsparcia/porady prawnej - ale to zależy od rozwoju sytuacji

ps. idę czyścić fb