Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, tamten od razu jej lat ujął, wyglądała kwitnąco :lol: A w tym nie czuła się już tak sexy, i stąd ta mina :evil_lol: Mądra bestia i jeszcze na modzie się zna :evil_lol:

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='funia']Osobiscie uważam ,ze w kożuszku jej lepiej bo podkreśla jej piękne siwe włosy .A ten zielony jakiś taki bez wyrazu ...[/QUOTE]

Kasiu gdy zobaczyłam babuszkę w kożuszku to wymiękłam :) od razu poczułam się lepiej, widocznie dogoterapia ma kojący wpływ na moje "płuca" !!!!

• 2 months later...
Posted

A dziękujemy ....Babka zadziwia zjadła swoje gotowane niezłą michę i poszła do kuchni wyżarła druga michę Tayce . zauważyłam jak przyszłam od psów ze miska skacze po podłodze :evil_lol:...Chyba bedzie rewolucja bo taka ilośc przerobić w jej wieku to nie realne:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj byłam u funi ze znajomymi po psiaka. Babka akurat chodziła sobie na spacerku, drepciła tym swoim kroczkiem raz za razem w swoim cudnym góralskim kożuszku :) Jest tak komiczna w tym, moi znajomi byli zachwyceni, Babka zrobiła furrorę ;) Opowiadali potem jaka cudna babka tam była i gdyby była młodsza, to wzięli by ją właśnie ;)

Babka górą :multi::multi::multi:

• 1 month later...
Posted

Dziekujemy za zainteresowanie .Nie ma szału ....po malutku ...Mam nadzieję ,ze do lata wytrwa .Jest coraz słabsza i traci orientacje .Nie wie gdzie jest ,gubi sie ....Przykro patrzec .
Jutro porobimy z handzią zdjecia .Wstawię .Bidna juz babuszka ....Jak taka 100 letnia kobieta ....Starość jest straszna ...

• 1 month later...
Posted

Dzisiaj pomogłam Babuni przejść za TM .....Byłam z nią do końca głaskałam i tuliłam .Babunia słabła z dnia na dzień aż w końcu musiałam podjąc decyzję bo serce pękało patrzeć .
dziekuje jej za to ,ze była .Strauszki są kochane i uczą nas pokory ...
Dziekuje mojej przyjaciółce Handzi ,która była ze mną w kazdej chwili moich wachań ,wątpliwości .Za to ,ze na każde zawołanie mi pomagała .
I za dzisiaj za pomoc w pochówku .

PS .Babunia juz pewnie jest razem ze swoją ukochaną Panią ,która zmarła przed nią ....I Panem ...
Pewnie mają sobie wiele do powiedzenia .....
Żegnaj kochana Babuleńko ....:placz::-(:-(

Posted (edited)

Bardzo smutny był ten dzień dzisiaj :-(, od rana chodziłyśmy zapuchnięte od płaczu z funią. Jak ciężko jest podjąć taką decyzję wie tylko ten kto przeżył coś podobnego...Babuleńka gasła w oczach, nie miała siły chodzić, przewracała się na stojąco, tak żal było patrzeć na nią, serce pękało :placz: Jedynym pocieszeniem jest to, że Babunia miała szczęście dożyć swych ostatnich dni pod troskliwą opieką funi, głaskana i przytulana do ostatniego tchnienia. Kochana funiu, dziękuję Ci za to, że okazałaś tyle serca tej biednej staruszeńce :-(

Biegaj sobie kochana Babuleńko za swoją panią w niebie...

• :-(

Nasze psy

Psy
    które wyszły na wieczny spacer
    cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw
    dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków
    piastunki naszych dzieci
    psy
    o tyle od nas mniej skomplikowane
    że rozumiały co to wierność
    która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem
    odmienianym przez losowe przypadki
    psy
    zazdrosne ale nie zawistne
    które umiały patrzeć prosto w oczy
    naszej samotności
    urodzeni komicy z pantoflem w pysku
    psy
    które nie przyjdą już na zawołanie

E. Zechenter-Spławińska

• Edited by handzia
    Posted

Bardzo mi przykro:(
    Jakos sporo ostatnio tych psich pożegnań:(
    Czas płynie nieubłaganie...
    Dobrze, ze babcia odeszła kochana, ze jej ostatnie miesiące życia wyglądały tak, jak powinna wyglądac każda psia starość, a nie skulona i zapomniana w schroniskowym boksie.

:-(:-(:-(:-(
    Żegnaj Korciu

• Legenda o Tęczowym Moście
    Po naszej stronie nieba na pewno jest miejsce zwane Tęczowym Mostem.
    Przychodzi tu po śmierci każde zwierzę, dla którego mocniej biło czyjeś serce.
    Są tam łąki i wzgórza, po których biegają nasi przyjaciele. Zawsze świeci słońce i jest pod dostatkiem jedzenia. Wszystkie zwierzęta, które były chore, są znów zdrowe, tak jak pamiętamy je z najlepszych czasów. Są szczęśliwe i nie trapią się niczym z jednym wyjątkiem - każde tęskni za jedną specjalną osobą, którą musiało gdzieś tam zostawić...
    Zwierzęta biegają i bawią się razem, ale dla każdego przychodzi dzień, kiedy nagle staje i spogląda w dal. Oczy zaczynają mu błyszczeć, uszy łowią dźwięki, ciało drży naprężone. I nagle zwierzę zostawia grupę, mknie po zielonej trawie, łapy niosą je coraz szybciej... Zobaczył ciebie! Na twarzy poczujesz ciepły język, rękę położysz na ukochanym łbie i znów spojrzysz w wierne oczy swojego psa, który odszedł z twojego życia, ale nie zniknął z twego serca.
    A potem razem przekroczycie Tęczowy Most...