Tola Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Zapraszamy na bazarek dla zamojskich psów [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213363-TOREBKI-PERFUMY-CIUSZKI-OBROŻE-czyli-rozmaitości-na-zamojski******-do-10.09.d0-22"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2133...do-10.09.d0-22[/COLOR][/URL] Quote
Tola Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Tola']Juz wróciłam i właśnie dotarłam do watku Filipka. Bardzo cieszę się, ze piesio ma dom; [B]jeszcze raz bardzo dziękuję Anuli za wspaniałą opiekę:Rose:[/B] Ania jestem pod wielkim wrażeniem Twojego profesjonalizmu, serca i zaangażowania:loveu: Bardzo dziekuję za wpłaty na Filipka. Jutro przeleję pieniadze za transport - 313zł Doszły jeszcze kolejne wpłaty: [B]edyseja - 50 zł[/B] [B]p Barbara - Strzelce Krajeńskie - 50 zł[/B] Bardzo dziękujemy:) Trochę martwi mnie ten brak informacji z DS...[/QUOTE] Przepraszam - pomyłka -[B] p. Barbara - 30 zł[/B] - dziękuję za pv:cool3: Quote
Anula Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Bardzo dziękuję -pieniążki doszły za transport Filipunia mojego niunia. Quote
Javena Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='ZZPON']A co tam u Filipunia słychać?[/QUOTE] Też jestem ciekawa. Quote
ZZPON Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Puk, puk. Filipku, co tam u Ciebie słychać? Quote
Tola Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jutro postaram sie zadzwonic i dowiedziec, jak miewa się Filipek Quote
Tola Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Przepraszam, ze tyle to trwało, ale miałam troche problemów. Dopiero dzisiaj zadzwoniłam do domu Filipka i rozmawiałam z p. Agnieszką. Filipek ma się bardzo dobrze - jest wesoły, ma apetyt, uwielbia przytulanie i głaskanie:smile: Na spacerach nie sprawia zadnych problemów - no moze tylko mniej toleruje samce:cool3: Pani Agnieszka obiecała wysłac mi zdjęcia, a byc moze i sama zajrzy na wątek:lol: Quote
agusia35 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Pozdrawiam i przepraszam,że tak długo nie pisałam ale mam teraz masę spraw na głowie. U Filipka wszystko dobrze, myślę że jest szczęśliwy z nami. Prześlę jakieś zdjęcia Toli i zobaczycie jaki jest już obrośnięty i czy coś się zmienił.Teraz leży z nami i ogląda mecz. Quote
Tola Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Filipek u siebie:p [IMG]http://img198.imageshack.us/img198/8079/34359887.jpg[/IMG] [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/6393/79330636.jpg[/IMG] [IMG]http://img21.imageshack.us/img21/1815/66721513.jpg[/IMG] [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/3537/96857793.jpg[/IMG] [IMG]http://img225.imageshack.us/img225/3582/33582322.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 ale mu dobrze, szczególnie z młodym pańciem w łóziu. Quote
zadra Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Serce sie raduje z takich wiadomości.Filipek kochany i szcześliwy!!!!! Quote
ZZPON Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Filipku strasznie się Cieszymy, widząc Ciebie szczęśliwego. Super :) Quote
Anula Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Tak.Filipunio mój niunio jest szczęśliwy.To widać po fotkach.Dawno zniknął strach w jego oczach i cierpienie.Teraz rozkoszuje się nowym fajnym życiem.Nawet spanie na łóżeczku nie jest mu zabronione.A on tak kochał u mnie spać w łóżku.Ogromnie się cieszę.Filipunio będzie zawsze zalegał w moim sercu.Ech!! Quote
agusia35 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Pozdrawiam Wszystkich! Mam mały problem z Filipkiem i proszę o rady. Jestem dla niego jedyną Panią w domu ,a innych domowników traktuje jak rywali. Nie pozwala się nawet do mnie innym przytulac reaguje agresywnie. Na spacerach jest bardzo agresywny wobec innych psów i suczek, on jest najważniejszy. Proszę o pomoc tak nie może byc... Quote
Anula Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Cioteczki przybywajcie z radami na pomoc Pani Agnieszce.Każda rada będzie cenna. Quote
