handzia Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Tak, tamten od razu jej lat ujął, wyglądała kwitnąco :lol: A w tym nie czuła się już tak sexy, i stąd ta mina :evil_lol: Mądra bestia i jeszcze na modzie się zna :evil_lol: Quote
jogolcia@pdx Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ja tez myślę, że zielony jest za bardzo pospolity dla Babuszki... a w kożuszku wygląda jak gwiazda z HolyŁódzia... Quote
Becia Lublin Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='funia']Osobiscie uważam ,ze w kożuszku jej lepiej bo podkreśla jej piękne siwe włosy .A ten zielony jakiś taki bez wyrazu ...[/QUOTE] Kasiu gdy zobaczyłam babuszkę w kożuszku to wymiękłam :) od razu poczułam się lepiej, widocznie dogoterapia ma kojący wpływ na moje "płuca" !!!! Quote
Aimez_moi Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 O mamuniu.....Korcia w kozuszku.....:):) Korcia jestes pierwsza kandydatka do lansowania psiej mody na dogo......:):) Quote
funia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Babka wlazła w legowisko kota ....I nawet się zmieściła.. Uploaded with ImageShack.us Babka zaatakowana przez węża ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Babuszeńka kochana :) Cwaniarka z niej jak się patrzy, wie gdzie dobrze i ciepło :evil_lol: Niech ma staruszeczka co najlepsze na starość :) Quote
Aimez_moi Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Babuszka tak zadowolona z poslanka, ze nawet ten waz Ja nie rusza.......:) Quote
_Goldenek2 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Zbieramy na sterylkę goldenki. Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/2201...%C5%82oty-Pies Quote
Tola Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Babuszka najbardziej przejęła się atakiem węża:evil_lol: Quote
Aimez_moi Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Zyczenia duzo zdrowka dla Babuni........:) Quote
funia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Aimez_moi napisał(a):Zyczenia duzo zdrowka dla Babuni........:) Dzięki Aimez .dobrze. Quote
handzia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Z pieniędzy uzbieranych z bazarku Paskudek zapłaciłam 135,11 zł za karmę dla Babuni :) jedz Babuszko na zdrowie :) Quote
funia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 A dziękujemy ....Babka zadziwia zjadła swoje gotowane niezłą michę i poszła do kuchni wyżarła druga michę Tayce . zauważyłam jak przyszłam od psów ze miska skacze po podłodze :evil_lol:...Chyba bedzie rewolucja bo taka ilośc przerobić w jej wieku to nie realne:diabloti: Quote
funia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Karma RC dla starszych psów juz jest .Babka bedzie zajadac od jutra . Quote
handzia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 No i jak tam Babuszka? Przerobiła taki kawał jedzenia? To raczej chyba jutro się okaże :evil_lol: Quote
Aimez_moi Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Nie no....babuszka jest pelna werwy......:):) Ale fajnie z Nia jest Funiu.....:):) Quote
handzia Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Dzisiaj byłam u funi ze znajomymi po psiaka. Babka akurat chodziła sobie na spacerku, drepciła tym swoim kroczkiem raz za razem w swoim cudnym góralskim kożuszku :) Jest tak komiczna w tym, moi znajomi byli zachwyceni, Babka zrobiła furrorę ;) Opowiadali potem jaka cudna babka tam była i gdyby była młodsza, to wzięli by ją właśnie ;) Babka górą :multi::multi::multi: Quote
funia Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Dziekujemy za zainteresowanie .Nie ma szału ....po malutku ...Mam nadzieję ,ze do lata wytrwa .Jest coraz słabsza i traci orientacje .Nie wie gdzie jest ,gubi sie ....Przykro patrzec . Jutro porobimy z handzią zdjecia .Wstawię .Bidna juz babuszka ....Jak taka 100 letnia kobieta ....Starość jest straszna ... Quote
Aimez_moi Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Starosc jest straszna......ale Korcia ma Ciebie Funiu.....:) Quote
funia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Dzisiaj pomogłam Babuni przejść za TM .....Byłam z nią do końca głaskałam i tuliłam .Babunia słabła z dnia na dzień aż w końcu musiałam podjąc decyzję bo serce pękało patrzeć . dziekuje jej za to ,ze była .Strauszki są kochane i uczą nas pokory ... Dziekuje mojej przyjaciółce Handzi ,która była ze mną w kazdej chwili moich wachań ,wątpliwości .Za to ,ze na każde zawołanie mi pomagała . I za dzisiaj za pomoc w pochówku . PS .Babunia juz pewnie jest razem ze swoją ukochaną Panią ,która zmarła przed nią ....I Panem ... Pewnie mają sobie wiele do powiedzenia ..... Żegnaj kochana Babuleńko ....:placz::-(:-( Quote
handzia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 (edited) Bardzo smutny był ten dzień dzisiaj :-(, od rana chodziłyśmy zapuchnięte od płaczu z funią. Jak ciężko jest podjąć taką decyzję wie tylko ten kto przeżył coś podobnego...Babuleńka gasła w oczach, nie miała siły chodzić, przewracała się na stojąco, tak żal było patrzeć na nią, serce pękało :placz: Jedynym pocieszeniem jest to, że Babunia miała szczęście dożyć swych ostatnich dni pod troskliwą opieką funi, głaskana i przytulana do ostatniego tchnienia. Kochana funiu, dziękuję Ci za to, że okazałaś tyle serca tej biednej staruszeńce :-( Biegaj sobie kochana Babuleńko za swoją panią w niebie... :-( Nasze psy Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie E. Zechenter-Spławińska Edited April 22, 2012 by handzia Quote
Tola Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 Bardzo mi przykro:( Jakos sporo ostatnio tych psich pożegnań:( Czas płynie nieubłaganie... Dobrze, ze babcia odeszła kochana, ze jej ostatnie miesiące życia wyglądały tak, jak powinna wyglądac każda psia starość, a nie skulona i zapomniana w schroniskowym boksie. :-(:-(:-(:-( Żegnaj Korciu Legenda o Tęczowym Moście Po naszej stronie nieba na pewno jest miejsce zwane Tęczowym Mostem. Przychodzi tu po śmierci każde zwierzę, dla którego mocniej biło czyjeś serce. Są tam łąki i wzgórza, po których biegają nasi przyjaciele. Zawsze świeci słońce i jest pod dostatkiem jedzenia. Wszystkie zwierzęta, które były chore, są znów zdrowe, tak jak pamiętamy je z najlepszych czasów. Są szczęśliwe i nie trapią się niczym z jednym wyjątkiem - każde tęskni za jedną specjalną osobą, którą musiało gdzieś tam zostawić... Zwierzęta biegają i bawią się razem, ale dla każdego przychodzi dzień, kiedy nagle staje i spogląda w dal. Oczy zaczynają mu błyszczeć, uszy łowią dźwięki, ciało drży naprężone. I nagle zwierzę zostawia grupę, mknie po zielonej trawie, łapy niosą je coraz szybciej... Zobaczył ciebie! Na twarzy poczujesz ciepły język, rękę położysz na ukochanym łbie i znów spojrzysz w wierne oczy swojego psa, który odszedł z twojego życia, ale nie zniknął z twego serca. A potem razem przekroczycie Tęczowy Most... Quote
Recommended Posts