Ellig Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Ewa Marta'] Fela, nadal mam opłacony 3 pakiet do Twojej dyspozycji - pamiętasz? Teksty ogłoszeń i zdjęcia dla Fanty i Koli dostałam od Feli mailowo i rzeczywiście pisałyśmy do siebie w tej sprawie:-)[/QUOTE] Wczesniej ja wszystko do Ciebie Ewa wyslalam. Jezeli mozna to zaproponuje jedna z malych suczek np. Ajsti.:)Dziekuje za ogloszenia mam nadzieje ,ze telefony sie rozzdzwonia. Ja dalam ogloszenie na stronie nowego programu dla zwierzat wiec tez moga byc telefony. Koosiek, z tego co ja wiem sunie nie maja Allegro. Moze zmienimy tytul!!!!!!!!!!!!!!!! 4 sunie na dt , dom pilnie potrzebny...............To tylko propozycja. Quote
Fela Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Ellig, maile od Ciebie do mnie nie doszły, nie wiem dlaczego wracały, adresu nie zmieniłam, skrzynka nielimitowana... Z Ewą Martą byłam w kontakcie mailowym, bez większych problemów ;-) Jeśli telefonu nie mogę odebrać (pracuję, i w pracy raczej nie mogę wciąż o psach gadać), zazwyczaj oddzwaniam. Karmę wysyłałaś do Beki, wielkie dzięki (Beka dawała znać, że doszła, i dziękowała). Wszystkie suczki mają robione przez nas WYRÓŻNIONE ALLGERO: Ajsti: http://allegro.pl/ajsti-najlepsza-brzoskiwniowa-suczka-dla-ciebie-i1699718974.html Kola: http://allegro.pl/kola-niezwykle-ujmujaca-suczka-owczarek-popatrz-i1699718992.html Fanta: http://allegro.pl/fanta-zatrzymaj-sie-na-moment-i-zajrzyj-i1699719140.html Gdy aukcje się kończą, są natychmiast ponawiane. Oczywiście pomoc w ogłaszaniu bardzo, bardzo potrzebna. Zwłaszcza że Kola i Fanta są npraktycznie nierozłączne. Ba! One są nierozerwalnie związane. Obawiam się, że Fanta bez Koli kompletnie się nie odnajdzie. I tego niestety obawia się też Beka. Jeśli chodzi o czwartą sunię, Mirindę - była pani chętna, znalazła ją na allegro. Ale... Wiadomość z domu tymczasowego (jednego z tych zapomnianych przeze mnie, olanych etc. :-P): Mirinda zostaje u pani Agnieszki na zawsze. Reakcja na wiadomość o chętnym domu: nie zabierajcie nam jej!! :-) Ellig, wielkie dzięki za pomoc w znalezieniu tymczasów dla obydwu suniek! Ewa Marta, pamiętam o trzecim pakiecie ogłoszeń. I jestem jak najbardziej za Twoją propozycją dotyczącą Bubki :-) Quote
Ellig Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Mirinda jest szczesliwa zaraz napisze do Pani Agnieszki Ł. z Facebooka!:) to juz 2 sunia , ktora znalazla dom staly na FB. Ajsti ma DT . Szukamy jeszcze DS dla Ajsti, Koli i Fanty [FONT=Times New Roman]Dnia 11 lipca 2011r. o godz. 14:00 w Warszawie ,[/FONT][FONT=Times New Roman]Obywatelski Komitet nowej "Ustawy o ochronie zwierząt" Koalicji dla Zwierząt, złoży zebrane podpisy (ponad 212 tys.) w Sejmie RP.[/FONT] Zapraszamy Dziennikarzy oraz osoby pragnące pokazać swoje poparcie dla nowej ustawy! Zbiórka przed Biurem Podawczym Sejmu skrzyżowanie Al. Na Skarpie i ul. Franciszka Nullo tu na mapie: http://tinyurl.com/6b6txaj - szklany budynek godz. 13:30 !!!!!!!!!!! Quote
Ellig Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Informacje o Mirindzie obecnie Mice:) "Pani E., z Miką zakochałyśmy się od pierwszego wejrzenia. Były u nas inne psy tymczasowe,ale spokojnie je byłam w stanie oddać. A tu jakaś magia z tą malutką. Moja teściowa się śmieje, że zrównoważyła w domu jing/yang, bo było 3 samców i ja jedna:) A tu nagle trzeba mówić ciszej, psy ustępują jej miskę, zaczęły sie bawić zabawkami i latać po ogrodzie. Do tej pory tylko leniwce leżały sobie. Rozweseliła towarzystwo. Skacze dużemu po grzbiecie, bo jest jak wiewióra, a ten nic. co było wcześniej nie do pomyslenia, bo on ma ograniczony popyt na dotyk ludzi i zwierząt:) Także kupa radości dzięki niej! Pozdrawiam i do usłyszenia!" Quote
Nutusia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Po prostu MAGIA! Teraz trzeba czarodzieja, żeby los pozostałych trzech odmienił... Quote
mysza 1 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ja też zamówiłam ogłoszenia dla Bubki... To które wycofujemy? Quote
Ellig Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='mysza 1']Ja też zamówiłam ogłoszenia dla Bubki... To które wycofujemy?[/QUOTE] Ewy pojdzie dla Ajsti:) Quote