Pipi Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [url]http://www.youtube.com/watch?v=9gbEud6QGdM&feature=related[/url] prosze poogladac filmiki, tam sa madre rzeczy Quote
Poker Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Chyba trzeba trochę chłopakowi śrubkę przykręcić. Moje małe doświadczenie wskazuje ,że są 2 sytuacje ,ale ich mechanizm ma to samo tło. 1. poczuł się za pewnie i jak każdy pies chce rządzić. Dlatego jest zazdrosny o pańcię i innym pokazuje ,że on jest najważniejszy. Wydaje mi się ,że agusia35 i wszyscy domownicy nie powinni go dopieszczać jak on sam pochodzi tylko odesłać go kategorycznie na miejsce. Dopiero jak posiedzi sam dobre pół godziny , to go przywołać, popieścić i znowu odesłać.On musi poczuć ,że rządzą ludzi , nie on. Na początku będzie to trudne do reazlizacji ,ale zapewniam ,że można się nauczyć.Po powrocie do domu żadnych powitań, odesłanie na miejsce i dalsze postępowanie jak poprzednio. [B]Tak postępować muszą wszyscy.[/B] 2.Filiperk poczuł się ważnym , a może nawet najważniejszym i jak to szef stada czuje się za nie odpowiedzialny .Dlatego też chce bronić swojego stada przed " obcymi" Jak czytałam w mądrych książkach nalzęy na spacerach odwracać jego uwagę od tych "wrogów" smaczkami.Trzeba bardzo spokojnie się oddalić , nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów, mówić spokojnym głosem. Nie pamiętam w jakim mieście mieszkacie, może jest w nim behawiorysta i mógłby pomóc. Quote
zerduszko Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='agusia35']Pozdrawiam Wszystkich! Mam mały problem z Filipkiem i proszę o rady. Jestem dla niego jedyną Panią w domu ,a innych domowników traktuje jak rywali. Nie pozwala się nawet do mnie innym przytulac reaguje agresywnie. Na spacerach jest bardzo agresywny wobec innych psów i suczek, on jest najważniejszy. Proszę o pomoc tak nie może byc...[/QUOTE] Nie wiem czy coś da się poradzić bez obejrzenia psa, najlepsza byłaby wizyta specjalisty w domu i przyjrzenie się relacjom. Kto wyprowadza psa na spacery, karmi, bawi się itd. Jak wyglądają i jak długie są spacery, gdzie pies śpi i przede wszystkim jak Pani reaguje, gdy psiak warczy/atakuje domowników. Co do innych psów, to tylko się rzuca jak jest na smyczy czy an poważnie atakuje? On w dT był z innymi psami? Co do metod CM, to podchodziłabym do tego z rezerwą, nie każdy ma takie umiejętności i charakter jak on żeby samemu stosować te metody. Quote
ZZPON Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Moje łobuzy jak zaczęły mi na głowę wchodzić, to wylądowali w wojsku, tzn. na szkoleniu PT1. Tam szybko śrubkę im przykręcono. Obawiam się, że bez specjalisty się nie obejdzie. Quote
Pipi Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Na podstawie filmu z psem, ktory skacze i brudzi ubranie, poradzilam sobie z suką. Juz prawie tego nie robi. Oczywiscie trzeba rezerwy, ale i zrozumienia psa. Nie ma skutkow bez przyczyny. Quote
anetek100 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 tak, mi sie także wydaje, ż epeis pcozuł sie pewnie, to on rządzi,a nie Wy, najlepsza byłaby wizyta u szkoleniowca, można odwracac właśnie uwage smaczkami, zmieniac kierunek spaceru, gdy pies zacznie ujadac na inne, chodzic na spacery wspólnie, psiaka ściągac z łóżka, gdy ktoś chce usiąśc obok, nagradzac te dobre zachowania, tak myślę Quote
Bogusik Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Podpisuję się całkowicie pod tym co napisała Poker.Ale czy stać wszystkich domowników na tak radykalną zmianę w stosunku do Filipka?I co najważniejsze absolutną KONSEKWENCJĘ w słowach i czynach?Pani Agnieszko,niech pani sama się nad tym zastanowi i podejmie odpowiednią decyzję.Nie łatwo zmienić swoje dotychczasowe zachowanie i to niemalże o 360 stopni, bo nie każdy też się do tego nadaje,z racji charakteru.Jeżeli ma pani wątpliwości, to myślę,że lepiej nawet nie zaczynać,bo skutek może być wręcz odwrotny...pies po prostu zgłupieje,nie wiedząc w końcu co mu można a co nie.W takim wypadku najlepiej nie eksperymentować i skorzystać z pomocy specjalisty! Quote
Recommended Posts