Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 853
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

azalia napisał(a):
Piękny pręgus,on chyba ma za sobą bardzo złe doświadczenia,przecież musi być jakaś przyczyna jego zachowania.

tylko jaka??? myślę, że on musi być rozpoznany u szkoleniowca....chociaż 3 wizyty...

a ile ma psów pod opieką Azyl??

Posted

napisałam do Journey, z prośbą o jakieś pomysły itd. i dostałam odpowiedź:

"Witaj. Owszem, często trafiają do mnie psy na szkolenie. Mam duże doświadczenie.
Przeczytałam cały wątek dotyczący psa na dogomanii. Ciężko wydawać osądy nie znając psa osobiście, jednakże sądzę, że ten pies potrzebuje profesjonalnej opieki połączonej ze szkoleniem i nauką dobrych manier. Jego agresywne zachowanie wobec innych psów oraz niszczycielstwo sugeruje, że problem 'siedzi głębiej'.
Mogę podjąć się opieki nad nim jednakże nie wcześniej niż za tydzień.
Koszty to byłoby 20 zł dziennie licząc karmę, stałą opiekę, szkolenie i socjalizację psa. Będzie miał codzienne, długie spacery, treningi oraz własny wybieg. Uważam, że w jego przypadku będzie to najlepsza z możliwych opcji.
Jeśli byłybyście zainteresowane, napisz.
Justyna"

Tylko JAK zebrać 600zł deklaracji stałych....

pies jest w średnim wieku i z problemami...na dodatek astów jest dużo, bo moda się skończyła :/

Posted

kasumi napisał(a):

Tylko JAK zebrać 600zł deklaracji stałych....

pies jest w średnim wieku i z problemami...na dodatek astów jest dużo, bo moda się skończyła :/

no właśnie jak tyle zebrać?
chodzę po innych wątkach i tam też deklaracji nie ma a szkoda najpierw by było Strika oddać aby go "naprawili" a potem go znów do schroniska bo nie ma deklaracji aby się znów "popsuł"

Posted

gosia1701 napisał(a):
no właśnie jak tyle zebrać?
chodzę po innych wątkach i tam też deklaracji nie ma a szkoda najpierw by było Strika oddać aby go "naprawili" a potem go znów do schroniska bo nie ma deklaracji aby się znów "popsuł"

no właśnie....i tu jest problem.....i z nim, i z kasą....ech...ja nie wyobrażam sobie, żeby dać psu namiastkę domu,a potem znowu do Azylu.....ech

Posted

jutro będę w azylu to z nim wyjdę na spacer bo ja już dawno z nim nie byłam a podobno Strike ostatnio zaczął ładniej chodzić na smyczy :)

w ogóle to mi się wydaje że jak on jest zdenerwowany/mocno podniecony to wtedy niszczy bo wtedy zaczyna bawić się swoją miską od wody lub od żarełka, w boksie ma piłkę i zabawkę z ostatniej akcji ale on się nie chce bawić nimi bo woli miskę :(

tu jest filmik z tej akcji i Strike też się załapał na filmik
[video=youtube;5-cZ_MSYL68]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5-cZ_MSYL68[/video]

Posted

gosia1701 napisał(a):
jutro będę w azylu to z nim wyjdę na spacer bo ja już dawno z nim nie byłam a podobno Strike ostatnio zaczął ładniej chodzić na smyczy :)

w ogóle to mi się wydaje że jak on jest zdenerwowany/mocno podniecony to wtedy niszczy bo wtedy zaczyna bawić się swoją miską od wody lub od żarełka, w boksie ma piłkę i zabawkę z ostatniej akcji ale on się nie chce bawić nimi bo woli miskę :(

tu jest filmik z tej akcji i Strike też się załapał na filmik
[video=youtube;5-cZ_MSYL68]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5-cZ_MSYL68[/video]

fajny jest "na żywo" super! :)

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
a moze allegro cegielkowe by pomoglo? Tylko z tego co wiem, to musi fundacja czy cos je zrobic (gdzies tak slyszalam?). Skoro jest szansa dla Strikea to trzeba sprobowac ja wykorzystac.

a może do jakiejś fund. napisać? bo same nie damy rady tyle kasy....., a ja dodatkowo muszę się uporać, ze "swoim" długiem - za szczeniaki....

Posted

Witam, jeszcze nie czytałam całego wątku, ale chciałam coś dodać a propos demolek w domu- to jest pewnie agresja spowodowana lękiem separacyjnym- miałam sunię z tym problemem- teraz mam tą samą sunię już bez problemu :) (ta z avatarka) U nas poszło łatwo, ale trzeba odpowiednio postępować, (np wychodzić na kilka sekund z dmu, nie zwracać na psa uwagi i wracać)-żeby przyjął to za normalne- wychodzenie i wracanie. Nigdy nie wolno krzyczeć na psa za zniszczone rzeczy (pan/i wróci i będzie krzyczeć=powód do stresu). Itd...

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Jeeest!
Mamy pierwszą, co prawda jednorazową deklarację- 20 zł
Koleżanka zadeklarowała, ma jeszcze namówić mamę :D

super! :) ja jeszcze zapytam się jamora co o tym sądzi :) i jaki byłby koszt i czy podjąłby się tego....