Fela Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [B]Mam niedobre wieści. Ajsti traci jutro dom tymczasowy :((( Trzeba błyskawicznie znaleźć jej coś innego. [/B] To cudowna suczka, koch wszystkich, ale najbardziej ludzi. Nie ma z nią najmniejszych problemów, idealnie chodzi przy nodze, pilnuje się, nie boi się miasta, na smyczy jakby chodziła całe życie. Bawi się z psami, lubi i nie ganiaa kotów, nawet świnki morskie kocha. Uwielbia dzieci w stosunku do nich jest tak cierpliwia, że to aż zadziwia. Wpatrzona w człowieka. Za swoją tymczasową panią chodziła krok w krok. Ale też zostawała sama w domu i grzecznie czekała. Niestety, to już nieodwołalne, że u Zuzy nie może zostać dłużej, choć ona bardzo, bardzo by chciała. :( Siła wyższa. Na hotel nie mamy ani grosza. Mamy 26 psów pod opieką, większość tzw. nieadopcyjne. Nie mówiąc o tym, że z miejscami w hotelach krucho. Szykuje się powrót do schroniska? :( :( :( Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Prosilam.............................mowilam ,ze trzeba szukac dla Ajsti domu...............................:( Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [IMG]http://images8.fotosik.pl/2094/f316f4b6cd6239demed.jpg[/IMG] Ajsti [FONT=Times New Roman][FONT=Arial][FONT=Arial][B][FONT=Arial][FONT=Arial][B]Życie Ajsti jednak wkrótce może znów stać się koszmarem..... Jeśli na juz nie znajdziemy jej domu, Ajsti z powrotem trafi na schroniskowy beton, gdzie zniknie wśród kilkuset innych psów i być może straci na zawsze szanse na prawdziwy dom.[/B][/FONT][/FONT][/B][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Fela Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ellig, cały czas szły i idą ogłoszenia. Gumtree, alegratki, wyróżnione allegra i sporo innych. Co można wiecej? Na dom czasem trzeba poczekać, mamy od cholery psów i od cholery ogłoszeń, a telefony milczą. Rozwiązaniem byłby nie tylko DS, ale też inny tymczas. Quote
Nutusia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Wszystko się zgadza, ale dlaczego DT informuje o swojej decyzji, dając nam jedynie 1 DZIEŃ czasu?!?!?!!?!?????????????? Tak się po prostu nie robi! Może gdyby sami odwieźli ją do schroniska, zrozumieliby o co w tej "zabawie w DT" chodzi... Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Nutusia']Wszystko się zgadza, ale dlaczego DT informuje o swojej decyzji, dając nam jedynie 1 DZIEŃ czasu?!?!?!!?!?????????????? Tak się po prostu nie robi! Może gdyby sami odwieźli ją do schroniska, zrozumieliby o co w tej "zabawie w DT" chodzi...[/QUOTE] To nie do konca tak bylo..........Na razie skupiam sie na szukaniu DT lub DS. Pani , ktora dala DT Ajsti od poczatku nie gwarantowala DS. Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Mam dom dla Ajsti, Kasia i Magda S. z poznania, same przyjada po mala , maja psy i koty i konie, bedzie mala miala dom na stale juz jej nie "wypuszcza", mam nadzieje ,ze przyjmienie te propozycje na powaznie wlasnie dzwonia na tel. K. Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Przygarnely juz nie jednego zwierzaka . adoptowac bedzie Kasia S. Magda S. ale cie ciesze kolejna bidulka uratowany:)))))))bedzie kochana na calego i niczego jej nie zabraknie:)))))))) Magda S. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobaczy i wycaluj:))))) E. ja dam jej tymczas a niewykluczone ze juz jej nie oddam nikomu własnie ubłagałam swojego faceta troche mnie to kosztowało:)))obietnic:))ale dam jej dom tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!! Quote
Nutusia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ellig - z kim ty pakt zawarłaś - z diabłem, aniołem czy inną formą pozaziemską?!?!?!?!.... Quote
koosiek Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Przepraszam za off, ale cztery szczeniaki za chwilę przepadną na wiejskiej giełdzie: http://www.dogomania.pl/threads/210808 :( Quote
mmd Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Nutusia napisał(a):Ellig - z kim ty pakt zawarłaś - z diabłem, aniołem czy inną formą pozaziemską?!?!?!?!.... :diabloti: Ale fajnie, że sunia pojedzie do Ellig znajomych :) Dużo jeszcze ich masz? ;) (podglądałam z ukrycia ;) ) Quote
Ewa Marta Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 To chyba najszczęśliwsze rozwiązanie i jak błyskawicznie znalazl się dom! HURRRAAAA!!!! A jak to znajome i polecone przez Ellig, to musi to być dom na szóstkę z plusem:-) Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ellig.Moze byc klopot z transportem, bedziemy szukac sunia jest w warszawie. Magda S. napewno cos poradzimy wspolnymi silami wazne ze juz ma domek u nas:)))) Magda S. ale cie ciesze kolejna bidulka uratowana:)))))))bedzie kochana na calego i niczego jej nie zabraknie:)))))))) Ellig Dziewczyny ja naprawde nie wiem co powiedziec.jestem bardzo wzruszona. Magda S. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze i wycaluje:))))) Quote
holmina Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 przypadkiem weszlam na watek ze spisu na stronie glownej i mam pytanie czy ta mala sunka Pepsi z pierwsze strony watku,juz ma jakis dt lub ds?zeby nie musiala wracac do schronu? Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 holmina napisał(a):przypadkiem weszlam na watek ze spisu na stronie glownej i mam pytanie czy ta mala sunka Pepsi z pierwsze strony watku,juz ma jakis dt lub ds?zeby nie musiala wracac do schronu? Pepsi i Mirinda maja domy stale:) Quote
Recommended Posts