Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewa Marta']

Fela, nadal mam opłacony 3 pakiet do Twojej dyspozycji - pamiętasz?

Teksty ogłoszeń i zdjęcia dla Fanty i Koli dostałam od Feli mailowo i rzeczywiście pisałyśmy do siebie w tej sprawie:-)[/QUOTE]
Wczesniej ja wszystko do Ciebie Ewa wyslalam. Jezeli mozna to zaproponuje jedna z malych suczek np. Ajsti.:)Dziekuje za ogloszenia mam nadzieje ,ze telefony sie rozzdzwonia. Ja dalam ogloszenie na stronie nowego programu dla zwierzat wiec tez moga byc telefony.
Koosiek, z tego co ja wiem sunie nie maja Allegro.

Moze zmienimy tytul!!!!!!!!!!!!!!!!
4 sunie na dt , dom pilnie potrzebny...............To tylko propozycja.

Posted

Ellig, maile od Ciebie do mnie nie doszły, nie wiem dlaczego wracały, adresu nie zmieniłam, skrzynka nielimitowana...
Z Ewą Martą byłam w kontakcie mailowym, bez większych problemów ;-)
Jeśli telefonu nie mogę odebrać (pracuję, i w pracy raczej nie mogę wciąż o psach gadać), zazwyczaj oddzwaniam.
Karmę wysyłałaś do Beki, wielkie dzięki (Beka dawała znać, że doszła, i dziękowała).

Wszystkie suczki mają robione przez nas WYRÓŻNIONE ALLGERO:
Ajsti: http://allegro.pl/ajsti-najlepsza-brzoskiwniowa-suczka-dla-ciebie-i1699718974.html
Kola: http://allegro.pl/kola-niezwykle-ujmujaca-suczka-owczarek-popatrz-i1699718992.html
Fanta: http://allegro.pl/fanta-zatrzymaj-sie-na-moment-i-zajrzyj-i1699719140.html
Gdy aukcje się kończą, są natychmiast ponawiane.
Oczywiście pomoc w ogłaszaniu bardzo, bardzo potrzebna.
Zwłaszcza że Kola i Fanta są npraktycznie nierozłączne. Ba! One są nierozerwalnie związane. Obawiam się, że Fanta bez Koli kompletnie się nie odnajdzie. I tego niestety obawia się też Beka.

Jeśli chodzi o czwartą sunię, Mirindę - była pani chętna, znalazła ją na allegro. Ale...
Wiadomość z domu tymczasowego (jednego z tych zapomnianych przeze mnie, olanych etc. :-P): Mirinda zostaje u pani Agnieszki na zawsze.

Reakcja na wiadomość o chętnym domu: nie zabierajcie nam jej!! :-)

Ellig, wielkie dzięki za pomoc w znalezieniu tymczasów dla obydwu suniek!
Ewa Marta, pamiętam o trzecim pakiecie ogłoszeń. I jestem jak najbardziej za Twoją propozycją dotyczącą Bubki :-)

Posted

Mirinda jest szczesliwa zaraz napisze do Pani Agnieszki Ł. z Facebooka!:) to juz 2 sunia , ktora znalazla dom staly na FB. Ajsti ma DT . Szukamy jeszcze DS dla Ajsti, Koli i Fanty

[FONT=Times New Roman]Dnia 11 lipca 2011r. o godz. 14:00 w Warszawie ,[/FONT][FONT=Times New Roman]Obywatelski Komitet nowej "Ustawy o ochronie zwierząt" Koalicji dla Zwierząt, złoży zebrane podpisy (ponad 212 tys.) w Sejmie RP.[/FONT] Zapraszamy Dziennikarzy oraz osoby pragnące pokazać swoje poparcie dla nowej ustawy! Zbiórka przed Biurem Podawczym Sejmu skrzyżowanie Al. Na Skarpie i ul. Franciszka Nullo tu na mapie: http://tinyurl.com/6b6txaj - szklany budynek godz. 13:30 !!!!!!!!!!!

Posted

Informacje o Mirindzie obecnie Mice:)
"Pani E., z Miką zakochałyśmy się od pierwszego wejrzenia. Były u nas inne psy tymczasowe,ale spokojnie je byłam w stanie oddać. A tu jakaś magia z tą malutką. Moja teściowa się śmieje, że zrównoważyła w domu jing/yang, bo było 3 samców i ja jedna:) A tu nagle trzeba mówić ciszej, psy ustępują jej miskę, zaczęły sie bawić zabawkami i latać po ogrodzie. Do tej pory tylko leniwce leżały sobie. Rozweseliła towarzystwo. Skacze dużemu po grzbiecie, bo jest jak wiewióra, a ten nic. co było wcześniej nie do pomyslenia, bo on ma ograniczony popyt na dotyk ludzi i zwierząt:) Także kupa radości dzięki niej! Pozdrawiam i do usłyszenia!"

