Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia napisał(a):
Uznaliśmy ( jęsli pozwolicie ) dać jej dom do końca swoich dni .....Jestem pewna ,ze u sanchezauu nie zabrakło by jej niczego ,ale ona nie ma zbyt wiele czasu .....
Tutaj ma weta ,który w razie czego podejmie leczenie znając dotychczasowe jej problemy .( stoimy nad dylematem kolejnego zabiegu gdyż guzy są ogromne na sutku )i możliwości organizmu ( z całym szacunkiem dla waszego weta ) .Chcemy również oszczędzić jej długiej podróży ,która byłaby pewnie dla niej obciążeniem .
.....Nie wiem co wy na to ale wydaje mi się ,ze kolejną zmianę miejsca odchorowałaby .Dzisiaj miała gorszy dzień sporo przespała ....
Była u nas dzisiaj cioteczka IVV i była zachwycona Babuszką .
Proszę tylko o pomoc w razie gdyby dochodziły większe koszty kolejnych zabiegów .Mam nadzieję ,ze nie bedą potrzebne .
Teraz muszę postarać się o coś dobrego na jej stawy bo są w opłakanym stanie .I jakieś super witaminy.
Dziękuje sanchezauu za to ,ze chcieli adoptować takiego psa .Dobrze wiemy ze takich domów jest na lekarstwo .

Funiu, niech więc tak się stanie:) Najważniejsze by Korcia cieszyła się życiem jak długo tylko będzie mogła:) A ja w takim razie szukam innej psinki do pokochania;)

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sanchezauu napisał(a):
Funiu, niech więc tak się stanie:) Najważniejsze by Korcia cieszyła się życiem jak długo tylko będzie mogła:) A ja w takim razie szukam innej psinki do pokochania;)

Świetnie - zaraz rozgłoszę te wieści na FB ;-)

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Oj dziewczyny..... ryczę przez Was znowu..... Funiu i sanchezauu - brak mi słów. Jesteście cool dziewczyny. Obie. Serce się raduje gdy widać taką postawę: bo najważniejszy jest pies. Dałyście obie nam wszystkim wspaniałą lekcję i za to dziękuję
:loveu::loveu::loveu:.

Podpisze sie i wielkie dla Was :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::cool2:

Posted

Sanchezauu w najbliższej okolicy masz schronisko w Cieszynie - tam psiaki bardzo potrzebują pomocy ( jeden staruszek nie doczekał i już go niestety nie ma) i zapraszam do naszego schroniska w Jastrzębiu Zdroju. To rzut beretem :evil_lol::evil_lol:.

Joodith napisał(a):
Sanchezauu polecamy zamojszczaki ;)

Posted

Funiu - Mariola z FB sugerowała Trocoxil na stawy Babuszki. Ona zamawia na "SGGW, Za 95mg wychodzi 115zł, ale to wystarcza dla psa o wadze 47kg. Opłaca się zamawiać te najwieksze tabletki i dokładnie dzielić jak piesek jest mniejszy. Trzeba liczyć 2mg/1kg masy ciała."

Posted

Nie jestem zaskoczona decyzją funi - zawsze miała "słabość" do takich bidulek; dostrzegała w schronie te największe nieszczęścia, wynajdywała je wciśniete w kąty - jeszcze w czasach wolontariatu.
Dziękuję więc dziewczynom za taką decyzję:Rose:
Nic piękniejszego nie mogło spotkac skrzywdzonej babci jak oferta domu sanchezauu dla chorej, starej suni no i teraz taka wspólna decyzja:loveu:
Korcia zostaje więc w Zamościu.
:multi:
Czyli mam zmieniać tytuł:cool3:

Posted

No ,tak zmieniaj nie ma wyjścia ....Babka moja .Ale juz nawet igly u mnie nie wciśnie .Szlaban pod rygorem rozwodu .5 psow i kot wystarczy W zupelnosci .Babkę kocham a ona nas jeszce bardziej .mam tyle fot fajmych ale komp zepsuty ...I lodówka mi się zepsuła zeby komplet był ,,,,:eviltong:

Posted

Joodith napisał(a):
A wszystko dla dobra Babuni... i to jest piękne.

Ja ogółem chciałam podziękować wszystkim na forum, ktorzy poswiecaja swoj czas i energię by ulżyć cierpieniu naszym czworonogom. Podczas wizyty przedadopcyjnej Dea przybliżyła mi wiele aspektów związanych z adopcją, bezdomnymi psiakami, i opieką nad nimi, za co również chcę jej serdecznie podziękować. W najbliższym czasie wybiorę się do schroniska w Cieszynie, do Jastrzebia takze napewno zajrzę. Mam nadzieję że dzięki stronom takim jak ta, z dnia na dzien grono ludzi mających współczucie dla potrzebujących zwierząt będzie rosło w niesamowitym tempie:) A puki co, gratuluję Korci, jak i Funi zyskania takiej przyjaźni:) To dopiero jest piękne;)

Posted

Piękne zakończenie historii Babuszki! :multi::multi: . Sanchezauu dla Ciebie wielkie ukłony za to że chciałaś ją na stare lata przygarnąć !!! Wszyscy jesteście wspaniali :evil_lol:.

Posted

funia napisał(a):
No ,tak zmieniaj nie ma wyjścia ....Babka moja .Ale juz nawet igly u mnie nie wciśnie .Szlaban pod rygorem rozwodu .5 psow i kot wystarczy W zupelnosci .Babkę kocham a ona nas jeszce bardziej .mam tyle fot fajmych ale komp zepsuty ...I lodówka mi się zepsuła zeby komplet był ,,,,:eviltong:

Bardzo się cieszę,że Korcia zostaje u Ciebie.Wiem jak ja kochasz i ona Ciebie.Deklaruję wszelką pomoc jesli bedzie taka potrzeba.

Posted

Funiu - mam zaszczyt przekazać Ci ukłony, pokłony, i wszelkie możliwe dobre słowa od uczestników wydarzenia Korci na FB...

Ludzie są zachwyceni tym co zrobiłaś dla Babuszki i przesyłaja słowa podziwu, radości, i uznania...

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::mdleje::mdleje::mdleje::ylsuper::ylsuper::ylsuper::klacz::klacz::klacz::calus::calus::calus: (a to wersja obrazkowa)