motyleqq Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 piękny, pręgowany, takie jak lubię najbardziej :) mogę niestety tylko podnieść... Quote
kasumi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 motyleqq napisał(a):piękny, pręgowany, takie jak lubię najbardziej :) mogę niestety tylko podnieść... ja też uwielbiam pręgusy :) Quote
Aleksandrossa Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 podnosimy, podnosimy preguska :) mam nadzieje ze jeszcze jakos uda mi sie go na zywo zobaczyc :) Quote
azalia Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Piękny pręgus,on chyba ma za sobą bardzo złe doświadczenia,przecież musi być jakaś przyczyna jego zachowania. Quote
kasumi Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 azalia napisał(a):Piękny pręgus,on chyba ma za sobą bardzo złe doświadczenia,przecież musi być jakaś przyczyna jego zachowania. tylko jaka??? myślę, że on musi być rozpoznany u szkoleniowca....chociaż 3 wizyty... a ile ma psów pod opieką Azyl?? Quote
kasumi Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 napisałam do Journey, z prośbą o jakieś pomysły itd. i dostałam odpowiedź: "Witaj. Owszem, często trafiają do mnie psy na szkolenie. Mam duże doświadczenie. Przeczytałam cały wątek dotyczący psa na dogomanii. Ciężko wydawać osądy nie znając psa osobiście, jednakże sądzę, że ten pies potrzebuje profesjonalnej opieki połączonej ze szkoleniem i nauką dobrych manier. Jego agresywne zachowanie wobec innych psów oraz niszczycielstwo sugeruje, że problem 'siedzi głębiej'. Mogę podjąć się opieki nad nim jednakże nie wcześniej niż za tydzień. Koszty to byłoby 20 zł dziennie licząc karmę, stałą opiekę, szkolenie i socjalizację psa. Będzie miał codzienne, długie spacery, treningi oraz własny wybieg. Uważam, że w jego przypadku będzie to najlepsza z możliwych opcji. Jeśli byłybyście zainteresowane, napisz. Justyna" Tylko JAK zebrać 600zł deklaracji stałych.... pies jest w średnim wieku i z problemami...na dodatek astów jest dużo, bo moda się skończyła :/ Quote
gosia1701 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 kasumi napisał(a): Tylko JAK zebrać 600zł deklaracji stałych.... pies jest w średnim wieku i z problemami...na dodatek astów jest dużo, bo moda się skończyła :/ no właśnie jak tyle zebrać? chodzę po innych wątkach i tam też deklaracji nie ma a szkoda najpierw by było Strika oddać aby go "naprawili" a potem go znów do schroniska bo nie ma deklaracji aby się znów "popsuł" Quote
kasumi Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 gosia1701 napisał(a):no właśnie jak tyle zebrać? chodzę po innych wątkach i tam też deklaracji nie ma a szkoda najpierw by było Strika oddać aby go "naprawili" a potem go znów do schroniska bo nie ma deklaracji aby się znów "popsuł" no właśnie....i tu jest problem.....i z nim, i z kasą....ech...ja nie wyobrażam sobie, żeby dać psu namiastkę domu,a potem znowu do Azylu.....ech Quote
gosia1701 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 jutro będę w azylu to z nim wyjdę na spacer bo ja już dawno z nim nie byłam a podobno Strike ostatnio zaczął ładniej chodzić na smyczy :) w ogóle to mi się wydaje że jak on jest zdenerwowany/mocno podniecony to wtedy niszczy bo wtedy zaczyna bawić się swoją miską od wody lub od żarełka, w boksie ma piłkę i zabawkę z ostatniej akcji ale on się nie chce bawić nimi bo woli miskę :( tu jest filmik z tej akcji i Strike też się załapał na filmik [video=youtube;5-cZ_MSYL68]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5-cZ_MSYL68[/video] Quote
kasumi Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 gosia1701 napisał(a):jutro będę w azylu to z nim wyjdę na spacer bo ja już dawno z nim nie byłam a podobno Strike ostatnio zaczął ładniej chodzić na smyczy :) w ogóle to mi się wydaje że jak on jest zdenerwowany/mocno podniecony to wtedy niszczy bo wtedy zaczyna bawić się swoją miską od wody lub od żarełka, w boksie ma piłkę i zabawkę z ostatniej akcji ale on się nie chce bawić nimi bo woli miskę :( tu jest filmik z tej akcji i Strike też się załapał na filmik [video=youtube;5-cZ_MSYL68]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5-cZ_MSYL68[/video] fajny jest "na żywo" super! :) Quote
Aleksandrossa Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 a moze allegro cegielkowe by pomoglo? Tylko z tego co wiem, to musi fundacja czy cos je zrobic (gdzies tak slyszalam?). Skoro jest szansa dla Strikea to trzeba sprobowac ja wykorzystac. Quote
kasumi Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Aleksandrossa napisał(a):a moze allegro cegielkowe by pomoglo? Tylko z tego co wiem, to musi fundacja czy cos je zrobic (gdzies tak slyszalam?). Skoro jest szansa dla Strikea to trzeba sprobowac ja wykorzystac. a może do jakiejś fund. napisać? bo same nie damy rady tyle kasy....., a ja dodatkowo muszę się uporać, ze "swoim" długiem - za szczeniaki.... Quote
Vesper Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Witam, jeszcze nie czytałam całego wątku, ale chciałam coś dodać a propos demolek w domu- to jest pewnie agresja spowodowana lękiem separacyjnym- miałam sunię z tym problemem- teraz mam tą samą sunię już bez problemu :) (ta z avatarka) U nas poszło łatwo, ale trzeba odpowiednio postępować, (np wychodzić na kilka sekund z dmu, nie zwracać na psa uwagi i wracać)-żeby przyjął to za normalne- wychodzenie i wracanie. Nigdy nie wolno krzyczeć na psa za zniszczone rzeczy (pan/i wróci i będzie krzyczeć=powód do stresu). Itd... Quote
Aleksandrossa Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Jeeest! Mamy pierwszą, co prawda jednorazową deklarację- 20 zł Koleżanka zadeklarowała, ma jeszcze namówić mamę :D Quote
kasumi Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Aleksandrossa napisał(a):Jeeest! Mamy pierwszą, co prawda jednorazową deklarację- 20 zł Koleżanka zadeklarowała, ma jeszcze namówić mamę :D super! :) ja jeszcze zapytam się jamora co o tym sądzi :) i jaki byłby koszt i czy podjąłby się tego.... Quote
Aleksandrossa Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Hop hop! Coś cicho u Pręguska... Quote
Recommended Posts