Posted

[B]Mam niedobre wieści. Ajsti traci jutro dom tymczasowy :((( Trzeba błyskawicznie znaleźć jej coś innego. [/B]
To cudowna suczka, koch wszystkich, ale najbardziej ludzi. Nie ma z nią najmniejszych problemów, idealnie chodzi przy nodze, pilnuje się, nie boi się miasta, na smyczy jakby chodziła całe życie. Bawi się z psami, lubi i nie ganiaa kotów, nawet świnki morskie kocha. Uwielbia dzieci w stosunku do nich jest tak cierpliwia, że to aż zadziwia. Wpatrzona w człowieka. Za swoją tymczasową panią chodziła krok w krok. Ale też zostawała sama w domu i grzecznie czekała.

Niestety, to już nieodwołalne, że u Zuzy nie może zostać dłużej, choć ona bardzo, bardzo by chciała. :( Siła wyższa.
Na hotel nie mamy ani grosza. Mamy 26 psów pod opieką, większość tzw. nieadopcyjne. Nie mówiąc o tym, że z miejscami w hotelach krucho.
Szykuje się powrót do schroniska? :( :( :(

Posted

[IMG]http://images8.fotosik.pl/2094/f316f4b6cd6239demed.jpg[/IMG]
Ajsti
[FONT=Times New Roman][FONT=Arial][FONT=Arial][B][FONT=Arial][FONT=Arial][B]Życie Ajsti jednak wkrótce może znów stać się koszmarem.....
Jeśli na juz nie znajdziemy jej domu,
Ajsti z powrotem trafi na schroniskowy beton,
gdzie zniknie wśród kilkuset innych psów
i być może straci na zawsze szanse na prawdziwy dom.[/B][/FONT][/FONT][/B][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

Ellig, cały czas szły i idą ogłoszenia. Gumtree, alegratki, wyróżnione allegra i sporo innych. Co można wiecej? Na dom czasem trzeba poczekać, mamy od cholery psów i od cholery ogłoszeń, a telefony milczą.

Rozwiązaniem byłby nie tylko DS, ale też inny tymczas.

Posted

Wszystko się zgadza, ale dlaczego DT informuje o swojej decyzji, dając nam jedynie 1 DZIEŃ czasu?!?!?!!?!?????????????? Tak się po prostu nie robi! Może gdyby sami odwieźli ją do schroniska, zrozumieliby o co w tej "zabawie w DT" chodzi...

Posted

[quote name='Nutusia']Wszystko się zgadza, ale dlaczego DT informuje o swojej decyzji, dając nam jedynie 1 DZIEŃ czasu?!?!?!!?!?????????????? Tak się po prostu nie robi! Może gdyby sami odwieźli ją do schroniska, zrozumieliby o co w tej "zabawie w DT" chodzi...[/QUOTE]
To nie do konca tak bylo..........Na razie skupiam sie na szukaniu DT lub DS. Pani , ktora dala DT Ajsti od poczatku nie gwarantowala DS.

Posted

Mam dom dla Ajsti, Kasia i Magda S. z poznania, same przyjada po mala , maja psy i koty i konie, bedzie mala miala dom na stale juz jej nie "wypuszcza", mam nadzieje ,ze przyjmienie te propozycje na powaznie wlasnie dzwonia na tel. K.

Posted

Przygarnely juz nie jednego zwierzaka . adoptowac bedzie Kasia S.

Magda S. ale cie ciesze kolejna bidulka uratowany:)))))))bedzie kochana na calego i niczego jej nie zabraknie:))))))))

Magda S. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobaczy i wycaluj:)))))

E. ja dam jej tymczas a niewykluczone ze juz jej nie oddam nikomu własnie ubłagałam swojego faceta troche mnie to kosztowało:)))obietnic:))a​le dam jej dom tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nutusia napisał(a):
Ellig - z kim ty pakt zawarłaś - z diabłem, aniołem czy inną formą pozaziemską?!?!?!?!....

:diabloti:
Ale fajnie, że sunia pojedzie do Ellig znajomych :) Dużo jeszcze ich masz? ;)

(podglądałam z ukrycia ;) )

Posted

To chyba najszczęśliwsze rozwiązanie i jak błyskawicznie znalazl się dom! HURRRAAAA!!!! A jak to znajome i polecone przez Ellig, to musi to być dom na szóstkę z plusem:-)

Posted

Ellig.Moze byc klopot z transportem, bedziemy szukac sunia jest w warszawie.
Magda S. napewno cos poradzimy wspolnymi silami wazne ze juz ma domek u nas:))))
Magda S. ale cie ciesze kolejna bidulka uratowana:)))))))bedzie kochana na calego i niczego jej nie zabraknie:))))))))
Ellig Dziewczyny ja naprawde nie wiem co powiedziec.jestem bardzo wzruszona.
Magda S. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze i wycaluje:)))))

Posted

przypadkiem weszlam na watek ze spisu na stronie glownej
i mam pytanie czy ta mala sunka Pepsi z pierwsze strony watku,juz ma jakis dt lub ds?zeby nie musiala wracac do schronu?

Posted

holmina napisał(a):
przypadkiem weszlam na watek ze spisu na stronie glownej
i mam pytanie czy ta mala sunka Pepsi z pierwsze strony watku,juz ma jakis dt lub ds?zeby nie musiala wracac do schronu?

Pepsi i Mirinda maja domy stale:)